Kız İsteme annem karşı çıktı...

sipsezan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2009
639
1
116
İzmir
:teselli:kızlar benim 5 yıllık bir ilişkim var, 10 yıldır birbirimizi tanıyoruz. ailesini tanıyorum (hatta tüm sülaleyi nerdeyse kaydirigubbakcemile3 ) okulum bu sene bitti, sevgilim tv buzdolabı...vs bir dolu eşya aldı ben deseniz part time çalışarak kenara bir sürü şey yaptım. annem bir ilişkim olduğunu da ağustosta istemeye geleceklerini de söyledim buraya kadar sorun yok ama annem önümde bekar abim(!) var die istemiyor gelmelerini. :uhm: abim 32 yaşında ve hayatında kimse yok kızlar ya. bu ne şimdi?? :1shok: zaten ben küçükmüşüm bilmem ne. babama söylesin diye açıldım söylemem diyor hiç destek değil. ne yapacağım ben ya babamı da doldurursa? zaten sevgilimin ailesiyle siyasi yönden zıtlar (babam takıktır biraz da) ödüm kopuyordu ordan nem alıp olmaz derse die bir de annem çıktı kızlar yardım edin yaa :teselli:

canım inşallah annen insafa gelir...o kadar emek verdiğin bir ilişki sonuçta.illa abimden önce evlenicem diye bişey yok desen? adı konulsun sadece.zaten sonrada insafa gelir büyük ihtimalle:lepi: siyasi konudada erkek arkadaşın babasına iyi bir tembih yapsın babanın yanında fazla o konulara girmezse bence herşey iyi olur.....inşallah mutlu olursun:Saruboceq:

canım benim inşallah :Saruboceq: doğru diyorsun aslında ben adı konulsun istiyoruz diye giriş yapayım en iyisi versinler de gerisi kolay zati yerimseniben çok zormuş ya, bu ay sıkışık die öne de alamıyorum. bir an evvel olup bitse şu gerginlikten kurtulsam ne olacak diye beklemekten kafamçokkarıştı

bu kadar şey döşerken sevgilinle annenin haberi yokmuydu ilişkin olduğundan yani :S bu çabayı bildiği halde mi size karşı çıkıyor :S
hayır bi de abi değil abla olsa anlarım, hani gururu incinmesin diye aileler böle şeyler yapabiliyo -saçma da olsa- ama erkek bu ya. bekarsa bekar nolcak yani.

bence git babanla kendin konuş...

Kiymizi aba ismimi değişmem konu sunda bana yardımcı olduğun için sana çok teşekkür ederim a.s. konum kapatıldığı için burdan ulaştım sana mesaj gönderdim çok saol canım sevgiler:lepi:

önemli değil. umarım değişebilirsin isminikaydirigubbakcemile3

bu kadar şey döşerken sevgilinle annenin haberi yokmuydu ilişkin olduğundan yani :S bu çabayı bildiği halde mi size karşı çıkıyor :S
hayır bi de abi değil abla olsa anlarım, hani gururu incinmesin diye aileler böle şeyler yapabiliyo -saçma da olsa- ama erkek bu ya. bekarsa bekar nolcak yani.

bence git babanla kendin konuş...

tabii ki haberi vardı hem de ilk günden beri annemin haberi var ama.... zaten mantıklı bir itirazı yok tuhaf olan bu. bu gidişle öyle yapacağım mecburen. akannehir ya hayır asıl korkum babamı da doldurma ihtimali yok erken yok bilmem ne... eyvahedigeldismile

kızlar ya yok vermiyoruz seni derlerse ne yapmalıyım ya bilmiyorumkismile

sabretmelisin

bir süre sessiz kalıp tekrar konuşmalısın

inada bindirme

"siz vermesenizde evleneceğim" şeklinde onları yok sayan ifadeleri sakın kullanma:olmaz:

onlar vermem derler ama sonunda verirlerkaydirigubbakcemile3

annemde abim evlenmeden benım evlenmeme karsı bu topiği acan arkadas yalnız deilsin bende aynı sorunu yasıyorum daha ne sorunlar var neler neler biz sevenlerın kaderımıdır sevene verılen ödül mü cezamı bu yasatılanlar

Verirler merak etme. Annen şimdi biraz ani tepki vermiş, oğluna kıyamamış. Ama kalbini kırmadan zamanla alışmasını bekle.
Babanla kendin konuş. Ama anneni çiğner gibi değil de hepinizin bulunduğu bir ortamda, tatlı dille.
Bu arada aileler arasındaki belirgin görüş farkı sevgilinle senin aranda var mı? Eğer varsa bu konuyu düşün ileride sorun olabilir. Bu yüzden ayrıl demiyorum ama en azından bu durumla nasıl başedebileceğinize dair birlikte konuşarak kararlaştırılmış bir planınız olsun.

