annem oğluma bakmak istemiyor!!!

efsunnnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2010
319
0
Arkadaşlar annemle ilgili bir sorunum var.
aslında şu anki imkansızlıklardan kaynaklanan bir sorun bu. Şöyle ki ; geçen yıl eşimden ayrılmaya karar verip ailemin üst katındaki çatı katına yerleşmiştim. 5 aydır tekrar biraradayız eşimle. çalıştığımız için de 3 yaşındaki oğluma annem bakıyor. haftanın 2 günü babaannesine gider. hafta sonu 2 gün benimle. yani annem 3 gün ilgilenmek zorunda kalıyor ama ne yalan söyleyeyim oğlum oldukça hareketli bir çocuk. yapmadığı muzırlık kalmıyor. zor bir çocuk evet ama elimden geleni yapıyorum anneme fazla yüklenmemek için. iş çıkışı hiç bir yere uğramadan koştura koştura eve gidiyorum. ama eve girdiğim andan itibaren annemin yüzü beş karış. şöyle yaptı böyle yaptı diye anlatınca moralim bozuluyor tabi. annemden sıcaklık beklerken sürekli sitem duyar oldum. yaşı küçük olduğu için gidebileceği kreşler çok pahalı. henüz devlet okullarının kreşleri de kabul etmiyor. bakıcı tutmaya yetecek bütçemiz de yok, borç ödüyoruz. ayrıca hep evin içinde oğlum. annem alıp da burnumuzun dibindeki parka bile götürmeye üşeniyor. evde kala kala biriktirdiği enerjiyi de nasıl boşaltacağını şaşırıp stres yükleniyor. anneme de hak veriyorum tam rahat etme zamanı, özgürce dolaşmak, rahat rahat evinde televizyon izlemek istiyor ama ben de arada kaldım. çalışırken hep aklım evde. gün içinde arayıp bıktım usandım artık deyip iyice çaresiz bırakıyor beni. ne yapacağımı şaşırdım inanın. bir önerisi olan var mı??? bilmiyorumkismile

onları anlıyorum cunku artık yasları ılerledı
bız bıle dayanamıyoruz bazen mızmızlıklarına

kayınvalıden haftada 2 gun ılgılenıyormus
dıger 3 gun de ılgılenemez mı

eşimin annesi benim annemden 10 yaş büyük.
ayrıca çok da ilgili düşünceli değil eşimin ailesi.
alıp da baktıkları o iki gün için bile şükrediyorum inanın.

yani bu yaştan sonra çocukla uğraşmak istemeyebilir; ne denir ki, haklı belki de kendince.
yarım gün kreşe verseniz. semtinizi bilmiyorum ama benim yeğenim yarım gün özel bir yuvaya gidiyordu
200-250 lira falan veriyorlardı sanırım. tamam az değil ama çok da fahiş değil.
anneniz de yarım gün rahat eder hiç değilse.
araştırdınız mı iyice?

yani bu yaştan sonra çocukla uğraşmak istemeyebilir; ne denir ki, haklı belki de kendince.
yarım gün kreşe verseniz. semtinizi bilmiyorum ama benim yeğenim yarım gün özel bir yuvaya gidiyordu
200-250 lira falan veriyorlardı sanırım. tamam az değil ama çok da fahiş değil.
anneniz de yarım gün rahat eder hiç değilse.
araştırdınız mı iyice?

teşekkür ederim yorumunuz için...
o kadar araştırdım ki yakın çevremdeki kreşlerin yarım günlüğü bile 600 TL.'den başlıyor.
keşke asya yakası'nda otursaydım. oralarda çok seçenek var.
ben de hak veriyorum. annem 4 çocuk büyüttü.
ve hep der ki "böylesini görmedim" a.s
çok haylaz bir oğlum, bıkmış bir annem ve ne yapacağını bilmeyen bir ben var ortada akannehir

benım annecıgım de 55 yasında
bakmak cok zor gelıyor cunku cok yoruyor cocuklar artık
hıc bakmam demedı ama aksamları ben kapıdan o bacadan mısalı
hafta sonu ızınlıyım dıyor o derece yanı yoruluyor kadın
ama ıkı gun gormesın ozleyıp hemen gelıyor
sevmedıgınden ıstemedıgınden degıldır annenızın durumu bunyesıne agır geldıgındendır
malum menapoz donemlerı de oldugundan kaldıramıyorlar herseyı

bence cocugunuz ıcın bıraz ozverıde bulunmanız gerekıyor
en azından bır donem ıcın kayınvalıdenız ılgılense tamamen
sonra senelık ızın falan derken bırkac ay annenız basını dınler
sonrasında annenızı ıkna etmenız kolaylasır

