• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem Klinikte Yatıyor

GuerillaTanya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2008
834
7
0
A.B.D.
Merhaba Arkadaslar,

nerden baslasam nasil baslasam bilmiyorum. cok uzun bi yazi olacak, özetlemeye calissamda özet yetmeyecek. okuyanin da okumayaninda cani sagolsun diyerek basliyorum...

ben 21 yasindayim...önümüzde ki 2 ay benim sinav aylarim. sinavlarimi verdikten sonra anaokulu ögretmeni olacagim.
gelelim derdime.

annem ve babam 24 yillik evliler. babam da annem de calisiyorlar. babam ben tanidim taniyali 3 vardiya calisiyor. son 3 senedir ise 4 vardiya. babam annemi biz ( 19 yasinda kiz kardesim var) kücükken cok döverdi.
her ufak biseyden tartisma yaratir, icki icer, bagirir cagirir ve siddet uygulardi. haftanin 2-3 günü dayakla geciyordu. cok sinirli oldugu zamanlar bizi de döverdi. bilhassa beni, cünkü ben kavgayi ayirmaya calisan cocuktum hep, bu yüzden bende dayak yerdim.
annem bikeresinde ,,corabini neden makinaya atmiyorsun yere birakiyorsun'' dediginde babamin gözleri döndü eline ne gectiyse anneme firlatti ve annemin üzerinde sandalye kirdi.
annem kadin hastaligindan 3 kez ameliyat oldu. her ziyarete gittigimizde babam ,, yine hastasin ne zaman iyilestin ki evde ne yemek var ne icecek bisey '' diye küfür ederdi.

birkeresinde babam hepatit C süphesiyle hastaneye kaldirilmisti. 5 hafta hastanede yatmisti. o zamanlar 9-10 yaslarindaydim ve hepatitin ne oldugunu bilmiyordum tabi. doktor babama durumu anlatmak icin annemi de cagirmis muayene odasina.babamin almancasi cok olmadigindan dolayi annem doktorun dediklerini tercüme etmis. doktorun dedigi su ,, bu hastalik ya cinsel yolla yada ickinin fazlalastirdigi yag oranindan kaynakli geliyor''....yapilan testlerde annemde hepatit c ye rastlanmadi. annemin doktorun söyledigini tercüme etmesinin sonucu doktorun yaninda dayak yemesi oldu. vay efendim ben karilarla kizlarla yatmadim sen kimle yattin da bana bulastirdin diye igrenc iftiralar atti.

annem bizi kac sefer alip babasina gitti fakat babasi hep kapiyi yüzüne kapatti. cesaret edip ayrilamadi o zamanlar bende istemiyordum ayrilmalarini ( simdiki aklim olsa....).

dayim her seferinde babamla iki düzgün insan gibi konustu ve her seferinde babam söz verdi bidaha dövmeyecegine.

gercekten de son 4 senedir dayak atmiyordu. cok fazla tartismalar vardi ama dayak yoktu.
ama bu 4 sene icinde ayni yatagi paylasmadilar. bize söylenilen annemin horlamasi oldu. kaldi ki babam da horluyor yani ya neyse ben anladim tabi asil sebebini....

2 sene önce annemle ben komsuya kahvaltiya gitmistik. öglen olunca annem ,, bi gidim babana bakim kalktiysa cay demlerim'' diyerek eve cikmisti. ben komsunun kiziyla oturuyordum. aradan 1 saat gecti haber gelmeyince bende kalktim eve gittim.
kapiyi annem actiginda agzi kaniyordu ve alni aldigi darbla sismisti.
annemi o halde görünce babamin yanina gitmek istedim bagirmak icin annem beni durdu. kapidan göz ucuyla babama baktigimda babam ayaklarini masaya uzatmis televizyon keyfi yapiyordu.
annem uzun zaman söylemedi kavganin sebebini ve sonunda zorladigim bi an agzindan kacirdi....cinsel iliskiye girmiyorlardi. sebebi ise hem annemin artik ona sevgisinin azalmis olmasi ki bunu gayet anlayabiliyorum, hemde annemin oldugu ameliyatlar buna pek mümkün vermiyordu.

