- 31 Mayıs 2019
- 7.259
- 17.453
- 198
Ya kizima almasinlar sorun degil ama neden dugun taksidi odesinler ki, sonucta evlenme cagina geldiysek kendi dugunumuzi yapabilmeliyiz, tabi ki babamlar da dugun icin bazi masraflar yaptilar, biraz yardim ettiler ama altin takamadilar, ben de kendi dugunumu yaptim o yuzden dugune aileler birseyler yapmak zorunda degil diye bakiyorum cunku ailem yeni yeni borclarini bitirip rahat edecekler simdi bir de dugun taksidi mi odesinler,Anne babanızın içine sinmiyosa küpe alın demek saçma. Onlar uygun buldugunda zaten alicaklar. Ben de parayı takmam ama oğullarının düğününde takı takmadan geçen kişilerin bı dogungununde altın almasını garipserdim. Ellerine para geçtikçe düğün takisini oğullarına telafi ediceklerse o baska
Evet o yuzden once buraya sorayim dedim, iyi yapmisim cunku simdi dusundum babam biraz fazla once dusunur simdi uzulur hemen almaya kalkarİnsanları yok yere kötü hissettirmiş olursunuz bence söylerseniz gerçekten
Yazin memlekete gittigimde yapabilirim boyle birseyi,Siz babanız niyetine alın. Hatıraolsun Be nce.
Evet haklisiniz genel olarak bakildiginda, zaten soylememe karari aldim ki annem bana boyle birsey demese hic aklimn ucunda bile yoktu, annem soyleyince heveslendim ama dediginiz gibi bu konuda hakli buluyorum annemi gelinmzle arasi acilsin istemiyor cunku sadece taki istemedi diye degil her konuda iyi bir kiz,ama iste bilirsiniz konu icinde anlatilmayan ayrintilar faln olur aslinda sorsan herkes hakli konusu bu, daha onceki olanlar icin soyluyorum yani gelinimzden onceÇok önemli bişey değil ki, yanlış anlamayın ama gelininize takı alınmamış sorun etmemiş, ne güzel halden anlayan birisiymiş, ki takı önemlidir yani ister modern ister geleneksel ailelerde olsun. Gelininiz sorun yapmamış, ki ne güzel anneniz de böyle ince düşünmüş ona ayıp olmasın demiş. Bence anneniz haklı, siz kendinizi koyun yerine, size birşey alınmasa görümcenizin kızına doğum günü için bişey alınsa siz de söylemezsiniz belki ama takılırsınız bu konuya. Ben olsam istemem hatta annem böyle düşünüyor diye mutlu olurum, gelinini seviyor üzülmesini istemiyor derim. Siz de bence lafını bile yapmayın, hatıra için maddeye gerek yok fotoğraflarınız olur. Çocuk bu, ben de çocukken herkes küpe alırdı takarlardı ya elimle oynarken çıkarır düşürürdüm ya da atardım bir kenara, hepsi tek tekti. Güzel anılar en güzel hatıra
Evet doğru hatıra kalır aslında ama annemin acisindan düşünce annende hakli kadin mahcup smdi oda belki bebek suan ne anlar ona gelince alabiliyorlar gibi düşünür diye çekinmiş bence üzülme sonucta niyetini belli etmiş almak istemisSelam kizlar size birsey soracagim, simdi benim kizmn 1 ay sonra dogum gunu var bundan 2 ay once annemler kizimn dogum gunu icin bulundugum sehire gelecekti, kardesim ve esiyle birlikte tabi simdi covid artmasi nedeniyle iptal ettik, aslinda mesele su annemler kizimi gormeye gelecekti kardesim ve eside onlarla gelecekti, bende dedim ki dogum gununde gelin hep beraber kutlariz, onlar da cok iyi olur o zaman gelelim dediler sonra annem telfnda birkaz kez hediye ne alacagiz falan dedi ihtiyaci olan birsey varsa onu alalim ben de gerek yok ihtiyacimiz yok dedim, annemlerin maddi durumu cok ii degil, sonra telefonda annem dedi ki baban kupe alalim kizma diyor ben de isterdim ama simdi geline ayip olur almayalim dedim dedi, gelibe soyle ayip olur diye dusunuyor gectigimz yaz nikah oldu ve annemlerin durumu olmadigi icin taki alamadilar simdi gelinimz bunu hic sorun yapmadi kendisi cok iyi bir kizdir guzel anlasiriz annem de aimdi hakli olarak aralarinin bozulmasindan korkuyr ama bana oyle deyince bozuldum, cunku benim kzima da dogum hediyesi alamadilar ben sorun yapmadim simdi babam heves etmis kzimla ikisi birbirine cok duskun babam bana kucukken kupeler alirdi hep ve ben simdi kizima alirsa hatira kalir diye dusundum bir heveslendim, inanin maddi yonu degil derdim ay da gelinle yarismak degil dedigm gibi cok severiz birbirimizi ama ne bileyim kizima dedesinden bir hatira hep saklarim diye hosuma gitti yoksa ben de cok rahat bir kupe alabilirim kizima simdi size sorum anneme hani kirmadan anne aslinda alsaniz hatira kalir guzel olurdu desem yanlis olur mu? Simdi maddi durumlari birazcik daha iyi babam alabilecegini dusunmus demek,bu arada plan iptal arkadaslar pandemi sonuna kadar yani linclemeyin diye diyorumnot:annem butun kiz yegenlerine dogdugunda kupe almistir ama kizima boyle deyince uzuldum
