Teşekkür ederim tepki göstermeyeceğim.düşünecek ve kafaya takacak bir mevzu değil. kv sokaktan çevirdiğini götürmüyor sonuçta kızı ve damadı. evet çağrılmayan yere gidilmez ama onlar da kırk kat el değil. biraz daha makul olabilirsiniz..
Balayı gibi asıl gelmesin demeniz gereken yerde susmussunuz, şimdi onun hıncını olmayacak yerlerde çıkarmaya çalışmayın.Hayır tabikide kötü demek ne haddime klask görümce abisine şikayet eden laf sokan heryere gelen. Balayına bile. O yüzden biraz doldum istemiyorum benimle biyere gelmesini. Bunuda ufak durumlarda yaparsam yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. Dediğiniz gibi karışmayacağım.
Bende de bu negatif enerji yayıyor.Görümce işte. Niye soruyorsam?
Haklısınız burdaki tüm değerli insanlar bunu söylüyor.Balayı gibi asıl gelmesin demeniz gereken yerde susmussunuz, şimdi önüne hıncını olmayacak yerlerde çıkarmaya çalışmayın.
Kendi planlarınızda, gelmesini istemediğiniz yerlerde, eşinizle beraber çözün ve sınırlarınızı çizin ki kendi kendinize dolup, ufak tefek şeyler düşünmeye gerek duymayın böyle.
İnsanlarla ilişkilerim iyidir lakin görümcemin karakteri bana uymuyor. En son abisine şikayet ettiğinden beridir soğudum. Neyse gelsinler bakalımsizin Gorumcenizle aranız bozuk sanırım o yüzden rahatsız oldunuz bu durumdan..yoksa zaten yılda bir kere aileler toplaniyormus zaten bu kadar rahatsız olmazsınız hatta siz kendinizde davet edebilirdiniz aile yapılarını biliyorsanız ..yinede çok sorun edilecek bir durum gormedim ben
Ben anneme kvdem ne zaman gelecek olsa peşine kızını ve kocasını yakmasını doğru bulmam. Onlarin orda ne işi var yahuMerhaba arkadaşlar. Sizden aldığım tecrübelerle dahada rahatladım ve sakinleştim. En sonda eşimle birlikte tatil konusunu konuştuk yıllık iznini almış otel bile bakıyoruz. Asıl konuya gelirsek size ufak birşey sormak istiyorum ön yargılı yaklaşmak istemem. Pandemiden dolayı bayadır annem ve kayınvalidem görüşmüyor yani gelip gitmiyoruz normal olarak. Şuanda aşı oldular. En son kayınvalidem annemleri çağırmıştı annem kendni mahçup hissediyor borçlu hissediyor laf ederler kızım diyor. Annemde memlekete gidicek gitmeden çağırıyım dedi. Kendi evi kendi düşüncesi sorun şu kayınvalidem her yere kızını ve damadınıda takıyor. Şöyle örnekliyim diyelim ki kayınvalidemi çağırdım annemler var diye kaynanam eşime der ki kardeşinide çağır. Şahit oldum bizzat. Bunu kahvaltılarda ve herşeyde yapar. Tepkimi koyuyorum lakin annem kayınvalidemi aricak çağırmak için anneme demese bile kaynanam eşime kardeşini çağırmadı o da gelsin dicektir. Günah almak istemem ama genelde hep böyle dediği için aklıma düştü. Annem derse gelsinler kızım ne yapayım ne olcak birşy deme kocana aranı bozma 2 tabak fazla koyarım dedi. Mesela tabak değil anne davet edilmeyen yere böyle yapmaya alışmamaları gerekiyor eşiminde bunun normal olmadığını öğrenmesi gerekiyor bugün gelirse yarında gelicek dedim. Annem deme bişey kızımda gelsin derse gelsin o da dedi. Siz ne düşünüyorsunuz yakın oturuyorlar aile yapıları böyle ama beni alakadar etmez aile yapıları. Olurda böyle bişey olursa eşim kardeşimde gelsin mi derse ne demeliyim? Muhtemelen ben “ yani sürekli ne bu kardeşimde gelsin mevzusu anlamıyorum geldiği zamanlarda oldu neden araya giriyorsun neden davet ettiriyorlarki hiç hoş değil” diye çıkışabilirim çünkü bana göre normal değil. Sizce normal mi ? Annemde kayınvalidende yılda 1 kere geliyor kızım gelsin görümcende olsun bişey olmaz diyor. Kafam karıştı canlar
Keşke kendilerine bizim burda ne işimiz var deselerBen anneme kvdem ne zaman gelecek olsa peşine kızını ve kocasını yakmasını doğru bulmam. Onlarin orda ne işi var yahu
Peki her annemler geldiğinde görümcem kocası ve kaynanada oluyorsa ? Babamda artık rahatsız olmuş her gittiğimizde ordalar diye. Şimdi de davet ettirirlerse alışkanlık olmasından korkuyorum.Birşey diyip de kocana ters düşme. Tamam her Allah'ın günü olsa çekilmezdi. Madem kırk yıl da bir hiç ses etme.
