• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem Klinikte Yatıyor

üstelik bana gelen tepkileri hala anlamiyorum. cildiracakmis gibi oluyorum.
yahu daha önceleri annem ayrilmak istediginde bende kücüktüm dogal olarak ayrilmalarini istemiyorum ve ona göre tepki veriyordum.
babam 5-6 yildir dayak atmiyordu. en son 2 yil önce o bahsettigim olay oldugunda bosanmak sitediginde ben 19 yasindaydim ve yukarda dedigim gibi DESTEK OLDUM fakat annem kararindan vazgecti.
ev bile bulmustum ben tasinmak üzereydik.
o zamanki yasimla bana bu hükmü yaptiniz. cok tsk ediyorum.
burda devrimciligimin elestirilmesine de izin vermem

Canım ben de şiddetle büyüdüm çok iyi anlıyorum seni. Fakat konunda şiddete engel olduğunu pek iyi ifade edememişsin. Arkadaşlarda seni babanın şiddeti karşısında bir şey yapmadın sanmışlar.

Ailen boşandıktan sonra sen de kendi psikolojine odaklan olur mu? Biraz kafanı dinle, yaşadıklarını, maziyi unutmaya çalış
:1hug:

bence annenizi bırakın biraz nefes alsın. insan en sevdiklerini b ile istemeyebilir yanında zaman zaman. yaşadıkları kolay şeyler değil. babasına gidiyor kapı yüzüne kapanıyor, 2 kızı var , onların sorumluluğu var...

Annen çalışıyor mu bilmiyorum ama babandan ayrılıp işsizlik maaşı alabilirdi diye düşünüyorum. Ayrıca Almanya gibi bir yerde anneniz babanızı şiddet yüzünden mahkemeye verip içeri de attırabilirdi. Ama bu gücü kendinde bulamamış demekki. Babanızın şimdi döktüğü timsah gözyaşları...

Bence anneniz çıktıktan sonra kesinlikle boşanması için destek olun. Artık 21 yaşındasınız ve iş bulup çalışabilirsiniz. Hep birlikte geçinebilirsiniz. Babanıza muhtaç olmadan. Bari bu saatten sonra, bunca tramvadan sonra anneniz rahata kavuşsun. Tabii daha huzurlu bir ortamda olacağınız için siz de...

Öncelikle siyasi mesajlar içeren yorum yazmak yasak, bunu belirteyim.

Lütfen bu konuya dikkat edelim.

Açıldığı günden beri konuyu takip ediyorum, konu sahibi arkadaşım lütfen güçlü ol.
Annen şu anda yaşadıklarının yükünü atmaya çalışıyor, çok kırılmış, çok üzülmüş belli.
Ama mutlaka size kırgınlığı geçecek, hangi anne evladına sırtını dönebilir ?
Sabredin bekleyin, üstüne gitmeyin, siz de daha olgunluğa ermeden düşündüklerinizden dolayı suçlanamazsınız.
Her çocuk gibi anne baba birarada olsun istemişsiniz.

Allah yardımcınız olsun, anneniz size siz annenize sahip çıkacaksınız, başka yolu yok.

birazdan annemi görmeye gidicem.
almanya gibi biyerde degil sadece heryerde mahkemeye basvurulabiliyor. fakat bizi alip cocuk yuvasina vericeklerdi, cünkü annem en son siddet gördügünde kardesim 17 yasindaydi. bunu bekledi zaten bu yüzden sikayetci olamadi.

simdi gidiyorum umarim bugun daha iyidir moreli

Arkadaşım yaşadıkların çok zormuş.Seni çok çok iyi anlıyorum.Ben de yaşadım aynı şeyleri halen yaşıyorum.Annemle babam sürekli kavga ediyor babam şiddet uyguluyor ben artık annemi onunla yalnız bırakmamak için evden dışarı çıkmıyorum.Gidersemde annemle birlikte gidiyorum.Annem ayrılmak istiyor ama çocuklar küçük ve gidicek yeri yok.Ben hep diyorum gidelim buralardan ben çalışırım bakarız kendimize diye ama annem stemiyor napıcaz bilmiyorum.Neyse senin konunda kendi derdimi anlattım kusura bakma.Dediklerimi de hani derdi olanı daha büyük dertler var gibisinden teselli için söylemedim n bileyim sadece paylaşmak istedim herhalde.Neyse.Kardeşinle ve annenle birbirinize destek olun.Baban da tabii ki baban ama size bunları yapmaya hakkı yok.