Annenizin ve sizin bıkkınlığınızı bir yana bırakırsak..
O yavrucağın, hele ki o en enerjik yaşında tüm gün evde kalması çok yanlış.
Bir abla bulun mahalleden. Günde 1 saat oğlunuzu parka götürüp, yorsun iyice. Gelince bir banyo, bir süt ve mışıl mışıl en az 2-3 saat uyur o yaştaki çocuk. (öğle uykusu)
Akşamları da geç yatırın, sabah geç uyansın.. Annenize düşen zaman dilimi azalsın.
Daha da laf ederse.. Katlanacaksınız.. Ben de ne laflar işittim üvey annem kızıma bakarken.. Sizinki öz anne bir de, beni dövse bile şerbet gibi gelirdi herhalde :hulya:

benim annemin huyunu ben biliyorum. gerek beni büyütmesinden gerek akraba çocuklarına davranmasından bu yüzden bu konuda güveniceğim malesef en son isim annem. şuande evli ve çocuklu değilim yakın tarihte olacak durumlar ve asla bu konuda anneme güvenemeyeceğim ne yazık ki.. çok üzücü ama gerçek bu. belki biz de bir yaştan sonra kaldıramayız şimdi ki zamene çocuklar gerçekten çok hiperaktif. allah yardımcınız olsun. kendi annemden biliyorum asla değişmiyor yapı, düşünceler vs. umarım kısa zamanda çözüm bulabilirsiniz...

zaten çok seviyor oğlumu bunu çok iyi biliyorum.
ama evet gerçekten bunalıyor artık farkındayım.
dediğim gibi eşimin ailesi çok sorunlu.
eşimin babası seri üretimle 10 çocuk yapmış ama çocuklara yaklaşımı çok itici.
zaten özellikle ondan korktukları için alıp da bakamıyorlar oğluma.
sürekli bağırıp çağırıp huzursuzluk çıkarır, ne işi var yine burda filan der mesela.
eşimin annesi de çok silik pasif bir kadın, sesini çıkaramaz.
zaten bir yıl sonra devlet okullarının kreşlerinden birine göndericem.
ama zorlu geçecek bu yıl.
kıyamıyorum oğluma iki taraftan da hakettiği sıcaklığı göremiyor :KK43:((
eve gidince telafi etmek için her türlü şebekliği yapıyorum.
sarılıyorum, öpüyorum, sürekli onu çok sevdiğimi söylüyorum.
"o zaman niye beni bırakıp gidiyorsun" deyince içim paramparça oluyor.
çok üzülüyorum.
iyi vakit geçirmek onun hakkı. ama bunu sağlayamıyorum bir türlü :KK43:((

Annenizin ve sizin bıkkınlığınızı bir yana bırakırsak..
O yavrucağın, hele ki o en enerjik yaşında tüm gün evde kalması çok yanlış.
Bir abla bulun mahalleden. Günde 1 saat oğlunuzu parka götürüp, yorsun iyice. Gelince bir banyo, bir süt ve mışıl mışıl en az 2-3 saat uyur o yaştaki çocuk. (öğle uykusu)
Akşamları da geç yatırın, sabah geç uyansın.. Annenize düşen zaman dilimi azalsın.
Daha da laf ederse.. Katlanacaksınız.. Ben de ne laflar işittim üvey annem kızıma bakarken.. Sizinki öz anne bir de, beni dövse bile şerbet gibi gelirdi herhalde :hulya:

Hmm. düşünülebilir aslında bu abla konusu.
evet bir bakayım ben etrafıma...
teşekkür ederim...

eşiniz 10 kardeşse onun kardeşlerinden ya da yeğenlerinden birine teklif etseniz... biraz da maddi olarak destek çıkmayı öenrseniz... gerçi akraba arasında bu tarz konular problemlidir ama belki 1 sene diye belirtince kabul edebilirler...

eşiniz 10 kardeşse onun kardeşlerinden ya da yeğenlerinden birine teklif etseniz... biraz da maddi olarak destek çıkmayı öenrseniz... gerçi akraba arasında bu tarz konular problemlidir ama belki 1 sene diye belirtince kabul edebilirler...

bu da çok iyi fikir.
bunu da düşünücem.
çok teşekkür ederim arkadaşlar.

efsuncum seni çok iyi anlayabiliyorum. benim oğlumda 3 yaşında ve annem bakıyor.
şu dönemde o kadar hareketlilerki gerçekten annelerimiz çok yoruluyor.
benim annemde yaramazlık yapıyor diye söylüyor ama sitemli olarak değil.
allah hepimize sabır versin başka ne diyebiliriz ki.

