- 2 Kasım 2023
- 1.708
- 2.700
- 31
Sahiplendirin çevrenizde vardır isteyen illa. Kuş sonuçta kedi köpeğe göre sahiplendirme daha kolayMerhaba. Kuşumuz 1-2 aydır bizimle. Kafesinden çıkarmazsam kafesteki telleri zorluyor ve gagası kopacak diye korkuyorum. Bu yüzden bazen çıkarıyorum hayvanı evde uçsun diye. Aslında annem de ilk 1 ay bir şey demedi uçmasına. Sonra kuş her annemin omzuna konduğunda annem hayvana iğne batırırım çekil git başımdan vs diyor. İteliyor eliyle. Hayvan da bize alıştı cana yakın sevdiriyor. Ama annem onu evde istemiyor bizim sesimiz bize yetiyor bir de hayvanı getirdin diye 7-24 beni fırçalıyor bıktım. Bugün gerçekten iğne batırdı sandım hayvan garip garip inleme sesi çıkarıyor gibi. Ama dün annem geldi kafesi açtı biraz uçsun dedi sevdi vs. Bugünde hayvana acı çektirdi sanarak kızdım. Bana onu niye çocuğun gibi savunuyorsun diyor. O kadar vicdanı ölmüş ki bir hayvana iyi davranmayı çocuğunu korumakla eşdeğer zannediyor. Dışardan ne kadar iyi duruyor millet kedileri sevince onlarla gülüşüyor sohbet ediyor evdeyse hayvanla çocuk gibi çekişiyor. Bu tutarsız davranışlarını sorgulamıyorum artık. Burda güvendiğimiz bir komşumuz yok verebileceğim. Bu kuşu geri kuşcuya götürsem alır mı? Ya da kafesinden çıkarmasam kaç günde alışır kafesinde durmaya? Gagasını kıracak diye korkuyorum demirleri tüm gücüyle ısırıyor.
İşte bi hevesle kuşu alan oda arkadaşım temizlik vs hiçbir işiyle uğramadığı için bizdeki baya kokuyordu. Benden izinsiz almış olmasına rağmen hayvana acıyıp arada ben temizliyordum.Valla bizde de var .
Sık sık temizlediğin zaman gram koku olmuyor.
Kuş uçmadan duramaz kanatları düşer zayıflıktan. Yazık hayvana. 7-8 ay yeni doğmuş bir yavru kuş için yaşamı adına kısa bir süre. Belki de bakamıyorsunuz. Kuş küçük bebek gibi hassas narin ilgi sevgi ister. Yüksek sese bile üzülür korkar. Hayvana eziyet etmeyin. Aldığınız yer ile iletişime geçin izah edin durumu yazıl günah. Kuş kemirir yem uçurur sağa sola tüner evin sağını solunu da kemirir hayvanın doğasında var. Gagasını ağaç ile düzeltir uzadığı için, evde de doğal ortam olmadığından nesneler ile yapar. Tırnakları uzar onu ağaç ile kısaltır. Gene onu da evde ortam yok ise eşyalar üzerinden yapar. Çok nazlı ürkek bir hayvan türü.Bizim bir kuşumuz vardı doğdu doğalı hiç uçmadı 7-8 ay bizle yaşadı sonra öldü. O kuştan rahatsız değillerdi uçup kendilerine konmadığı için. Kuşun ölmesine çok üzüldük yeni kuş aldılar bu kuş uçuyor sürekli kemiriyor bunları tahmin edemedik. Gerçekten de biz hayvan beslememeliymişiz. Hele ki bu kadar tahammülsüz olunan bir evde
Benim de bir kızım var küçük sürekli hayvan istiyor kuş yada kedi ama eve almıyorum. Arkadaşlarının evde kedileri var severim gittiğimde ama hayvanları sevmek ile sahiplenmek aynı şey değil.bir hayvanın evde bakımını ustlenemem çünkü etrafımda çok kişi görüyorum bir hevesle alıp sonra sokağa bırakan. Bu gönüllü bir iş. Çocuğum içinde aynı şey geçerli ilerde kendi evi olursa bakabilir orası onun evi . Ama kadının kendi evi niye istemiyorsunuz diyemezsiniz kiO zaman niye dışarda seven insanlara da yalakalık yapar gibi çok iyi anlıyormuş gibi konuşuyor ki? Madem öyle sevmiyorum desin baştan.
Bu tavırları zoruma gidiyor hayvana az bir şey sevgi göstersem gözüne batıyor eskiden kendisi derdi hayvanlara merhamet göstermeliyiz diye. Yani anlamıyorum insan nasıl bu kadar kısa sürede vicdanını öldürür.
İnanın annem babam bu 2 sene içinde çok değiştiler. Ellerinden gelse beni bile evden atacaklar. Ders çalışmam için bir oda verdiler diye her fırsatta gözlerine batıyor. Üniversitede iken bana çok iyi davranıyorlardı ama sahteymiş.
