Annem kız kardeşlerime gelinimiz ve annesi yüzünden psikolojik baskı uyguluyor 😭

Kadının 10 yaş büyük olmasının konuyla alakası nedir?
Anneniz kadın büyük diye hor mu görmeliydi.
8 yıllık bir ilişki var demek ki iyi anlaşmışlar.
Lafa gelince peygamber 20 yaş büyük kadınla evlendi dersiniz ama başa gelince vaovvvvv
😅 10 yaş büyük derken onun hiç olgun olmadığınan dem vurmaya çalıştım. Bana ne yaşından. Ayrıca profil resimden bakıp beni kapalı olup açıklardan falan nefret eden biri sanmayın. Ben kapalı da değilim yobaz da. Onca şeyden buna takılmanız çok ilginç. Galiba bir kuyruk acınız var.

“Annenizin gelini” nin abinizden 10 yaş büyük olması, kendi ailesinin evlerine gitmesi sizi ilgilendirmez. Anneniz kendini ezdiriyorsa siz bir iki kere uyarırsınız daha fazla elinizden bir şey gelmez. Ama sizi ezdirmesine izin vermezsiniz kimsenin hizmetliliğini yapmak zorunda değilsiniz
anlattığım onca şeyden nasıl bunlara takıldığınız anlamadım. Onlar beni zaten ilgilendirmez, herkesin kendi hayatı. Ben uygulanan çifte standarttan bahsediyorum Burda. Konunun odak noktası aslında anneme yapılan ayrımcılık ve onun bunu fark etmeyip hala bizi ve kendini ezdirmeye devam etmesi. Nerenizle okudunuz anlamadım açıkçası.

yani yapmayın buraya konu açmaya bile gerek yok. kendi yapsın hediye alsın çıkın evden gidin yapmayın bır bbagırır ıkı bagıorır vazgecer

Senin gelinin yok annenin gelini var.
Tam görümcesin bu arada. Tek taraflı abartarak anlattığına da eminim çünkü seni alakadar etmeyen ne kadar şey varsa kötü göstermek için sıralamışsın
Ben, benim gelinim diye birşey yazmadım. Gelinimiz yazdım. Ailenin gelini anlamında. Kadın benden neredeyse 20 yaş büyük zaten. Bunca şeyden nasıl buna takıldınız anlamadım. Ben olanı biteni anlattım. Siz nasıl yargılarsanız bu durumu yargılayın içinizde. Ama artık beni muhattap alarak yorum yazmayın lütfen.

Anneniz bu saatten bu yaştan sonra asla değişmez, ne siz yıpranın ne annenizle aranız bozulsun. Yemeğe gelecekler dendiği zaman tutmayın hiçbir işin ucundan, zor ama bırakın anneniz kendi başına yapsın, bir yapacak iki yapacak üçüncü de mecbur vazgeçecek davet etmekten. Ya da kıyamıyorsanız yardım edersiniz onlar geleceği zaman evden gidersiniz, dışarıda işleri vardı ya da acil işleri çıktı gibi şeyler söyler anneniz de. Bırakın yengeniz kursun kaldırsın sofrayı, siz de kardeş kardeş dışarıda yiyin yemeği sinemaya filan gidin. Bizde de var böyle yenge çünkü oturur yer içer gider, ben yorgunum çocuk uyutmadı deyip diğer odada uyur biz her şeyi halleder çayı bırakırız ocağa kalkar gelirdi, baktık olacak gibi değil size verdiğim tavsiyeleri uyguladık, şimdi çok şükür gelmiyor, gelmesin de bir kere evine almaya ödü kopar bizi ama kendisi evimizden çıkmazdı yani. Böylelerine anlayacağı dilden konuşmak gerekiyor. Şimdi eltim de böyle başka şehirde oturuyorum, tatillerde kv ve eltinin olduğu şehre gidiyorum, kvde de kalıyoruz. Bir kere evine almaz ama her gün yemeğe kvye gelirdi, ben de kv yardım ederdim misafirken misafir ağırlardım, en sonunda kvye dedim bu bana saygısızlık ben kendimi düşüremem hiç, çağırıp durma yemeğe kendisi alsın evine bir gün de bizi dedim baktım anlamıyo devam etti, ben de ne işin ucundan tuttum ne bir şeye karıştım senin misafirin sen ağırla o zaman deyip çekildim odaya. O gün bugündür çağırmaz, o da çok şükür anladı gelmez artık. Bazıları kendini çok akıllı zannediyor, öyle kendi kurdukları dünyada onların kurallarına göre hareket edelim istiyorlar. Ben sizi çok iyi anlıyorum kesinlikle bir ters köşe yapın ki dumur olsunlar

Ailenin gelini diye bir şey yok, kadın annenizin gelini. Eve hizmetçi almış gibi ailenin gelini diyemezsiniz.

Siz hizmet etmek istemiyorsanız etmeyin, kardeşleriniz de etmesin. Çok edesi varsa anneniz etsin. Huyu değişmez, siz de ilerde evlenip ya da çalışıp evden ayrılınca ona göre muamele edersiniz annenize.