çok haklısın bulgar, belli bir yaştan sonra gerçekten sabırlarını kaybediyorlar.
bakalım artık 1 yılımız kaldı zorlu geçecek.
ama belki belli bir ücret ödeyerek eşimin ailesinden birini ilgilenmeye teşvik edebilirim ipektuncer'in önerdiği gibi.
bu tip konularda gelin ve ailesi zor durumda kalıyor. eşlerimizin aileleri de biraz ellerini taşın altına soksaydı keşke.
ben bu çocuğu babamın evinde yapmadım ki.

Hmm. düşünülebilir aslında bu abla konusu.
evet bir bakayım ben etrafıma...
teşekkür ederim...

Benim yeğenime (sizin oğlunuzla akran gibi) k.validesi bakıyor şu an.
Karşı apartmanda oturan liseye giden 17 yaşında bir kız var. Ablam önceden tanımıyordu, aradı buldu. İyi havalarda çocuğu alıp parka götürür, oynatır. Kötü havalarda çocuğun bakıldığı eve gelir, boyama-yapboz-kes yapıştır yapar yeğenimle. 100 TL veriyor ablam o kıza. Sürekli evde bir bakıcıya zaten gerek yokki b.anne varken.
O fiyata oyun grubu da bulabilirsiniz. Günde 1 saat oynar ve o da 200 TL'yi geçmez.
Ama anneniz oraya götürüp bırakmayı sorun edebilir.

Benim yeğnimde 3 yaşinda gerçi bizimkinin bakıcısı var bir teyze 54 yaşlarında tatlı diili br teyze ama size bizimkinin düzenini anlatayım sabah 8-9 gibi kalkar kahvaltısını yapar daha sonra oğlene kadar cizgi film izler ki gıkını bile cıkarmaz cizgi film izlerken.oğlenleyin parka cıkar komşu cocuklarıyla oynarlar daha sonra 2 gibi gelip yemeğini yiyip uyur şoyle 3saat kadar hatta bazen zorla uyandırırz.zaten 5 gibi uyanıp daha sonra yemeğini yiyip genelde ya yap bozlarıyla oynar ya cizgi film izler ya da resim yapar.cok uslu duruyor kendi kendine oynuyor yada gıkını cıkarmadan cizgi film izliyor.anca ben geldiğimde beraber şımarıyoruz güreşiyoruz saklambaz oynuyoruz.

Bence mahalleden bir abla kendi cocuğunu cıkarırken sizinkini de cıkarsın parkta yorsun hem anneniz dinlenir hem cocuk uzun sure uyur bu arada.Cocuğa ilgisini cekecek oyuncaklarda alın.arabadan cok kendini geliştirceği şeyler yapbo tarzı.Bir de artık tvde hep kadın programı hic cizgi film yok:KK43: ablamlar sırf bu kanllar için dsmart aldılar.

evet bunu da sorun eder kesin :)
ama 17 yaşında bir kıza emanet etmeyi ben pek doğru bulmadım açıkçası.
yani ne bileyim hani biraz deli dolu olur o yaşlarda gençler.
telefonla konuşurken filan melesa ihmal edebilir diye korkarım.
daha büyük birine emanet etmek daha doğru geliyor bana.
sonuçta biliyoruz, artık telaffuz etmek istemediğim şeyler sıkça yaşanıyor maalesef...

evet bunu da sorun eder kesin :)
ama 17 yaşında bir kıza emanet etmeyi ben pek doğru bulmadım açıkçası.
yani ne bileyim hani biraz deli dolu olur o yaşlarda gençler.
telefonla konuşurken filan melesa ihmal edebilir diye korkarım.
daha büyük birine emanet etmek daha doğru geliyor bana.
sonuçta biliyoruz, artık telaffuz etmek istemediğim şeyler sıkça yaşanıyor maalesef...

