Annem beyin kanaması geçirdi, aklımı yitireceğim...

DuyguUtcu

BarışTuna
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
1.664
363
merhaba kızlar. Yaklaşık 50-55 gün önce annem beyin kanaması geçirdi ama bilinci hep açıktı. 1 saat içerisinde müdahale edildi. Körlük ya da felç gelişmedi ama hastanedeki ilk hafta menenjit oldu, ona da hemen müdahale edildi hastane ortamında(başlangıç seviyesindeyken)... şuan biraz güç kaybı var ve sağ kolu tutmuyor bu da beyinde tıkanan bi damardan dolayıymış ama doktor iyileşme beklediğini sadece biraz zaman gerektiğini söyledi. Kanamanın nedeni yüksek tansiyon. 1 ay kadar yoğun bakımda kaldık ve bu süreçte sonda takılıydı annemde şimdi sondasız idrar atamıyor. Kafası biraz karışıyor onun dışında iyi durumdayız. Fakat ben hergün ağlıyorum, dua ediyorum ama içim hiç ferahlamıyor. 1 buçuk aydır kendimde değilim. Anneme birşey olursa kız kardeşimi toparlayamam, ben evliyim o bekar.. babasız büyüdük. Annem düzelir mi? Bu günler geçer mi? Hiçbir destekçim Yok, kendimi yapayalnız hissediyorum. Benzer durumlar atlatan arkadaşlar var mı? Nolur yardım edin. Sürekli kalp çarpıntım başladı bu olaydan sonra ve sürekli içim sıkılıyor. Hayattan zevk almıyorum korkuyorum... yorumlarınız çok önemli..

Ay canim benim, allah yardimcin olsun. Guclu dur, annesiz babasiz buyuyen cocuklar var. Senin esin varmis, kardesin buyuk. Uzuntu sadece sana zarar, her sey olacagina varir

Ay canim benim, allah yardimcin olsun. Guclu dur, annesiz babasiz buyuyen cocuklar var. Senin esin varmis, kardesin buyuk. Uzuntu sadece sana zarar, her sey olacagina varir
Beni annemin ölme ihtimaline hazırlayın demiyorum o kadar kötü bi tablo da Yok anlattığım gibi. Ama saol yorum için.

Allah yardım etsin. Şifa versin.
Bir arkadaşımızın anneside beyin kanaması geçirmişti. Yakın zamanda oldu bu. Şükür ki şu an iyi. Bol dua edin. Şifasını verir rabbim.

İnşallah bişey olmaz. Ama doktor düzelir demiş kardeşim zamanla. Sen aklına kötü şeyleri getirme daha iyi olur inşallah.

Çok geçmiş olsun canım hiç korkma erken müdahale edilmesi çok önemli benim babama beş saat sonra müdahale edildi adam felç geçirdi yaşamasına mucize dendi şu an çok iyi agrıdan başka bi sıkıntısı yok, güç kaybı illaki oluo ama zamanla geçio o hiç canını sıkma

Allah yardım etsin. Şifa versin.
Bir arkadaşımızın anneside beyin kanaması geçirmişti. Yakın zamanda oldu bu. Şükür ki şu an iyi. Bol dua edin. Şifasını verir rabbim.

Amin inşallah gözümde yaş kalmadı Rabbim yardımcımız olsun. Allahım annemizi bağışladı ama dayanamıyorum günlerdi sondayla geçiyo taburcu olduk bi haftadır sonda kullanıyoruz taburcu olmamıza rağmen. Sonda çıkınca idrar yapamıyor. Hergün hastanedeyiz 6 kilo verdim üzüntüden.

Tansiyon çok tehlikeli bu arada. İyileşince çok ama çok dikkat etsin.

Hiç bir şekilde tuzlu yemesin. Ani hareketler yorucu hareketler yapmasın.

Aman diyeyim.

Ne zaman olmuştu sizinki? Gerçekten düzeliyor mu zamanla? Allahım içimdeki acıyı alsın çok canım yanıyor. Ağlayarak yazıyorum. İnşallah birgün bu yazdıklarımı okurken boşuna kendini yıpratmışım derim. Ne kadar sürede düzeldi babanız? Çok geçmiş olsun size de..