annemde abim evlenmeden benım evlenmeme karsı bu topiği acan arkadas yalnız deilsin bende aynı sorunu yasıyorum daha ne sorunlar var neler neler biz sevenlerın kaderımıdır sevene verılen ödül mü cezamı bu yasatılanlar

ben de tek çocuğum ama evlencek kimsem yok reva mı bu yaşananlar sempatiksalakcinni

sabretmelisin

bir süre sessiz kalıp tekrar konuşmalısın

inada bindirme

"siz vermesenizde evleneceğim" şeklinde onları yok sayan ifadeleri sakın kullanma:olmaz:

onlar vermem derler ama sonunda verirlerkaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3 çok güldüm, valla inşallah kıyamazlar da verirler...

gerçekten mi??? sen neler yaşadın canım nasıl atlattın? ( ya da atlattın mı?) ya nasıl bir mantıktır anlamıyorum ki.. benim annem önünde 2 yaş büyük ablasını bırakmış da babamla evlenmiş bana benden 8 yaş büyük abimi beklememi istiyor.. :uhm:

Verirler merak etme. Annen şimdi biraz ani tepki vermiş, oğluna kıyamamış. Ama kalbini kırmadan zamanla alışmasını bekle.
Babanla kendin konuş. Ama anneni çiğner gibi değil de hepinizin bulunduğu bir ortamda, tatlı dille.
Bu arada aileler arasındaki belirgin görüş farkı sevgilinle senin aranda var mı? Eğer varsa bu konuyu düşün ileride sorun olabilir. Bu yüzden ayrıl demiyorum ama en azından bu durumla nasıl başedebileceğinize dair birlikte konuşarak kararlaştırılmış bir planınız olsun.

hayır sevgilimle hiç bu konuda sorun yaşamadık aksine şakalaşır eğleniriz biz bu konuda... bak seninki bunu dedi bak benimki bunu dedi die.. en ufak bir gerginlik olmadı yıllardır... ama onun annesiyle benim babam taraftar gibi savunurlar görüşlerini ben bundan korkuyordum en fazla... kafamçokkarıştı

canım bi gelişme var mı? annenlere söyledin mi tekrar? ne dediler...merak ettim...olumunekankayizsmile

canım söylemedim bu cumartesi kpss ye gireceğim sınavdan önce bir gerginlik çıksın istemiyorum.. hem sınavı etkiler diye, hem notlar iyi şimdilik olur da atanabilecek bir puan alırsam bunu da koz olarak sunabilirim die düşündüm hani eş durumundan geri gelme ihtimali,"bakın artık kendi ayaklarımın üstünde durabiliyorum evleniim ben evleniiim" gibilerinden :1: korkuyorum zaten açılmaya... ağustos başı gelecekler bir iki hafta önceden söylesem diyorum ama sen ne dersin geç mi olur?

canım söylemedim bu cumartesi kpss ye gireceğim sınavdan önce bir gerginlik çıksın istemiyorum.. hem sınavı etkiler diye, hem notlar iyi şimdilik olur da atanabilecek bir puan alırsam bunu da koz olarak sunabilirim die düşündüm hani eş durumundan geri gelme ihtimali,"bakın artık kendi ayaklarımın üstünde durabiliyorum evleniim ben evleniiim" gibilerinden :1: korkuyorum zaten açılmaya... ağustos başı gelecekler bir iki hafta önceden söylesem diyorum ama sen ne dersin geç mi olur?

canım mecbur öyle yapmalısın....sınav var sonuçta....sınavdan hemen sonrada söyleyebilirsin.hani çokta farketmez.söylemek zor sonuçta.söyler kurtulursunturkbayragi

gerçekten mi??? sen neler yaşadın canım nasıl atlattın? ( ya da atlattın mı?) ya nasıl bir mantıktır anlamıyorum ki.. benim annem önünde 2 yaş büyük ablasını bırakmış da babamla evlenmiş bana benden 8 yaş büyük abimi beklememi istiyor.. :uhm:

yok daha henüz atlatmadım :1: ya tabiki mantıklı bi davraniş deil kim bılır onlar buyuk olarak ne dusunuyolar ki boyle davranyolar anlamak istıyorum ama anlayamıyorum kaydirigubbakcemile3 kendileri yapıyolar bize gelince :sinifsinif:

Back