Annem

neararimnesorarim

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2022
37
8
8
28
Hepinize hayırlı ramazanlar..
26 yaşındayım. Öğretmenim. Ailemin olduğu şehre atandım. Kendime ait bir gelirim var yaklaşık olarak bir senedir. Aile evinde olduğum için de pek bir masrafım olmuyor tahmin edersiniz ki. Birikime de harcamaya da yeterli geliyor.
Fakülteden buraya eşya taşıyamadım pek okul bitince. Az kıyafet almıştım. Atandıktan sonra her gün işe giyinerek gidiyoruz doğal olarak sıkıntı yaşıyorum. İki kıyafet alıyorum annem hemen elbiseye bu kadar para harcama, çaput doldurdun evi diyor. Benim param, işte lazım oluyor diyorum anlamıyor. Sabrediyorum nasılsa eylülde düğünüm var diye ama artık cidden tahammülümü zorluyor.
Erkek arkadaşım evlilik teklifi edicek yüzük konuşuyoruz çocuk pırlanta tek taş alacak ona diyor ki almasın öyle ne gerek var. Sanana anne diyorum maddi durumu iyi alamayacak olsa zaten istemem bence gereksiz diyor.
Çeyiz için kahvaltılık alacağım bana diyor ki 6 kişilik al. Anne diyorum 12 kişilik almayı uygun gördüm ben. Çok saçma bence kalabalık misafirin gelirse yemek tabaklarının altını çıkarırsın onları kullanırsın 6 kişilik aldıklarını günlük kullanırsın diyor. Anne sen kendine öyle yap bana karışma diyorum iyiliğini istiyorum sen anlamıyorsun diyor.
Nişan için düğün salonu bakıyoruz en pahalı yerleri beğeniyor. Bir gün için o kadar para vermek istemiyorum ben daha uygun bir şeyler bakalım diyorum sen öğretmensin yakışmaz diyor. Saçma sapan bir hayat yaşama şekli var sürekli her şeyime müdahale ediyor. Bana kafayı yedirmek üzere. Ben mi hatalıyım anlayamıyorum. Bir akıl verin benim kalmadı bu evde.

12 kişilik kahvalti takımına bende annenden yanayim ama giysi konusunda haklısınız..Eylül de evleniyormussunuz kırmayın annenizin kalbini oda kendince haklıdır sizi doğurup büyüten o sonuçta illa karışma hakkı vardır yoldan geçen sıradan biri değil terslememeye çalışın

Gerçekten artık tahammül edemiyorum ramazan ramazan tüm sinirlerimi zıplatıyor

az kalmış sabredin . benimkide karışır , aynı sizin ki gibi alırım alma , almam al, yaparım yapma , yapmam yap............
ama ben bildigimi okurum . zamanla azaldı .

Düğün alışverişi sürecinde annemi dinlemediğim her konuda pişmanım ama mantıklı konuşuyordu benim annem,bendeydi sorun. Şimdi her fırsatta ben demiştim diye tatlı söylemleri var.

Mantıklı,mantıksız hoş görün elinizden geldiğince. Anneler böyle. Hele ki evlilik sürecinde her şeyi detaylı düşünüyorlar. Benim annem Türk kahvesi fincanımı bile aynı model farklı renk aldırdı ki kalabalık misafir olursa fincanlarda farklı ölçü sorunu olmasın diye.

Anneler böyle işte. Tamam deyin yine bildiğinizi yapın mantıksız önerileri varsa.Eylülde evleniyormuşsunuz kırmayın kalbini.

Evlenirken hicbir seyimize aileleri karistirmadik aldigimiz mobilyalari eve geldiginde gorduler hatta gelinligi bile dugunde gorduler goturmedik kimseyi. Sadece resimlerini gosterdik bunlari begendik aldik diye. Ev yerlestirirken mutfak dolaplarina dantel ortmus kizdim git kendi evinde ne kadar dantel varsa ort benim evime karisma diye. Taviz vermeyeceksin gerekirse kirilsin kalpleri tepene cikartma

Annenize fikirlerini daha az paylasin. Klasik anne. Yalnız size gereksiz diye kahvaltı takımı aldırmayın Nisan için salona onca para vermek istemesi tuhaf geldi.

Klasik anne yorum yapıyor işte kendince(bende anneyim)üzmeyin annenizi düğün üzeri yarın evlendiğinizde pişman olursunuz.

Klasik anne yorum yapıyor işte kendince(bende anneyim)üzmeyin annenizi düğün üzeri yarın evlendiğinizde pişman olursunuz.
şimdiden bile pişman oluyorum. Benim parama karışmasını istemiyorum. Çok karışıyor. Sınır çizmeye kalktığım zaman da saygısız oluyorum. Birikti artık hepsi ben de. Sabrımın son demlerine geldim. Keşke en başında ayrı eve çıksaydım. Hata yaptım

Keşke becerebilsem ama yapabileceğimi hiç sanmıyorum. Ağlıyor hemen ben iyiliğini istiyorum ne kadar nankörsün sen diye

Annesinden bahsediyor,düşmanından değil.Tepene çıkartma dediğiniz annesi yani,klasik bir Türk annesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…