canım yaşadıklarının birebir aynısını yaşadım...ve benim kardeşim kız değildi erkekti.onunlada hiçbirşey paylaşamıyordum..sana yazmamım nedeni sende benle aynı hataya düşme diye.evdeki huzursuzluklarını ne kadar bunlaırsan bunal yakın çevrenle hele erkek arkadaşın varsa onla asla paylaşma..benim eşim her tartışmamızda senin annen öyle yok baban böyle senide böyle yapmışlar bilmemne bi ton şey söyleyip duruyo hakaretler ediyo sürekli ve annem babmı bırak ailemden kimseyle görüşmeme izin vermiyo..şimdi boşanıyorum ve ailemin evine bile gitmeme yani ayrıldıktan sonra onlarla yaşamama izin vermiyor.kızımda sana senin ailenemi benzesin diyo..kucağımda bi çocukla başka bi yere nasıl gidicem düşünemiyo..işine geliyo yaşladığımız sıkıntılar.sende düşme benim durumuma..ALLAH yardımcın olsun..

Içim sızladı okurken bu nasıl bir hayat rabbim ıslah etsin insanım diye geçinen babanızı
bunlar hep çaresizlikten oluyo dedeniz annenize destek çıksa maddi yönden rahat olsa asla yaşamazdı belkide bunları.kelimeler bulamıyorum yazacak allah yrd olsun hepinize

arkadaslar aradan biraz zaman gecti ve son durumlari paylasmak istedim.
öncelikle sunu söyleyeyim hepimiz biraz daha iyiyiz ve sakiniz.

ilk hafta cok cok cok zor gecti. herkes de sinir bosalmalari yasandi. dayim geldi aile büyükleri toplandi onlarla is daha da cikilmaz hale geldi...

annem ona ne dersek diyelim, duymak istedigi seyleri bile söylesek bizi yanlis anlar vaziyetteydi, hala daha öyle aslinda.

suanda kendisine bir daire tuttu. babam da yaninda ve beraber duvarlari falan boyuyorlar. biseye ihtiyaci oldugu zaman ilk babam yanina gidiyor. babam bana ' mantikli düsününce aslinda onun yaninda olmamam gerekiyor ama gönlüm onun yaninda olmak istiyor' dedi.
babamda asiri derecede karaciger yaglanmasi belirdi, alkolden kaynakliydi bu tabi. doktor bunun iltihaplanma olasiliginin cok yüksek oldugunu biraz da abartarak anlatinca babam su siralar kendisine müthis derecede dikkat eder oldu.
alkolu birakti, yani olay gününden beri alkol kullanmiyor. disari sadece bizimle veya yegenleri ile cikiyor. sigara da icmiyor.
bana artik hayati daha güzel bir insan olarak gecirmek istedigini söyledi ve ben ona elimden geldigi kadar destek oluyorum. babam bana da kardesime de cok iyi davraniyor. bu olay sanirim onun da kendisinin degismesi gerektigine inandirmis.

gayet medeni sekilde annemin evini diziyor, dösüyor. annem de bu degisimlerin farkinda tabii. simdi onlara yemek götürmeye gidicem.

bakalim...belki bundan sonra iyi birer dost olurlar ve daha sakin bir yasam süreriz :)

merhabalar,
aslinda bu konuya dönüp dönmemeyi cok düsündüm. sonra dedim ki, benimle ayni durumda olan onlarca genc kiz olabilir ve belki onlara da bu anlatacaklarim morel ve destek olabilir.
Tabi ki kimsenin böyle bi durumla karsilasmasini istemem.

Öncelikle aradan 6-7 ay gecmis....Aslinda uzun bir süre degil. Cünkü nasil gectigini anlamadik bile.
Annem kendi evine cikti. Kardesimle ben hala babamda kaliyoruz. Aslinda babamda kaliyoruz demek yanlis. 2-3 günde bir ev degistiriyoruz. Suan bu düzene alismis gibi görünsekte, babama gittigimizde annemizi, annemize gittigimizde babamiz aklimizdan cikmiyor.

Ama bizde insaniz ve ikiye bölünemiyoruz. Annem babama göre daha güclü bir karakter oldugu icin, babama cok daha fazla ilgi ve alaka gerekliydi.
Önceleri, derdimizi bile sormayan babamiz, adeta arkadas olmaya calisiyor. Ki ben buna karsiyim. Yani ilerde cocuklarim olursa, onlarla arkadaslik iliskisi kurmaya calismam. iyi bir anne-baba olmaktir önemli olan. Cocuklarin arkadaslari zaten var. Arkadas olmak anne babanin görevi degil.

