• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem beni hiç sevmiyor

Neseli68

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2017
158
152
18
34
Biraz uzun yazacağım çok dertliyim çünkü. Merhabalar. Annemle babam ben lise 1. Sınıfa başladığım gün ayrıldılar. Ayrılığın ilk zamanları bizim için zor oldu tabi. Ama kardeşlerim, ben ve annem her hafta sonu temizliğe gidiyorduk.Ev temizliği , okul temizliği ne olursa. Neyse zaman böyle geçmeye başladı ama annem çok sinirli hepimizi sürekli dövüyor , hiç ses çıkaramıyoruz. Dershaneyi ücretsiz kazandım ben , deneme sınavında 1. olmuştum annem beni derslere yollamıyordu. Gittiğim zaman evde beni öyle dövüyordu ki anlatamam. Ve evde günlerce bana yemek vermiyordu. Gözüm görmesin seni diyordu. Tüm bunlara rağmen ben okul öncesi öğretmenliğini kazandım ve Ankara ya okumaya gittim. Okurken burslarımı biriktirip anneme yolladım sırf kardeşlerim rahat olsun diye. Ama annem sürekli küserdi benimle. Üniversite yıllarımda yurt köşelerinde ağlamakla geçti. Ama dikkat ediyorum hep benim üstüme geldi. Neyse mezun oldum ve başka şehre atandım. İlk maaşımın yarısını anneme yolladım annem beğenmedi , başka şehirdeyim ve kalacağım yer bile belli değilken. Hep beni azarladı ve manevi olarak çökertti. Kendisi de bir dershanede temizlik işlerine bakmak için işe girdi ama ben her ay 1000-1200 lira yolladım anneme ama akrabalarımıza bana hiç para yollamıyor demiş herkes bana neler söylüyordu. Neyse efendim vakti geldi evlendim ve ben hala annemi düşünüyorum. Eşimle birlikte annemin çalışacağı bir iş yeri açtık ve bunun için kredi çektik. Bu arada eşim de polis memuru ve annemden farklı bir şehirdeyiz. İş yerimiz kar etmiyor ve annem her ay bizden zam istiyor. Eşime her ay rezil oluyorum. Geçen akşam eşimi aradı beni aramıyor ve bana ne hakaretler etti anlatamam size şu an hala ağlıyorum. Artık üvey evlat olduğundan şüpheleniyorum. Sadece bana böyle davranıyor. Çünkü annemi benden başka kimse düşünmüyor , bu kadar iyi olmamalı mıydım acaba ne dersiniz

Annedir atsan atılmaz diyeceğim ama anne içinde evlat öyledir, öyle olmalı. Siz ne sevgi ne saygı görmüşsünüz. Annenizle değilde direk kardeşlerinizle ilgilenseniz daha faydalı olursunuz bence. Yada annenizi tedavi olmaya ikna edin. Kötülüğün bir tedavisi varsa tabi.

Anneniz size maddi manevi destek saglamak zorundaydı, siz ona degil. Ben olsam kendisiyle görüşmezdim. Belli ki sizi kaynak olarak goruyor. Ne yaparsanız yapın yapmadı diyor, yapıp da kötü olacağınıza yapmayıp kötü olun. Size böyle davranan kardeşlerimize de o parayı koklatmiyordur zaten.

neden hayatından çıkarmıyosun? tamam anne ama ömrünün sonuna kadar sizi sömürecek belli ki. yani siz destek olmasanız asgari ücretli bi işe de girse en azından emekli olur, kurar hayatını.
Öyleydi zaten ama başkasının iş yerinde çalışıp harap olmasın diye yine annemi düşünerek açtık iş yerini

Öyle anne olmaz olsun uğraşma kaldın görsün anyayı konyayı stockholmssrndrommu var sanırım sizde kadınksize eziyet ediyor sizde anne deyip duruyırsunuz

bana nerde bu konuuda??
o hiç destek olmadı. nafaka vermedi mi?? size sahip çıkmadı mı

Babamı anlatmak bile istemiyorum. Bize nafaka vermemek için sigorta yatıran iş yerlerinde çalışmadı ve bizi hiç arayıp sormadı

bu kadar yüreksizin için bütün yükü sen alınca doğal olarak yürek yükün çok ağır olmuş. bence annen bile olsa beğenmiyorsa bırak gitsin beğendiği şeyleri yapsın. zaten yapsanda yapmadı diyor memnun olmuyor

Babamı anlatmak bile istemiyorum. Bize nafaka vermemek için sigorta yatıran iş yerlerinde çalışmadı ve bizi hiç arayıp sormadı

Elden ayaktan düşünce arayıp sorar o da kesin. Doğurmakla anne baba olunmadığının en büyük kanıtı işte. Annen, sırf annen diye her şeyi hak etmez yalnız. Sana zararı varsa, yararı yoksa hayatında olması için çabalamana da gerek yok bence. Ne zaman sırtını dönersin o zaman kıymetli olursun böylesine.

BuNU anneniz ile karşılıklı konuştunuz mu ,*
Sıkıntı büyük ve bu şekilde gitmeyeceğini söyleyin.

Yuh bee ne anneler var. Annem sevmediğim yemeği yapınca burun kıvırıyorum o da dayanamayıp başka bir şey hazırlıyor. Canım annem... Bakın siz de evliymişsiniz elbet evlat sahibi olursunuz. Çocuğunuza asla böyle davranmayın. Hoş okul öncesi eğitim miydi öyle bir bölüm okumuşsunuz daha iyi bilirsiniz.

Yuh bee ne anneler var. Annem sevmediğim yemeği yapınca burun kıvırıyorum o da dayanamayıp başka bir şey hazırlıyor. Canım annem... Bakın siz de evliymişsiniz elbet evlat sahibi olursunuz. Çocuğunuza asla böyle davranmayın. Hoş okul öncesi eğitim miydi öyle bir bölüm okumuşsunuz daha iyi bilirsiniz.
Evet şu an bir meleğim var 3 aylık , Canım kızım :anne:

Annenizin derdi bence kıskançlık
Sona ermiş bir evlilik arkasından çocuklarıyla birlikte maddi manevi zor geçen yıllar
Bu arada siz hayatının baharında eğitimli ve kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecek duruma geliyorsunuz
Annede olsa içinde üstesinden gelemediği duygular bunları ona yaptıran
Birde tabi gerçekten herkes anne-baba olamıyor
Çocuğunu taciz eden bir babayla kızını bu şekilde sömüren bir anne benim gözümde aynı
Verdikleri zararın etkileri farklı olsada istikametleri aynı
Nihayetinde evladısınız ve öyle böyle başınızda durmuş bugünlere getirmiş...
Kimseye muhtaç olmaması adına yine yardım edin ama kredi çekip iş yeri açmak fazla olmuş bence

Doğurmak anne olmak için yeterli değil. Dünyaya gelmek için aracılık etmek doğurmak sadeces.
Annelik ise emek, fedakarlık, sevgi, merhamet ister.. Bunların hic biri yok ve yaptığınız iyiliklere karşı bir de nankörlük ediyor.
Arayıp sormam yüzüne de bakmam ben..

Çok yüz vermişsiniz. Çıkar hayatından. Sadece merhaba merhaba artık para mara hepsini kesin. Kendine gelir.

Back