- 2 Ekim 2022
- 7
- 3
- 27
-
- Konu Sahibi balvemuskulpesent
Parayı onlara vermeyeceğimi, istediğimi söyledim. Zarfla para onlara verildiğinde geri vermezler bana. Onlar istiyor diye kınayı başka ilçede yaptık. Yoksa nikaha gelen gelir gelmeyenin canı sağolsun modundaydık. Eş dosta yakın kına yapalım diye tutturma nedenleri bundanmış meğer. Gelecek paraları düşünüyorlarmış. Şimdi biz de diyoruz ki paramızı vermeyeceklerse kına yapıp da masrafa girmeyelim. Kınayı gelecek paraları hesap ederek yapmıştık çünkü. Hem masraf yapacağız hem de elimize geçen bir para olmayacakAynı şekilde kayınvalideniz düğünde takılanları sizden isteseydi tepkiniz ne olurdu? Bence anneniz de aynısını hak ediyor. Takılar gelin ve damadındır. Her şeyi siz karşılamışsınız ne kadar güzel ama bu süreçte anne babaya da bir şeyler yapmak düşüyor bence( imkanı varsa). Normal zamanda eve gelen misafirin masraflarını sizden mı alıyorlar. Düğün zamanı tek farkı daha kalabalık gelecekler o kadar da olsun bence.
Hani kızı evlendiği için biraz masraf yapacak olması gerekmez mi? Ömründe bir kere evleniyorlar kızlar, bir anne bunun hesabını yapar mı ya.Eve gelen misafirin yiyeceği, evdeki eksiklerin masrafı nereden çıkacakmış
İyi düşünmussun. Sevdiğin kız arkadaşlarınla kına eğlencesi yaparsınŞimdi biz de diyoruz ki paramızı vermeyeceklerse kına yapıp da masrafa girmeyelim. Kınayı gelecek paraları hesap ederek yapmıştık çünkü. Hem masraf yapacağız hem de elimize geçen bir para olmayacak
Yapıyor yapıyor malesef yapan yapıyor. 3 kardeş evlendik hepsinde ayrı saçma bi muhabbet döndü.Hani kızı evlendiği için biraz masraf yapacak olması gerekmez mi? Ömründe bir kere evleniyorlar kızlar, bir anne bunun hesabını yapar mı ya.
İki ilçe arasında 40dk mesafe var. Büyük bir şehirdeyiz. Kız tarafının eş dostu gelmez diye kınayı başka ilçede yaptırdı annemler. Kınada takı olmadığı için zarflar direkt anne ve babama verilecek. İptal etsem bizim taraf nikaha yine gelmeyecek parayı annemlere uğrayıp verecek. Her türlü parayı onlar alacak. Elimden bir şey gelmiyor.Aynı ilde iki taraf için ayrı organizasyon olmasında tuhaflık var zaten. Kınayı iptal edin. Kendi tarafınıza da davetiye gönderin. Gelen gelir, gelmeyen gelmez.
O parayı onlar götürmüş. Onların parasıymış. Borç götürmüşler onlar geliyormuş. 40 yılın birikimiymiş. Açıkçası yeni evlenen çiftlere yardım amacıyla götürülmüyor mu bunlar. İhtiyaçları vardır, yeni yuva kurdular diye. Ki her şeyi biz yaptık. Salonu, meyve suyu ve kurabiyeleri onlar aldı. Ki gelen paraya güvenip yapmışlar. Biz kınayı da sırf onlar istiyor diye yaptık. Yoksa masrafa girmeyecektik, sade bir nikahla evlenecektik. Kimse oraya nikaha gelmez, bize sormadan iş yaptınız diye bizi dilleriyle yedikleri için kınayı bizim tarafta yakın yaptık. Yoksa nikahımızı kıyıp bitirecektik.Nasıl insanlar anne baba oluyor ya, bu işin mantıkla falan alakası yok. Düşünüyorum da ben kızlarıma kıyamam ya, toplanan paranın üstüne para ekler veririm istedig bişey varsa alsın, hevesi kursaginda kalmasın diye.
Parayı onlar götürsün, onlar yapsın falan filan değil ki mesele, mesele evladına kıyamamak.O parayı onlar götürmüş. Onların parasıymış. Borç götürmüşler onlar geliyormuş. 40 yılın birikimiymiş. Açıkçası yeni evlenen çiftlere yardım amacıyla götürülmüyor mu bunlar. İhtiyaçları vardır, yeni yuva kurdular diye. Ki her şeyi biz yaptık. Salonu, meyve suyu ve kurabiyeleri onlar aldı. Ki gelen paraya güvenip yapmışlar. Biz kınayı da sırf onlar istiyor diye yaptık. Yoksa masrafa girmeyecektik, sade bir nikahla evlenecektik. Kimse oraya nikaha gelmez, bize sormadan iş yaptınız diye bizi dilleriyle yedikleri için kınayı bizim tarafta yakın yaptık. Yoksa nikahımızı kıyıp bitirecektik.
Parayı ailenize uğrayıp verecekseler de versinler , buna engel olamazsınız. Siz kınayı iptal edin,en azından boşa masraf yapmış olmazsınız.İki ilçe arasında 40dk mesafe var. Büyük bir şehirdeyiz. Kız tarafının eş dostu gelmez diye kınayı başka ilçede yaptırdı annemler. Kınada takı olmadığı için zarflar direkt anne ve babama verilecek. İptal etsem bizim taraf nikaha yine gelmeyecek parayı annemlere uğrayıp verecek. Her türlü parayı onlar alacak. Elimden bir şey gelmiyor.
Annem babamı dolduruyor maalesef. İkisi de düşman oldu şimdi bana. Suçlu, hayırsız, adi şerefsiz evlat ben oldum evde. İnşallah kınada, nikahta bir tartışma kavga çıkmaz da günümüz mahvolmaz.Napardım bilmiyorum valla, zor durum. Anneniz mi daha ılımlı babanız mı? Ona göre konuşurdum herhalde. Nuh diyip peygamber demiyorsa yapacak bişey yok gibi. Her türlü onlar alacak diyorsunuz.
Bence de , hic degilse onlarin sirk maymunu gibi bir de kınada yorulmazsınız hem de eşinize mahcup olmazsınız . Ona bu durumdan bahsetmeyin zaten iptal deyin sadece .Parayı ailenize uğrayıp verecekseler de versinler , buna engel olamazsınız. Siz kınayı iptal edin,en azından boşa masraf yapmış olmazsınız.
İnşallah herşey sorunsuz geçer. Eşinizle birlikte huzurlu bir hayatınız olurAnnem babamı dolduruyor maalesef. İkisi de düşman oldu şimdi bana. Suçlu, hayırsız, adi şerefsiz evlat ben oldum evde. İnşallah kınada, nikahta bir tartışma kavga çıkmaz da günümüz mahvolmaz.