Hasta masta değil be, öyle alistirmiş anası babası..Kıçına da bı hastalık türküsü uydurmuslar işte, sağdan soldan "koskoca herif niye evde malak gibi yatıyor" demesinler diye...Çok üzgünüm ama her yorumu okurken niye geberip gitmez bu kafadan hastalar dedim durdum. Tez zamanda Allah selamet versin.
Bunu ne hastane ne hapishane paklar. Böyle kuduranı anca mezar paklarHasta masta değil be, öyle alistirmiş anası babası..Kıçına da bı hastalık türküsü uydurmuslar işte, sağdan soldan "koskoca herif niye evde malak gibi yatıyor" demesinler diye...
Bu pisliğin de işine geliyor , ana baba zaten gönüllü köpeği olmuş, evde iki höt yapınca ablayi da sindirmis, haraca bağlamış...
Gerçekten hasta insan sokakta kediye dönmez, nice hastalar var içiyor ilacını işine gidiyor, aile kuruyor , zararı sadece kendine oluyor...
Gerçekten psikozlu filan olsa doktorları yatılı veya ilaçlı tedaviyi bu kadar kolay ekarte etmezlerdi. Bu adamın resmi, adamakıllı detaylandırılmış bir hastalık teşhisi olduğundan bile şüpheliyim ben...
Bence hapishane çok güzel paklar ama birincisi bu ülkede siyasi suçlu değilsen uzun süreli hapse girmek çok zorBunu ne hastane ne hapishane paklar. Böyle kuduranı anca mezar paklar
Askeri hastane varmiydi istanbul da bilmiyorum ama onların psikiyatri servisleri çok iyi.İstanbulda
Kesinlikle harika bir fikir...GATA psikyatristleri özellikle teşhis konusunda nokta atış yapıyorlar, diğer devlet ve özel psikyatristleri her gidene şöyle bı bakıp reçete yazıp yolluyor .Askeri hastane varmiydi istanbul da bilmiyorum ama onların psikiyatri servisleri çok iyi.
Ankara da olsaydınız gataya götürmeyi denesinler birde diyecektim
Benim amcam da da ilaçlarını kullanmazdi, babam yemeğine koyardı gizlice. Anneniz de öyle yapabilir belki.Onu dayım zorla doktora gçtürdü, doktor muhakemesi yerinde zorla yatırılmaz büyük ihtimal demiş ama ilaçlarını kullanmadı
evet bizde çok fazla böyle hasta var son senelerde hep gataya yöneldiler ve hep onlardan sonuç aldılar.Kesinlikle harika bir fikir...GATA psikyatristleri özellikle teşhis konusunda nokta atış yapıyorlar, diğer devlet ve özel psikyatristleri her gidene şöyle bı bakıp reçete yazıp yolluyor .
Erkektir, kız olsa annesi bu kadar tolere edip sabretmezdi ve konu sahibini daha en başında dinleyip, yine konu sahibini strese sokup mağdur etmezdi.Kardeşiniz kız mı erkek mi? Erkekse fiziksel olarak zarar verme riski daha fazla çünkü. Ne olur dikkat edin çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun. Türkiye'de devlet hiçbir şey yapmıyor yatırmıyor bu hastaları
Aslında siz doktorunuza düşmemişsiniz. Bizim komşumuz da bipolar en ufak krizinin aile hastaneye götürüyor ve hemen Hastaneye yatırıyorlar. Bayağı düzelerek geliyor.Erkek
Yatanlar olduğunu duydum ama doktor kardeşim için büyük ihtimalle yatırılmaz demiş
Canım sağol iyiyim. Evi iki yıl önce taşıdım, kurtuldum o evden, henüz satıp yenisini alamadım ama daha iyiyiz şimdi
Annenize çok üzüldüm. Anne yüreği napacağını şaşırmış durumdaBana da gelşp deli
Gibi temizlik ütü yemek yapıyor, bunlara ihtiuacım yok sadece kardeşimin yükünü benden al başka bsy istemiyorum dedim
2 yıl oldumu biz ev mevzusu konuşalı yaCanım sağol iyiyim. Evi iki yıl önce taşıdım, kurtuldum o evden, henüz satıp yenisini alamadım ama daha iyiyiz şimdi
Ben de 40 ımda aydınlandım çok geç oldu tabii. Çünkü dönüp baktığımda yıllarca ezdirilişim, manipüle edilişim benim özgüvenimi yok ettiği için kendime düzgün bir hayat kuramamışım .Bilmiyorum tatlım, benimkiler de aşağı yukarı böyle, ben 40 ımdan sonra aydinlandim, bu kadar keskin olaylar yoktu bizde erkek kardeşimle ilgili ama seninkilere benzer şekilde beni yavaş yavaş tukettiler yillarca. Aydınlanma anım çok komiktisonra bı ara anlatırım, ama sonuçta degismiyorlar, senin onlar için zerre değerin olmuyor, olmayacak da...
