- 18 Eylül 2007
- 2.061
- 2.184
- 658
Aslında benim anlatmak istediğim tam da buydu iyi nşyetini kullanıyorlar içinden geliyor vicdan meselesi bugun konustum hatta durumu daha kötü olanlara yardım et dedim.Bende çok vicdanlıyım gereksiz yere çok iyilik yaptım bunu içimden geldiği için yapyordum ama artık yapmıyorum çünkü bakıyorum ben yardım ediyorum ama o kişi en iyi yerden alıyor kıyafetini ayakkabısını. Misal aynı yerde çalışıyoruz eşi vefat etti iki çocuğu var ama ev kendinin, eşinden de maaş kaldı memur olduğu için, kendisi de benle aynı statüde işçi asgari ücreti var ama ben hediye alıyordum çocuklarına falan ama baktım gayet rahat harcıyor alıyor yapmıyorum ya da evde olan birşeyi baika arkadaşıma veriyordum ya alma çocuğa mesela bir oyun diyelim bende var vereyim diye. Ama en çok o insanlardan nankörlük uzaklık gördüm yani ne kadar iyiysen o kadar kıymetin olmuyor dozunu bilmek lazım bu zamanda gerçekten o yüzden annenizde artık gerçekten ihtiyacı olana ve imkanı ölçüsünde yapmalı.
Benimde arkadaşım öyle eşi asgari ucretten fazla alıyor evi var arabası var 3 çocuk bahçeleri var mallrı yani tavukları felan satarlar.Her zaman aglardı paramız yok diye daha önce ben de gurbetteyken inanırdım her geldiğimde hediyeler vs bana kendi malından olan seyi bile satmaya calısırdı o zaman anladım tabi ki.
Üstelik yıllar sonra eşim işten ayrıldı işssizdi hala aglardı sanki ben çok zenginim dedim ki şükret bak basını sokacak çatın var.Malesef bazıları şükür bilmiyor.