- 14 Haziran 2019
- 665
- 762
27 yaşındayım ve şu an çalışmıyorum yaşadığım şehirde asla alanımda iş bulamıyorum bulsam da sağlam referans istiyorlar. Annem bu yaşa geldin hala bizden geçiniyorsun diye söyleniyor sürekli bir kardeşim var erkek üniversite öğrencisi kyk yurdunda kalıyor kendi harçlığını part time işlerde çalışarak kendisi çıkarıyor açıkcası o da 25 yaşında ve üçüncü üniversitesi olduğu için (ilk ikisini yarıda bıraktı) ailem ona da tepkili yurt ücreti dışında bir şey göndermiyoruz buna rağmen eve geldiğinde annem ona da çok yükleniyor yaşıtların evlendi, ev geçindiriyor sen hala okul peşindesin diye yükseliyor. Annemin asıl sorunu “evimiz”. Büyük ve müstakil bir eve sahibiz biz ya da kendisi evde olmayınca hiç sorun yok yemek dışında evin tüm işlerini ben yaparım bu arada kahvaltıyı da babamla birlikte hazırlarız annemin yemek yapmayla pek işi yok yine babam ve ben yemek yaparsak evde bir şeyler oluyor. Bu arada benim iki kedim var görme engelli yine annem istemediği için kediler bir benim odamda bir de odamın balkonu var orada yaşıyorlar. Ev kocaman ve kocaman da bir terasımız olmasına rağmen annem buna da kriz geçiriyor senin yüzünden balkona(kendi odasında da balkon, bahçe ve teras olduğu detayını tekrar belirteyim) çıkamıyorum, senin odana giremiyorum her tarafım tüy oluypr diye bazen kardeşim de kedileri odasına alıyor bu sefer de ona çıkışıyor. Babamı da çok üzüyor sürekli hakaret, küfür ve beddua var evin içinde… 25 sene önce babaannemlerle yaşadığı sıkıntıları babama hatırlatıp duruyor, sen iyi bir eş değilsin, çocuklarım itaatlar değil diye söyleniyor. Geçen gün bana bir p..ç bul evlen git artık şu evden diye laf bile etti. Sürekli evin tüm kontrolü onda olsun istiyor o istemiyorsa pencere açılmayacak o istemiyorsa pencere kapatılmayacak bir araba var sadece o kullanacak. Bulaşık makinesini açtım diyelim gelip içini kontrol ediyor düzgün yerleştirmiş miyim tam doldurmuş muyum eğer beğenmezse yarım saat azarlıyor. Üçümüze de evden çıkın gidin defolun diyor evden kovuyor dışarı çıksak siz dışarıda gezerken ben evdeydim diye afra tafra yapıyor (kendisi her gün arkadaşlarıyla bu arada) çevresinde 2-3 arkadaşı dışında insan kalmadı teyzemlerle arası kötü, ananemle arası kötü, kendisine de zarar veriyor stres sıkıntıdan geçen sene mide kanaması geçirdi doktoru gereğinden fazla kontrolcüsün antidepresan kullanmak zorundasın dedi ama asla ikna olmuyor assla ne yapmamız gerek şaşırıyorum artık ben çok yoruldum babam çok üzülüyor ama belli içine atıyor bir gün ona da bir şey olacak diye korkuyorum.