Babam hergün NASILSINIZ diye sorar oldu...derdimiz olunca can kulagi ile dinler oldu....Ev islerinde de yardim ediyor...Keske annem oldugu zaman olsaymis bunlar ama, sanirim artik kendisi icin bunu yapmasi ona kendini iyi hissettiriyor.
1-2 ay annemin eve geri dönmesi icin cok cabaladi, bu konuda hakkini yiyemem. Ama olmadi iste. Sanirim suan annem dönmek istese, artik babamda bu durumu kabullenmez. Bilemiyorum. O konuida fazla düsünce olusturmadim....

Olaylar yasandiginda mart ayindaydik. Ve ben 31 mart'ta tezimi teslim etmem gerekiyordu.
Hangi kafayla, hangi akilla tezi hazirladigimi inanin bilmiyorum. Okulda ölü gibi ruh gibi...ve ben bu sekilde okulu bitirdim.

Okulu birincilikle bitirdim. Ve ben bile kendi gücümün farkina bu sonucu ögrendigimde vardim.

Önemli olan ZAMAN ve DESTEK. Ben hem kardesime, hem anneme, hem babama destek oldum.
Zaman da bu destege takviye oluyor....

Umudunuzu hic yitirmeyin! Cunku umut olmayinca yasam da olmaz

bu konuyu yeni gördüm ve mesajınızı yeni okudum..gerçketne çok üzücü bir durum ya ne diyeceğimi bilemiyorumm...zamanla inşallah her şey daha da yoluna girer..

merhabalar,
aslinda bu konuya dönüp dönmemeyi cok düsündüm. sonra dedim ki, benimle ayni durumda olan onlarca genc kiz olabilir ve belki onlara da bu anlatacaklarim morel ve destek olabilir.
Tabi ki kimsenin böyle bi durumla karsilasmasini istemem.

Öncelikle aradan 6-7 ay gecmis....Aslinda uzun bir süre degil. Cünkü nasil gectigini anlamadik bile.
Annem kendi evine cikti. Kardesimle ben hala babamda kaliyoruz. Aslinda babamda kaliyoruz demek yanlis. 2-3 günde bir ev degistiriyoruz. Suan bu düzene alismis gibi görünsekte, babama gittigimizde annemizi, annemize gittigimizde babamiz aklimizdan cikmiyor.

Ama bizde insaniz ve ikiye bölünemiyoruz. Annem babama göre daha güclü bir karakter oldugu icin, babama cok daha fazla ilgi ve alaka gerekliydi.
Önceleri, derdimizi bile sormayan babamiz, adeta arkadas olmaya calisiyor. Ki ben buna karsiyim. Yani ilerde cocuklarim olursa, onlarla arkadaslik iliskisi kurmaya calismam. iyi bir anne-baba olmaktir önemli olan. Cocuklarin arkadaslari zaten var. Arkadas olmak anne babanin görevi degil.

Babam hergün NASILSINIZ diye sorar oldu...derdimiz olunca can kulagi ile dinler oldu....Ev islerinde de yardim ediyor...Keske annem oldugu zaman olsaymis bunlar ama, sanirim artik kendisi icin bunu yapmasi ona kendini iyi hissettiriyor.
1-2 ay annemin eve geri dönmesi icin cok cabaladi, bu konuda hakkini yiyemem. Ama olmadi iste. Sanirim suan annem dönmek istese, artik babamda bu durumu kabullenmez. Bilemiyorum. O konuida fazla düsünce olusturmadim....

Olaylar yasandiginda mart ayindaydik. Ve ben 31 mart'ta tezimi teslim etmem gerekiyordu.
Hangi kafayla, hangi akilla tezi hazirladigimi inanin bilmiyorum. Okulda ölü gibi ruh gibi...ve ben bu sekilde okulu bitirdim.

Okulu birincilikle bitirdim. Ve ben bile kendi gücümün farkina bu sonucu ögrendigimde vardim.

Önemli olan ZAMAN ve DESTEK. Ben hem kardesime, hem anneme, hem babama destek oldum.
Zaman da bu destege takviye oluyor....

Umudunuzu hic yitirmeyin! Cunku umut olmayinca yasam da olmaz
canım annenin iyileşmesine çok sevindimsende çok aklı başında birisin ayrıca ayrı olmalarınada üzülme belki herkez için böylesi daha iyidir beraberken hergün kavga görmektense ayrı ve huzurlu olursunuz hepiniz için hayırlısı olsun

Annem cok güclü bir kadin
bu yüzden babama daha yakinlik alaka
gösteriyoruz diye kendinizi kosullandirmayin...

Anneniz güclü görünmeye calisan
fakat ruhen ezik olabilir iki
tarafida idare etmek size düsücek...

Allah yardimciniz olsun...

Back