Annem gibi olmak istemiyorum !

O zaman derhal kendinizi toparlayacaksınız.
Sizin gibi hissedecek kızınız böyle devam ederseniz..
Sizinle aynı yaşta benim kızım da..
Öyle çok seviyorum ki onu da kardeşini de..
Kreşte öğretmeni toplantıda söylemişti.
En az 20 kez çocuklarınıza sevdiğiniz söyleyin diye..
Ama yemek karıştırırken, ya da toz alırken öylesine değil..
Karşınıza alıp gözlerinin içine bakarak..
Ben doğdukları andan itibaren yapıyorum bu dediğini öğretmenimizin..
Öyle neşeli, mutlu, özgüveni yüksek ki kızımın.
Talihsizlikleriniz olmuş.
Çok kötü bir ortamda büyümüşsünüz ama bundan sonraki yaşamınız sizin artık.
Herşey sizin elinizde..
Bir deneyin. Kızınıza sürekli sımsıkı sarılın. Aynı göz hizasında olun onunla konuşurken..
Başka annelere imrenmesin evinde mutlu olsun..

aslında kızımı hiç göstermemeyi düşündüm çünkü bunu hakettiler. bi ara maddi anlamda çok sıkıntılıydık. 1 tl bile çok mühimdi bizim için. kızımın okuluna kayıt yaptıracaktık. eksiklerini almak için babamdan para istedim. haram ederim yollarsam dedi.
işte bu torun göstermeme , bağları tamamen koparma meselesini gerçekleştiremiyorum. beddua ederler tutar, aynısını kızım bana yapar diye korkuyorum. yine iç ses işte...

bu açıdan hiç düşünmemiştim. ben içimde büyütüyor da olabilirim. kendimi yetersiz görüyorum.
psikolog şart oldu bana :)

Tövbe tövbe ya. O zaman annenle babanin sorunları var bence. OKB olabilirler yani.
Allahtan iyi birine denk gelmissiniz de evlenmissiniz. Hep mutlu olun ama evladinizi da sarin sarmalayin ;-)

sizden öğreneceğim çok şeyler var ebru abla :)
bende tahammülü az bir insanım
kızım herşeyim doğru ama
bazen çok yoruluyorum tahammülüm azalıyor
bu bikaç aydır düzelttim gibi kendimi
inşallah daha da iyi olurum...

evet haklısınız, kendimi bir an önce toplamam lazım.
maşallah allah çocuklarınızı size bağışlasın.
değişeceğim inşallah

ne güzel farkındasınız herşeyin
anlamsızca kırıp dökmek yerine farkındasınız ve yardım istiyorsunuz
hiçbir çocuğa şu kadar sevgi versem yeter denilemez
ne kadar çok sevseniz o kadar güzel
siz kendi çocuğunuzu sevgiyle özgüvenle büyütün

Beddua da etseler tutmaz onların bedduası..
Bana çok zor bir zamanımda bir arkadaşım Allahın emanetleri onlar sana demişti.
Rızkını Allah verir diyenlere kızıyor bir grup ama gerçekten de öyle.
Ben iyi annelik ettikçe Allah bana birsürü kapılar açtı şükürler olsun..
Bağlarınızı kopartmayın ama artık şu geçmişte yaşadıklarınızı unutmaya düşünmemeye çalışın..
Geçmiş için bişey yapamazsınız artık.
Ama bundan sonrası için elinizden geleni yapın..

Tövbe tövbe ya. O zaman annenle babanin sorunları var bence. OKB olabilirler yani.
Allahtan iyi birine denk gelmissiniz de evlenmissiniz. Hep mutlu olun ama evladinizi da sarin sarmalayin ;-)
evden bile kovuldum 17 yaşındayken. ruh sağlıkları yerinde değil bu kesin zaten.
eşim en büyük şansım. teşekkür ederim. siz de mutlu olun :)

canım burası kadınlar kulübü ama maalesef birbirimizin gözünü oymaya birebiriz.. yorumlara baktım çok acımasız arkadaşlar var maalesef..
ben inanıyorum ki aklın evladını içine sokmak istiyor ama ailen içini soğuttuğu için elinden bir şey gelmiyor.. eşin de seni çok sevdiği için sana bir şey kondurmak istemiyor.. fakat psikologlar öcü değildir. sadece deliler gitmez.
psikiyatr demiorm senin gerçekten kendini tanımana yardımcı olacak bir psikolog ile görüşmen lazım.. içindeki aile ve evlat olgusunu aklın ile kalbinin ortak noktasında buluşturması lazım..
biz burdan ne desek yanlış yönlendirmiş oluruz seni.. bir anne adayı olarak senin yaşadıkların beni çok etkiledi.. her evlat sevilmeyi hak eder.. umarım ailen bu yaptıklarından pişmandır.. olmasalar bile senin bunun farkında olup çare araman bile takdire şayan bir davranış.
ben kesinlikle psikolog desteği alman gerektiğini düşünüyorum.. hem kendin hem evladın için.. ama bence önce kendin için.. bu sayede hayata daha sağlıklı bakıp daha sağlıklı bir evlat yetiştirebilirsin..

