Anneme hakkımı helal etmiyorum..

Herkes babanız annenize ne yaptı da böyle yapıyor demiş, illa babanın bir şey yapmış olması gerekmiyor ki, hayır birşey yapmış olsa bile insan bunları yapmamalı. İnsanlar öz anne babasına yapıyor bunu onlarda mi yaptı sanki evlatlarına birşey yapıyor. Kadında vicdandan eser yok bu net.

Allah yardımcın olsun, Babana acil şifalar çok üzüldüm.

Teşekkür ederim.. Ama babamı görseniz suratı çökmüş... Gözlerine bakınca gözlerim doluyo o kadar masum ki.. yardıma muhtaç..
Duygusal olarak bakmakta haklısın, dışardan gören bi insanda garipser durumu muhtemelen. Ama annene de zorla birşey yaptıramazsın.
Dedem vefat ettikten sonra Teyzemler anneannemi suçlamıştı, zaten ölmesini istiyordun diye, canımız yandığında suçlayacak birini arıyoruz, babanın acı çekmesinin sebebi annen değil öfkeni ona yöneltme, belki eşi o haldeyken çok acı çekiyor, onu o halde görmek istemiyor. Bilmiyoruz ki sebebinin ne olduğunu.

Acaba
Merhaba arkadaşlar.. Babam 59 annem 45 yaşında. Babam 1 aydır hastanede yatıyor. Göğüs bölümünde. Hastaneye yatmadan öncesine kadar hiç hastaneye gitmezdi hastalanmazdı gayet iyiydi yaşıtlarına göre.. Verem sanıldı ilk başta , fakat şuan damar tıkanıklığı ve kan pıhtılaşması olduğu anlaşıldı. Kan seviyesi düzelince ciğernden parça alıp ona göre tedavi başlanacak şuanda kan takıyorlar. Her neyse şimdi asıl konuya gelelim. 《 Annem kadar gamsız vicdansız bir kişi daha görmedim ben hayatımda. Kardeşim 1. Sınıfa gidiyor , sabah okula okuldan sonra etüte gidiyor akşam 6.30da eve bırakıyorlar servisle. Ben hamileyim hastane verem tedavisi gören hastalarla dolu.. Maske ile giriyorum ama hemşireler yinede kızıyor tabiki beni düşünerek... Eşim gidiyor babamı görmeye benide hergün götürüyor sağolsun. Hastane yakın değil bize dolmuş otobüsle gidemiyorum o yüzden önünden geçmiyor. Annem ise çalışıyor uzaktan bir akrabamızın evinde yemek vs yapıyor . Haftada 3 gün gidiyor maksimum. Ama daha azda gidebilir. Babamla zerre ilgilenmiyor. Sürekli babamı azarlıyor. Aramıyor sormuyor haftada 3 gün en fazla babamn yanına gelip bir kaç saat durup eve dönüyor. Bahanesi ise evi temizleyecekmiş! Evde zaten bi çocuk bi sen varsın bırak temizliği bir süre. Yemek yapacakmış. 3 çeşit 4 çeşit gerek var mı peki ? Hastane zaten evine yakın yürüyerek 5 dk git gel işe giderken uğra dönüşte uğra yada ne olmuş ki?! Babamın sağ eli inanılmaz şiş damar tıkanıklığından. Adam su şişesini açamıyor !! Biz gittiğimizde kapakları gevsek bırakıp geliyoruz rahat icsin diye.. Eşim dün berber götürdü traş ettirdi annem beni arayıp adama benzedi mi baban dedi ! Terbiyesiz... Anneme olan samimiyetimi yitirdim. Ama arayıp bağırıp çağırmak istiyorum laf anlamıyor çünkü. Ne yapmalıyım sizce? Dün babamı hiç arayıp sormamış babam ağlayacaktı yanına gittik... Dişlerini sıkıyor. Burnunda oksijen maskesi takılı bacağı şiş iki adım atsa tuvalete ancak gidiyor... Annem 3 ayda bir bin tl kredi ödeyecek sadece. Aylık zaten 900 liraya çalışıyor. Babamın emekli maaşı var. Evde kira değil. Üstelik annem bu ay 500 tl verdi kredi için üzerini biz tamamladık. E peki neden hala çalışma derdinde babama böyle davranıyor? Uzun oldu kusura bakmayın.. Stresten midem ağrıyor kinseyle paylaşmıyorum..
babanız zamanında annenize hatalar mi yaptı

Ama benim düşüncem ne olursa olsun annen çok hatalı nasıl rahat uyuyor acaba

Sana gelince cnm maalesef yapabilecegin hiçbir şey yok eşinden de allah razı olsun çok ilgileniyor herkes yapmaz

annen kendini garanti de görüyor bu yaşa gelmiş ama..Söyle annene yarın ne olacağının garantisi var mı? Babanın yerinde olsam iyileşince boşardım

Babanız hastalanmadan önceki ilişkileri nasıldı? ya da anneniz hastalandığında nasıl davranıyordu?
Ama siz bişeylerden şüpheleniyorsunuz bence orada görmek istediği biri mi var?

