Anladım canım zaten maddi olarak beklentin olduğunu düşünmedim yazdıklarından.. Rabbim hepimizin anne babasına sağlıklı uzun ömürler versin.. Şu korona belası da defolup gitsin hepimiz rahatlayalım artık..Ya aslina bakarsaniz en guzel hatira onun icin yaptiklari bu konuyu actigm icin utandim da ama annem oyle deyince babamn beni kucukken kuyumcuya goturusu o sevinclerim falan geldi gozumun onune, aslinda kizm icin manevi olarak cok sey yapiyorlar bunlari biliyorum mesela benim anneannemden kalan en guzel anim bana diktigi etekti, dun gibi gozumun onunde, insallah kizimda da guzel anilar kalir....sanirim pandemi ölumun ne kadar yakin oldugunu gosteriyor ve hatira kalsin olayina takintim burdan geliyoryoksa inanin maddi hic bir amacim yok zaten ben onlara elimden geldigince maddi yardim ediyorum
Soylememe karari aldim zaten dedigm gibi haksizlik ettigimi dusundum hatta, ya ailemin elinde olsa hic esirgemezler bunu biliyorum annemde esirgemez hele babam inanin gider borc yapar alir ben biliyorum huyunu hatta cogu seyde ben kizarim babama, ben hamileydim yegenim vardi 3 yasinda o zaman abmlerin maddi imkani yoktu yegenime oda alamadilar hii diyceksinz oda cok mu onemli ama ablam heves etmisti iste, ailem maddi olarak sıkisik olmasina ragmen aldilar hatta annem bana ayip olur, ben de hamileyim ona birsey almadik diye bana soylemeyecekmisBence hiç alın falan demeyin.. Durumları olsa bile ben alın demezdim..Ki sizinkilerin durumu çok da müsait değilmiş..Onlar neyi ne zaman alacaklarını bilirler bence.. Sizinde niyetinizi anladım Hatıra kalsın isteyebilirsiniz ama Allah ömür verdikçe neler alırlar torunlarına hatıra kalır..
Kendisine oyle ddim zaten, hatta bosa kiyafet falan almayin cok var faln da dedimİsteme bence.
Almak isterdik gönlümüzden geçen bu ama alamıyoruz demeye getirmiş annen.
Yani kusura bakma demiş.
senin de canınız sağolsun demen gerekir.
İmkanları olsa alırlardı.
Öncelikle elleri düzeldiyse gelinlerin de hediye almalılar. Kızına da alabilirler madem artık durumları varmış olabilir.Selam kizlar size birsey soracagim, simdi benim kizmn 1 ay sonra dogum gunu var bundan 2 ay once annemler kizimn dogum gunu icin bulundugum sehire gelecekti, kardesim ve esiyle birlikte tabi simdi covid artmasi nedeniyle iptal ettik, aslinda mesele su annemler kizimi gormeye gelecekti kardesim ve eside onlarla gelecekti, bende dedim ki dogum gununde gelin hep beraber kutlariz, onlar da cok iyi olur o zaman gelelim dediler sonra annem telfnda birkaz kez hediye ne alacagiz falan dedi ihtiyaci olan birsey varsa onu alalim ben de gerek yok ihtiyacimiz yok dedim, annemlerin maddi durumu cok ii degil, sonra telefonda annem dedi ki baban kupe alalim kizma diyor ben de isterdim ama simdi geline ayip olur almayalim dedim dedi, gelibe soyle ayip olur diye dusunuyor gectigimz yaz nikah oldu ve annemlerin durumu olmadigi icin taki alamadilar simdi gelinimz bunu hic sorun yapmadi kendisi cok iyi bir kizdir guzel anlasiriz annem de aimdi hakli olarak aralarinin bozulmasindan korkuyr ama bana oyle deyince bozuldum, cunku benim kzima da dogum hediyesi alamadilar ben sorun yapmadim simdi babam heves etmis kzimla ikisi birbirine cok duskun babam bana kucukken kupeler alirdi hep ve ben simdi kizima alirsa hatira kalir diye dusundum bir heveslendim, inanin maddi yonu degil derdim ay da gelinle yarismak degil dedigm gibi cok severiz birbirimizi ama ne bileyim kizima dedesinden bir hatira hep saklarim diye hosuma gitti yoksa ben de cok rahat bir kupe alabilirim kizima simdi size sorum anneme hani kirmadan anne aslinda alsaniz hatira kalir guzel olurdu desem yanlis olur mu? Simdi maddi durumlari birazcik daha iyi babam alabilecegini dusunmus demek,bu arada plan iptal arkadaslar pandemi sonuna kadar yani linclemeyin diye diyorumnot:annem butun kiz yegenlerine dogdugunda kupe almistir ama kizima boyle deyince uzuldum
Konunun sonunda erteledigimizi belirttjm zaten“Anne once gelinine al bir hediye de adet yerini bulsun,benim kizima illa ki bir gun alirsin kupeyi ama oncelik gelinin olmali” demeliydiniz.
