Annem :( evlenmezsem beni kesecekmiş

Şuan hangi ildesin? Konuya girişin evlilik-güzellikken, çıkışın cocukluğun ve geçmişin olmuş ki asıl sıkıntı orada.

Seni seven biriyle başka şehre gitmen bencede en iyi seçenek önünde, mutluluklar.

seni çok seven bir adam evlediğin zaman sana deger verdiğinde
seni saydıgında
helede işe girip herşey yoluna girdiginde
sen de onu seveceksin merak etme...
normal bir ailede yaşıyo olsaydın sevmiyosan sakın evlenme derdim..
ama nişanlına kesinlikle ama kesinlikle bahsetme annenin bu tavırlarından...
inşallah bahsetmemişsindir
bende senin gibi düşünüyorum inşallah öyle olur. teşekkür ederim. evet bahsetmedim annemde aile sıralrımızı sakın ona anlatma diye hep tembih ediyor. bende evlenince atanırım belki hayatım evlendikten sonra değişir.

cnm aynen öyle... aslında seviyorum ama aşık değilim. bazı huyları hoşuma gitmiyor :KK43:
özgüveni eksik biraz sakarlıkları falan var olgun değil hiç... bunlar da beni etkiliyor tabi ama bunlar benim için çok da öenmli değil artık :KK43:
Ah yavrum yaa :KK43: bak erkekler geç olgunlaşır bi nevi onu sen olgunlaştrcaksn, yaşadıklarınla senin gayet olgun oldugunu düşünüyorum. Eger gercekten kalbi temiz iyi niyetli ve seni seven bi insansa mutlu olursun. Ama iyi düşün olmadı diyelim geri dönebilcegin sahip çıkacak bi ailen yok gibi :KK43:

konuyu okuyamadım ama başlıktan anladığım kadarıyla . .
enteresanmış annen. . benim annemde elinden gelse
kavanoza koyup ağzını kapatıcaK :KK70:

psikolog burada yok :KK43: annem önceden böyle biri değilmiy babamla evlendikten sonra böyle olmuş. kayınvalidesinden çok eziyet görmüş annemi aç bırakıp odaya kitlermiş kaynanası... annem beni doğurmadan bi gün önce karnı kurnundaymış babaanem olacak o kadın anneme bahçeyi kazma kürekle çapa yaptırmış. önünde yemek yerlermiş anneme yedirmezlermiş. kül kedisi gibi yaşatmışlar annemi... babam önceden çalışıyordu babam 2003 ten beri çalışmıyor. annem çalışıyor :KK43: Ben çalıştım kardeşim çalıştı bi şekilde olduk gittik ama şimdi o kadının meyhane köşelerinde çalışmasına gönlüm dayanmıyor. babam eve gelmiyor :KK43: Babam zaten delidir bakırköy de uzun yıllar tedavi gördü. annem görücü usulü evlenmiş ama yine de sıkıntılı bi evlilik yapmış...
Bu anlattıkların sadece annenin anlattıgı kı daha fazlasıda vardır hangı ıldesın belkı yakın cevre ıller de vardır yazık gunah psıkolojısı cok bozulmus

Yazdıklarını okudukça kendimi sorguladım. Ne zor bi hayat geçirmiş iki kadın..

Normalde evlenme derdim ama sanırım senin için o ewde durmak daha kötü artık.

İnşallah evlenir atanır, ondan sonra anneni ordan kurtarırsın. Ve inşallah eşine aşık olursun. Mutluluklar senin olsun

evet anlatmadım hiç.. babamla anlaşamadılar ayrı yaşıyorlar dedim. annem de beni evlensin diye çocuğun yanında melek kesiliyor

evleneceğiniz kişi nasıl biri?
neden sevemediniz kendisini?
ve suan anneniz baskı yapmasa ne yapmak isterdiniz?
sadece ders çalısmak ve atanmak mı? yoksa yine de sevdıgınız kısı evlenelım dese hadi evlenelım o zaman da atanırım der mıydınız

psikolog burada yok :KK43: annem önceden böyle biri değilmiy babamla evlendikten sonra böyle olmuş. kayınvalidesinden çok eziyet görmüş annemi aç bırakıp odaya kitlermiş kaynanası... annem beni doğurmadan bi gün önce karnı kurnundaymış babaanem olacak o kadın anneme bahçeyi kazma kürekle çapa yaptırmış. önünde yemek yerlermiş anneme yedirmezlermiş. kül kedisi gibi yaşatmışlar annemi... babam önceden çalışıyordu babam 2003 ten beri çalışmıyor. annem çalışıyor :KK43: Ben çalıştım kardeşim çalıştı bi şekilde olduk gittik ama şimdi o kadının meyhane köşelerinde çalışmasına gönlüm dayanmıyor. babam eve gelmiyor :KK43: Babam zaten delidir bakırköy de uzun yıllar tedavi gördü. annem görücü usulü evlenmiş ama yine de sıkıntılı bi evlilik yapmış...

Gerçekten çok etkilendim. Anneniz içinde sizin içinde üzüldüm. Yaşadıkları çok ağırmış. Hayat ne hale getirmiş kadıncağızı :KK43: Bu hakkı nasıl öder babanız ve annesi ?
Sizin içinde evlilik kurtuluş değil bunu unutmayın. Anneniz istediği kadar desin eğer yanlışlık görüyorsanız bu evlilikte sakın evlenmeyin. Sevgi şart değil, hoşlanıyorsanız , uyumunuz olduğunu düşünüyorsanız, mantık olarak uyumluysa eyvallah, değilse bir daha düşünün olur mu ?
Kardeşiniz nerde şimdi ? Ona karşıda böyle mi ?