Allah şifa versin.
Annenizle oturup ciddi anlamda konuşun neden böyle davranıyor.
Bir de kardeşiniz ilkokul 1'e mi gidiyor onu anlamadım 1.sınıf demişsiniz. Orayı merak ettim.
Hani ünv 1 falansa yanında kalabilir babanızın.

çok üzüldüm allah babanızın yardımcısı olsun ama arkadaşların dediği gibi annenle babanız arasın da bilmediğiniz bir problem olmuş olabilir ya da anneniz siz küçükken bir şeyleri affetmemesine rağmen evliliğe devam etmiştir
ama yine de annenizin yaptığı yanlış
kime ne olacağı belli olmaz hastalık işleri yaşa bakmaz
bizim burada kadının biri kocasının yanında hastane de kalıyormuş adam kanser hastasıymış gazete vs. almaya çıktığında kadın trafik kazası geçirip ölmüş
yani anlatmak istediğim yarının sahibi allah demişler kime ne olacağı kimin ne zaman kime muhtaç olacağı belli olmaz

Bi kadın hayat arkadaşına karşı kolay kolay bu hale gelmez. Ben okudukça acaba ne çekti diye okudum her cümlenizi.
Ha çözümü bu mu, davranış şekli bu mu olmalı tabi ki hayır. Vicdan taşıyan kimse kolay kolay yapamaz. Ama yine de sen baban için yapman gerekeni yap, annenle aralarındaki meseleye karışma. Biri babansa diğeri annen.
kesinlikle katılıyorum... anne ile baba arasına girme... bi çırpıda da öyle anneden soğunmaz bunca yıl senin için yaptıklarını hiçe sayamazsın.

Hastane ortamında bulunmaktan rahatsızlık duyuyor, ya da eşinin hasta halini görünce üzülüyor olabilir. Sonuçta daha çok küçük bir kardeşiniz var. Annenizin kendini yıpratmaması, mental olarak güçlü kalması çok önemli. Kendi ayakları üzerinde durabilmesi de aynı şekilde. O evde 7 yaşında bir çocuk varsa evin düzeni bozulmamalı aynı şekilde işlemeye devam etmeli. Çocuk değilsiniz bunları düşünebilmeniz gerek. Sırf bunları yapıyor diye annenize kızmaya, iki yetişkinin arasındaki ilişkiye taraf olmaya hakkınız yok.

benim babam böyle...antalyalıyız,yaz gelince bizim buralarda yaylaya çıkılır.annem bel fıtığı hastası,o yaz fizik tedavisi olması gerekiyordu ama doktorlarda hastane de yatacaksın ki işe yarasın dedi,yani eve gel git yapma dediler.kısacası annem 2 hafta kadar hastanede yattı,babam yaylaya gitmişti ve bir kere olsun gelip anneme bakmadı,inanamadım.düşündükçe kahroluyorum.

çok üzüldüm inan..ama okurken aklıma baban geçmişte annene ne yapmışta annen bukadar vicdansız olmuş diye düşündüm..ama ne yaparsa yapsın hastalık başka birşey..şuan baksın iyileşince konuşmak istemezse konuşmasın..bunca yılın hatrına bukadarını yapmamalı..sende bebeğini düşün..Rabbim tez zamanda şifa versin inşallah..

Allah babana şifalar versin canım çok geçmiş olsun. Annenle konuşman lazım 1 ay sonra doğumun var Allah kısmet ederse sen ve kocan hangi birine yetişeceksiniz annenin mutlaka görevlerini yerine getirmesi lazım.

anlattıklarına bakılırsa annen babanı hiç sevmiyor vicdansızca davranıyor.
zoruna gitmesi normal kim olsa babası bu durumdayken annesi öyle davransa üzülür kırılır kızar.

Aynı durumda anneniz olsa babanız gitmese kimse çıkıpta anneniz kim bilir ne yaptı o adama demez!
Vicdansızlar ahlaksızlar havada uçuşur kesin.
Kadın çocuğu ameliyat olunca onun yanında bile durmak istememiş ötesi var mı?
Allah kimseyi kimsenin elinr düşürmesin.

Belki hastane basıyordur.
Belki babanın fazla düşkün gibi yatalak gibi alıştırmasını istemiyordur.
Benim annem de böyle.
Benim dogumuma ameliyatima falan bile gelse de hemen sıvışmaya bakıyordu.

Gençlikte erkeklere kadınlara çektiriyor yaşlılıktata kadınlar erkeklere nerden biliyorum derseniz kp 'den kv ona hiç acımaz

Ne cekersen cek ne yaparsa yapsin bence anneniz cok yanlis yapiyor. Hasta bi insana boyle davranilmaz. Siz evlat olarak gorevinizi yapin. Babaniza cok uzuldum Allah acil sifalar versin. Annenizede Rabbim merhamet duygusu versin Insallah. Yinede annenizide uzmeyin

Ben olsam kesin çok fena kızardım anneme. Sende hastalanırsan babama nasıl baktıysan sana öyle bakıcam bunuda böyle bil ona göre davran derdim.

X