Valla gelin olup kaynanayı şöyle bir korkutamadım ya ona yanarımSelam kizlar size birsey soracagim, simdi benim kizmn 1 ay sonra dogum gunu var bundan 2 ay once annemler kizimn dogum gunu icin bulundugum sehire gelecekti, kardesim ve esiyle birlikte tabi simdi covid artmasi nedeniyle iptal ettik, aslinda mesele su annemler kizimi gormeye gelecekti kardesim ve eside onlarla gelecekti, bende dedim ki dogum gununde gelin hep beraber kutlariz, onlar da cok iyi olur o zaman gelelim dediler sonra annem telfnda birkaz kez hediye ne alacagiz falan dedi ihtiyaci olan birsey varsa onu alalim ben de gerek yok ihtiyacimiz yok dedim, annemlerin maddi durumu cok ii degil, sonra telefonda annem dedi ki baban kupe alalim kizma diyor ben de isterdim ama simdi geline ayip olur almayalim dedim dedi, gelibe soyle ayip olur diye dusunuyor gectigimz yaz nikah oldu ve annemlerin durumu olmadigi icin taki alamadilar simdi gelinimz bunu hic sorun yapmadi kendisi cok iyi bir kizdir guzel anlasiriz annem de aimdi hakli olarak aralarinin bozulmasindan korkuyr ama bana oyle deyince bozuldum, cunku benim kzima da dogum hediyesi alamadilar ben sorun yapmadim simdi babam heves etmis kzimla ikisi birbirine cok duskun babam bana kucukken kupeler alirdi hep ve ben simdi kizima alirsa hatira kalir diye dusundum bir heveslendim, inanin maddi yonu degil derdim ay da gelinle yarismak degil dedigm gibi cok severiz birbirimizi ama ne bileyim kizima dedesinden bir hatira hep saklarim diye hosuma gitti yoksa ben de cok rahat bir kupe alabilirim kizima simdi size sorum anneme hani kirmadan anne aslinda alsaniz hatira kalir guzel olurdu desem yanlis olur mu? Simdi maddi durumlari birazcik daha iyi babam alabilecegini dusunmus demek,bu arada plan iptal arkadaslar pandemi sonuna kadar yani linclemeyin diye diyorumnot:annem butun kiz yegenlerine dogdugunda kupe almistir ama kizima boyle deyince uzuldum
Aahahahahah aslinda bu karsinizdaki kv ile alakali benceValla gelin olup kaynanayı şöyle bir korkutamadım ya ona yanarım
Ay haklisinz oyuncak bebek annem aldi, kizim oynuyor ama sanki onu saklayacak kadar saglam birakacak gibi degil sipaistemeniz yanlış olur bence.
hatira olarak saklamak icin illa altin olmasi gerekmez ki.
oyuncak bir bebekte saklanabilir bir sapkada atkida.
kayinbabamda kizima 2 hafta once geldiklerinde bir hediye ve ayrica birde bebek almislardiAy haklisinz oyuncak bebek annem aldi, kizim oynuyor ama sanki onu saklayacak kadar saglam birakacak gibi degil sipadiyorum ya derdim altin olmasi degil inanin hic bir hediye beklentim yoktu soyledim onlara zaten, beraber oluruz dedim ki o kadar yolu deger verip gelmeleri bile yeter, zaten simdi de degil belki ilerde diye dusunmustum
Allah uzun omur versin, o gunleri gorsunlerde baska birsey istemem, aslinda bir de simdinya onlara birsey olursa falan diye korkuyorum bu herseyi hatira olarak kafaya takmamda bu yuzden sanirim hep ya birsey olursa diye hep foto cekiyorum, fotolari yedekliyorum falankayinbabamda kizima 2 hafta once geldiklerinde bir hediye ve ayrica birde bebek almislardi
bebegi direk kaldirdim buyuyunce hatira olarak saklamak amaçlı.
annemde niloya ile mete almisti onlarla oynuyor suan bir sure sonra bıktığında onlarida saklayacagim.
suan alacagi bir kupeden ziyade elleri bollastiginda kendileride isterse kizinizin dugununde isimlerini soyleyerek takabileceginiz ince bir bileklik falan almalari daha hos bir hatira olur gibi.
bizimkiler oyle yapti
Ya aslina bakarsaniz en guzel hatira onun icin yaptiklari bu konuyu actigm icin utandim da ama annem oyle deyince babamn beni kucukken kuyumcuya goturusu o sevinclerim falan geldi gozumun onune, aslinda kizm icin manevi olarak cok sey yapiyorlar bunlari biliyorum mesela benim anneannemden kalan en guzel anim bana diktigi etekti, dun gibi gozumun onunde, insallah kizimda da guzel anilar kalir....sanirim pandemi ölumun ne kadar yakin oldugunu gosteriyor ve hatira kalsin olayina takintim burdan geliyorBence hiç alın falan demeyin.. Durumları olsa bile ben alın demezdim..Ki sizinkilerin durumu çok da müsait değilmiş..Onlar neyi ne zaman alacaklarını bilirler bence.. Sizinde niyetinizi anladım Hatıra kalsın isteyebilirsiniz ama Allah ömür verdikçe neler alırlar torunlarına hatıra kalır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?