• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem hasta...

Herkese iyi aksamlar.
Annem bipolar kisilik bozuklugu teshisiyle 1,5 sene tedavi gordu.doktoru iyilestigini dusunup tedaviyi kesti.
Kendi evi var ama genelde tek kalmak istemiyor.genelde baska sehirde olan kizkardesimde kaliyor.surekli huzursizluk cikariyor ,zor durumda kalmisligimiz oluyor.agliyor bagiriyor,komsulara da zor durumds kaliyoruz,
Orada kaldigi zaman damadin ailesi gelsin istemiyor,kardesimin esi cok anlayisli biri degil,evine gelse 2 gun sonra gelin beni alin diye arayip agliyor.
Bana da gelemiyor cunku kayinvalidemi evden kovdu,
Hastaydi ama herkes anlamiyor maalesef.kayinvalidem uzak sehre annesine gitti,annem bana o gelene kadar ogluma bakmaya geldi
Ama surekli agliyor hep kavga modnfa,kardesimin kv desine takmis durumda,(kardesimde kaldigu surede doktra goturmediler diye kotuleyip duruyor,kardesim ve esi de doktor bu arada.
Dun gece midem bulaniyor diye tutturdu gece 23 30 da hastaneye taksiyle goturdum ,tahliller vs bisey cikmadi pskiyatriye yonlendirdi,
Bu sabah ise gitmeyip psikiyatriye kendi doktoruna goturdum yeniden ilac verdi.eve geldik yine benle kavga ediyor esyalarini hazirliyor gidecekmis vs,durdurmaya calistim ,bagirdi cagirdi beni dovuyor sun falan butun bina eminim sesimizi duydu :KK43:
Herkese benim onu dovdugumu vs anlatacakmis,oglum un onunde oldu hepsi.
2 kardes olarak cok zor durumdayiz nasil davranaccagimizi sasirdik,
Babamiz yok,
Basina boyle bir hastalik gelen var mi.ya da herhangi bir yakini,nasil davranmaliyiz,maddi hicbir skntisi yok,herdaim en guzel yerlere goturukur,cebinde hep parasi olur,ne isterse alinir vs vs....
Eslerimizin annelerinde bu hastalik yok,bizi cok anlamiyorlar .....
Ne yapacagiz bilmiyorum...yardiminiza ihtiyacimiz var....
Allah sifa versin canim,cok zor,sizede sabirlar diliyoru,konu hakkinda bilgim yok ama ilaclarini hergun almali diye biliyorum,ictiginden emin olun,cunki bu hastalarin hssta olduginu kabul etmeyip ilac icmeyi reddetdiklerini duymustum.

Time Traveler Time Traveler

Canım, konuya bakar mısın? :KK60:
Elimden gelen yardımı seve seve yaparım ama psikolojik destek konusunda eğitim ve tecrübem cinsel tacize/tecavüze uğramış kadın ve çocuklara yönelik. Psikolojik rahatsızlıklar konusunda zaman zaman paylaştığım bilgiler ne yazık ki bu konunun gerektirdiği seviyede değil. Eminim daha tecrübeli üyeler vardır.

Elimden gelen yardımı seve seve yaparım ama psikolojik destek konusunda eğitim ve tecrübem cinsel tacize/tecavüze uğramış kadın ve çocuklara yönelik. Psikolojik rahatsızlıklar konusunda zaman zaman paylaştığım bilgiler ne yazık ki bu konunun gerektirdiği seviyede değil. Eminim daha tecrübeli üyeler vardır.
Olsun cevap yazman bile yeter...

Herkese iyi aksamlar.
Annem bipolar kisilik bozuklugu teshisiyle 1,5 sene tedavi gordu.doktoru iyilestigini dusunup tedaviyi kesti.
Kendi evi var ama genelde tek kalmak istemiyor.genelde baska sehirde olan kizkardesimde kaliyor.surekli huzursizluk cikariyor ,zor durumda kalmisligimiz oluyor.agliyor bagiriyor,komsulara da zor durumds kaliyoruz,
Orada kaldigi zaman damadin ailesi gelsin istemiyor,kardesimin esi cok anlayisli biri degil,evine gelse 2 gun sonra gelin beni alin diye arayip agliyor.
Bana da gelemiyor cunku kayinvalidemi evden kovdu,
Hastaydi ama herkes anlamiyor maalesef.kayinvalidem uzak sehre annesine gitti,annem bana o gelene kadar ogluma bakmaya geldi
Ama surekli agliyor hep kavga modnfa,kardesimin kv desine takmis durumda,(kardesimde kaldigu surede doktra goturmediler diye kotuleyip duruyor,kardesim ve esi de doktor bu arada.
Dun gece midem bulaniyor diye tutturdu gece 23 30 da hastaneye taksiyle goturdum ,tahliller vs bisey cikmadi pskiyatriye yonlendirdi,
Bu sabah ise gitmeyip psikiyatriye kendi doktoruna goturdum yeniden ilac verdi.eve geldik yine benle kavga ediyor esyalarini hazirliyor gidecekmis vs,durdurmaya calistim ,bagirdi cagirdi beni dovuyor sun falan butun bina eminim sesimizi duydu :KK43:
Herkese benim onu dovdugumu vs anlatacakmis,oglum un onunde oldu hepsi.
2 kardes olarak cok zor durumdayiz nasil davranaccagimizi sasirdik,
Babamiz yok,
Basina boyle bir hastalik gelen var mi.ya da herhangi bir yakini,nasil davranmaliyiz,maddi hicbir skntisi yok,herdaim en guzel yerlere goturukur,cebinde hep parasi olur,ne isterse alinir vs vs....
Eslerimizin annelerinde bu hastalik yok,bizi cok anlamiyorlar .....
Ne yapacagiz bilmiyorum...yardiminiza ihtiyacimiz var....
Geçmiş olsun. İşiniz gerçekten çok zor. Doktorunuz benden çok daha iyi bilir ama annenizin davranışları tipik bipolar hastası gibi gelmedi. Tipik olarak manik zamanlarında hayatı dolu dolu yaşayan, risk alan, keyif verici aktivitelerde aşırıya kaçabilen kişilerdir. Depresif zamanlarında ise derin depresyon belirtileri gösterirler. Anneniz sürekli agresif davranışlar sergiliyor gibi anladım. Şu anki durumunda yeni bir doktora göstermeniz mümkün olur mu?

Mutlaka ve mutlaka ilaçlarını düzenli olarak kullanması lazım. Yoksa hayat hem onun için hem de sizler için çok zorlaşır. Allah yardımcınız olsun.

Back