• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve çirkin olmamla alakalı

Merhaba hanımlar annemle uzun süredir görüşmüyoduk çünkü sıkıntılarımız vardı bugün telefonla aradı beni baya bi konuştuk. Sonra konu benim hayatıma geldi okulumla alakalı falan normal konuştuk sonra hayatımda biri olup olmadığını sordu ben de yok dedim. Nasıl yok sen üniversiteye gidiyosun nerdeyse okulun bitecek bulamadın mı birini dedi. Ben de o işler öyle ha deyince olmuyor karşıma sevebileceğim biri çıkmadı zaten güvenemiyorum da dedim. O da bahane üretme onlar seni istemiyordur sana o kadar zayıflama dedim küçücük kaldın zayıfsın boyun da kısa göğüslerin bile yok kızım dışardaki kızlara bak artık herkes kendine dikkat ediyor dedi. Dondum kaldım diyecek bi şey bulamadım ben çirkinsem genetiktir belki dedim. Valla benimle alakası yok ben gayet etli butlu boylu posluyum deyip güldü. Saçını bari kestirmeseydin ayol göt yok meme yok gören erkek sanacak falan dedi. Bunları gülerek söyledi ben sinirlenince de şaka yapıyorum takılıyorum amma alıngansın bi konuşayım dedim moralimi bozdun öff dedi sonra da kapattım telefonu. Ben gerçekten anlamıyorum bu kadının derdi ne şaka bile yapıyor olsa böyle şaka mı olur ya. Tip olarak erkeğe de benzemiyorum ağzım burnum küçüktür minyon bi yapım var çok güzel değilim ama çirkin de değilim iltifat falan alırım gayet. Bir arada buğday tenli olmama takmıştı biraz beyazla falan derdi. Ay gerçekten çıldırmak üzereyim ya buraya yazıp içimi dökmek istedim üzülemiyorum bile artık şoka girmekten
Öz mü

Hadi erkekler kadınları et yığını olarak görürdü ona alışmıştık da (!) , kadıların kadınları sadece etten ibaret görmesi beni tiksindiriyor .

Anneniz açıkça kendinizi dış dünyaya tabir-i caizse pazarlamanız gerektiğine dair imalarda bulunmuş .

Yıl oldu 2019 hala pazardaki domatesleri eleştirir gibi bir insanın güzelliğini çirkinliğini tartışıyoruz .

Siz bir et yığınından ibaret değilsiniz . Özünüz var ruhunuz bir cevher gibidir eminim .

Ajda şarkısında geçtiği gibi Vitrininize değil de ikliminize gelecek biri elbet olacaktır .

Annenizle konuşmayı minimuma indirin . Ruh ve enerji emici insanlardan birine benziyor .

Tamam benim annemde boyle söylüyor bazen benim iyiligim icin ama senin annen baya abartmış ve sasirmus bence.Ne bicim laflar yaa.Annesin sen :110:

Annen belli ki fazla gerçekçi. Başak burcu mu? Bu kadar abartmaz ama benim annem de böyle beğenmez beni. Herkes Doğumdan sonra hemen zayıfladın, kim der iki çocuk annesi derken kendi annem zayıfım sanma kilolusun deyip durur.

Zamane anneleri mi bir tuhaf, bana mı öyle geliyor? İnsan yavrusunu eleştirirken bu kadar dövemez yahu... Güzellik anlayışına bakarsak da bayağı bir eski kafa ama, bu kadar dar kalıplar, et but, boy pos, uzun saçlar... İdeal vücut ölçüleri bile 90-60-90 değil artık :)) tabi bu işin esprisi ama herkes tek tip olmaz, olamaz, estetik bile tek tip yapıldığında ne kadar itici gelmeye başladı artık bize. Nasıl rahat ve güzel hissediyorsanız öyle olmaya devam edin. Bir atasözüyle bitireyim "her satıcının bir alıcısı vardır".

