Annem beni hep ikinci plana atıyor.

İste anlatmak istediğim bu haksızlık. İdare eden ben oluyorum. Ama ben de evladım bende can taşıyorum. Çok kötü çok ah anlasalar gerçekten laf soylicem ama onu bile kendi istedikleri gibi anlarlar

Siz söyleyin
İsteyen istediğini anlaşın
En azından içinizde kalmamış olur
Diyorum ya zamanından beri her şeyi konuştum ama anlamıyorlar. İçimde tutmayacağım sadece onemsizlestirecegim her şeyi. Akıllarına bile gelmiyorum ki. Evet üzüldüm çok üzüldüm birikti her şey ama su an sedece olan bana oluyor. Allah büyük, bu evladı boşa bana emanet etmiyor. Elbet sevineceğim başka şeyler olur. Eksik olana odaklanınca sahip olduklarinla da mutlu olamıyorsun. Eşimin, kızımın bir suçu yok. Aslında yaşadıklarımı dert edince onlara haksızlık etmeye başladım diye düşünüyorum. Bugün boyle geçti günüm mahvoldu gözlerim şişti ama nereye kadar böyle olabilirim ki.

Anlatmak zorunda değilsin bence erkekler o kadar ince ayrıntıya dikkat etmez.en azından benim eşim öyle. Bu böyle demesem anlamaz

Eş konusunda iyi insan çıkarmış Allah karşınıza. Inşallah sağlıklı bir şekilde doğum yapıp evladınıza da kavuşursunuz.

Size verebileceğim tek tavsiye aileniz yokmuş gibi düşünün. Ailenize onlar olmadan da nasıl başardığınızı gösterin. Eminim onu da oğulları veya torunlarıyla kıyaslayacak bir şey bulurlar. Ama yapacak bir şey yok. Siz çekirdek aileniz ile yolunuza bakın. Allah evladınızla mutlu güzel bir ömür yaşamayı nasip etsin inşallah.

Bence zamanı bekle keser döner sap döner hesabı zamanla izle nolucakları gör cünki Allah razı gelmez rabbim hiç birimizi ayırt etmiyor

Ben tamamen katılmıyorum buna. Elbette annemize güvenerek evlenip çocuk yapmıyoruz ama annelerden de biraz yardım ilgi beklemek her çocuğun hakkı, ister 3 yaşında olsun ister 30.
Anne baba imkanı el verdiğince çocuğuna yardım etmeli bence.
Diğer torunun anneannesi de bakabiliyorsa konu sahibinin annesi bu hafta sen bak da ben biraz kızımla ilgileneyim diyebilmeli.

Ayrıca siz son haftaya kadar çalışabilmişsiniz, evinizi yardım almadan taşıyabilmişsiniz ne mutlu size ama bunu yapamayan insanlara da “bakın ben ne kadar güçlüyüm, siz de bu kadar mızmızlanmayın” der gibi olmuş. Herkes sizin kadar “güçlü” olmak zorunda değil, aileden yardım istemek de ayıp değil.

Konu sahibi sizi çok iyi anlıyorum. Annenizle aynı şehirde misiniz? Doğumunuza gelebilecek mi anneniz?

Zamanla alışıyor insan, yine üzülüyorsun ama eskisi kadar etkilemiyor, sen de alışacaksın. Şu an ilk şok senin için, o yüzden bu kadar kötü hissediyorsun, sen herkesin yaşadığını bekledin ama başına gelenler çok başka, bir süre sonra kabulleneceksin

Esiniz normal hayatındadami üst düzey yönetici .?

Sağ olsun yakın arkadaşlarım var burada. Onlar da diyor sen iste biz yanında oluruz diye. Bazen yedi kat yabancı insandan şevkat görüyorum annemin göstermediği
Anne bu zamanda imkan varsa kizinin yanında olmali bencede ama hamilelikte bence çok zor buyutulecek bir durum degil yardimsizda atlatilir eğer herhangi bir saglik sorununuz yoksa hamilelikte.

2 hamilelikte de tektim ondan bana böyle konular garip gelebilir

Benim kayinvalidem de aynen böyle. Gorumcemin cocugunu kendisi büyüttüğü için onda yeri ayridir. Sagolsun gelip haftada birkac saat benimkini de görüp seviyor. Zaten cocugumuza bakmayi teklif de etmedi ben daha çocuk 3 aylıkken bakici tuttum işlerin içinden çıkmayınca.
Altında anlam aramayın sadece boyleler yapacak bir şey yok ben çok zorda kalmadıkça hicbir talebimi kimseye iletmem (ücretle gelen bakıcı ve temizlikçi abla dışında kendi ablama bile sorumluluk yüklemem).siz de üzülmeyin inanın böyle çok kadın var hepsi de hayatının evinin düzenini oturtuyor siz neden yapamayasiniz?

Ayyyyyy gelin hastasi ve damat hastasi annelere uyuz oluyorum yaa arkadaş mesafeli olmak gerekli damad ve gelinle mirç mirç iliski bana asiri itici geliyor.

