- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.048
- 498
- Konu Sahibi ikiaradabirderede
-
Normal hayat derken.Esiniz normal hayatındadami üst düzey yönetici .?
Aslında haklisinBende asla anlatmam dost nerden vuracagini bilir derler bana kalsin ilerde yüzüme vurma ihtimalinden daha iyi
16 aydır tek bir gün bile annemden destek almadım . Kızım 16 aylık. Oluyor bi şekilde Allah yardım ediyor kimse etmese deİyi yönden bakmaya çalışıyorum. Kimse olmasa da calismyacagim bir süre ve kızımla birlikte olacağım. Evimi taşıdıktan sonra buzluguma stok yapmayı düşünüyorum. Esim yarim gün çalışacağı için o da destek olacak. Sadece son iki ayımda tasinmaydi yerlesmeydi derken fazlasıyla yorulacagim. Kendim olmasa da artik kızımın şansına güveniyorum bir şekilde yardımcı olacak insanlar kapımı çalacaktır umarım
Ben genc zannettim tabi orta yasda bir insan girdigi aile ortaminda ciddiyet ister ama abilerinde belki yabancı gormedikleri icin rahat davraniyorlardir.Normal hayat derken.
İşi mesleği bu.
Yası 50. Toplum içinde de aile içinde de saygıyı hürmeti hakediyor.
Hani insan itibarsız olur gelişi güzel davranır anlarım da eşim gercekten beyefendidir. Oturması kalkması düzgün kibar beyefendi bir adamdır. Buna karsılık bu davranışlar olunca utanıyorum
Abim yeni tanıştığı birine daha nazik.
Ya da iş yerinden biri evine gelse ince nazik olurdu ama eşime nasılsa yabancı değil diye gelişigüzel davranınca ben eşimin yerine sinir oluyırum
Basından beri diyorumBen genc zannettim tabi orta yasda bir insan girdigi aile ortaminda ciddiyet ister ama abilerinde belki yabancı gormedikleri icin rahat davraniyorlardir.
Tek kelimeyle HAKLISINIZ .Basından beri diyorum
Abim çok rahat. Sıradan davranıyor. Mesela davet ediyorlar. Gidiyoruz dedikleri saatte. Masa Bi yerde sandalye Bi yerde. Biti sehpa kapıp getiriyor biri ortada hiç yok. Evlerindeyiz ses etmeyin çocuk ders yapıyor falan. Öyke sacma ki. Cagırmayın ya da cagırıyorsanız adam gibi oturalım. Kalkarken de ugurlama yine bu biçim. Yemegi tatlısı tuzlusu var ama saygı itibar göstermiyorlar.
Benim cocuklarım da küçük. İnanın temizliğe gelen hanım giderken bile gecirmeye gelin diyorum kapıdan ailecek ugurluyoruz. Bazısı kaldırma diyor olmaz diyorum. Misafir karsılanır. Beraber oturulur. Keske hiç yemek yapmasalar ama temiz efendi giyinip düzgün düzgün otursalar bizle.
Protokol severim dediğimde yanlış anlasıldım.Tek kelimeyle HAKLISINIZ .
Teşekkür ederim hassasiyetiniz Ve duanız için. Hayır her iki aileyede uzakta farklı sehirlerdeyiz. Doğuma geleceğini söylüyor ama o kadar çok hayal kırıklığı üst üste yasadimki gelmem dese šaşmamBen tamamen katılmıyorum buna. Elbette annemize güvenerek evlenip çocuk yapmıyoruz ama annelerden de biraz yardım ilgi beklemek her çocuğun hakkı, ister 3 yaşında olsun ister 30.
Anne baba imkanı el verdiğince çocuğuna yardım etmeli bence.
Diğer torunun anneannesi de bakabiliyorsa konu sahibinin annesi bu hafta sen bak da ben biraz kızımla ilgileneyim diyebilmeli.
Ayrıca siz son haftaya kadar çalışabilmişsiniz, evinizi yardım almadan taşıyabilmişsiniz ne mutlu size ama bunu yapamayan insanlara da “bakın ben ne kadar güçlüyüm, siz de bu kadar mızmızlanmayın” der gibi olmuş. Herkes sizin kadar “güçlü” olmak zorunda değil, aileden yardım istemek de ayıp değil.
Konu sahibi sizi çok iyi anlıyorum. Annenizle aynı şehirde misiniz? Doğumunuza gelebilecek mi anneniz?
Eş konusunda iyi insan çıkarmış Allah karşınıza. Inşallah sağlıklı bir şekilde doğum yapıp evladınıza da kavuşursunuz.
Size verebileceğim tek tavsiye aileniz yokmuş gibi düşünün. Ailenize onlar olmadan da nasıl başardığınızı gösterin. Eminim onu da oğulları veya torunlarıyla kıyaslayacak bir şey bulurlar. Ama yapacak bir şey yok. Siz çekirdek aileniz ile yolunuza bakın. Allah evladınızla mutlu güzel bir ömür yaşamayı nasip etsin inşallah.
Ben olsam gitmezdimŞöyleki onlar busefer orada olmayacaklar bu konuda cani sıkılmış biraz annemin. Aslında gitmesem bir yalnız kalsa diyorum ama vicdanimda elvermiyor işte. Allahtan korkuyorum bunları düşünürken
Ama eşinizin mevkisiyle ailenizi kıyaslamayın siz ailenizi küçümsemiş olursunuz iş ortamı başka ev ortamı başkadırValla eşimin davranışından ziyade ben eşime karsı mahcup oluyorum.
Abilerin eşime davranışından da utanıyorum. Bak niyetleri kötü değil belki. Eşimi çok seviyorlar. Ama ben de eşim de protokol severiz. Abimler de tam tersi o kadar gelişi güzel ki. Daralıyorum onlarda. Harala gürele her vakit. Davet ediyorlar. Bin tane hazırlık yapıyorlar. Ama eve gidiyoruz kapıyı biri acıyor öteki Baska yerde. Surata oturun diyen yok. Üst bas desen eşofman. Eşim öyle bir duruma düşüyor ki. Benim eşim üst düzey yönetici. Adam kimlerle oturup kalkıyor ne muamele görüyor. Ama abimin evinde . t gibi kalınca ben mahcup oluyorum. Görüşmesen olmaz görüşsen olmuyor.
Pardon sizin konunuzla başka konuyu karıştırıp yorum yazmışımAma eşinizş
Ama eşinizin mevkisiyle ailenizi kıyaslamayın siz ailenizi küçümsemiş olursunuz iş ortamı başka ev ortamı başkadır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?