Ben tamamen katılmıyorum buna. Elbette annemize güvenerek evlenip çocuk yapmıyoruz ama annelerden de biraz yardım ilgi beklemek her çocuğun hakkı, ister 3 yaşında olsun ister 30.
Anne baba imkanı el verdiğince çocuğuna yardım etmeli bence.
Diğer torunun anneannesi de bakabiliyorsa konu sahibinin annesi bu hafta sen bak da ben biraz kızımla ilgileneyim diyebilmeli.
Ayrıca siz son haftaya kadar çalışabilmişsiniz, evinizi yardım almadan taşıyabilmişsiniz ne mutlu size ama bunu yapamayan insanlara da “bakın ben ne kadar güçlüyüm, siz de bu kadar mızmızlanmayın” der gibi olmuş. Herkes sizin kadar “güçlü” olmak zorunda değil, aileden yardım istemek de ayıp değil.
Konu sahibi sizi çok iyi anlıyorum. Annenizle aynı şehirde misiniz? Doğumunuza gelebilecek mi anneniz?
Ben güçlüyümden öte başkaları yapabiliyor sen neden yapamayasın demek istedim, gaz vermek istedim konu sahibine
Zira konu komşuya sorsak herkes “ayy hamile halinle nasıl ev taşıyacaksın” der ya da ben de arkadaşlarıma söyleseydim “annen destek olmuyor mu” diye yorum yaparlardı
Ama konu sahibinin eşi zaten ilgiliymiş, evi taşıyabilir
Evet aileler destek olabilir de konu sahibi annesinin huyunu biliyor şimdi üzülmeye gerek var mı
Babası ile konuşup yemek de yapamayabilirim gelin demek bana çokkk uzak, Diğer kardeşimle ilgilendiniz şimdi de sıra bende mesajı var gibi geliyor bana
Ben tek çocuğum her işimi kendim yapmaya alışkınım
Aile desteği vs de hem ailem hem ben bilmeyiz zira “sen tek çocuksun her dediğini yaparlar” algısı olmasın diye hiçbir adımımda onlar yardımcı olmadı, ben de yardım istemedim
Konu sahibine de rahatsızlığın yoksa, işe gidebiliyorsan diğer şeyler hallolur, eşinle yaparsın dedim, hasta olma hali dışında yardıma ihtiyaç olması nasıl olur bilmiyorum cidden
Hamilelikten kaynaklı yoruluyorsam ev süpürmem, ütü yapmam hiç halim yoksa çamaşırları eşim yıkar, yemeği eşim yapar
Ben sizi anlıyorum annesi düşünüp gelse güzel olurdu da zaten gelmiyor, bu durumda kendi işimi yaparım der, muhtaç mıyım der geçerim
Neyse konu sahibi sağlıkla kucağına alsın, o zaman sevmeye diye gelirler