ben bu konyuu gidip babamla konusamadim ama durumu bildigimi cok acik bi sekilde belli ettim...

bütün bu olanlar, siddet, dayak, küfür....bizim hepimizin psikolojisini alt üst etti. ben hem okuyup hem calisiyorum ve evde artik kavgalara tanik olmamak icin sürekli islere girip cikiyorum ki eve daha az geleyim diye.

son 1 haftadir annemle babam yine aralari limoniydi. sebebini bilmiyordum ama babam cok üzgün görünüyordu. annemse gayet rahat. bigün annem yokken babam ,, annenin ikinci hattini biliyormusun'' dedi. bende ,, biliyorum ama onu calar saat icin kullaniyor. o cep telefonu zaten hep evde '' dedim. babamsa bana pispis bakarak ,, sen öyle san ne isler cevirio sen daaha bilmiosun'' diyerek beni kiskirtmaya calisti. bende babama bisey biliyosan kocasi sensin sen onunla konusmalisin. bunu gelip bana söyleyerek beni kiskirtamassin dedim.

babam gitmis kardesime de bu hat olayini anlatmis. kardesim de gitmis annemden hesap sormus sen ne yapiyosun kimlerle mesajlasiyorsun diye....annem o gün aglamisti ben olaya karismamistim.
dün annem arkadasinin dogum gününe gitmisti. babam da disari cikmisti. babam her 3 dakikada bir beni ve kardesimi arayip ,, anneniz nerde ulasamiyorum'' diyip asabimizi bozuodu. ya baba eglenio kadin ne zirt birt ariosun diyorduk önemli diodu...
en sonunda anneme ulastigimda bende ileri giderek bagirdim. aranizdaki sorun neyse halledin surda ders calismaya calisiyoruz 1 haftadir allak bullak olduk. bizi karistirmayin artik diye bagirdim. annemde cok heyecanli sekilde cevaplar veriodu suratina telefonu kapattim.
kapattiktan sonra bayilmis. acile almislar. oradan da psikiyatri klinigine yatirmislar.
ücümüzüde görmek istemiyor. bugun hem babam hem ben ve kardesim ayri ayri gittik ama görüsme kabul etmedi.
daha ne kadar orada kalacagi da belli degil. doktorlar 1-2 gün görmek istemeyebilir ama durumu abartilacak kadar kötü degil sadece sinirleri bosalmis dedi.

kardesim perisan halde duruyor. okula gitmedi. bende gidemedim kaldi ki cok önemli sinavlarimiz var ikimizde ayni bölümü okuyoruz. babam evde ayri eziyet...napicamizi sasirdik....

asla siddet uygulamayin her kim olursa olsun dayak yemek cok UTANC VERICI bisey:gitme::gitme::gitme::gitme:

Arkadaşım konunu dikkatle ve özenle okudum ...:delphin:

Yaşadıkların çok acı.

Ailende ne huzur ne saygı ne de başka bir değer kalmış bu çok açık.Annene çok ama çok üzüldüm.Babana ise sadece acıyorum kusura bakma ama bu böyle.

Hangi sebepten ötürü olursa olsun karısına el kaldıran,ağzını burnunu kıran,küfürler yağdıran bir adama acımaktan başka bir gözle bakamam ben :delphin:

Baban artık Allah lık olmuş umarım bu yaptıklarının hesabını nasıl vereceğini düşünüp biran önce kendini sil baştan yaratır .

Annenin klinikte kalması şuan için en mantıklısı evde kalıp daha çok hasta olmaktansa doktor kontrolünde olması herzaman daha iyidir.