Bir de kisin ortasinda yapmayin dogum gunu,yazin bir kutlama yaparsiniz acik havada korona tehlikesi azalinca.
Ben evlenirken eşimin ailesinin maddi durumu kötüydü bana da bişey yapışmadı sizin konumunuzda o gelin yerine olsam iyi niyetimin suistimal edildiğini hissederim ve bu da hiç iyi olmaz. Maddi durumları iyiystiyse önce gelininize ufak bir takı yapsınlar.kızınızın önünde daha nice yaş günleri var mutlaka birinde yaparlar. Öncelik önemlidir. Kimseyi aptal yerine koymayın.Selam kizlar size birsey soracagim, simdi benim kizmn 1 ay sonra dogum gunu var bundan 2 ay once annemler kizimn dogum gunu icin bulundugum sehire gelecekti, kardesim ve esiyle birlikte tabi simdi covid artmasi nedeniyle iptal ettik, aslinda mesele su annemler kizimi gormeye gelecekti kardesim ve eside onlarla gelecekti, bende dedim ki dogum gununde gelin hep beraber kutlariz, onlar da cok iyi olur o zaman gelelim dediler sonra annem telfnda birkaz kez hediye ne alacagiz falan dedi ihtiyaci olan birsey varsa onu alalim ben de gerek yok ihtiyacimiz yok dedim, annemlerin maddi durumu cok ii degil, sonra telefonda annem dedi ki baban kupe alalim kizma diyor ben de isterdim ama simdi geline ayip olur almayalim dedim dedi, gelibe soyle ayip olur diye dusunuyor gectigimz yaz nikah oldu ve annemlerin durumu olmadigi icin taki alamadilar simdi gelinimz bunu hic sorun yapmadi kendisi cok iyi bir kizdir guzel anlasiriz annem de aimdi hakli olarak aralarinin bozulmasindan korkuyr ama bana oyle deyince bozuldum, cunku benim kzima da dogum hediyesi alamadilar ben sorun yapmadim simdi babam heves etmis kzimla ikisi birbirine cok duskun babam bana kucukken kupeler alirdi hep ve ben simdi kizima alirsa hatira kalir diye dusundum bir heveslendim, inanin maddi yonu degil derdim ay da gelinle yarismak degil dedigm gibi cok severiz birbirimizi ama ne bileyim kizima dedesinden bir hatira hep saklarim diye hosuma gitti yoksa ben de cok rahat bir kupe alabilirim kizima simdi size sorum anneme hani kirmadan anne aslinda alsaniz hatira kalir guzel olurdu desem yanlis olur mu? Simdi maddi durumlari birazcik daha iyi babam alabilecegini dusunmus demek,bu arada plan iptal arkadaslar pandemi sonuna kadar yani linclemeyin diye diyorumnot:annem butun kiz yegenlerine dogdugunda kupe almistir ama kizima boyle deyince uzuldum
Kimseyi aptal yerine koymuyorum ve kimseyi birseye zorlamiyorum....yani evet ailem yapamadi ama ben gelinimze gayet guzel bir taki yaptim yani gelinimizi sevmesem dediginiz dogru ki takdir edersiniz ki bebek takisiyla buyuk takisi bir degil suan babamlar bebek kupesini alabilecegini dusundu demek ki ama gelinimz icin daha buyuk bir taki gerekir ki o fazla gelir belki aileme bilemiyorum....konuda da dikkat ederseniz ayip olur diye almayacagini soylediBen evlenirken eşimin ailesinin maddi durumu kötüydü bana da bişey yapışmadı sizin konumunuzda o gelin yerine olsam iyi niyetimin suistimal edildiğini hissederim ve bu da hiç iyi olmaz. Maddi durumları iyiystiyse önce gelininize ufak bir takı yapsınlar.kızınızın önünde daha nice yaş günleri var mutlaka birinde yaparlar. Öncelik önemlidir. Kimseyi aptal yerine koymayın.
