• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem saf mı iyi niyetli mi çözemiyorum

Bende çok vicdanlıyım gereksiz yere çok iyilik yaptım bunu içimden geldiği için yapyordum ama artık yapmıyorum çünkü bakıyorum ben yardım ediyorum ama o kişi en iyi yerden alıyor kıyafetini ayakkabısını. Misal aynı yerde çalışıyoruz eşi vefat etti iki çocuğu var ama ev kendinin, eşinden de maaş kaldı memur olduğu için, kendisi de benle aynı statüde işçi asgari ücreti var ama ben hediye alıyordum çocuklarına falan ama baktım gayet rahat harcıyor alıyor yapmıyorum ya da evde olan birşeyi baika arkadaşıma veriyordum ya alma çocuğa mesela bir oyun diyelim bende var vereyim diye. Ama en çok o insanlardan nankörlük uzaklık gördüm yani ne kadar iyiysen o kadar kıymetin olmuyor dozunu bilmek lazım bu zamanda gerçekten o yüzden annenizde artık gerçekten ihtiyacı olana ve imkanı ölçüsünde yapmalı.
Aslında benim anlatmak istediğim tam da buydu iyi nşyetini kullanıyorlar içinden geliyor vicdan meselesi bugun konustum hatta durumu daha kötü olanlara yardım et dedim.
Benimde arkadaşım öyle eşi asgari ucretten fazla alıyor evi var arabası var 3 çocuk bahçeleri var mallrı yani tavukları felan satarlar.Her zaman aglardı paramız yok diye daha önce ben de gurbetteyken inanırdım her geldiğimde hediyeler vs bana kendi malından olan seyi bile satmaya calısırdı o zaman anladım tabi ki.
Üstelik yıllar sonra eşim işten ayrıldı işssizdi hala aglardı sanki ben çok zenginim dedim ki şükret bak basını sokacak çatın var.Malesef bazıları şükür bilmiyor.

yapılan yorumlar doğru olabilir olmayabilir de . O kişi sizin anneniz annenizle daha çok vakit geçirin ona her konuda destek olun eleştirmeyin olduğu gibi kabul edin ve üzmeyin . Siz annenizin yanında ne kadar çok olursanız onunla ne kadar çok vakit geçilirseniz etrafındaki insanlar onu daha az kullanır ve siz onun için daha az üzülürsünüz. Sevgiyle kalın
Tesekkğr ederim beraberiz yakınız hatta ama ben yokken kendi kahve içmeye gidiyor mesela hemen katolog çıkarıyorlar.

Şu para mevzusu kişiden kişiye değişiyor bence
Eşim evlenmeden önce ev almış
Daha sonra biz evlenirken ev aldık bana sordu altınlarını verir misin diye bende veririm dedim daha sonra arabayı değiştirdik şimdi
3 kredi var 2si evin 1 i arabanın
Geçen hafta çok gezdik dün balık istedi canım hayır hayatım alamam bütçeyi zorladik dedi

Yada ondan önceki hafta hem annesine hem bana pardesü aldı annesine almasıydı ben bu ayakkabi da alacaktım onu iptal ettik
Bazen bir abla dışarda kahve içmeye çağırır bazı durumda abla kusura bakma şuan gelemem sen gel bizde içelim derim ki eşimin geliri çok iyi gbi duruyor dışarıdan mesela ama ben yeri geldi 3 hafta pazar yapmadım buzluktan yedim.
Çalışanın maaşını ödemek için bilezik bozdurdum gbi....
Hani satıcıları bilemem bazen bana da bir kaç kişi diyor biz borca girdik ona göre ayar çekiyoruz bu 10 liraymis bunu da al demez eşim daha sonraya atar he buna rağmen şükür adam Ocak ayında nakliyesi doğalgazı osu bişi en az 5 bin cebinden para çıkacak yüklenemem ama dışarıdan biri temizlikçi tut der mesela ama eşimde tutamam ama yine duruma bakalım demisti.
Hani satıcının evini onu bunu bilmem ama ben iki taraflı da anlattım mesela benim borcumu görmezler ama kocanda çalışıyor maşallah diyip yemek ismartlatmaya çalışırlar :KK66:
Satıcılar biraz kullanıyor gibime geldi çünkü durumu olmayan insan söylemez gururundan bana kalırsa
Haklısınız aslında bu insanları ben yıllardır tanıyorum.Annemin de durumu aşırı kötü değil babam emekli ama babam para vermez pek kendisine almıyor hep dışarıya öylesine alıyor keşke kendi ihtiyacını alsa.
Biz de sizin durumdaydık dışardan durmu iyi denirdi eşim askerdi önceden halbuki ekmek bile alamzdık krediden.
Şimdi şükür biraz düzeldik.

İnsanlar a yaranma çabası,sevgi eksikliği.. bunları biraz sorgula

Bı de hep en iyiyi en doğruyu kendilerini bilir iddiası..önce can da demezlee,önce elalem... elalem için yaşar dururlar..

Haklısınız aslında bu insanları ben yıllardır tanıyorum.Annemin de durumu aşırı kötü değil babam emekli ama babam para vermez pek kendisine almıyor hep dışarıya öylesine alıyor keşke kendi ihtiyacını alsa.
Biz de sizin durumdaydık dışardan durmu iyi denirdi eşim askerdi önceden halbuki ekmek bile alamzdık krediden.
Şimdi şükür biraz düzeldik.

Canım.annenin yanında ol sen devamlı

Zaten para yok diyenlerde para cok oluyo.. sesi cikmayan garibanlarda asgari ucrete devam :)

Annendeki yanliz kalma korkusu..bu sekilde kendine eglence ariyo olabilir.. yoksa gitsin o parayi pazarda harcasib.. pazardaki saticininda colugu cocugu ihtitaci var nihayetinde..

Bole bj tanidigim var... surekli butun islerine kosar 1-2 ailenin. Yapma etme dedim olmadi cunku kiymet bilmeyip birde kadinin dedikodusunu yapiyolar.. dinlemedi saf biride degil ztn bu kisi 60 yasinda :) birdaha solemem.. gelip sikayet edersede he he der gecerim... o da kalbi kirilmasin diye

Back
X