Merhaba Özge
Sınavınız zor.
Ben tüm sorumluluk sizin desem bana kızarsınız muhtemelen.. hırsızın hiç mi suçu yok diye sorarsınız. “ Özge bu oyundan çıksa oyun kalmaz” desem iyice hırslanırsınız.. ama
Ama işte - artı olmasa eksi mümkün mü - kurban olmasa can yakan can yakmaya devam edebilir mi?
Önce bilinç. Kurban değilim cümlesini tüm ruhunuzla dile dökmeniz gerekecek. Kim bilir - belki derinlerde bir yerlerde kurban olma durumu işime geliyor mu? - sorusunu soracak kadar haddinizi aşmalısınız kendinizde.
Tüm aileniz tarafından kurban ediliyorsunuz.
Bu halden bu bilinçten sıyrılmadıkça değil başkasına kendinize bile faydanız dokunamaz.
İşte sırf bu sebeple tüm aile üyelerine uzaklaştırma uygulayın. Yaklaşamasınlar. İletişimi sıfırlayın. Bu kısım çok önemli. Direkt engelleyin herkesi. Sizin oyundan çıktığınızı tümüyle idrak edebilsinler.
Bu aşamayı geçebilirseniz ağacı değil ormanı görmeye başlayacaksınız. Çünkü burası zirve. Artık kurban değilsiniz. Artık kimse kurban olmasın diye şiddete uğramasın diye üzülmesin diye vs vs sebeplerle KENDİNİZİ KURBAN ETMEKTEN vazgeçtiniz.
Haliyle artık daha net görür düşünür karar verirsiniz.
en acısı da kurban olanla kurban edilen arasında bir farkın olmadığını anladığınız An-dır.
Sevilmek için kendimizden geçmek zorunda değiliz. Kimseyi kurtarmak zorunda değiliz. -Kendimizden başka. -
En sonunda ne olur : ya anne babanız sizden başka yeni kurtarıcı arar ve bulur. Ya kardeşiniz için dengeler alt üst olacağı için yeni denge kurulur. Ki belki kurban olması sırası ondadır. Ya en kötü çocuk ilan edilirsiniz( büyük ihtimal) Ya da artık sizin için - belki herkes için- filmin bir anlamı kalmamıştır.
Sadece kendinizi kurtarın. Sonra dünya kurtulur.
Kolaylıklar diliyorum.
️
️
️