Herkese esenlikler dilerim.

Hemen konuya geçmek istiyorum. Annem hak etmeyen insanlara haddinden fazla değer veriyor. Bunlardan bazıları da, abimin 4 ay önce evlendiği eşi ve eşinin annesi. abimle eşinin evlenmeden önce sekiz yıllık bir ilişkisi vardı. Yani sekiz yıllık ilişkiden sonra ancak evlenebildiler. Bu sekiz yıllık ilişki süresi içersinde bu kadın bizim eve hafta sonları hep kalmaya gelirdi. Bu kadın bizim eve geldiğinde hiçbir işin ucundan dahi tutmazdı yani yediği yemek sofrasını bile biz kaldırdık kızkardeşlerim ve annem. Çünkü abim bizi bu kadına neredeyse köle etmişti ve ona en ufak söz söyletmiyordu.

Kadın diye ifade etmemin sebebi ise, bu kadın abimden on yaş büyük, abim şu anda 28 yaşında kendisi de 39 olacak çok yakın bir süre içersinde ve kendisi yabancı. Bu kadın her doğum günü olduğunda ve onun dini bayramların da biz hep hediye aldık onu kutladık ama karşılığını hiçbir zaman göremedik ne annem, ne de biz. Abim defalarca bu kadının önünde anneme çok bağırdı ve bu yüzden bu kadın artık anneme saygı bile duymuyor.

Tüm bunlara rağmen, Abim sonunda o kadınla evlendi. Dört ay boyunca bizi veya annemi hiçbir vakit evine davet bile etmedi. Üstelik evleri bize sadece 10 dakika mesafede. Buna mukabil, kadının annesi ispanya’da yaşıyor olmasına rağmen, ilk evlendikleri sırada gelip onların evinde bir hafta kaldı. Şimdiyse, yine annesi geldi. Şimdi ise annem ben ve kız kardeşlerime o kadar çok baskı uyguluyor ki, artık bıktık. Annem de nedense kendisine saygı duymayan insanlara karşı sürekli kendini ispatlama ve saygınlık kazanma çabası var. Biz defalarca söyledik, ne bu kadın, ne de annesi bunları hak etmiyor. Annem başı kapalı ve bu yüzden sanki annemi beğenmiyorlar. Halbuki annem bu insanlara, kadının annesi de dahil bir sürü hediye alıp gönderdi. Hem de defalarca. Ama karşılığında en ufak bir hediye geri almadı, sadece çikolata falan ile geçiştirildi. Kız kardeşlerim bir defasında İspanya’ya gittiklerinde onlara yemek bile pişirmemişler di. Önlerine sadece domates peynir ekmek koymuşlar.

Tüm bunlara rağmen annem yine o kadına ve annesine hediyeler almak istiyor, ve kız kardeşlerime bütün evi temizletti. Bununla da kalmayıp bir sürü yemek pişiriyor ve hepimizi kırgından geçirdi. Biz ne yapalım da ikna etmeye edelim bu annem olucak kadını? Nasıl anlatalım bu insanların tüm bu muameleyi hak etmediklerini? Biz söylemeye çalıştığımız vakit bize bağırıyor. Lütfen akıl verin 😭 .

Kız kardeşlerim bir defasında İspanya’ya gittiklerinde onlara yemek bile pişirmemişler di. Önlerine sadece domates peynir ekmek koymuşlar.

Yazarken(!) hızınızı alamamış olabilir misiniz ? 🙄

Son düzenleme:
Konu sahibi annenizi siz değiştiremezsiniz.
Lafla sözle falan olmaz.
Kendi haline bırakacaksınız.
Akıllanacaktır. Akıllanmazsa kendi bilir.
Kendi ispat çabasına çocuklarını katamaz.
Sizi de kullandıramaz. Haline üzülmeyin o yüzden.

Hemen konuya geçmek istiyorum. Annem hak etmeyen insanlara haddinden fazla değer veriyor. Bunlardan bazıları da, abimin 4 ay önce evlendiği eşi ve eşinin annesi. abimle eşinin evlenmeden önce sekiz yıllık bir ilişkisi vardı. Yani sekiz yıllık ilişkiden sonra ancak evlenebildiler. Bu sekiz yıllık ilişki süresi içersinde bu kadın bizim eve hafta sonları hep kalmaya gelirdi. Bu kadın bizim eve geldiğinde hiçbir işin ucundan dahi tutmazdı yani yediği yemek sofrasını bile biz kaldırdık kızkardeşlerim ve annem. Çünkü abim bizi bu kadına neredeyse köle etmişti ve ona en ufak söz söyletmiyordu.

Kadın diye ifade etmemin sebebi ise, bu kadın abimden on yaş büyük, abim şu anda 28 yaşında kendisi de 39 olacak çok yakın bir süre içersinde ve kendisi yabancı. Bu kadın her doğum günü olduğunda ve onun dini bayramların da biz hep hediye aldık onu kutladık ama karşılığını hiçbir zaman göremedik ne annem, ne de biz. Abim defalarca bu kadının önünde anneme çok bağırdı ve bu yüzden bu kadın artık anneme saygı bile duymuyor.