Canım Allah yardımcın olsun inş eşin iyi bir insandır.Ailevi meseleleri çok bilmese senin için iyi olur çok anlatma ilerde bazı kanı bozuklar malesef yüze vuruyorlar:KK43:
Allah çıkdığın yolda utandırmasın canım
Eşinide zamanla daha çok seversin iyi bir insansa mutluluklar diliyorum:KK15:
kocana herseyi anlatma cok iyi de olsa ben zamanında herseyimi anlatırdım yüzüme vurmadı ama yas aldıkca anladım ki doğru degil esine saygıyı da elden bırakma

Allah annenin ve senin kalbine ferahlik versin ..ama hic kolay değil caresizlik baski sözlü şiddet 3 u bir arada resmen üstelik 27 yas cokda büyük sayilmaz ama annenizin evlenmeden onceki yasam tarzından dolayi demekki büyüklerimiz hala oyle ne diyim allah yardimcin olsun :KK43:

Sinir hastası bir annem var ve biz hiç geçinemiyoruz arkadaşlar :KK43: 27 yaşına geldin evde kaldın koktun diyor bana.. oturma odasında otururken suratıma çirkin çirkin bakıyor yüzün buruşmuş solmuşsun solmuş diyor :KK43: halbu ki ben akranlarıma göre hiç yaşımı bile göstermem.. :KK43: Hatta beni lise öğrenccisi zannedenler oluyor hala ama annem niye beni çirkin buluyor anlamıyroum :KK43: insan çocuğuna öyle şeyler söyler mi çok ağrıma gidiyor :KK43: o öyle deyince içeri gidip ağlıyorum. :KK43: Evlen kaybol defol yolunu bul diyor :KK43: Sürekli birilerini arıyor bana gittiği geldiği yerlerde soruyor bana uygun kısmet var mı diye. halbu ki benim bi sürü arkadaş çevrem var bana arkadaşlarım birileriyle tanıştırayım seninle tanışmak isteyenler var diyor kabul etmiyorum... ama annemin yaptıklarına artık dayanamaz oldum kızlar :KK61:Bana sürekli " her geçen gün çirkinleşiyorsun kartlaştın ... çirkinsin çok" diyor :KK43: halbu ki aslında çirkin biri değilim bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama.. yeşil gözlüyüm .. 167 boyum var 53 kiloyum hani yüzüm buruşukta değil ama annem hergün aynı şeyleri söylüyor... evlen defol diyor:KK43: Geçen gün bir şeye kızdı sinirini gene benden çıkardı. elinde bıçak vardı katil edeceksin beni git bu evden evlen defol diyor.. ben zaten bir kaç aydır biriyle görüşüyorum sırf annemden kurtulmak için. 1 ay önce geldi istedi. 10 gün sonra nişan yapcaz haziranda da düğün evlenelim dedim. o dünden razıydı kabul etti. Bu şekilde evlenmek istemezdim ama annem beni buna mecbur bıraktı yıllardır dayandım sabrettim bu kadına yenilmiycem çıkacak karşıma içimi titretecek biri dedim ama çıkmadı.. bu evlenmeyi düşündüğüm çocuk saf iyi niyetli birisi. işi gücü de var. beni de çok seviyor... ben sevmesemde olur diyorum. bi de onla evlenince izmirde yaşayacağım oraya atandı. buradan annemden uzaklara gitmek istiyorum zaten bi gün bana yaptıklarına çok pişman olsun istiyorum:KK43: kaç kez ölümle tehdit etti çünkü beni... hasta anlıyorum ama bu kadar da olmaz.. herşey babamın yüzünden aslında. babam çalışmaz hiç eve de gelmiyor para getirmediği için. ben okudum atanamadım :KK43: bu yıla kadar okudum hep atanmak için uğraştım bu yıl biraz bir kaç yerde çalıştım bazı sıkıntılar çikti ayrıldım. yaşadığım yer küçük bi yer doğru dürüst çalışacak iş imkanı yok :KK43: bi de haziranda evlencem kimse işe almıyor :KK43: annem meyhanede işe girmiş bulaşıkçılık yapıyor :KK43: ona acıyorum dün yardıma gittim :KK43: şu an iş arıyorum kimse iş vermiyor yazlık işler var burada... sezonda bizi ortada bırakacaksan olmaz diyor. otel temizliğine gittim 10 gün dayanamadım. okuyup böyle işler yapmak koyuyor insana en çok da.. :KK43: zaten çocukluğumdan beri hep sefalet içinde yaşadım hiç ele benzer bi hayatımız olmadı. babam çalışmadığı için sosyal güvencemiz olmadığı için hiç hastaneye gidemezdim :KK43: biraz büyüüynce yazları hep çalıştım.. artık inanın insanlara uşaklık yapmaktan bıktım yoruldum. evlenip gitmek isittyorum annemden babamdan kurtulmak. evde kpss ye hazırlanmak için hiç bi ortam yok en azından evlenince evleneceğim kişi bu konuda anlaşıyışlı benden çok o istiyor atanmamı... ama anneme acıyorum bana ne kadar bu lafları etse de onun o meyhane köşelerinde çalışması canımı çok yakıyor :KK43: ama evlenmemi çok isityor :KK43: ölümle tehdit ediyor beni hatta bu çocuk bak sana aşık düğünü bile hemen yapacak kimse 5 ay da tanıdığı birine düğün yapmaz... hele bi ayrıl seni keserim dedi yemin etti :KK43:
üvey olsan bile bu kadarı olmaz......annenin gecmişte yaşadıgı psikolojik bir olaymı var acaba.çok üzüldüm durumuna Allah yardımcın olsun.

X