Baban hangi yüzle gidiyor anneni görmeye anlamış değilim,bir daha dövmek için mi yoksa insanlık dışı davranışlarını annene doktorların önünde birkez daha ispatlamak için mi ?

Bırakın kadıncağız kafasını dinlesin...Senin ve kardeşinin gidecek başka kapınız yok mu.Dedenle konuşsan almaz mı sizi.?

Annen boşanmayı düşünmüyor mu hala ?

Çok üzüldüm umarım en kısa sürede en azından şu dayak vahşetinden maaile kurtulursunuz.Tüm bu yaşananlara rağmen ve çocuklarını büyütmesine rağmen(Bazıları işkenceye bile çocuğum küçük aman babasız kalmasın şimdi beni dövsün büyüyünce de çocuğu döver diye saçma salak bir biçimde sopa yiyip oturuyor da )annenin bu vakte kadar boşanma girişiminde bulunmamasını anlayamadım, ne güzel demişsiniz, dayım babamla güzel güzel konuşurdu diye, demek ki mantıklı, yeri geldiğinde arabuluculuk yapan aile büyükleriniz ve size destek olacak yakınlarınız var, onlardan yardım alabilirsiniz.
Tüm bu hakaretlere, iftiralara, dayağa ve kimbilir yazamadığınız daha nelere şahit olmuş kadıncağızın sanırım bardağı artık dolup, taşmış. hastaneden çıkıp aynı eve, aynı şiddet yuvasına döndüğünde değişen ne olacak ? Gene aynı hakaretler, aynı şiddet devam etmeyecek mi? Off anneniz adına özellikle çok üzüldüm.Birlikte bir hayat kurmayı deneme şansınız yok mu acaba? Mesleğinizi elinize alıyormuşsunuz, ne güzel, kardeşiniz de 19 yaşında sanırım üniversite öğrencisi ya da çalışıyor, 3 kadın gerekirse başlangıçta aile büyüklerinden (dede-dayı.vs) yardım alarak, güzel bir hayat için başlangıç yapabilirsiniz, en azından bunu deneyebilirsiniz (misiniz? ) Umarım anneniz en kısa sürede kendini toplar, ve tüm şiddeti savunan ve uygulayanlar en kısa sürede cezalandırılırlar.

Arkadaşım konunu dikkatle ve özenle okudum ...:delphin:

Yaşadıkların çok acı.

Ailende ne huzur ne saygı ne de başka bir değer kalmış bu çok açık.Annene çok ama çok üzüldüm.Babana ise sadece acıyorum kusura bakma ama bu böyle.

Hangi sebepten ötürü olursa olsun karısına el kaldıran,ağzını burnunu kıran,küfürler yağdıran bir adama acımaktan başka bir gözle bakamam ben :delphin:

Baban artık Allah lık olmuş umarım bu yaptıklarının hesabını nasıl vereceğini düşünüp biran önce kendini sil baştan yaratır .

Annenin klinikte kalması şuan için en mantıklısı evde kalıp daha çok hasta olmaktansa doktor kontrolünde olması herzaman daha iyidir.

Baban hangi yüzle gidiyor anneni görmeye anlamış değilim,bir daha dövmek için mi yoksa insanlık dışı davranışlarını annene doktorların önünde birkez daha ispatlamak için mi ?

Bırakın kadıncağız kafasını dinlesin...Senin ve kardeşinin gidecek başka kapınız yok mu.Dedenle konuşsan almaz mı sizi.?

Annen boşanmayı düşünmüyor mu hala ?