Sadece hastalıktan değil, karakter olarak sorunlu bir kardeşiniz var. Hastalığı ağır yaşayanlardan biri olarak söyleyebilirim ki ataklarım anında zararım hep kendimeydi. Annemler beni korumak için çok çabaladılar, bilmiyorlarken, henüz tedaviye net başlanmamışken. Kendimi balkondan atmaya çalıştım uçacağım zannediyordum mesela, böyle sanrılar gördüm. Üzerimdeki kıyafetleri neye benzettim, ağır mı hissettim artık bilmiyorum, çırılçıplak soyunmaya kalktım vb. Hiçbir suça karışmadım, 18 senelik bipolar tanılı hayatımda tek sefer acilde, atak anında bir doktor beyaz kod vermiştir, onda da "İğneyi yapın artık dayanamıyorum!" diyerek bağırıp küfretmiştim beklettikleri için ki beklememem gerekiyordu. Olayın ciddiyetinin farkında olmayan bir doktordu, kendi doktorum da yetişip gelince konuşmuşlardı ve kendi hatası olduğunu anladı.Annemin tlfnundan çoğu zaman o yazıyormuş zaten, benim merak ettiğüm bunların hepsi mi hastalıktan, yani onun karakterinde de sorun varıdr belki
Bu aileyi gereğinden fazla düşünmüşsün zaten bende sanıyorum ki normal bir aile ama çaresiz kalmıslar napsınlar diyorum.Ben aydınlanalı çok oldu aslında, ameliyat oldum ve o süre boyu rapor paramı elimden aldı annem bana bakıyor diye, evde tekim aç mı kalayım öleyim mi gelir annemi alır diye, o süre güç kaybettim annem de ona s., çekmek yerine tamam kızım az daha para veriver zaten hep veriyorsun dediyoksa bana bu kadar bulaşamazdı, zor durumumu kullandı
Aynen öyle, ha diyince kurtulamiyorsun ki ellerinden, hele bizim ülkemizde ana-baba hep kutsal, hep mükemmel, hep haklı kabul edildiği için kimseye yaşadıklarını da inandiramiyorsun..."ne de olsa annen, ne de olsa baban, onlar hep senin iyiliğini ister, ananın babanın hakkı ödenmez, sende de hata vardır " bla bla laflarını duya duya iyice sindiriliyorsun...Burda bile ozgenin annesine üzülen üyeler olmuşBen de 40 ımda aydınlandım çok geç oldu tabii. Çünkü dönüp baktığımda yıllarca ezdirilişim, manipüle edilişim benim özgüvenimi yok ettiği için kendime düzgün bir hayat kuramamışım .
Hani uzmanlar sıklıkla diyor ya; kurban rolünden çıkın diye .
Buna katılmıyorum çünkü bazı insanlar gerçekten kurban ediliyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?