- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.361
- 34
Canım ya kıyamamAslinda dert mi bilmiyorum ama son zamanlarda cok icerledim bu konuya. Herkes dogum yapiyor annesi kvsi geliyor. Ben gece 00:30 da dogum yaptim,sabah hastaneden cikmak istedim. plansiz bir dogumdu. Eve annem ve esimle geldik annem gece eve gidip uyumasina ragmen yorgunuz yatalim dedi :) ben kendime temiz nevresim serdim,aciktik diye yemek hazirladim. Bana annem hicbir sey yapmadi hicbir yardimi olmadi. Kv ve kp geldi sehir disindan. Kv oglum sever diye hep onun sevdigi gaz yapan aci yiyecekler yapti defalarca soylesek bile fayda etmedi. Anlayacaginiz ben lohusa halimle annem ve kv ye bakmis oldum. Ustune 30 gunlukken gorumce evlendi tum aileyi agirladim yemek temizlik yaptim. Simdi insanlar annem boyle kaldi kv boyle yapti diye anlatinca cok icerliyorum. Benim annem hep bencildi ama nedense simdilerde daha da uzuyor bu benihastalaniyoruz bebisimle annem.tlfnda gecmis olsun yatin,bi corba icin diye direktifler veriyor. Gelmedi diye bozulunca bi izin gunum var anca temizlik yapiyrm diye o da triplere giriyor. Gelince misafir gibi geliyor. Degistiremem onu tabi ama uzulmeme engel olamiyorum.
Aslinda dert mi bilmiyorum ama son zamanlarda cok icerledim bu konuya. Herkes dogum yapiyor annesi kvsi geliyor. Ben gece 00:30 da dogum yaptim,sabah hastaneden cikmak istedim. plansiz bir dogumdu. Eve annem ve esimle geldik annem gece eve gidip uyumasina ragmen yorgunuz yatalim dedi :) ben kendime temiz nevresim serdim,aciktik diye yemek hazirladim. Bana annem hicbir sey yapmadi hicbir yardimi olmadi. Kv ve kp geldi sehir disindan. Kv oglum sever diye hep onun sevdigi gaz yapan aci yiyecekler yapti defalarca soylesek bile fayda etmedi. Anlayacaginiz ben lohusa halimle annem ve kv ye bakmis oldum. Ustune 30 gunlukken gorumce evlendi tum aileyi agirladim yemek temizlik yaptim. Simdi insanlar annem boyle kaldi kv boyle yapti diye anlatinca cok icerliyorum. Benim annem hep bencildi ama nedense simdilerde daha da uzuyor bu benihastalaniyoruz bebisimle annem.tlfnda gecmis olsun yatin,bi corba icin diye direktifler veriyor. Gelmedi diye bozulunca bi izin gunum var anca temizlik yapiyrm diye o da triplere giriyor. Gelince misafir gibi geliyor. Degistiremem onu tabi ama uzulmeme engel olamiyorum.
Haklisiniz belki de.. bencil olmak lazim. Evladima bakinca bir anne nasil bencil olabilir diyorum kv yo gectim..Canım benim, öncelikle Allah analı babalı sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin rabbim. Boşveeer canını sıkma, sen AILENLE, yani, eşin ve bebeğin ile mutlu olmalısın. Gerisi boş! Sende tavrını koy, sana yapılan muamelenin aynısını onlarla yap, sadece seni zorlamayan sana ve bebeğine rahatsızlık vermeyecek yardımlarda bulun, HAYIR, demeye alış, BENCIL ol.
Yani bilmiyor falan diye avutuyordum kendimi ama esim cok guzel bir laf soyledi 2-3 gun once bir akrabamizla sohbette "milletin annesi gelir yaninda olur onlar geldi iki annede biz onlara baktik resmen" dedi gulerek.cok hakliydi..kv den hadi bir derece de sonuçta el kızını pek düşünen kv olmuyor
ama annen kv den betermiş bence
benim bildiğim anne fedakar olur(benim annem öyle şükürler olsun)
daha 1 günlük lohusa kızına yemek hazırlatmak neyin nesi insaf
Aynen oyle. Evlatlarimiz eslerimiz hayirli olsun napalim.. benimde basima neler geldi annem yuzunden yazsam trajedi dram her sey var :)Benim annemin fazlası var eksiği yok. Herkes bir değil malesef. 30 yaşında saçlarım bembeyaz oldu takmaktan.
