- 5 Şubat 2015
- 53
- 62
- 88
- Konu Sahibi ikiaradabirderede
-
İste anlatmak istediğim bu haksızlık. İdare eden ben oluyorum. Ama ben de evladım bende can taşıyorum. Çok kötü çok ah anlasalar gerçekten laf soylicem ama onu bile kendi istedikleri gibi anlarlarBen olsaydım sanirim anneme ağzıma geleni söylerdim. İlişki kesmem ama her konuşmada lafımı esirgemem. şuan çaresızsınız sonucta.
Diğerinin bakacak kimsesi var ama keyfi olarak düğünle meşgul kraliçe.
Ben haksızlığa hic tahammül edemem
Siz söyleyinİste anlatmak istediğim bu haksızlık. İdare eden ben oluyorum. Ama ben de evladım bende can taşıyorum. Çok kötü çok ah anlasalar gerçekten laf soylicem ama onu bile kendi istedikleri gibi anlarlar
Diyorum ya zamanından beri her şeyi konuştum ama anlamıyorlar. İçimde tutmayacağım sadece onemsizlestirecegim her şeyi. Akıllarına bile gelmiyorum ki. Evet üzüldüm çok üzüldüm birikti her şey ama su an sedece olan bana oluyor. Allah büyük, bu evladı boşa bana emanet etmiyor. Elbet sevineceğim başka şeyler olur. Eksik olana odaklanınca sahip olduklarinla da mutlu olamıyorsun. Eşimin, kızımın bir suçu yok. Aslında yaşadıklarımı dert edince onlara haksızlık etmeye başladım diye düşünüyorum. Bugün boyle geçti günüm mahvoldu gözlerim şişti ama nereye kadar böyle olabilirim ki.Siz söyleyin
İsteyen istediğini anlaşın
En azından içinizde kalmamış olur
Bu konuda çok haklısın canım. Ama şöyle bir şey var benim eşim çok eli açık iyi birisi . Benim aileme karşı çok iyi ama benim ailem tam tersi bayram olur diğer bütün torunlarına hediye alır harçlık verir oğlumu kayirir içinden bu durumu mecburen eşime anlatmak zorunda kalıyorum.
Bence zamanı bekle keser döner sap döner hesabı zamanla izle nolucakları gör cünki Allah razı gelmez rabbim hiç birimizi ayırt etmiyorMerhaba herkese ben iki yıldır evliyim. Yedi aylık da hamileyim. Çok şükür güzel giden bir evliliğim var. Eşimin ailesi ile de bir sıkıntım yok. Sorun kendi öz ailem. Özellikle de annem. Erkek kardeşim benden önce evlendi. Benim nişan zamanım da da yeğenim oldu. Annemler hep onunla ilgilendiler. Düğün zamanımda bile ona baktılar. Halbuki bakacak bir anneannesi de var çocuğun. Ama annem bir şey diyemiyor. Kardeşimi gelinini kaybetmekten korkuyor. Çocuk bizi sevmezse felan diye saçma korkuları var. Evlendim zorla bir kere geldiler. Eşime karşı hep mahcup hissettim. Her şeyi kendimiz yaptık. Düğün günü bile yeğenimi kucağından düşürmedi. Yakın arkadaşlarım bile çok sinirlendiler anneme. Şimdi ağırlaşmaya başladım. Gurbetteyim kayinvalidemler uzakta. Annemler daha yakın. Ama torun bakıyorlar. Çıkıp gelemiyor lar. Çalıştığım yerde kaç kişi halimi görüp annen niye gelmiyor diye sordular hep. Kaç kere canım bir şeyleri yapmak istese bile yapamadım. Çalışma arkadaşlarım felan hep bir şeyler yapıp getirdiler haberim olmadığı halde. Eşim sağ olsun hep yardımcı oldu. Ona karşı da hep mahcup hissettim. Ve önümüzdeki ay ev taşıyacağım. Yavaş yavaş toparlıyorum her şeyi. Dün babama bayram dönüşü siz de gelin ben artık yemek yapacak hal bile bulamıyorum dedim. Babam tamam dedi. Sonra babam kocamla konuşmuş. Bir hafta daha çocuğa bakacakalarmıs. Yegenimin anneannesi diğer kızının düğünü ile ilgilenecekmiş. Ya o kadın kendi evlatları için gerektiğinde çizgisini koyabiliyor ama kendi annem özellikle bana ikinci sınıf insan muamelesi yapıyor. Esim artik yoruldu. Kimse gelmesine gerek yok. Ben her şeyi yaparim. Sen dert etme diyor. Ben de bir kız bebek bekliyorum. Annem gibi olmak istemiyorum. Agladigimda özür diliyorum. Bir anne niye kızının en güzel zamanlarında yanında olmaz anlayamıyorum. Toparlanmak kendime gelmek istiyorum ama su an o kadar doluyum ki...
