• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem

benimyolum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Mart 2015
165
58
18
34
Annemle hep aynı konuda tartışıyorum haksız mıyım bunu bir de siz yorumlayın istedim. 23 yaşındayım, üniversiteden gecikmeli mezun oldum ve evde mesleğimle alakalı bir sınava hazırlanıyorum. Yazın sınav döneminde fazla stres yaptım günlerce baş ağrısı yaşadım en sonunda panikleyip doktora gittim. Devlette sıranın geç geleceğini bildiğim ve tam da sınav dönemim olduğu için özel bir kliniğe gittik annemle beraber, ben çalışmadığım için harcamalarımı o yapıyor. Gittik tetkiklerden bir şey çıkmadı ki tetkik ücreti verirken de bir sürü laf söyledi işte çok para boşuna veriyoruz bir şey çıkmayacak vs. Sonrasında tam ağrılar bitti derken bu sefer karın ağrılarım başladı hala da var, laf edeceğini bildiğim için devlette halletmeye çalıştım iki ayrı hastaneye gittim ikisi de şikayetlerimi geçirmedi. Dayanamayacak duruma gelince bu sefer özele gitmek zorunda kaldık yine tabii yine laf işittim.

Çocukken geçirdiğim ciddi bir ameliyat var ve her yıl takipte olmam gerekiyor. Her yıl devlet hastanesinde takip ediliyorum, dört yıl önce alanıda çok iyi bir profesöre muayene oldum ve üç-dört yıl sonra tekrar gelmemi istedi. Şimdi ona gitmem gerekiyor ama muayene ücreti biraz fazla, annem ve babam birlikte karşılayacaklar (ayrılar). Bu akşam yine konusu açıldı, doktor ekstra tetkik ister dedim yok efendim bana şu kadar lira ayırmış onun üstü olmazmış, zaten devlet hastanesine gidiyormuşum buna gerek yokmuş. Bana harcadığı sağlık giderlerinden bıkmış, devlet hastanesine gittiğimde de giderlerim onun maaşından karşılanıyormuş, benim masraflarımdan bir türlü kurtulamamış, bi süre sonra bana harçlık da vermeyecekmiş ondan sonra kurtulacakmış onun sorumluluğunda olmayacakmışım onu ilgilendirmeyecekmiş. Bunun gibi bir sürü şey söyledi. Ben de çok sinirlendim ve ağır konuştum. Annenin çocuğunun doktor parasını kavga konusu yapması normal midir? Böyle yaptığı için ondan buz gibi soğuyorum muhtemelen o da benden soğuyor iki de bir masraf çıkardığım için. Bu arada bana verdiği cüzi harçlık dışında hiçbir giderim yok arada kitap alır o kadar. Yorumlarınız için teşekkür ederim...

Ay çok saçma değil mi annenin kızına sağlık giderinin lafını yapması?

Sağlık bu ya.
Anlatımından öyle bi sey çıkarmadım yanlış anlama ama hastalık hastası bi tip değilsin di mi?
Annenin tepkisinin bi nedeni olmalı diye düşünüyorum.

Üzüldüm senin için. Normal bir anne evladının sağlığı için gerekirse apartmanlarda merdiven temizler, evlere gündeliğe gider yine de sağlık masrafını karşılar. Elbette ki durup dururken keyfiyetten gitmiyorsun sen doktora.

Baban ödesin biraz da ?
Belki annen hep kendinin ödediğini belirtmek için sana böyle davranıyor
Belki kadının borcu vs si var
Hayır o para mezara gitmeyecek sonuçta sana kalacak
Bunun bir sebebi vardır sen bilmiyorsundur

Bence anneniz sizden cok hayata karsi tepkili. Esinden ayrilmis ve cocugunun masraflari ve her turlu sorumlulugu ona kalmis. Bu da artik agir gelmeye baslamis olabilir. Bunlari babanizin maddi olarak fazla destegi olmadigini dusunerek soyluyorum. Ki babanizin maddi destegi de olsa bir kadina ozellikle bizim ulkemizde tek basina cocuklarinin sorumlulugu almak agir gelir her zaman. Ikna edip beraber terapiye gitme sansiniz varsa aslinda ise yarayabilir

Annenin tavrı çok yanlış

Ama Prof olup tedaviden anlamayan doktor da yok değil

Özel bir hastanede Dr beni sürekli kontrole çağırıyordu
Güya ciddi bi şeyden şüpheleniyorum

Ve başka Dr a gittiğimde öğrendim ki öyle bir hastalığım yokmuş

Ciddi anlamda maddi sıkıntın varsa devlet hastanesinde de çok iyi Dr lar var artık

Muayeneye gittiğimde gün tomografiye girip sonuç gösterebiliyorum artık daha hızlı işliyor

Allah şifalar versin

Ya ben Gittiktetkiklerden bir şey çıkmadı ki tetkik ücreti verirken de bir sürü laf söylediişte çok para boşuna veriyoruz bir şey çıkmayacak vs. burdan sonra okuyamadim... yuregim dayanmadi.
Bir anne evladina bunu nasil soyler ? Ciksaydi nolcakti mutlu mu olcakti para bosa gitmedi diye.

Size soyledigi laflar tabii ki hos degil ama durumu sıkışıksa devlet yerine ozele gidiyor olmaniza kizmis olabilir ki hakikaten ozeller hele de tetkik anlaminda pahali. Devlet bu anlamda cok daha uygun.

Babaniz saglik masraflariniza destek olmuyor mu?

Senin icinde üzüldüm annen içinde. demekki annen de yetemiyor giderlere bir başına.bende zamaninda annemi üzdügum icin simdi cok pismanlim ileride sende pişman olan evlet hic bizaman annesine yük gelmez. rabbim şifani da versin tez zaman da da iş bulursun inş. şimdi git annene sarıl öp :)

Ben çok büyük bi rahatsızlık geçirdim bundan beş sene önce ve 9 sene tedavi gördüm olumlerden döndüm annem elinde avuç olan ne varsa ve asgari ücretle çalışiyordu hem bana baktı hem çalıştı son 1 sene istem çıkıp bana bakmak zorunda kaldı ama bana hiç bi zaman yansıtmadı maddi durumumuz hiç yoktu ve babamda yok tek başına göğüs gerdi herseye ne yapsam hakkını odeyemem

Back