Annem gibi olmak istemiyorum !

Maria_Puder

iç güveysinden hallice
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2013
555
144
53
Merhabalar,
beni çok uzun süredir rahatsız eden bir konu hakkında fikir istiyorum sizden.
ben 27 yaşındayım. sanıyorum istenmeyen bir gebelik sonucu doğdum ki annemle babamın beni bir gün bile sevgiyle kucakladığını hatırlamıyorum. sürekli şiddet ve hakaret gördüm.
bir kasabada yaşıyorduk. tüm çocukluğum tarlalarda yevmiyelerde geçti. yaz tatili nedir bilmezdim. yaz demek tarla dmekti, iş demekti. bundan çok gocunmuyorum. kendi paramı kazanıyordum. kışın okulda çok işime yarıyordu. çünkü okula gidecek dolmuş param bile olmazdı bazen.
liseyi adıyamanda okudum ki ailem aslında denizlide. ben anadolu lisesini kazandım babam beni okutmamak için kazandığımı bile bana söylemedi bir süre. annem söyledi ama baban göndermeyecek sevinme dedi. araya öğretmenlerim girdi ve beni adıyamana yolladılar. yatılı okula. 4 yıl orada okudum ama bir kere ziyaretime gelmediler. bu kız türkiyenin öbür ucunda bakalım ne yapıyor demediler.
lise bitince ilk yıl üniversiteyi kazanamadım.o zaman evleneceksin dediler ve 3 çocuklu boşanmış bir adama vereceklerdi beni. ama ek yerleştirmeyle 2 yıllık bir bölümü kazandım. oraya da göndermeyiz dediler. ben okuyacağım diye direttikçe annem dövdü beni. o kadar çok ağladım ki okula gidemiyorum diye son kayıt günü gidip kayıt yaptırdık. denizlide 120. km mesafe olan bir ildeydi üniversite.
2 yıl boyunca oraya da hiç gelmediler. bi kızımız var bizim demediler. arkadaşlarımın ailesi nerdeyse her hafta gelirdi . ben üzülürdüm onları gördükçe.
annemle babam ama özellikle annem çok soğuk bir kadındır. bi kere beni bağrına bastığını canım dediğini hatırlamıyorum. teyzem yanımda kuzenlerimi severdi ben ağlayarak başka odaya geçerdim.
ne zaman anneme sarılmak istesem git başımdan derdi. babamla çok sorun yaşıyorlardı ve o sorunlar hayattan bezdirdi annemi. ondan istemiyor beni derdim.
sürekli hastaydı, mutsuzdu...annemin etmediği hakaret kalmazdı. afedersiniz o...pu bile dedi bana

babam deli olduğumu düşünürdü hep. psikoloğa görünsen kesin hastaneye alırlar seni derdi. kendime hiç güvenim kalmadı bu olanlar yüzünden tabi.
neyse... üniversite bitmek üzereydi 20 yaşında hala dayak yiyordum . eşimle tanıştık okul bitmek üzereyken. ve 6 ay sonra evlendik. çok şükür rabbim eş konusunda güldürdü yüzümü. sonra hamile kaldım .
şimdi benim de bir kızım var. 6 yaşında. çok seviyorum tabi ki. ama sevgimi veremiyorum tam olarak. kızıyorum ufacık şeyde. elimde olmayarak, istemeden 1 adım uzakta tutuyorum onu kendimden.içimde başka bri var sanki. bi sarılsam kulağıma bi ses bırak, şımarmasın diyor. ve ben bu sesi kıramıyorum. sürekli kendimle savaş halindeyim. annem bana ne yaptıysa aynısını kızıma yapmaya meyilliyim. çok kızıyorum kendime. eşimle defalarca konuştum bu konuyu. psikoloğa gitmek istediğimi söyledim ama psikologluk bi durum yok diyor.
yardım edin bana. annem gibi soğuk, sorumsuz biri olmak istemiyorum.

Son düzenleme:
peki eşiniz yada etrafınızdakiler anneliginiz hakkında bişi diyolarmı?
kötü davranıyosun cocuga falan diye.

şuda varki cocuklara cok yüz vermemek gerek ayarı iyi tutturmalısınız.
annem gibi olmucak diye bilinç altınızı ve kendinizi doldurmayın bence.

Annenin yaptigini yapma evladina sakin.unutmaki sen gormus gecirmissin.senin daha fazla ilgi daha fazla sevgi gostermennlazim evladina.o senin canin.tabiki kizin hayirin nedemek oldugunu bilecek simartma ama.simartmakla sevgiyi vermek farkli seyler bunlari karistirarak annenin sana yaptigini sen kizina yapma.sarilmak onunla oynamak yada birseyler paylasmak simartmak degildir.her istedigini aninda almak simartmaktir.

yapma canım
bol bol dua et.. içten içe istem dışı anneni model almışsın
kendini telkin et hergün
çocuğunla iletişimini kuvvetlendirmek için Adem Güneş' in kitaplarını okuyabilirsin

Sizin gibi bir kızınız olmasını istemiyorsanız her fırsatta sarılın evladınıza.
Her gün her dakika onu ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin.
Çocuk sevildikçe şımarmaz..
Sevildikçe kendine güvenen güçlü bir çocuk olur.
Büyüdüğünde de ailesinde bulamadığı sevgiyi dışarda aramaz..

hayır, hiç öyle bi şey demediler bana. zaten sürekli itip kakan bir anne değilim. ama sevgimi gösteremiyorum.

