• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem inme

Anka01

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2023
86
26
8
47
Merhabalar Annem 1 Haziranda inme geçirdi Kalbinden beynine pıhtı attı. İşte geldiğinde yerde buldum. 15 gün yoğun bakımda kaldı. Sonrası fizik tedavi başladı. Sol tarafı felçli kaldı. Biz 4 kardeşiz benim dışımda herkes işine, gücüne baktı. Annemin sorumluluğunu birtek bana yüklediker. İsimi bıraktım. 8 aydır Anneme bebek gibi bakıyorum. Birbirimize çok düşkündür. Evden ayaklar çekildi gelip, gitmeler azaldı 15 güne bir 2 saat gelip gidiyorlar. Biri benim yüzümü görmemek için gelmiyormuş, diğeri siktir cekti, diğeri iş yeri kurdu para derdinde. Annem çok fedakarlık yaptı emektar ve her geldiklerinde olay ve kavga çıkarıp annemi yıpratıyor. Simdi çocuk gibi bir sokak öteden evi bulamıyor. Bana senide dogurmasaydım bana kim bakardı diyor. Çok bunalımdayım kendi hayatımdan vazgeçtim annemi böyle üzdüler için kahroluyorum. Annem sürekli ağlıyor 9 ay kardımda tasıdım niye 4 çocuk doğurdum Allahım sabaha canımı al diyerek ağlıyor. Kendimi öldürmek istiyorum Annem neyapar diyerek tutunuyorum

Geçmişler olsun öncelikle.Siz bekar diğer kardeşler evli mi? Öyle bile olsa en başından beri işi bırakıp bu yola koyuldugunuz için bu sizin göreviniz olmuş ,diğer kardeşler bunu fırsat kollayıp sizi kullanmış.Evli bile olsalar diğer kardeşlerin de elini taşın altına koyması lazım ama maalesef en duygusal olan kardeşe kalıyor hep bu görevler.Keşke en başı dan işten ayrilamayacaginizi söyleseydiniz mutlaka dönüşümlü bakılarak bir hal çaresi bulurdunuz.4 kardeş 1 er ay baksa ayda 1 hafta bakarsınız.Ya da gündüz bakımı için kadın yardımcı tutup maaşını 4 e bölerdiniz.işten çıkmakla hata yapmış resmen görevi siz üstlenmişsiniz.Bundan sonra en azından paranın yetmediğini, çalışmaya mecbur olduğunuzu iletin diğer kardeşlere.Toplanti yapıp çareler arayın.Bu şekilde onlarca sene bakılan hastalar var.Insallah anneniz çok iyi olur ,şifalar dilerim.

Çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun.. Anneniz bir an önce sağlığına kavuşur inşallah 🙏🏻
Anneniz için güçlü olmaya çalışın. Herkes kendi yaptığından mesuldur, iyisiyle kötüsüyle.. Dünyada hiçbir iyiliğin ya da kötülüğün karşılıksız kalmadığına inanıyorum ben..
Ne güzel sizin gibi hayırlı bir evladı var anneciğinizin..

Çok geçmiş olsun,Allah güç versin

Merhabalar Annem 1 Haziranda inme geçirdi Kalbinden beynine pıhtı attı. İşte geldiğinde yerde buldum. 15 gün yoğun bakımda kaldı. Sonrası fizik tedavi başladı. Sol tarafı felçli kaldı. Biz 4 kardeşiz benim dışımda herkes işine, gücüne baktı. Annemin sorumluluğunu birtek bana yüklediker. İsimi bıraktım. 8 aydır Anneme bebek gibi bakıyorum. Birbirimize çok düşkündür. Evden ayaklar çekildi gelip, gitmeler azaldı 15 güne bir 2 saat gelip gidiyorlar. Biri benim yüzümü görmemek için gelmiyormuş, diğeri siktir cekti, diğeri iş yeri kurdu para derdinde. Annem çok fedakarlık yaptı emektar ve her geldiklerinde olay ve kavga çıkarıp annemi yıpratıyor. Simdi çocuk gibi bir sokak öteden evi bulamıyor. Bana senide dogurmasaydım bana kim bakardı diyor. Çok bunalımdayım kendi hayatımdan vazgeçtim annemi böyle üzdüler için kahroluyorum. Annem sürekli ağlıyor 9 ay kardımda tasıdım niye 4 çocuk doğurdum Allahım sabaha canımı al diyerek ağlıyor. Kendimi öldürmek istiyorum Annem neyapar diyerek tutunuyorum
Allah size güzel, hayırlı kapılar açsın 🌸 Her insan kendi yaptığından veya yapamadığından mesuldur. Kendinizi öldürmeyi aklınızdan dahi geçirmeyin, anneniz muhtemelen sizin durumunuz için de üzülüyordur, size yük olduğunu düşünüyordur. Siz nasıl geciniyorsunuz? Kardeşlerinize "tekrar işe başlamak durumundayım, o yüzden bakıcı tutup 4'e bölelim" deseniz nasıl tepki verirler size?