Muhabbet kuşu mu kanarya mı? Ücretsiz sahiplendirme yapan Instagram sayfaları vardır eminim gerçekten bakabilecek birine verin lütfen. Sırf heves için ya da çocuğu eğlensin diye alacak birine vermeyin. Çocuklara alınan kuş, civciv, tavşan vb genelde ölüyorlar. Annen de tam olarak buOlur öyle yapayım. Bizde iyi şartlarda bakamıyoruz çünkü. Kış geldi üşür salonda soğukta bırakmayayım diye odama aldım örtü örttüm. Onların aklına bile gelmiyordu tüyleri var ölmez dursun dediler. Ben ölmesin diye düşündükçe annem sen onu çocuğun gibi savunuyorsun diyor. Gerçekten de götürmeliyim ilerde kendi evimde beslerim
Bilmiyorum ki, bu açtığım konudan ötürü liseli olduğumu zanneden vardı. Sizde olgun olduğumu söylediniz. 23 yaşındayım. Evet etkiliyor ama mecburi olarak onlarlayımYaşınız kaç yazılar çok olgun birisi gibi anneniz kötü ve sizi etkiliyor gibi
Benim kuşum da erkek. Mersindeyim sizNerde yaşıyorsunuz? Ben sahiplenmek isterim. Cinsiyeti nedir kuşun? Bende de bir erkek kuş var. Ona eş düşünüyordum.
Evet soracağım en kısa sürede. Böyle bir şey yapamam eğer yaparsam alacağım tepkiyi biliyorum. Ama kendisi bana yapmaktan beni insan içinde küçük düşürmekten geri durmuyor. Karşıt bir tepki vermek uğraşmak istemiyorum. Ama bu tavırları kendi içimde beni yiyip bitiriyor, dışarı vurduğumda aldığım tepki de ortada. Zaman içinde ona karşı tamamen umursamaz olmayı öğreneceğim sanırımKuşçu kuşu geri alır para ödemez size kafesi ile beraber verin geri iğne batırılma ihtimali olan evden daha iyi olur orası.
Dışarıda hayvan seven besleyen birisi ile konuşmasına denk gelirseniz o kişinin yanında ne kadar iyi birisi olduğunu annenizin evde kuşa bile tahammül edemediğini iğne batırmak ile tehdit ettiğini söyleyin.
Ben özeni sağlamak istiyorum ama şuanlık maddi açıdan pek mümkün durmuyor ilerde kendi evimde beslemem en mantıklısı. Ama kıyamıyorum gerçekten o kadar bağlandım ki, beni de çok seviyor. Ders çalıştığım için ilgilenemiyorum. Kafesini temizliyorum düzenli.Kuş uçmadan duramaz kanatları düşer zayıflıktan. Yazık hayvana. 7-8 ay yeni doğmuş bir yavru kuş için yaşamı adına kısa bir süre. Belki de bakamıyorsunuz. Kuş küçük bebek gibi hassas narin ilgi sevgi ister. Yüksek sese bile üzülür korkar. Hayvana eziyet etmeyin. Aldığınız yer ile iletişime geçin izah edin durumu yazıl günah. Kuş kemirir yem uçurur sağa sola tüner evin sağını solunu da kemirir hayvanın doğasında var. Gagasını ağaç ile düzeltir uzadığı için, evde de doğal ortam olmadığından nesneler ile yapar. Tırnakları uzar onu ağaç ile kısaltır. Gene onu da evde ortam yok ise eşyalar üzerinden yapar. Çok nazlı ürkek bir hayvan türü.
Düzenli mantar bit olmaması için hem kuş hem kafes temizlenmeli. Bunlar sağlanamıyor ise hiç beklemeyin birine verin. Vitamini var ilacı var çeşit çeşit yemi var. Özen istiyor hayvan
İnanır mısınız ölen kuşumun fotoğraflarını bilgisayarda tutuyorum diye küçük kardeşim de şaşırdı abla hala mavişin fotolarını niye tutuyorsun ne gereği var dedi. Sonra anneme söyledi. Annem de kafayı kuşla bozduğumu vs söyledi. Sanırım bağ kurmak nedir bilmiyorlar. Ya da o bağ sadece anne ve küçük çocuk arasında kurulur. Küçük çocuk diye belirttim çünkü annemin beni ne zamandır sevdiğini saydığını hatırlamıyorum. Belki çocukken sevmiştirÜcretsiz hayvan sahiplendirme gruplarında paylaşın lütfen. Ücretsiz verirseniz mutlaka alacak biri çıkar. Umarım sevileceği bi yuvası olur. Çok üzülüyorum böyle konulara. Hamster,balık, kaplumbağa, bir sürü kedi, köpek, kuş, tavşan beslemiş biri olarak söylüyorum hepsi de evladımdı. Hepsinin adını hatırlıyorum fotoğrafları duruyor. Allah annenize merhamet versin.