Annem dün bu olaylar olmadan önce babama herseyin bittigini bosanacagini söylemis. bende evlenmek üzereydim, babama durumu acacaktik. anneme telefonda bunu söyledim dedim eve gelincekonusurz. ama eve gelmedi iste suanda klinikte yatiyor. doktorlarda orada kalmasinin suan icin en iyisi oldugunu söylemisler. benim icin biraz da olsa rahat eve gelse belki daha kötü olacakti.
Babamla oturup konustum bütün gece. pismanliklarini söylerken dayak meselesini hic acmadi. bende sorunun dayaktan geldigini söyleyince agladi. annen bosanmak istiyorsa ben bu evi birakirim ben anneni dusunuyorum sadece dedi. ev icin 2 tabu yapmislar. annen kendisine kalan miktari ödeyemez ben onu düsünüyorum diyip duruyor. bende bunlari konusmak icin henuz erken oldugunu anenmin cikmasini beklememiz gerektiginin söyledim.

dedem almanyada degil suan türkiyede...annemle konusmadan baska kimseyede haber vermek istemiyorum. annemle görüsebilirsem sorucam konusmak istedigi kisiler var mi diye. ama durum ayrilacaklarini gösteriyor....mafoldumben

Peki ağlayana kadar farketmemiş mi hatasını,anneni bu derece mahvettiğini...

Evin tapusunu annen ödeyemezmiş,boşanırsa evi terkedermiş...bırakın istediğini söylesin.Annene yazık günah değil mi ben okurken içim acıdı resmen .

Boşanma kararının üstünde dursun annen.Destek ol annene de,bence de boşanması sağlığı ve geri kalan hayatı için daha yararlı...

ben senin anneni yeterince korumadığını destek olmadığını düşünüyorum.annenle babanın normal bi evliliği olsa ''ben karışmıyorum siz aranızda halledin'' diyebilirsiniz,ama böyle bir baba varken ''siz aranızda halledin'' derseniz,oda bildiği yöntemle,küfür dayakla halleder tabi,aslında ben sizin sülalenizinde destek olduğunu düşünmüyorum,deden nasıl annene kapıyı kapar,dayın konuştu madem anlamadı baban, başka yollar denemedimi babanın üzerinde?

benim halam dayak yediğinde babam enişteme girişmişti temiz bi dayak atmıştı,10 yıl olmuştur eniştem birdaha el kaldırmamıştır halama,yada bi tanıdığım kocasını polise şikayet etmişti oda öyle rahat etmişti,sizin tepki vermemeniz fazlasını annenize çektirmenize zemin hazırlamış bence.ha diyeceksinizki tepki verdik ağladık üzüldük ayırdık falan filan...bunlar tepki değil bence

sizi üzmek istemem anneniz bu durumdayken ama bence ortada bi şiddet vakası varsa,ve buna susan varsa,dövenle beraber susanda suçludur,annenizin sizinle görüşmemenizi de buna bağlıyorum

benim babam annemle hararetli kavga edip annemi üzdüğünde herbirimiz annemi babamdan uzaklaştırıp babama ''bidaha annemi üzersen annemi alır gideriz yaşlanınca yanlız kalırsın'' diyoruz,adam anneme melek gibi davranıyor ki benim babam dörtdörtlük bir adamdır,yapmayacağımız halde korkutuyoruz.

neyse umarım boşanırlar annenizde huzura kavuşur,lütfen yanında olun annenizin,gerçek anlamda...

Cok uzuldum ama halklarin kardesligini isteyen gerilla tanya hayrani bir insanin sosyalizmi benimsemis bir kizin bu konuda biraz daha asi olmasi gerekmezmi ezene karsi!!

Kadin iki sene oncesine kadar dayak yemis boyunda iki cocugu oldugu halde sevgi saygi alaka gormemis stres yasamis sinirleri bosalir ve gormek istememesi normal kisa bir muddet icin
birakin dinlensin
ama babaniza kesinlikle tepki sart en azindan simdiye kadar yaptiklarini kar bilsin sonrasina bir goz dagi gerek!!!

ben senin anneni yeterince korumadığını destek olmadığını düşünüyorum.annenle babanın normal bi evliliği olsa ''ben karışmıyorum siz aranızda halledin'' diyebilirsiniz,ama böyle bir baba varken ''siz aranızda halledin'' derseniz,oda bildiği yöntemle,küfür dayakla halleder tabi,aslında ben sizin sülalenizinde destek olduğunu düşünmüyorum,deden nasıl annene kapıyı kapar,dayın konuştu madem anlamadı baban, başka yollar denemedimi babanın üzerinde?