Annenizden beklentinizi azaltın
Tam tersini düşünün kv sizin çocuğunuza bakıyor yıllardır
kardeşinizin düğünü var ve biz kızımıza gideceğiz annen baksın dediler hoş olur mu
Eşiniz var ve yardımcı oluyor
Yemek vs eşiniz yapsın
Sağlık sorununuz yoksa -ki çalıştığınıza göre yok- eşinizle halledersiniz tüm süreci
Örneğin taşınmak için evi eşiniz toplasın, yemeği vs eşiniz organize etsin
Hamile iken evinizi satıp kiraya taşındık başka şehirdeki annemin de aynı şehirdeki kv demin de bundan haberi bile olmadı
Doğumdan iki hafta önceye kadar da haftanın 6 günü günlük 10 saat çalıştım
Yine olsa yine yaparım
Sağlıkla kucağınıza alın beklentiyi sıfırlayın
Eşinizle her şeyin üstesinden gelirsiniz
Kızınıza da kimseye size bile ihtiyacı olmadığı şiarı ile büyütün
Zamanla alışıyor insan, yine üzülüyorsun ama eskisi kadar etkilemiyor, sen de alışacaksın. Şu an ilk şok senin için, o yüzden bu kadar kötü hissediyorsun, sen herkesin yaşadığını bekledin ama başına gelenler çok başka, bir süre sonra kabulleneceksinDiyorum ya zamanından beri her şeyi konuştum ama anlamıyorlar. İçimde tutmayacağım sadece onemsizlestirecegim her şeyi. Akıllarına bile gelmiyorum ki. Evet üzüldüm çok üzüldüm birikti her şey ama su an sedece olan bana oluyor. Allah büyük, bu evladı boşa bana emanet etmiyor. Elbet sevineceğim başka şeyler olur. Eksik olana odaklanınca sahip olduklarinla da mutlu olamıyorsun. Eşimin, kızımın bir suçu yok. Aslında yaşadıklarımı dert edince onlara haksızlık etmeye başladım diye düşünüyorum. Bugün boyle geçti günüm mahvoldu gözlerim şişti ama nereye kadar böyle olabilirim ki.
Esiniz normal hayatındadami üst düzey yönetici .?Valla eşimin davranışından ziyade ben eşime karsı mahcup oluyorum.
Abilerin eşime davranışından da utanıyorum. Bak niyetleri kötü değil belki. Eşimi çok seviyorlar. Ama ben de eşim de protokol severiz. Abimler de tam tersi o kadar gelişi güzel ki. Daralıyorum onlarda. Harala gürele her vakit. Davet ediyorlar. Bin tane hazırlık yapıyorlar. Ama eve gidiyoruz kapıyı biri acıyor öteki Baska yerde. Surata oturun diyen yok. Üst bas desen eşofman. Eşim öyle bir duruma düşüyor ki. Benim eşim üst düzey yönetici. Adam kimlerle oturup kalkıyor ne muamele görüyor. Ama abimin evinde . t gibi kalınca ben mahcup oluyorum. Görüşmesen olmaz görüşsen olmuyor.
Anne bu zamanda imkan varsa kizinin yanında olmali bencede ama hamilelikte bence çok zor buyutulecek bir durum degil yardimsizda atlatilir eğer herhangi bir saglik sorununuz yoksa hamilelikte.Sağ olsun yakın arkadaşlarım var burada. Onlar da diyor sen iste biz yanında oluruz diye. Bazen yedi kat yabancı insandan şevkat görüyorum annemin göstermediği
Benim kayinvalidem de aynen böyle. Gorumcemin cocugunu kendisi büyüttüğü için onda yeri ayridir. Sagolsun gelip haftada birkac saat benimkini de görüp seviyor. Zaten cocugumuza bakmayi teklif de etmedi ben daha çocuk 3 aylıkken bakici tuttum işlerin içinden çıkmayınca.Allah rahmet eylesin. Her türlü yoklukları insanı üzüyor. Bunlarda geçer biter. Hepsi sıradanlasir diye bekliyorum. Ama kendimi de geçtim. Bebeğine eşime üzülüyorum. Ailesinden çok uzakta asıl gurbetligi o yaşıyor. Gerçi bizimkiler fiziken yakın ama manevi bir şey hissedemiyoruz. Kendimi geçtim artık çocuğumu da pek seveceklerini sanmıyorum. Bir şey olsa yarim ağızla seninkine de yapılır seninkine de olur felan filan. Seninki ne bile derken sağ olsunlar ikinci plandayiz hissediyoruz. Yegenime toz kondurmuyorlar. Ben iki parca kıyafet aldım cinsiyetini öğrendigimde abartma yazmış bana paylaşınca resmini. Ama yeğenime alınan her şeyi bana sürekli anlatır heyecanla. Çözemedim ya ailemi taniyamiyorum artık
Ayyyyyy gelin hastasi ve damat hastasi annelere uyuz oluyorum yaa arkadaş mesafeli olmak gerekli damad ve gelinle mirç mirç iliski bana asiri itici geliyor.Onlarla ilgili bir şey söylemeye de korkuyorum. Kayınvalidem kendisi almaz ama maddi durumu iyi bir şey almak isterse de parasını verir. Kafanıza göre alın der. Bir kere bahsettim. Yanimda ağlamaya başladı. Biz işte bizim gelinimize yapamıyoruz elimizden çok bir şey gelmiyor dedi. Neye uğradığımi şaşırdım. İnsan kızıma iyi bakıyorlar iyi davranıyorlar diye mutlu olması gerekirken kadının düşündüğüne bakar mısınız? Eşim bir daha sakın hiçbir şeyi anlatma gereksiz saçma kıyaslama yapıyorlar dedi. Bizim durumunuzun iyi olması bile batıyor. Biz bir araba aldık suratları düştü. Kardeşim ev aldı sanki dünyayı aldı. Öyle bir mutluluk gurur. Eşim kendisi ile kardeşimin kiyaslandiini düşünüyor.