Off biliyorum böyle insanları. Çok üzüldüm gerçekten. Ne çok şey kaçırıyorlar, nasıl sevgiden mahrum bırakıyorlar kendilerini. Küçük kardeşiniz bari uymasa annenize. Umarım hayvanlarınıza dilediğiniz gibi bakabileceğiniz, sevgiyi, sağlıklı bağlanmayı iliklerinize kadar yaşayabileceğiniz bi hayatınız olur. Ve umarım kuşa da güzel bir yuva çıkar.İnanır mısınız ölen kuşumun fotoğraflarını bilgisayarda tutuyorum diye küçük kardeşim de şaşırdı abla hala mavişin fotolarını niye tutuyorsun ne gereği var dedi. Sonra anneme söyledi. Annem de kafayı kuşla bozduğumu vs söyledi. Sanırım bağ kurmak nedir bilmiyorlar. Ya da o bağ sadece anne ve küçük çocuk arasında kurulur. Küçük çocuk diye belirttim çünkü annemin beni ne zamandır sevdiğini saydığını hatırlamıyorum. Belki çocukken sevmiştir
Bulunduğum ilçede gerçekten özenle besleyecek birini nasıl bulabilirim bilmiyorum. Küçük bir yerdeyim. Başka şehre gönderecek olsam ailem bu uğraşı da gereksiz görür bu arada ve yaptırmaz.
Kuşlar ev ortamında büyüyor, sokakta olanlara nispeten daha bilgisiz ve konfora alışık oluyor. İster istemez basit şeyler hasta edebilir. Vitamini var, kireç taşı var, bit ilacı var. Kuşun banyo yapması lazım tüyleri için mutlaka, yıkandıktan sonra üşümemesi lazım. Bir tabak koy su dolu dökülse de sorun olmayacak bir yere. Porselen yemek tabağı severler yıkansın onda. Kafes düzenli temizlenmeli mantar bit olur yoksa hayvan. Strese girerse kendi tüylerini yolar. Ayakları için tutunduğu aparatın ahşap olması onu daha mutlu eder. Kafesin içine salıncak vs koyarsan oyuncak mutlu olur.Ben özeni sağlamak istiyorum ama şuanlık maddi açıdan pek mümkün durmuyor ilerde kendi evimde beslemem en mantıklısı. Ama kıyamıyorum gerçekten o kadar bağlandım ki, beni de çok seviyor. Ders çalıştığım için ilgilenemiyorum. Kafesini temizliyorum düzenli.
Yemi suyu hep ben veriyorum. Bittiğinde alalım dediğimde tepkiyle karşılaşıyorum. Ona özen gösterdiğimde annem gereksiz görüyor
Önceki kuş yaz ayında pikniğe götürdüğümüz zaman arabada cereyana maruz kaldığı için öldü. Gerçekten de bakımı hakkında pek bilgi sahibi değiliz. Bu kuşu da cereyanda soğukta kalmasın diye odama kafesini aldım diye annem saçma buldu. Onu çocuğum gibi seviyormusum vs. Bana biraz vicdansızlık gibi geliyor sözleri. Ve bu evde yaptığım her iyi şeyi gömmeye çalışıyor yetersiz buluyor. Bu durumlardan dolayı içe kapanmaktan yoruldum
Küçük ve onu yetiştiren annem. Üstelik kardeşime en ufak bir tavsiyede bulunsam, hatasında uyarsam annem hemen kardeşimin yanında onun velisi benim sana söz düşmez diyor. Haliyle çocuğun gözünde bile bir yerim yok. Bu lafı da açıkça demesi ağrıma gitti yani sanki okuldaki öğretmene savunuyor kardeşimi, onun velisi benim ben sorumluyum ne demek. Ben kötülüğünü ister miyim ya da ben de velisi olmuyor muyum bilmiyorum. Garip bir yaşantımız var. Ben bu eve ait değilim. Bunu da çok kısa sürede anladım. Ama sanırım benim durumumda bir sürü genç vardır diyerek avutuyorum kendimi, çoğu aile böyle herhalde. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, inşallah dediğiniz gibi olurOff biliyorum böyle insanları. Çok üzüldüm gerçekten. Ne çok şey kaçırıyorlar, nasıl sevgiden mahrum bırakıyorlar kendilerini. Küçük kardeşiniz bari uymasa annenize. Umarım hayvanlarınıza dilediğiniz gibi bakabileceğiniz, sevgiyi, sağlıklı bağlanmayı iliklerinize kadar yaşayabileceğiniz bi hayatınız olur. Ve umarım kuşa da güzel bir yuva çıkar.