Evet aileniz hassas belliki aynı hassasiyeti siz de gösterin bence. Çünkü böyle şeyler maddi değerinden dolayı değil ama insanın içine dert oluyor.Kimseyi aptal yerine koymuyorum ve kimseyi birseye zorlamiyorum....yani evet ailem yapamadi ama ben gelinimze gayet guzel bir taki yaptim yani gelinimizi sevmesem dediginiz dogru ki takdir edersiniz ki bebek takisiyla buyuk takisi bir degil suan babamlar bebek kupesini alabilecegini dusundu demek ki ama gelinimz icin daha buyuk bir taki gerekir ki o fazla gelir belki aileme bilemiyorum....konuda da dikkat ederseniz ayip olur diye almayacagini soyledi
Ben hassas davranmasam burda sormazdim...ayrica ben dedim onlara icinizde kalabilir bekleyin dedim ama onlar beklemek istemedi....babam onlar evlenmek istedigi zaman 2 yil beklerseniz dugunuzde birseyler yapabilirm ama simdi durumum yok dedi, onlar da biz birseg istemiyoruz kendimiz yapal simdi evlenelim dediler ve o yuzden bazi seyler yapilmadi, kimse istemezdi boyle olmasini ve siz aptal yerine koydugumu dusunseniz bile en cok ben destek oldum onlaraEvet aileniz hassas belliki aynı hassasiyeti siz de gösterin bence. Çünkü böyle şeyler maddi değerinden dolayı değil ama insanın içine dert oluyor.
Evet ben de oyle dusundum ve konuyu acmama karari aldim, tesekkurlwr yorumunuz icinKıt kanaat geçinen yinede küpe almaya niyetlenen o tatlı anneanneyle dede illaki yavruya hatıra bırakacak bir şeyler yapacaktır. Siz söylemeyin bence :)
Evet ben de oyle dusundum ve konuyu acmama karari aldim, tesekkurlwr yorumunuz icin
Düğün takisi dedim taksidi değil. Kızlarına taktialrsa oğullarına da takmalilar. Önce okuyun duzgunYa kizima almasinlar sorun degil ama neden dugun taksidi odesinler ki, sonucta evlenme cagina geldiysek kendi dugunumuzi yapabilmeliyiz, tabi ki babamlar da dugun icin bazi masraflar yaptilar, biraz yardim ettiler ama altin takamadilar, ben de kendi dugunumu yaptim o yuzden dugune aileler birseyler yapmak zorunda degil diye bakiyorum cunku ailem yeni yeni borclarini bitirip rahat edecekler simdi bir de dugun taksidi mi odesinler,
Yoo bana takamadilar ben bunu sorun yapmadimDüğün takisi dedim taksidi değil. Kızlarına taktialrsa oğullarına da takmalilar. Önce okuyun duzgun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?