Annen belli ki fazla gerçekçi. Başak burcu mu? Bu kadar abartmaz ama benim annem de böyle beğenmez beni. Herkes Doğumdan sonra hemen zayıfladın, kim der iki çocuk annesi derken kendi annem zayıfım sanma kilolusun deyip durur.
İkizler burcu. Ya gerçekçilik de değil bana çirkin olduğumu söyleyen tek insan diyebilirim. Güzel olmak için illa sarışın ve büyük memeli mi olmak gerekiyor

İkizler burcu. Ya gerçekçilik de değil bana çirkin olduğumu söyleyen tek insan diyebilirim. Güzel olmak için illa sarışın ve büyük memeli mi olmak gerekiyor
Varsa kardeşlerinize de aynı şekilde yaklaşıyorsa annenizin annelikle ilgili bir sorunu vardır ya da belki kişiliği budur. Sadece size karşı böyle acımasız davranıyorsa ya onun yaşayamadığı hayatı yaşıyorsunuz ya da aranızda güvenli baglanma gerçekleşmedi ve size bakım verdiği süre boyunca bozulan konforunun sorumlusu olduğunuz düşüncesiyle bir şekilde intikam alıyor sizden.

Durumunuzu nasıl tanimlarsaniz tanımlayın, ne yaparsanız yapın güzellikle halledebileceginiz bir sorun değil bu malesef. Ya açıkça yüzleşip rahatsızlıklarınızı dile getireceksiniz ve mecburen susacak ya mesafe koyacaksınız ya da takmamayi ogreneceksiniz.

Benim de annemle aramda hiç cozemeyecegimi bildiğim sorunlar var çocukluğumdan bu yana. Sizinki gibi acımasız yaklaşmaz, bazı konularda düşüncesiz sadece. Doğum yaptığım gün beni evimde karşılaşmıştı. Doğumdan sonra göbek hala hamile gibi kocaman olur, bir kaç günde iner. Annem kapıyı açar açmaz dogurmadin mı yoksa o göbek ne dedi ve güldü. Ona göre şaka, belki başkasına göre de şakadır. Fakat bizim aramızda hiç o samimiyette bir ilişki olmadı. Beni incitecek bir şakadan daha çok duymaya ihtiyacım olan şey bir "nasılsın?"dı. Çocukken güneşte çok yanardim yazın. Beni gördüğü anda gülme krizine girerdi. Gülmekten gözleri yaşarır, defol git karşımdan, gördükçe sinirlerim bozuluyor, derdi.

Siz görüntünüzle ilgili eleştirilerinden rahatsız olduğunuz için ben de benzer örnekler verdim ama konu çok derin, çok yaraliyici. Sizi anlıyorum. Ben annemle görüşüyorum, onun da çok zor bir hayatı olduğu için ancak bu kadar sağlıklı kalabilmiş diye düşünmeye çalışıyorum. Elimden geldiği kadar sıcak davranmaya da çalışıyorum ama daima hissedilen bir soğukluk var. Bir gün tamamen affedebilmeyi ve unutabilmeyi diliyorum.

Bu muhabbet bizim ailede de gecer. Nedeni de yeni neslin 0 beden olma takintisi, surekli daha zayif olma cabasi, bir turlu normal kiloda daha guzel gorunduklerine inandirilamamalari. Anneler kendince boyle ikna edebileceklerini dusunuyorlar. Bizde baska sorun olmadigindan boyle seyler saka olarak algilanir.

Bu muhabbet bizim ailede de gecer. Nedeni de yeni neslin 0 beden olma takintisi, surekli daha zayif olma cabasi, bir turlu normal kiloda daha guzel gorunduklerine inandirilamamalari. Anneler kendince boyle ikna edebileceklerini dusunuyorlar. Bizde baska sorun olmadigindan boyle seyler saka olarak algilanir.
Konu tek kilo değil. Boyumdan meme ölçüme sarışın olmamama kadar her şeye takık ve hiçbir erkeğin beni beğenmeyeceğini düşünüyor

Kotu niyetli oldugunu dusunmuyorum zayif olmak eskilere gore hastalik kabul ediliyor eskiler biraz etli seviyor ama simdi pek kalmadi oyle

sagligin yerindemi ona bak. Sok olma ders cikar sen böyle olma. Herkes güzeldir dogal haliyle. Keyfini cikar hayatin.

Ayri seyler degil onlar. Boy kisa zayif olunca kucucuk olursunuz, meme zaten yag dokusu, kilo verince meme de kuculuyor, ten rengi beyazlama olayina gelince belki bronzlasmak icin solaryum, guneslenme ya da fazla makyaj yaptiginizi dusunup buna laf atiyor olabilir. Bizim kuzen siyaha yakin ruj surdugunde annesi bu ne hasta gibi gorunuyorsun der mesela. Iletisiminizde sorun var. Daha acik, net, objektif iletisim kurma yonunde cabalayabilirsiniz. Yoksa burada hep beraber anneye saydirmak kolay da bunun size bir faydasi yok.

Back
X