Aksine evladiniza bunlari yasatmamaniz gerekiyor. Çünkü cekmissiniz, biliyorsunuz.
Yazik gunah ya yavrunuzdan ne istiyorsunuz? O da mi sizin yaşadıklarınizi yaşasın yani?
böyle bir cevap bekliyordum hatta daha sert bir cevaptı beklediğim :)
yazık günah derken ben kızımı dövmüyorum. git başımdan demiyorum. doya doya sarılamıyorum iç sesim susmuyor.
benim yaşadıklarımı yaşamasın diye, kendimi değiştirmek için konu açtım ya zaten.

bence yasadıklarınızdan dolayı boylesiniz sevgi gormemişsiniz ki cocugunuza sevgi gosterebilesiniz bu sizin sucunuz degil..esiniz psikologluk durum yok demiş ama bence gitmelisiniz kimi insan benim yasadıgımı cocugum yasamasın der ama kimiside kendi yasadıklarından cok etkilenir o sevgiyi gosteremez cocuga

İçindeki sesi dinleme. Evladin o senin, canindan kanindan. Eli kanasa yüreğin paramparça olur. O yuzden ver o sevgiyi, ver ki daha sonra pismalik duyma. Kendini kontrol etme.. Anne sevgisinin kontrolü mü olur ya?

Ayrica ailenle gorusuyor musun? Evlendikten sonra nasil oldular? Dugununle ilgilendiler mi? Torunlarini seviyorlar mi?

sevdiğimi sık sık söylüyorum ama yaptıklarımla çelişiyor gibi geliyor bana.
ben tüm özgüvenimi kaybettim mesela. topluluk içinde kendimi ezik biri gibi görüyorum.
bu soğuk ve kuralcı halimle kızımı kendimden uzaklaştırmak istemiyorum

aynen öyle... bi öksürüyor benim ciğerim acıyor ama bunu yansıtamıyorum işte
ailemle görüşüyorum ama anne baba gbi gelmiyorlar bana ne yalan söyleyeyim. çok zor günler geçirdik eşimle bi kre ne haldeyiz sormadılar aksine yaramı deştiler.
torunlarını seviyorlar Allahtan.
düğünümle ilgilendiler ama çeyiz filan yapmadılar yok denecek kadar azdı. her şeyi eşimle beraber yaptık düğün borcumuzu biz ödedik. hemen evlenmeyeyim düğün için çalışayım para biriktireyim istedim ama izin vermedi babam. neymiş tecavüze uğrarmışım. hamile kalırmışım.

evet bunu ayırt edemiyor benim bilinçaltım. hep gözlerinin içine bakarım kızımın ama o iç ses mahvediyor herşyi

evet hiç sevgi görmedim. kendi öz babam beni boğuyordu annem zor aldı elinden. böyle bir evde sevgi yeşerebilir mi... olanların etkisinden kurtulamıyorum. aklıma geldikçe ağlarım hala.
psikolog iyi olacak sanırım. eşimden gizli mi gitsem acaba...

esinize tam olarak ne yasadıgınızı anlattınızmı herseyi biliyormu detalıyca hani ailemle sorunlarım vardı demek var birde bu anlattıklarınız

sizin yerinde olsaydım..bana çektiren ileyi..evlendikten sonra ben aynısını yaşatırdım onlara..her şeyin sorumlusu onlar..piskolojinizi bozmuşlar..torunlarınıdagöstermezdim..hiç bir şey haketmiyorlar..sizde lütfen yavrunuza aynısı yapmayın..

kötü şeyler yaşamışsınız
sevgisizlik bir çocuk için ekmek su kadar önemlidir...
Britanya da yapılan bir araştırmada yetimhanedeki bebeklerin bir kısmının sevgisizlikten öldüğünü göstermiş...
zamanında mahrum kaldığınız sevgiyi neden kızınızdan esirgeyeceksiniz...
yapmayın...kendi çocukluğunuzu hatırlayın ona her baktığınızda
böylece ne yapmanız gerektiğini anlarsınız
annenizi değil teyzenizi örnek alın

belki de öyle değilsinizdir ama içinizde bu korkuyu büyüttüğünüz için size öyle geliyor olabilir. yine de bir psikoloğa gidin derim. çocuğunuz için olmasa bile kendiniz için yapın bunu. bunun dışında kişilikle de alakalı bir durum. benim annem de tam osmanlı kadınıdır öyle sarılıp öpme falan pek yoktur ama ben anlarım onun sevgisini de kızgınlığını da. ben de öyleyim hiç böyle sarılma öpme yoktur bende de yapısal birşey bu yani. kardeşim tam tersi mesela aşırı yılışıktır, anneme, bana kendi arkadaşlarına öper sarılır vıcık vıcık:) sorun yapıp kendi içinizde büyütmeyin bu meseleyi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…