Oglunun cocugu o torun o yüzden bambaska Benin annemin kafasinda abimin cocuklari olursa ev torunu olurmus bizimki sokak cocugu herhalde böyle de bir nesil var yavaş yavaş yok oluyor diyordum ama heryerdeler

Ne güzel yazmissiniz valla kurda sormuslar neden boynun kalın her işimi kendim halledirim demiş. Bende bayiliyorum kimseden yardim istemeden her sorumlulugu kendisi halleden insanlari olgun insan budur

Bende asla anlatmam dost nerden vuracagini bilir derler bana kalsin ilerde yüzüme vurma ihtimalinden daha iyi

Ben güçlüyümden öte başkaları yapabiliyor sen neden yapamayasın demek istedim, gaz vermek istedim konu sahibine

Zira konu komşuya sorsak herkes “ayy hamile halinle nasıl ev taşıyacaksın” der ya da ben de arkadaşlarıma söyleseydim “annen destek olmuyor mu” diye yorum yaparlardı

Ama konu sahibinin eşi zaten ilgiliymiş, evi taşıyabilir

Evet aileler destek olabilir de konu sahibi annesinin huyunu biliyor şimdi üzülmeye gerek var mı

Babası ile konuşup yemek de yapamayabilirim gelin demek bana çokkk uzak, Diğer kardeşimle ilgilendiniz şimdi de sıra bende mesajı var gibi geliyor bana

Ben tek çocuğum her işimi kendim yapmaya alışkınım

Aile desteği vs de hem ailem hem ben bilmeyiz zira “sen tek çocuksun her dediğini yaparlar” algısı olmasın diye hiçbir adımımda onlar yardımcı olmadı, ben de yardım istemedim

Konu sahibine de rahatsızlığın yoksa, işe gidebiliyorsan diğer şeyler hallolur, eşinle yaparsın dedim, hasta olma hali dışında yardıma ihtiyaç olması nasıl olur bilmiyorum cidden

Hamilelikten kaynaklı yoruluyorsam ev süpürmem, ütü yapmam hiç halim yoksa çamaşırları eşim yıkar, yemeği eşim yapar

Ben sizi anlıyorum annesi düşünüp gelse güzel olurdu da zaten gelmiyor, bu durumda kendi işimi yaparım der, muhtaç mıyım der geçerim

Neyse konu sahibi sağlıkla kucağına alsın, o zaman sevmeye diye gelirler

Ablam ile düğünümüz çok kısa aralıklarla oldu. Ablam evlendi o süreçte boşanmak kararı aldı herşey 1 ay içerisinde oldu. Kimse ne benim düğünüme ne benim evliliğine ilgilenmedi.

Kayınvalidemler keza evde tadilat yaptırdılar düğünümüz sürecinde maddi manevi desteklerini direk çektiler, ihtiyaçları var diye. Aciliyeti olan bir tadilat değildi kesinlikle, ve biz 4 yıla yakın nişanlı bekledik.

Eşimle başbaşa kaldık. Ne yaptıysak birlikte yaptık, balayında bile ablamın boşanma dertlerini balayı dönüşünde de kayınvalidemlerin triplerini çektik.

Eşimle birbirimize hallettik. Birbirimize destek olduk ailelerin yaptıklarını görmemeye çalıştık hala canımızı yakan şeyler olsa bile.

Sonra annem çok düşkün olduğu ablamla araları bozuldu, ablam tabiri caizse gerçek yüzünü gösterdi ve ondan sonra beni le ilgili yapmaları gereken şeyleri daha yeni yeni yeni yapar oldular.

Kayınvalidemlere gelince diğer oğulları başka şehirdeler biz aynı mahallede yaşıyoruz ama sırf ben tek başıma yanına gitmiyorum diye gelip gitmiyorlar "burda olsalar ne olur ki" ye dönüşüyor cümleleri. (Ki eşimle gayet ideal aralıklarla ziyaret ediyoruz)

Eni sonu şu ki. Yakınlık uzaklık vs değil aileler evlat ayrımı yapıyorlar çocukken, ergenken, gençken görmezden geldiğimiz şeyler evlenip insan içine karışınca daha çok gözümüze batıyor.

Dediğim gibi annem ablamla hala iyi olsa beni görmezdi, kayınvalidemde uzakta olsak senede 1 hafta gelip kalsak o zaman kıymetli olurduk. Benim ise bu noktada davranış şeklini belirlemenin en iyi yol olduğunu düşünüyorum. Ben her zaman bir adım geride duruyorum en destek duyduğumuz zamanlarda destek vermeyen insanlara karşı kalbimi tamamen teslim etmek akıl karı gelmiyor. Yüzlerine gülsem de içim ide hep eksiklik, hep kırıklık var.

Esin hakli

Ne güzel yazmissiniz valla kurda sormuslar neden boynun kalın her işimi kendim halledirim demiş. Bende bayiliyorum kimseden yardim istemeden her sorumlulugu kendisi halleden insanlari olgun insan budur
Hayat insanı olgunlastiriyor en büyük şansım bakici olsun, temizlikçi olsun komsular olsun çok iyi insanlara denk geldim. Allah yerimin oksuzun yüzüne bakiyor. Eşim de çok yardımcıdır.
Mesela şu an kayinvalide kendi kızıyla tatilde sadece gidiyorum diye haber verdi ben de bayram ve sonrasında kalacak ev buldum yazlık bir yerde oraya gitmek için yavas yavas toplaniyorux eşimle. Yani eşimin ailesi mesafeli ben de artık onlarla tatil yapmiyorum

Hayatta en sevdilerim arasında dir MESAFE yadirgayamazlar sorgulayamazlar ve ben izin vermedikce karisamazlar super bişey.

Benim annemin torunu olduğundan haberi bile yok.. Zaten kendiside benim için yok hükmünde. Allah güç kuvvet veriyor bi şekilde hallediliyor herşey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…