Tüm bunlara rağmen, Abim sonunda o kadınla evlendi. Dört ay boyunca bizi veya annemi hiçbir vakit evine davet bile etmedi. Üstelik evleri bize sadece 10 dakika mesafede. Buna mukabil, kadının annesi ispanya’da yaşıyor olmasına rağmen, ilk evlendikleri sırada gelip onların evinde bir hafta kaldı. Şimdiyse, yine annesi geldi. Şimdi ise annem ben ve kız kardeşlerime o kadar çok baskı uyguluyor ki, artık bıktık. Annem de nedense kendisine saygı duymayan insanlara karşı sürekli kendini ispatlama ve saygınlık kazanma çabası var. Biz defalarca söyledik, ne bu kadın, ne de annesi bunları hak etmiyor. Annem başı kapalı ve bu yüzden sanki annemi beğenmiyorlar. Halbuki annem bu insanlara, kadının annesi de dahil bir sürü hediye alıp gönderdi. Hem de defalarca. Ama karşılığında en ufak bir hediye geri almadı, sadece çikolata falan ile geçiştirildi. Kız kardeşlerim bir defasında İspanya’ya gittiklerinde onlara yemek bile pişirmemişler di. Önlerine sadece domates peynir ekmek koymuşlar.

Tüm bunlara rağmen annem yine o kadına ve annesine hediyeler almak istiyor, ve kız kardeşlerime bütün evi temizletti. Bununla da kalmayıp bir sürü yemek pişiriyor ve hepimizi kırgından geçirdi. Biz ne yapalım da ikna etmeye edelim bu annem olucak kadını? Nasıl anlatalım bu insanların tüm bu muameleyi hak etmediklerini? Biz söylemeye çalıştığımız vakit bize bağırıyor. Lütfen akıl verin 😭 .
Gelinle anneniniz arasındakı ilişki sizi pek ilgilendirmez ama evi siz niye temizliyorsunuzki?Gelin kendi evini temizliyemiyormu anlamadım?
Anneniz neden illa biz temizliyelim diyor?
Siz temizlemeyin anneninizinde kendi kararı kocaman kadın kendi kararlarini kendi veriyor.

Kadının 10 yaş büyük olmasının konuyla alakası nedir?
Anneniz kadın büyük diye hor mu görmeliydi.
8 yıllık bir ilişki var demek ki iyi anlaşmışlar.
Lafa gelince peygamber 20 yaş büyük kadınla evlendi dersiniz ama başa gelince vaovvvvv

Vaovvvvv un kulağımda duyulması, o tınısıyla birlikte 😂😂 o kadar haklı bir yorum ki 😂

Abimiz 28 yaşında ve 8 yıllık ilişkisini anlarım 20 yaşında çıkmaya başlamışlar.
Kadın 39 yaşında 17 yaşında kızını dogursa en erken 22 yaşındaki gelininizin 8 yıllık iliskisi 14 yaşında mi baslamiz 🤔

Herhalde anneniz gelinin annesini yemeğe çağıracak öncesinde temizlik ve hazırlık yapıyor size de yaptırıyor. Annesinin yurt dışından gelip kalması çok normal, 4 aydır sizi yemeğe çağırmaması bilmiyorum herkes kendine yakışanı yapar, sizin annesini davet etmeniz gerekir. Onlar için kavga etmeyin derim.

😅 10 yaş büyük derken onun hiç olgun olmadığınan dem vurmaya çalıştım. Bana ne yaşından. Ayrıca profil resimden bakıp beni kapalı olup açıklardan falan nefret eden biri sanmayın. Ben kapalı da değilim yobaz da. Onca şeyden buna takılmanız çok ilginç. Galiba bir kuyruk acınız var.
Profil fotondan mı kapalı sanacak djskdndkd profilinde eşarp takmış erkek resmi var ablacım eminim sen olmadığını anlamıştır

anlattığım onca şeyden nasıl bunlara takıldığınız anlamadım. Onlar beni zaten ilgilendirmez, herkesin kendi hayatı. Ben uygulanan çifte standarttan bahsediyorum Burda. Konunun odak noktası aslında anneme yapılan ayrımcılık ve onun bunu fark etmeyip hala bizi ve kendini ezdirmeye devam etmesi. Nerenizle okudunuz anlamadım açıkçası.
Görünen takılan tek kişi ben değilim, haklı olarak insanlar takılıyor. Benim neremle okuduğum belli de siz kendinizi ilgilendirmeyen her şeye takılmışsınsınız..

Bacım sen yakında banını yer oturursun kuyruğunun üstüne 🙈

Hoş geldin görümce.
Size değer vermeyen kişiye 8 yıl boyunca neden hediye almaya devam ettiniz ki? Koy mesafeni. Annenin samimiyeti onu ilgilendirir. Sizi ezdirmetiye kalktığı yerde muhatabımız abiniz ya da gelin değil anneniz.

X