Sen boşver onları herkes kendi yaptığından mesul.Onlar da evlatlarından aynısını görürler.Hiç kardeşin yokmuş gibi düşün,bırakma anneni.Miras varsa sana bırakması gerekiyor.Bunun için bana bakması ve bunun karşılığında maddi olarak kayıplar yaşadığı için malımı kızımın üzerine yapıyorum gibi bir belge imzalaması gerekiyor sanırım.Böylece diğerleri davacı olsa da sonuç alamıyorlar.Bunu iyi bir avukatla mutlaka görüşün.
Bunların şimdiden konuşulması ayıp ama diğerleri bunu hak ediyor.

Allah evladin da hayirlisini versin. Ettiklerini bulurlar illa ki. Ama siz de ezdirmeyin tamamen kendinizi. Herkes para koysun, bakici tutun. Siz de isinize geri donun. Bari maddi olarak bir ise yarasinlar. Ama anlattiklariniza bakilirsa pek de para koyacak tipler degiller. Insaallah iclerinde birazcik vicdan kalmistir.

Belki bu konu hoş değil; ama hayatın da gerçekleri var. Mal mülk varsa sizin üzerinize versin, emsal karar var ebeveyn bakımını üstlenen evlada mirasta ayrıcalık yapılıyor. Kaybınızı yıllarınızı yerinize koymayacak; fakat o adi kardeşleriniz anneniz ölünce mal için üşüşür, anne hastayken gelmeyenler, öldüğünde koşa koşa gelecek. Geçmiş olsun, size sabır annenize şifa diliyorum.

Geçmişler olsun öncelikle.Siz bekar diğer kardeşler evli mi? Öyle bile olsa en başından beri işi bırakıp bu yola koyuldugunuz için bu sizin göreviniz olmuş ,diğer kardeşler bunu fırsat kollayıp sizi kullanmış.Evli bile olsalar diğer kardeşlerin de elini taşın altına koyması lazım ama maalesef en duygusal olan kardeşe kalıyor hep bu görevler.Keşke en başı dan işten ayrilamayacaginizi söyleseydiniz mutlaka dönüşümlü bakılarak bir hal çaresi bulurdunuz.4 kardeş 1 er ay baksa ayda 1 hafta bakarsınız.Ya da gündüz bakımı için kadın yardımcı tutup maaşını 4 e bölerdiniz.işten çıkmakla hata yapmış resmen görevi siz üstlenmişsiniz.Bundan sonra en azından paranın yetmediğini, çalışmaya mecbur olduğunuzu iletin diğer kardeşlere.Toplanti yapıp çareler arayın.Bu şekilde onlarca sene bakılan hastalar var.Insallah anneniz çok iyi olur ,şifalar dilerim.
Teşekkür ederim. Annem yeni hasar almışken kamera ve bakıcı teklifi sundular. Annem daha çok yıkıldı. Evet isten çıktım pişman değilim ona bir ömür bakarım. Onu ayağa kaldırdım fakat bilinç karışıklığı var. Ben manevi destek istedim onuda göstermediler.

Geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz?
İşten çıkmayıp 4 kardeş ortaya bir para koyup bir bakıcı tutsaydınız sizin de cebinize para kalırdı. Şu an kardeşleriniz maddi destek sağlamıyorsa bunu önerin.
Bir de diğerleri erkek mi?
Hayır biri kız bir erkek. Rahmetli babamın emekli maaşıyla geciniyoruz. Annem kadın istemedi bu durum yüzünden ikinci kez hastaneye yattı üzüldü

Öncelikle çok geçmiş olsun, yaşadığınız bu duruma çok üzüldüm. Rabbim senin gördüklerini görüyor . İlahi adalet diye bir şey var. Sen içini ferah tut, kimse çekmeden gitmiyor bu hayattan.. rabbim senin fedakarlıklarını da görüyor , yüreğini ferah tut. Yaşadığın şeyler elbette zor, ama annen için güçlü durmalısın. Sen kendini bırakırsan ona kim bakacak? Üstelik herkes çekip gitmişken ? Sen güçlü dur ki annen de güçlü dursun, sen annene destek ol ki bu konuda, annen o evlat yarasını unutsun. Herşey moral vermek ile geçer gider, güzel enerjiler ver annene. Cennet annelerin ayakları altında, hakları ödenmez . Haklarını bilemeyenler de zaten elbette çeker aynı şeyleri . Sıkma canını. Dualarım da olacaksınız ..

Çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun.. Anneniz bir an önce sağlığına kavuşur inşallah 🙏🏻
Anneniz için güçlü olmaya çalışın. Herkes kendi yaptığından mesuldur, iyisiyle kötüsüyle.. Dünyada hiçbir iyiliğin ya da kötülüğün karşılıksız kalmadığına inanıyorum ben..
Ne güzel sizin gibi hayırlı bir evladı var anneciğinizin..
Allah razı olsun

Back