Takıyo insan malesef. Bende eşten yana şanslıyım şükür. Arkadaşlarımın annesine hep imrendim bu yaşıma kadar ama yapacak bişey yokki. Anne babamızı seçme sansımız yok malesef.
Esim hep yanimdaydi zaten hep o yapti Allah razi olsun . 15-20 gun hep benimleydi.. hakkini odeyemem.Doğumun ilk 1-2 günü eşiniz nerdeydi? O aklıma takıldı. Eğer anneniz hep böyle ise yapacak bir şey yok. Sizin şanssızlığınız kayınvalide de pek anlayışlı değilmiş. Çok da takılmayın bence. Üzmeyin kendinizi. Sadece kabul edin ve geçin bence.
yani ayıp yaptıkları vicdanı olan böyle davranmazYani bilmiyor falan diye avutuyordum kendimi ama esim cok guzel bir laf soyledi 2-3 gun once bir akrabamizla sohbette "milletin annesi gelir yaninda olur onlar geldi iki annede biz onlara baktik resmen" dedi gulerek.cok hakliydi..
Bende kendime pek uzuluyorumCanım ya kıyamam
Allah yardımcın olsun ne diyim zorBende kendime pek uzuluyorum(
Evet benim de sonunda ogrendigim sey bu.. malesef..bazı anneler böyle canım, insan anne olunca daha bi anlıyor.. ben çok kızdım zamanında anneme, çok büyük tartışmalar yaşadım, bebeğimle hastaneye yattık misafir gibi yarım saat uğradı gitti, kızım ateşlendi bakamam dedi kreşe bırakıp ağlaya ağlaya işe gittim daha neler neler... çok kızdığım bi an büyük bi kaza geçirdi. ölümden döndü desem yeridir. koşarak gittim yanına hastaneye o an anladım ki bu kadın benim annem ve ne yaparsa yapsın ona gelen zarar beni üzüyor. ne olursa olsun Allah acısını yaşatmasın. şimdi hala bana karşı davranışları aynı hala ihtiyacımda zor anımda yanımda değil, ama ben beklememeyi öğrendim. ondan bi beklentiye girmiyorum bişey rica etmiyorum, çok zorda da kalsam kendi başımın çaresine bakıyorum. az beklenti, çok mutluluk
Ayip bir yana garip.. annelik boyle olmali. Insallah ben evlatlarima hakettigi degeri verebilirimne düşüncesiz insanlar ayıp yani..
Ah canum benum tam el ustinde tutulcagin zaman tamtersi olmis hadi kv eldir de annene cok sasirdimAslinda dert mi bilmiyorum ama son zamanlarda cok icerledim bu konuya. Herkes dogum yapiyor annesi kvsi geliyor. Ben gece 00:30 da dogum yaptim,sabah hastaneden cikmak istedim. plansiz bir dogumdu. Eve annem ve esimle geldik annem gece eve gidip uyumasina ragmen yorgunuz yatalim dedi :) ben kendime temiz nevresim serdim,aciktik diye yemek hazirladim. Bana annem hicbir sey yapmadi hicbir yardimi olmadi. Kv ve kp geldi sehir disindan. Kv oglum sever diye hep onun sevdigi gaz yapan aci yiyecekler yapti defalarca soylesek bile fayda etmedi. Anlayacaginiz ben lohusa halimle annem ve kv ye bakmis oldum. Ustune 30 gunlukken gorumce evlendi tum aileyi agirladim yemek temizlik yaptim. Simdi insanlar annem boyle kaldi kv boyle yapti diye anlatinca cok icerliyorum. Benim annem hep bencildi ama nedense simdilerde daha da uzuyor bu benihastalaniyoruz bebisimle annem.tlfnda gecmis olsun yatin,bi corba icin diye direktifler veriyor. Gelmedi diye bozulunca bi izin gunum var anca temizlik yapiyrm diye o da triplere giriyor. Gelince misafir gibi geliyor. Degistiremem onu tabi ama uzulmeme engel olamiyorum.
Annem anneligi bilmiyor. O kadar yil universitede okudum hic gelmedi yanima,ben geliyorum nasilsa diye.Ah canum benum tam el ustinde tutulcagin zaman tamtersi olmis hadi kv eldir de annene cok sasirdim
Annem tam 20 gun elimi birsye surdurmedi iki dogumumdada hatta bos otirmaktan sıkılmistim yani bilemedim ters birseyler var