benim halam dayak yediğinde babam enişteme girişmişti temiz bi dayak atmıştı,10 yıl olmuştur eniştem birdaha el kaldırmamıştır halama,yada bi tanıdığım kocasını polise şikayet etmişti oda öyle rahat etmişti,sizin tepki vermemeniz fazlasını annenize çektirmenize zemin hazırlamış bence.ha diyeceksinizki tepki verdik ağladık üzüldük ayırdık falan filan...bunlar tepki değil bence

sizi üzmek istemem anneniz bu durumdayken ama bence ortada bi şiddet vakası varsa,ve buna susan varsa,dövenle beraber susanda suçludur,annenizin sizinle görüşmemenizi de buna bağlıyorum

benim babam annemle hararetli kavga edip annemi üzdüğünde herbirimiz annemi babamdan uzaklaştırıp babama ''bidaha annemi üzersen annemi alır gideriz yaşlanınca yanlız kalırsın'' diyoruz,adam anneme melek gibi davranıyor ki benim babam dörtdörtlük bir adamdır,yapmayacağımız halde korkutuyoruz.

neyse umarım boşanırlar annenizde huzura kavuşur,lütfen yanında olun annenizin,gerçek anlamda...

vereliniortak

[/QUOTE

kesinlikle!

Bırakın biraz kendiyle baş başa kalsın...
O kadar yıl dayak yemiş küfürler duymuş kulakları onları boşaltmaya calışsın bırakın...

Ayrılmak için anneniz cok gec kalmış...Ve ayrılarakda en iyisini edicek...
Şimdi onada dahada sıkı destek olma vaktiniz...
Vericeği kararda ona destek olmanız daha iyi...

İçim parcalandı... kağıt üzerinde bi evlilik bu...
Zarardan başka bi getirisi yok... Bak sende evlencekmişin...
Sen olsan bu durumda napardın...Her sineye cekişilerinide düşün annenin...
Can dayanmaz... Ama annen sizler için yavruları için dayanmız bes belli...

Bence annenizi biraz rahat bırakın. Duyunca içim acıdı yazık kadıncağıza ya. Bu kadar dayaktan sonra anneniz ne yapsa yeridir. Neden tam anlamıyla engel olmadınız diyemicem çünkü dayakla büyümek insana tüm güvenini ve cesaretini kaybettiriyor.

Almanya gibi bir yerde yaşıyorsunuz ve yıllarca annenizin bu eziyetlere katlanmasına göz yumuyorsunuz ya pes artık kadın hiç birinizi görmemekte haklı Bir çok hakka sahipsiniz neden anneniz ve siz 2 kızkardeş buna göz yumdunuz anlamıyorum Çok acı kadıncağız bu kadar yıl iyi dayanmış taş olsa çatlardı Ben babanıza acımıyorum kendi etmiş kendi bulmuş Bundan sonrası için annenize sahip çıkın yıllarca bu eziyetlere hakaretlere katlanmış bırakın boşansınlar devlet zaten size maddi konularda destek sağlar bu eziyeti annenizin ömrü boyunca çekmesine izin vermeyin

beni neden sucladiginizi anlamiyorum.
evet ben gerilla tanyayim, evet ben sosyalist bir genc kadinim ve EZILEN herkesin yanindayim. en basta da annemin.

yazdiklarimdan nasil anneme destek olmadigimi cikarirsiniz.
2 sene önce en son dayak yediginde ayrilmasi icin en cok cabayi ben sarfettim. fakat her seferinde geri dönen yine annemdi.
seviyorum tekrar denicem dedikten sonra kolundan tutup hayir diyemezdim.

