Kendine ait odan varsa kendi odanda bak, birlikte yaşadığınız eve herkesin onayını alarak evcil hayvan getirebilirsiniz.Merhaba. Kuşumuz 1-2 aydır bizimle. Kafesinden çıkarmazsam kafesteki telleri zorluyor ve gagası kopacak diye korkuyorum. Bu yüzden bazen çıkarıyorum hayvanı evde uçsun diye. Aslında annem de ilk 1 ay bir şey demedi uçmasına. Sonra kuş her annemin omzuna konduğunda annem hayvana iğne batırırım çekil git başımdan vs diyor. İteliyor eliyle. Hayvan da bize alıştı cana yakın sevdiriyor. Ama annem onu evde istemiyor bizim sesimiz bize yetiyor bir de hayvanı getirdin diye 7-24 beni fırçalıyor bıktım. Bugün gerçekten iğne batırdı sandım hayvan garip garip inleme sesi çıkarıyor gibi. Ama dün annem geldi kafesi açtı biraz uçsun dedi sevdi vs. Bugünde hayvana acı çektirdi sanarak kızdım. Bana onu niye çocuğun gibi savunuyorsun diyor. O kadar vicdanı ölmüş ki bir hayvana iyi davranmayı çocuğunu korumakla eşdeğer zannediyor. Dışardan ne kadar iyi duruyor millet kedileri sevince onlarla gülüşüyor sohbet ediyor evdeyse hayvanla çocuk gibi çekişiyor. Bu tutarsız davranışlarını sorgulamıyorum artık. Burda güvendiğimiz bir komşumuz yok verebileceğim. Bu kuşu geri kuşcuya götürsem alır mı? Ya da kafesinden çıkarmasam kaç günde alışır kafesinde durmaya? Gagasını kıracak diye korkuyorum demirleri tüm gücüyle ısırıyor.
Bana onu niye çocuğun gibi savunuyorsun diyor. O kadar vicdanı ölmüş ki bir hayvana iyi davranmayı çocuğunu korumakla eşdeğer zannediyor.
Bizim bir kuşumuz vardı doğdu doğalı hiç uçmadı 7-8 ay bizle yaşadı sonra öldü. O kuştan rahatsız değillerdi uçup kendilerine konmadığı için. Kuşun ölmesine çok üzüldük yeni kuş aldılar bu kuş uçuyor sürekli kemiriyor bunları tahmin edemedik. Gerçekten de biz hayvan beslememeliymişiz. Hele ki bu kadar tahammülsüz olunan bir evdeKuş kafesinden hiç çıkmadan durur mu Allah aşkına ? Siz hiç keyfe keder evden çıkmadan durabilir misiniz? Yazık günah ya. Bu hayvan konularında bilinçsiz sahiplenme yapıldığı zaman o kadar sinirleniyorum ki. Siz hiç konuşmadiniz mi evdekilerle bu hayvan uçar, serbest alanı olması lazım diye.
O zaman niye dışarda seven insanlara da yalakalık yapar gibi çok iyi anlıyormuş gibi konuşuyor ki? Madem öyle sevmiyorum desin baştan.Çünkü insanlarin bir cogu kendi cocugu disinda bir cana emek vermenin karsiliksiz sevmenin ne oldugunu bilmiyorlar. Kendi kanindan olmadigi surece o hisse ulaşmiyorlar sevseler bile.
O yuzden bu duygunun sadece cocukla yasandigini saniyorlar. Hoş bazi anneler kendi dogurduguna bile merhametli olmuyor.
Kendi eviniz olmadigi surece kafaniza göre hayvan getirmeyin eve huyunu ilk defa mi ögrendiniz. Vermeyi deneyin belki alir ya da ucretsiz ilan acin yakininizda birileri almak ister belki.
Insan bir kuşu niye kafese koyar ki satilmasi bile sacma.
Bizim bir kuşumuz vardı doğdu doğalı hiç uçmadı 7-8 ay bizle yaşadı sonra öldü. O kuştan rahatsız değillerdi uçup kendilerine konmadığı için. Kuşun ölmesine çok üzüldük yeni kuş aldılar bu kuş uçuyor sürekli kemiriyor bunları tahmin edemedik. Gerçekten de biz hayvan beslememeliymişiz. Hele ki bu kadar tahammülsüz olunan bir evdeAnneniz en başında kuşu kabul etti mi , serbest uçacağını vs biliyor muydu ? bunları kabul ettiği halde şimdi böyle yapması gerçekten vicdansızlık ama kadın istemediği halde eve kuşu getirdiyseniz siz suçlusunuz.