Bizim 17'lik ablamız eve geliyor, b.annenin gözetiminde oynuyorlar.
Dışarıya çıkartıyorsa b.annede gidiyor, ama bankta oturuyor. Ayakta olan, çocuğun ardından koşturan o abla. Ama sizin anneniz gitmeyecekse parka, daha büyük birini bulmak daha iyi tabi.
17 az bir yaş değil. Ben o yaştayken kardeşim 4 yaşındaydı. Her yaz kardeşimin öğle yemeğini alır, onu da arabaya koyar, parkta yemeğini yedirir, eve getirir, uyuturdum. Annesi çalışıyordu. Kişiden kişiye de değişir. Aklı başında birini bulmak gerekir.

Benim yeğnimde 3 yaşinda gerçi bizimkinin bakıcısı var bir teyze 54 yaşlarında tatlı diili br teyze ama size bizimkinin düzenini anlatayım sabah 8-9 gibi kalkar kahvaltısını yapar daha sonra oğlene kadar cizgi film izler ki gıkını bile cıkarmaz cizgi film izlerken.oğlenleyin parka cıkar komşu cocuklarıyla oynarlar daha sonra 2 gibi gelip yemeğini yiyip uyur şoyle 3saat kadar hatta bazen zorla uyandırırz.zaten 5 gibi uyanıp daha sonra yemeğini yiyip genelde ya yap bozlarıyla oynar ya cizgi film izler ya da resim yapar.cok uslu duruyor kendi kendine oynuyor yada gıkını cıkarmadan cizgi film izliyor.anca ben geldiğimde beraber şımarıyoruz güreşiyoruz saklambaz oynuyoruz.

Bence mahalleden bir abla kendi cocuğunu cıkarırken sizinkini de cıkarsın parkta yorsun hem anneniz dinlenir hem cocuk uzun sure uyur bu arada.Cocuğa ilgisini cekecek oyuncaklarda alın.arabadan cok kendini geliştirceği şeyler yapbo tarzı.Bir de artık tvde hep kadın programı hic cizgi film yok:KK43: ablamlar sırf bu kanllar için dsmart aldılar.

canım ben de biraz benim küçük erkeğin düzenini anlatayım o zaman.
10 gibi kalkar.
ya baba ya da anne diye tepinir durur evi ayağa kaldırır.
kahvaltısını eder bin bir zorlukla.
sonra ya salonu yerle bir eder ya tuvalete girip duşla duvarları yıkamak için ağlar tepinir ya mutfakta erzak dolabını döküp saçar, tencere tabakları yere yığar (asla televizyon izlemez, ancak dedesi gelince akşam dizi izler o kadar) ...öğlende kardeşim okuldan gelir (16 yaşında) onunla kavga ederler sürekli hiç rahat vermez.
annem alır 1.5 saat ayağında sallayıp yatırır, 15 dk. yatar kalkar.
sonra yine kırmızı satırlar...
öğle yemeği yer zar zor...
anne diye tutturur yarım saat ağlar "annemin iş yerine götürün beni" diye...
sonra yine kırmızı satırlar...
annem oturtur kağıt kalem verir eline resim yapar biraz çizer karalar sonra kalemi kaçırıp duvarlara yazar çizer annem delirir alır kalemi elinden yine ağlama faslı...
ay içim bayıldı yazamıycam daha fazla akannehir
nerdeyse her gün aynı böyle bu çocuk.
gerçekten bakımı çok zor...
sizin yeğeninize hiç benzemiyor yani maalesef kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
Bizim 17'lik ablamız eve geliyor, b.annenin gözetiminde oynuyorlar.
Dışarıya çıkartıyorsa b.annede gidiyor, ama bankta oturuyor. Ayakta olan, çocuğun ardından koşturan o abla. Ama sizin anneniz gitmeyecekse parka, daha büyük birini bulmak daha iyi tabi.
17 az bir yaş değil. Ben o yaştayken kardeşim 4 yaşındaydı. Her yaz kardeşimin öğle yemeğini alır, onu da arabaya koyar, parkta yemeğini yedirir, eve getirir, uyuturdum. Annesi çalışıyordu. Kişiden kişiye de değişir. Aklı başında birini bulmak gerekir.

değişir tabi doğru. kimisi erken olgunlaşıyor.
dikkatli olmak gerek tabii.
babaanne de gidiyorsa zaten hiç problem olmaz.
ama işte benim annem çok bunalmış durumda.
artık onunla hiç bi yere çıkmak istemiyor ben davet etsem de hafta sonu...

X