Ne güzel yazmissiniz valla kurda sormuslar neden boynun kalın her işimi kendim halledirim demiş. Bende bayiliyorum kimseden yardim istemeden her sorumlulugu kendisi halleden insanlari olgun insan budurBenim kayinvalidem de aynen böyle. Gorumcemin cocugunu kendisi büyüttüğü için onda yeri ayridir. Sagolsun gelip haftada birkac saat benimkini de görüp seviyor. Zaten cocugumuza bakmayi teklif de etmedi ben daha çocuk 3 aylıkken bakici tuttum işlerin içinden çıkmayınca.
Altında anlam aramayın sadece boyleler yapacak bir şey yok ben çok zorda kalmadıkça hicbir talebimi kimseye iletmem (ücretle gelen bakıcı ve temizlikçi abla dışında kendi ablama bile sorumluluk yüklemem).siz de üzülmeyin inanın böyle çok kadın var hepsi de hayatının evinin düzenini oturtuyor siz neden yapamayasiniz?
Bende asla anlatmam dost nerden vuracagini bilir derler bana kalsin ilerde yüzüme vurma ihtimalinden daha iyiBu konuda çok haklısın canım. Ama şöyle bir şey var benim eşim çok eli açık iyi birisi . Benim aileme karşı çok iyi ama benim ailem tam tersi bayram olur diğer bütün torunlarına hediye alır harçlık verir oğlumu kayirir içinden bu durumu mecburen eşime anlatmak zorunda kalıyorum.
Ben tamamen katılmıyorum buna. Elbette annemize güvenerek evlenip çocuk yapmıyoruz ama annelerden de biraz yardım ilgi beklemek her çocuğun hakkı, ister 3 yaşında olsun ister 30.
Anne baba imkanı el verdiğince çocuğuna yardım etmeli bence.
Diğer torunun anneannesi de bakabiliyorsa konu sahibinin annesi bu hafta sen bak da ben biraz kızımla ilgileneyim diyebilmeli.
Ayrıca siz son haftaya kadar çalışabilmişsiniz, evinizi yardım almadan taşıyabilmişsiniz ne mutlu size ama bunu yapamayan insanlara da “bakın ben ne kadar güçlüyüm, siz de bu kadar mızmızlanmayın” der gibi olmuş. Herkes sizin kadar “güçlü” olmak zorunda değil, aileden yardım istemek de ayıp değil.
Konu sahibi sizi çok iyi anlıyorum. Annenizle aynı şehirde misiniz? Doğumunuza gelebilecek mi anneniz?
Esin hakliTeşekkür ederim. Konuyu ailemle konuşmak istiyorum. Ama eşim istemiyor. Sen kötü olursun. Çocuğu kıskandığını düşünürler boşver idare et geç diyor ama dun geceden beri elim ayağım boşaldı sinirimden...
Hayat insanı olgunlastiriyor en büyük şansım bakici olsun, temizlikçi olsun komsular olsun çok iyi insanlara denk geldim. Allah yerimin oksuzun yüzüne bakiyor. Eşim de çok yardımcıdır.Ne güzel yazmissiniz valla kurda sormuslar neden boynun kalın her işimi kendim halledirim demiş. Bende bayiliyorum kimseden yardim istemeden her sorumlulugu kendisi halleden insanlari olgun insan budur
Hayatta en sevdilerim arasında dir MESAFEHayat insanı olgunlastiriyor en büyük şansım bakici olsun, temizlikçi olsun komsular olsun çok iyi insanlara denk geldim. Allah yerimin oksuzun yüzüne bakiyor. Eşim de çok yardımcıdır.
Mesela şu an kayinvalide kendi kızıyla tatilde sadece gidiyorum diye haber verdi ben de bayram ve sonrasında kalacak ev buldum yazlık bir yerde oraya gitmek için yavas yavas toplaniyorux eşimle. Yani eşimin ailesi mesafeli ben de artık onlarla tatil yapmiyorum
Benim annemin torunu olduğundan haberi bile yok.. Zaten kendiside benim için yok hükmünde. Allah güç kuvvet veriyor bi şekilde hallediliyor herşey.Artık kimseyi bana beni de kimseye muhtaç etmesin diyorum Rabbim. Ama canları yansa yine ben üzüleceğim susuyorum. Napim kötü haberleri bile gelmesin muhattap olmayayım çok diyorum artık. Rabbim annesi böyle hissettiren herkesin kalbine ferahlık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?