üstelik annem klinikte yatiyor diye sadece sorun yasayan zor durumda ve magdur olan kisi annem degil. bende kardesimde bunlarla birlikte yiprandik.
annem dayak yediyse bizde 2 katini yedik.
anneme küfür edildiginde ayni sekilde benimde agzimdan girildi burnumdan cikildi.
günlerce odaya kapatilip sinir krizi gecirdigimde beni hastaneye kaldirin diye yalvardigimda kimse benim sözlerimi kaale almadi.

ve sunu unutmayin. iyi de olsalar kötü de olsalar onlar benim annem ve babam. kahretsin ki bu gercegi hic birsey degistirmeyecek

Almanya gibi bir yerde yaşıyorsunuz ve yıllarca annenizin bu eziyetlere katlanmasına göz yumuyorsunuz ya pes artık kadın hiç birinizi görmemekte haklı Bir çok hakka sahipsiniz neden anneniz ve siz 2 kızkardeş buna göz yumdunuz anlamıyorum Çok acı kadıncağız bu kadar yıl iyi dayanmış taş olsa çatlardı Ben babanıza acımıyorum kendi etmiş kendi bulmuş Bundan sonrası için annenize sahip çıkın yıllarca bu eziyetlere hakaretlere katlanmış bırakın boşansınlar devlet zaten size maddi konularda destek sağlar bu eziyeti annenizin ömrü boyunca çekmesine izin vermeyin

inanamiyorum size. napsaydim kendi babami polise mi sikayet etseydim? ben de dayakla büyüdüm diyorum kimse beni dinliyor mu? illa yasadigim bütün siddeti buraya örnekleriyle sermem mi gerekiyor durumumu anlamaniz icin. suanda ben klinikte yatmiyorum diye aci cekmedigimi mi saniyorsunuz? burasi almanya ve yasayan bilir sadece.

üstelik annem zamaninda raporlariyla birlikte bosanmak istedi biz 17den kücükken. o zaman devlet bizi alip cocuk dairesine yollayacakti. bunu istemedigi icin annem erteledi. suanda kardesimde 18ine yeni girdi ve bu saatten sonra bosanmaya karar vermis.
ben tabiki destek cikiyorum.

sadece insan kac yasinda olursa olsun anne ve babasinin ayriligini kolay kolay kabul edemiyor.
konunun kitlenmesini istiyorum.

Annemi göremedim. Bugun telefonda konustum. Neden bizi görmek istemedigini sordum.
Serum aldigini, sürekli uyudgunu, kalktiginda ne söyledigini bilmedigini bu yüzden bizi üzecek bisey söylemek istemedigi icin görüsmek istememis.
Yarin yanina gidicez özlemis ve görmek istiyormus.

üstelik bana gelen tepkileri hala anlamiyorum. cildiracakmis gibi oluyorum.
yahu daha önceleri annem ayrilmak istediginde bende kücüktüm dogal olarak ayrilmalarini istemiyorum ve ona göre tepki veriyordum.
babam 5-6 yildir dayak atmiyordu. en son 2 yil önce o bahsettigim olay oldugunda bosanmak sitediginde ben 19 yasindaydim ve yukarda dedigim gibi DESTEK OLDUM fakat annem kararindan vazgecti.
ev bile bulmustum ben tasinmak üzereydik.
o zamanki yasimla bana bu hükmü yaptiniz. cok tsk ediyorum.
burda devrimciligimin elestirilmesine de izin vermem

Babanızı Allah ıslah etsin başka birşey söyleyemiyorum...

annen bu gün klinikte yatıyor Allah muhafaza yılların birikimini içine ata ata dert olur büyür bakarsınız yarın öbürgün kötü bir hastalık çıkar...dert insanı yer bitirir..
Allah korusun.

bence babanızı boşverin zaten vicdansız bir adam annenize tüm gücünüzle sarılın kardeşin ve sen etten duvar olun etrafında...

Back