• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem beni cok uzuyor bazen

Piraye Hanım telefonumdabir sıkıntı var alıntı yapamadım ondan böyle yazıyorum lütfen yanlış anlamayın.Konu sahibinin aile dinamikleri böyle o memnun bu şekilde bir dinamik içinde olmaktan zaten çok ayrıntı vermemiş annesi ne kadar onun üzerine düşüyorsa o da belliki bundan memnun.Tabi burda babanın rolünü annenin vakti zamanında çektiklerini ve konu sahibinin düşkünlüğünün toksik olup olmadigina karar verecek uzman ben değilim.Yeterli done yok konuda benim için.Benim canım anneme gelince kendisi aslan gibi cengaver bir kadındı unutkanlık hastalığına yakalanana kadar .Benim anneme anne olmam tercih değil mecburum.

Bu arada tabiki kimse anne babanın ebeveyni olmamalı bu konuda hemfikiriz ama bu konuda konu sahibi de çevresindekilerde rahatsız değil bı anlık bir sinirle açmış konuyu sonrada belki abarttığını farketti.Bilemiyorum Ben zaten üzmeden anlatın istediğinizi yapın yazdım annenin dediğini kanun kabul etmesin elbette

Siz neden sacmaladiginizin farkinda degilsiniz annenize mesafe koymaniz gerekirken onlarida kendinizle birlikte tasiyorsunuz akliniz basinizdani? Annenizin bencilce duzeltmedigi psikolojisinden siz sorumli degilsiniz istediginiz evi tutun onunla falan gitmeyin ne munasebet sizi kullaniyor ve herseye karismaya calisiyor her gun annenizi gorup dertmi dinliyorsunuz boyle bir erkek olsa oha bosan buna ana kuzusu ozaman neden evlenmis derdik bi dusunun yani bunlari

Piraye Hanım telefonumdabir sıkıntı var alıntı yapamadım ondan böyle yazıyorum lütfen yanlış anlamayın.Konu sahibinin aile dinamikleri böyle o memnun bu şekilde bir dinamik içinde olmaktan zaten çok ayrıntı vermemiş annesi ne kadar onun üzerine düşüyorsa o da belliki bundan memnun.Tabi burda babanın rolünü annenin vakti zamanında çektiklerini ve konu sahibinin düşkünlüğünün toksik olup olmadigina karar verecek uzman ben değilim.Yeterli done yok konuda benim için.Benim canım anneme gelince kendisi aslan gibi cengaver bir kadındı unutkanlık hastalığına yakalanana kadar .Benim anneme anne olmam tercih değil mecburum.
Çok geçmiş olsun anneciginize, zor bir hastalık allah size güç versin, vasi atanması gereken durum ve hastalıklar çok farklı bir konu, elbette en yakını olarak eş veya evlat desteği şart. Sizi çok iyi anlıyorum 🙏Ama konu sahibinin annesinin durumu ve bağları çok farklı

Son düzenleme:
Evet konu sahibinin durumu bağları farklı ama aslında şikayetçi değil o bu durumdan annesi ona ne kadar düşkünse konu sahibide ona o kadar düşkün yani eş kişisi içinde sorun değilse herkes memnun konu bu kadar benim için

Duymak istediklerini söyledi... çoğunluk aynı şeyi düşünmüş konu sahibesi, bu kadar insan yanılıyor olamaz. Aslında herkes şu an seni düşünüyor farkına var
Sizin niyetinize kötü demek istemem sadece çocuğuna yazık diyen kişinin niyetinin iyi olduğuna inanmıyorum. Her türlü görüşe elbette açığım ama bazi insanlar görüş bildirmekle haddini aşmayı bir sanıyor ne yazık ki. Allah inşallah gönlüme ferahlık verir ne diyim ki buradaki bazı yazıları okumak beni üzdü

Sizi kirrmak için yazmadım , sizin konuyu ele açış tarzınız , cumleleriniz ve benim deneyimim birleşince bu sonuç çikiyor üzgünüm...Diğer üyeler de hemen hemen aynı şeyleri yazmış ama onlar yeterince net soylemedikleri için benim yorumuma takildiniz ama durum bu ....Asla birey olamayacak biri olmadigimi kabul etmiyorum diyorsunuz ama ne evlenirken ne taşınırken annenizden uzaklasmayi göze alamıyorsunuz, bundan sonra da göze alamayacağınız çok belli. Eşinizin çocugunuzun konforu annenizin kaprislerinden daha önemsiz sizin için, oda sayısı konusunda bile rest çekip karar alamıyorsunuz...Sizce bu durum çocuga yansimiyor mudur? İleride ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız ama şu anda yapabileceğiniz birşey yok gibi görünüyor...Çocugunuz için üzgünüm sadece, o kadar...
Bir kadına cocugunuz için üzgünüm demekten daha ağır bir söz var mıdır acaba bu dünyada? Anne misiniz bilmiyorum ama eğer anneyseniz söylediğiniz sözün ne anlama geldiğini çok iyi biliyorsunuzdur.