İyi niyetinizden şüphem yok ama bana söylense bu daha çok üzülürdüm.

Doktor iyi şeyler söylemiş, o da diğer hastaların seyrine göre yorum yapıyor sonuçta, demek ki annenizin durumundakiler iyi bir tablo çiziyor çoğunlukla.
Allah şifa versin.

Peki kafa bulanıklığı da var mıydı? O da düzelir mi sizce?

Annem ameliyat olmadı da, sadece bi süre direnaj takıldı. Bilinci de hiç kapanmamıştı.

2013te oldu canım aynı yüksek tansiyon evet yakın zamanda düzelir hiç merak etme, fizik tedaviye gidiyor değilmi babam fiziğe başladı kısa bi süre sonra ayaklandı zaten, ama işte sadece agrısı kaldı bacakta çok rahatsız eden bi agrı ama şükür hayattaya başımızdaya, o günlere gittim çok duygulandım bende şimdi, bol bol dua et canım bende etcm çok zor biliyorum bende gece gündüz aglardım sürekli ama emin ol geçcek zaten hemen müdahale edilmiş bu hastalıkta o çok önemli

Allah yardımcınız olsun, çok geçmiş olsun. Moral herşeyin ilacı, siz moralinizi yüksek tutun. Anneniz sizden aldığı güçle tez vakitte iyileşir inşallah, bol bol dua edin.

Peki kafa bulanıklığı da var mıydı? O da düzelir mi sizce?
Canım benim babamda inme geçirmişti.
Kafa bulanıklığı çok fenaydı.
Tansiyon sebebi ile kalp pıhtıyı beyne atmıştı.
İlk zamanları görmen lazım 5 yaşında çocuk gibiydi.
Nasıl üzüldüm kahroldum anlatamam.
Ama zamanla epey toparladı.
İlk zamanlar yaptığını artık yapmıyor.
Ama bizimki biraz karışık bir hasta olduğu durumlar karışık. Bizimkinde nöbet geçirdiği her seferde kafa da bulanıklık oluyor. Ne söylediğini ne yaptığını biliyor.
Zaman içerisinde düzeliyor.

Şu an annenin (muhtemelen tabi doktor daha iyisini bilir) bazı beyin hücreleri ölmüştür.
O hücrelerin yerine getirdiği görevi diğer hücreler tamamlayana kadar kafası bulanık kalacaktır.
Ama zaman içerisinde nöronlar birbirinin görevlerini yapıyorlar.

Hiç bir hastalık ölüm sebebi değildir. Aklınıza kötü şeyler getirmeyin.
Düşünmeyin bile.
Insallah bu günler bitecek ve yeniden eski gunlerinize döneceksiniz.
Şükürler olsun ki anneniz şuan yanınızda.

Bizde aynı durumu yaşadık . Ilk etapta kollara, gözlere ve konuşmasına vurdu. Her şey zamanla düzeldi.
Bizimkide yüksek tansiyon sebebiyleydi.

İnşallah. Bu olaydan sonra yetimler giydirdim Allah'ıma kurban kestim... dünyam karardı. Kime ne yaptım da böyle oldu bilmiyorum. Bi ay sonra muayenesi var. Şimdilik bize fizik tedavi önermediler. Annem tuvalete yürüyebiliyor. Sağ kolunda güçsüzlük var . Kan sulandırıcılarla düzeliyor kolu ama aklı bazen karışıyor ve sondasız idrar yapamıyor.

İyi niyetinizden şüphem yok ama bana söylense bu daha çok üzülürdüm.
.

Anneme birsey olursa kardesimi toparlayamam yazmis, ben anne vefat eder diye yazmadim ki, kardesin var esin var yaninda bu zor zamanlarinda kardesin buyuk diye yazdim. Babam da yok yazinca annesiz babasiz buyuyen cocuklar var daha iyi durumdasin gibi. Yanlis anlasildi sanirim konu sahibi de annemin olumune hazirlayin beni demedim demis. Neyse allah sifa versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…