En son annem görümceme gelmek istedi hiç gelemedim evleneli kız ev almış ayıp dedi. Görümceme söyledim annemede bi denk gelmedi 2 haftadır gelemedi sana gelmek istiyor dedim. Hiç gelsin tabi haber var bana buyursun demedi. O yüzden bi içimden de gelmiyor bilmiyorumÇok sık gidip gelme yokmuş. O yuzden gelseler de olur.
Hatta gorumce ve esini onlar soylemeden siz direkt davet edin bence.
Bak burda haklısın buna birşey diyemem. Ama şimdi birşey diyip de eşinle sıkıntı çıkmasın diye dedim.Peki her annemler geldiğinde görümcem kocası ve kaynanada oluyorsa ? Babamda artık rahatsız olmuş her gittiğimizde ordalar diye. Şimdi de davet ettirirlerse alışkanlık olmasından korkuyorum.
Bende böyle düşünüyorum sıkıntı çıkmasın birşey demeyeceğim. Ben bundan sonraki ailemin yemeğe gelmesinde çağırmayacağım.Bak burda haklısın buna birşey diyemem. Ama şimdi birşey diyip de eşinle sıkıntı çıkmasın diye dedim.
Bak işte bu mantıklıBende böyle düşünüyorum sıkıntı çıkmasın birşey demeyeceğim. Ben bundan sonraki ailemin yemeğe gelmesinde çağırmayacağım.
Her ne kadar görümcemi sevmesemde yani yapısı bana uymasada o da çağırır abisini. Belki kendi çağırdığı içinde istiyor olabilir lakin anamın evine ve benim misafirimede gelsin mi mevzusu dönünce bi düşünüyorum.
Abimler burda değil o yüzden empati yapamıyorum ama olsalardı da o zaman onlar gelince benimde abimleri çağırmam gerekiyordu heryere. Bi kere şahit olmamışımdır görümcemin evindeyken eşinin ailesine. Misafirimiz var der çağırmaz. Benimle dertleri ne acabaGörümcenin annesi kv yi çağırınca sizi çağırıyor mu
Erkeklere ayrı aile olduğunu öğretmek gerekiyor, görünce ayrı aile kv ayrı aile siz ayrı aile
Evet hep beraber de toplanılır da gelinin annesine yemeğe, kv kp gelin damat gider, annenin evinde yaşayan kim varsa o olur
Görümceni çağıracaksa atıyorum, senin abin ablan kardeşin varsa onları da mı çağıracak
Evet var görümcem hep anneme gelmiştir ama annem hiç gitmedi. Olabilir ne yapayım bunu büyütmem ona göre davranır annem o problem değilde şu konuda çok haklısınız eşim annesinde gördüğü anlayışı devam ettiriyor. Ona göre kalablık misafir alma normal komple annesini kardeşini çağırma götürme normal ben bunu nasıl anlatıcam ? Her seferinde kardeşin gelmek zorunda mı ya diye çıkışmıştım bi kere çağırmadı. Yani içten içe sinirleniyorumda elimde değil.Anneme giderken asla laf etmez ama başka bir yere gidileceğinde garip değil mi diye de kocamın kulağına fısıldardım. Erkekler annesinde gördüğü misafirlik görgğlerinin çoğunlukta doğru addediyorlar. Yanlış ve garip olduğunu bir şekilde duyurmak gerek ama annenizin evi bunu bildirmek için yanlış yer.
(bu arada benimde bir teyzem var kzıını evlensede etse sürekli peşinde tüm misafirliklere götürürdü, kızı da bir kere bile gittiği yerleri davet etmez annesinin hatrı ile geçinirdi. Dolayısıyla çok tepki çekerdi. Sizinkiler de böyle bir durum var mı)
Evet var görümcem hep anneme gelmiştir ama annem hiç gitmedi. Olabilir ne yapayım bunu büyütmem ona göre davranır annem o problem değilde şu konuda çok haklısınız eşim annesinde gördüğü anlayışı devam ettiriyor. Ona göre kalablık misafir alma normal komple annesini kardeşini çağırma götürme normal ben bunu nasıl anlatıcam ? Her seferinde kardeşin gelmek zorunda mı ya diye çıkışmıştım bi kere çağırmadı. Yani içten içe sinirleniyorumda elimde değil.