Anneme giderken kayınvalide ve görümce.

Balayı gibi asıl gelmesin demeniz gereken yerde susmussunuz, şimdi onun hıncını olmayacak yerlerde çıkarmaya çalışmayın.
Kendi planlarınızda, gelmesini istemediğiniz yerlerde, eşinizle beraber çözün ve sınırlarınızı çizinki içten içe dolup, ufak tefek şeyleri düşünmeye gerek duymayın böyle.

Haklısınız burdaki tüm değerli insanlar bunu söylüyor.

İnsanlarla ilişkilerim iyidir lakin görümcemin karakteri bana uymuyor. En son abisine şikayet ettiğinden beridir soğudum. Neyse gelsinler bakalım

Ben anneme kvdem ne zaman gelecek olsa peşine kızını ve kocasını yakmasını doğru bulmam. Onlarin orda ne işi var yahu

Birşey diyip de kocana ters düşme. Tamam her Allah'ın günü olsa çekilmezdi. Madem kırk yıl da bir hiç ses etme.
Peki her annemler geldiğinde görümcem kocası ve kaynanada oluyorsa ? Babamda artık rahatsız olmuş her gittiğimizde ordalar diye. Şimdi de davet ettirirlerse alışkanlık olmasından korkuyorum.

Çok sık gidip gelme yokmuş. O yuzden gelseler de olur.
Hatta gorumce ve esini onlar soylemeden siz direkt davet edin bence.
En son annem görümceme gelmek istedi hiç gelemedim evleneli kız ev almış ayıp dedi. Görümceme söyledim annemede bi denk gelmedi 2 haftadır gelemedi sana gelmek istiyor dedim. Hiç gelsin tabi haber var bana buyursun demedi. O yüzden bi içimden de gelmiyor bilmiyorum

Peki her annemler geldiğinde görümcem kocası ve kaynanada oluyorsa ? Babamda artık rahatsız olmuş her gittiğimizde ordalar diye. Şimdi de davet ettirirlerse alışkanlık olmasından korkuyorum.
Bak burda haklısın buna birşey diyemem. Ama şimdi birşey diyip de eşinle sıkıntı çıkmasın diye dedim.

Görümcenin annesi kv yi çağırınca sizi çağırıyor mu

Erkeklere ayrı aile olduğunu öğretmek gerekiyor, görünce ayrı aile kv ayrı aile siz ayrı aile

Evet hep beraber de toplanılır da gelinin annesine yemeğe, kv kp gelin damat gider, annenin evinde yaşayan kim varsa o olur

Görümceni çağıracaksa atıyorum, senin abin ablan kardeşin varsa onları da mı çağıracak

Abimler burda değil o yüzden empati yapamıyorum ama olsalardı da o zaman onlar gelince benimde abimleri çağırmam gerekiyordu heryere. Bi kere şahit olmamışımdır görümcemin evindeyken eşinin ailesine. Misafirimiz var der çağırmaz. Benimle dertleri ne acaba

Anneme giderken asla laf etmez ama başka bir yere gidileceğinde garip değil mi diye de kocamın kulağına fısıldardım. Erkekler annesinde gördüğü misafirlik görgülerinin çoğunlukta doğru addediyorlar. Yanlış ve garip olduğunu bir şekilde duyurmak gerek ama annenizin evi bunu bildirmek için yanlış yer.

(bu arada benimde bir teyzem var kzıını evlensede etse sürekli peşinde tüm misafirliklere götürürdü, kızı da bir kere bile gittiği yerleri davet etmez annesinin hatrı ile geçinirdi. Dolayısıyla çok tepki çekerdi. Sizinkiler de böyle bir durum var mı)

Evet var görümcem hep anneme gelmiştir ama annem hiç gitmedi. Olabilir ne yapayım bunu büyütmem ona göre davranır annem o problem değilde şu konuda çok haklısınız eşim annesinde gördüğü anlayışı devam ettiriyor. Ona göre kalablık misafir alma normal komple annesini kardeşini çağırma götürme normal ben bunu nasıl anlatıcam ? Her seferinde kardeşin gelmek zorunda mı ya diye çıkışmıştım bi kere çağırmadı. Yani içten içe sinirleniyorumda elimde değil.

Çok iyi anlıyorum sizi ancak dediğim gibi evliliği siyasetinde annenize giderken bu tepkiyi vermek iki dünür arasındaki olası dengeyi çok hızlı bozar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…