İnsanın bu dünyada evladından daha yakın kimi olabilir
İnsanı yeryüzünde evlattan başka ne mutlu edebilir paramı kocamı zengin kocamı ne yani?
lütfen daha dikkatli olun , bırakın şımarsın cocuklar şımartılmalı zira ve onu sevdiğinizi bilmeli kocaman dünyada o kime güvenecek sizden o bağı almazsa?
ayretten ayetlerdede var ,
çocuklarınızı seviniz çok öpünüz gibi tam hatırlamıyorum.

Olmak zorundasınız.
Evlatlarımız öyle savunmasızlar ki.
İstediğimizi yapabiliriz onlara.
Karşı çıkmaya güçleri yok onların..
Ve unutmayın onlar çocuk.
Büyükmüş gibi davranmaya hakkımız yok.
Ve çocuklar evdekileri rol alıyorlar.
Nasıl çocuklar olmasını istiyorsak o şekilde davranacağız.
Sevgi, huzur içinde büyüyen çocuklar sakin oluyorlar. Sizi dinliyorlar. Çünkü size güveniyorlar..
Biz ne kadar mutlu olursak onlar o kadar güvende hissedecekler.
Ve sözümüz o kadar dinlenecek..

Neyi yaşamak istiyorsanız, onu yaşatın evladınıza.. Yaşadığınız değil yaşamak istediğiniz hayatı verin ona.. İlerde gelip burada sizin yazdığınız satırları yazmasını istemiyorsanız ona sıcak ilgili şefkatli bir anne olmak zorundasınız.. Siz çekmişsiniz bari evladınız çekmesin.

Evet öyle bir hadis var
"Çocuklarınızı çok öpün; çünkü her öpücüğünüz için (Allah katında) makamlar vardır."

haklısınız
bende kendime bunu söylüyorum aylardır
ve düzelme var tabi ilişkimizde
bide büyüyor artık daha da anlayışlı

Şunu hiç düşünmüyormusun , ben çok düşünürüm.
cocugum olduktan sonra ölmekten cidden korkar oldum kolum agırsa doktora gidiyorum o derece.
peki bazen diyorum öldüm şimdi ben alalhım diyorum bırak dünya filanda umurumad değil sanki ruhum rahat olmaz yani öldüm ya orada acı çekicem sanki cocugum için ne bilim kahrolcam gibi halbuki ölüm böyle değilmiş unuturmuş insan bende bir türlü buna care bulamıyorum.
ne kadar cok seviyorum hiç doyamıyorum.

unutmaya çalışıyorum ama bazen rüyalarıma giriyor.
içimde çakılı bir kazık var sanki . sürekli içim acıyor. o kazığı kırabilsem her şey geçecek gibi...

bide beni düşün cute
çocuğum olduğundan beri daha korkuyorum ölmekten
14 yaşında annesinin kaybetmiş bir insanım
ve çok iyi biliyorum annesizlik nedir
Allah hiçbir çocuğu küçük yaşta annesiz babasız bırakmasın
bizlere de evlat acısı göstermesin..

unutmaya çalışıyorum ama bazen rüyalarıma giriyor.
içimde çakılı bir kazık var sanki . sürekli içim acıyor. o kazığı kırabilsem her şey geçecek gibi...

Sizin elinizde bu.
Sürekli kendinizi telkin edeceksiniz.
Annemin yaptığı yanlıştı.
Ben bu yanlışı yapmayacağım.
Çocuğum benim gibi olmayacak diye düşünün.
Bunu nasıl kabul ettiremiyorsunuz kendinize.
Lütfen güçlü olun..
Çocuğunuz en değerliniz değil mi.
Ben çocuğuma benim çektiklerimi yaşatmayacağım, onu çok seveceğim demek zor değil..

çok teşekkür ederim. maddi olarak sıkıntıdayız bu ara. normale dönelim hemen gidicem bir pskoloğa.
size hayırlı doğumlar diliyorum. sağlıkla huzurla yetiştirin evladınızı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…