Benim annem de hiçbir hayvanı evde istemez kadının evine istemediği halde hayvan sokmuyoruz bizde.Bir keresinde yalvar yakar kardeşim civciv aldı küçük kardeşim de oyuncak sandı üstüne oturmuş 2 yaşındayken, civciv öldü.Bizimki de tosuncuktu biraz, üzülmüştüm çok hala o civcivi unutmadım.
Tabiatı gereği,kuş bu uçacak.Bizim bir kuşumuz vardı doğdu doğalı hiç uçmadı 7-8 ay bizle yaşadı sonra öldü. O kuştan rahatsız değillerdi uçup kendilerine konmadığı için. Kuşun ölmesine çok üzüldük yeni kuş aldılar bu kuş uçuyor sürekli kemiriyor bunları tahmin edemedik. Gerçekten de biz hayvan beslememeliymişiz. Hele ki bu kadar tahammülsüz olunan bir evde
Yani hayvana yem almam bile gözlerine batıyor. Bir keresinde gidip gizlice aldım kendi paramdan. İlan nerde açabilirimÇünkü insanlarin bir cogu kendi cocugu disinda bir cana emek vermenin karsiliksiz sevmenin ne oldugunu bilmiyorlar. Kendi kanindan olmadigi surece o hisse ulaşmiyorlar sevseler bile.
O yuzden bu duygunun sadece cocukla yasandigini saniyorlar. Hoş bazi anneler kendi dogurduguna bile merhametli olmuyor.
Kendi eviniz olmadigi surece kafaniza göre hayvan getirmeyin eve huyunu ilk defa mi ögrendiniz. Vermeyi deneyin belki alir ya da ucretsiz ilan acin yakininizda birileri almak ister belki.
Insan bir kuşu niye kafese koyar ki satilmasi bile sacma.
Kuşçuya gidin bedelsiz geri verin,alır bence.Yani hayvana yem almam bile gözlerine batıyor. Bir keresinde gidip gizlice aldım kendi paramdan. İlan nerde açabilirim
Olur öyle yapayım. Bizde iyi şartlarda bakamıyoruz çünkü. Kış geldi üşür salonda soğukta bırakmayayım diye odama aldım örtü örttüm. Onların aklına bile gelmiyordu tüyleri var ölmez dursun dediler. Ben ölmesin diye düşündükçe annem sen onu çocuğun gibi savunuyorsun diyor. Gerçekten de götürmeliyim ilerde kendi evimde beslerimKuşçuya gidin bedelsiz geri verin,alır bence.
Veya götürmeden önce bir sorun alır mısınız diye.
Omuzlarına konuyormuş, alışmış insana. Bilmiyorum üzücü olmaz mı?Kuşçuya gidin bedelsiz geri verin,alır bence.
Veya götürmeden önce bir sorun alır mısınız diye.
Psikolojileri bozuktur, en ufak bir sese bile tahammulleri kalmamistir. Kusu geri goturun, yari fiyatina,ya da ucretsiz geri satmayi teklif edin bakalim belki alir.O zaman niye dışarda seven insanlara da yalakalık yapar gibi çok iyi anlıyormuş gibi konuşuyor ki? Madem öyle sevmiyorum desin baştan.
Bu tavırları zoruma gidiyor hayvana az bir şey sevgi göstersem gözüne batıyor eskiden kendisi derdi hayvanlara merhamet göstermeliyiz diye. Yani anlamıyorum insan nasıl bu kadar kısa sürede vicdanını öldürür.
İnanın annem babam bu 2 sene içinde çok değiştiler. Ellerinden gelse beni bile evden atacaklar. Ders çalışmam için bir oda verdiler diye her fırsatta gözlerine batıyor. Üniversitede iken bana çok iyi davranıyorlardı ama sahteymiş.
Valla bizde de var .Kanatlı hayvanı alıp kafese kapatıp bir de kendine 'hayvansever' diyen insanları asla anlamıyorum. Konuya gelecek olursak annenin babanın kendi evi, istedikleri gibi kural koyabilirler. Siz orda misafirsiniz artık bu yaştan sonra. Tabii ki onların kurallarına uymanız lazım. Kendi ayrı evinize geçince istediğiniz hayvanı alırsınız.
Ben prensip olarak hayvanların kafeste tutulmasina karşıyım ama o yönünü düşünmesek bile evde çok rahatsız edici olabiliyor açıkçası. Ben bekarken ev arkadaşım almıştı Bi muhabbet kuşu. Omrümü yedi yani. Sabah sabah uyutmazdi otmekten, kokusu ayrı dert.... Yani insanlar buna katlanmak zorunda değil.