Bir kadına cocugunuz için üzgünüm demekten daha ağır bir söz var mıdır acaba bu dünyada? Anne misiniz bilmiyorum ama eğer anneyseniz söylediğiniz sözün ne anlama geldiğini çok iyi biliyorsunuzdur.
Evet çok iyi biliyorum...Anneniz burda konu açip " ben hasta yaşlı bir kadınım, kızım evlenip uzağa taşındı, benimle ilgilenmiyor" deseydi ona da aynı şeyi söylerdim ve yine haklı olurdum...Annelik kutsal mutsal değil şunu anlayın artık, anneniz de siz de ben de kutsal değiliz, hata yapabiliriz, çocuklarimiza istemeden de olsa zarar verebiliriz ama göz göre göre "onu dogurduğum icin , çocugumu istediğim gibi manipüle eder, kullanır, analık hakkı adı altında hayatını , psikolojisini, düzenini umursamadan kendi çıkarlarım, ihtiyaçlarım , önceliklerim için çöp edebilirim dedigimizde birilerinin bize bunu söylemesine de hazır olmamız gerekir...Anlatabiliyor muyum bilmiyorum

Evet çok iyi biliyorum...Anneniz burda konu açip " ben hasta yaşlı bir kadınım, kızım evlenip uzağa taşındı, benimle ilgilenmiyor" deseydi ona da aynı şeyi söylerdim ve yine haklı olurdum...Annelik kutsal mutsal değil şunu anlayın artık, anneniz de siz de ben de kutsal değiliz, hata yapabiliriz, çocuklarimiza istemeden de olsa zarar verebiliriz ama göz göre göre "onu dogurduğum icin , çocugumu istediğim gibi manipüle eder, kullanır, analık hakkı adı altında hayatını , psikolojisini, düzenini umursamadan kendi çıkarlarım, ihtiyaçlarım , önceliklerim için çöp edebilirim dedigimizde birilerinin bize bunu söylemesine de hazır olmamız gerekir...Anlatabiliyor muyum bilmiyorum
Ben oğlumu çöp etmiyorum tabi ki hata yapabiliriz ama çöp etmek çok başka bir şey. Aynı üslupla yazmaya devam ediyorsunuz sanki buraya çocuğumu terk ettim ona psikolojik şiddet uyguladım demişim gibi. Fiziksel hastalık ve psikolojik hastalık birbirinden çok farklı. Psikiyatrist ya da psikolog olmadığınıza olsanız dahi sizin takipçi hastaniz olmadığımıza göre dediğiniz her şey sizin varsayiminiz. Siz de insansınız yanılma şansınız sizin de var. Bir insanın anneliğini yargılamadan önce bu gerçeği kabullenin bence siz de.

Ben oğlumu çöp etmiyorum tabi ki hata yapabiliriz ama çöp etmek çok başka bir şey. Aynı üslupla yazmaya devam ediyorsunuz sanki buraya çocuğumu terk ettim ona psikolojik şiddet uyguladım demişim gibi. Fiziksel hastalık ve psikolojik hastalık birbirinden çok farklı. Psikiyatrist ya da psikolog olmadığınıza olsanız dahi sizin takipçi hastaniz olmadığımıza göre dediğiniz her şey sizin varsayiminiz. Siz de insansınız yanılma şansınız sizin de var. Bir insanın anneliğini yargılamadan önce bu gerçeği kabullenin bence siz de.
Siz de haklısınız, henüz annenizin size bile isteye verdiği zararların bile farkında değilsiniz ki varsa kendi anneliginizdeki kusurları kabul edesiniz...Ben gerçekten pes ettim, şimdiye kadar yazdıklarımı benim çiğliğime verin, siz de anneniz de kusursuz bireylersiniz, mükemmel annelersiniz, annenizin kıymetini bilin, o ne derse yapmaya devam edin , rızasını almadan nefes bile almayın ve çocugunuzu da böyle "kusursuz" yetiştirin. Sağlıcakla kalin

Son düzenleme:
Kocan da kendi ailesini taşısın, cümbür cemaat yaşayın. Sizin ki anne de eşinizin ki anne değil mi?
Eşimin ailesi gelmek istemiyor eşim onlara siz de taşının teklifini zaten yaptı annesi ben komşularımı bırakmam dedi. Gelmemek onların tercihi yani ben istemiyorum diye gelmiyor değiller. Ben aynı evde yaşamak istemiyorum sadece yoksa misafir olarak istedikleri zaman gelip yatılı kalmalarında benim için asla sakınca yok. Benim ailem de aynı evde kalmıyor zaten kendi evlerini taşıyacaklar.

Siz de haklısınız, henüz annenizin size verdiği zararın bile farkında değilsiniz ki varsa kendi anneliginizdeki kusurları kabul edesiniz...Ben gerçekten pes ettim, şimdiye kadar yazdıklarımı benim çiğliğime verin, siz de anneniz de kusursuz bireylersiniz, mükemmel annelersiniz, annenizin kıymetini bilin, o ne derse yapmaya devam edin , rızasını almadan nefes bile almayın ve çocugunuzu da böyle "kusursuz" yetiştirin. Sağlıcakla kalin
Mükemmel olduğunu iddia eden kişiler ben ya da annem değiliz sizsiniz. Ancak kendini mükemmel gören bir insan başkasını bu denli acımasız şekilde eleştirebilir. Evet yeterince egonuzu tatmin ettiniz benim ne kadar kötü bir anne olduğumu defalarca kez yüzüme vurdunuz şimdi rahatça konumdan gidebilirsiniz.

Eşimin ailesi gelmek istemiyor eşim onlara siz de taşının teklifini zaten yaptı annesi ben komşularımı bırakmam dedi. Gelmemek onların tercihi yani ben istemiyorum diye gelmiyor değiller. Ben aynı evde yaşamak istemiyorum sadece yoksa misafir olarak istedikleri zaman gelip yatılı kalmalarında benim için asla sakınca yok. Benim ailem de aynı evde kalmıyor zaten kendi evlerini taşıyacaklar.
Eee yatılı kalmaları için de odaya ihtiyaç var. 3+1 ev lazım o zaman

Eee yatılı kalmaları için de odaya ihtiyaç var. 3+1 ev lazım o zaman
2+1 evde de kalabilirler. Aynı şehirdeler zaten bir ay kalmayacaklar oğlumun odasına zaten ekstra bir yatak alacağız onlar kaldığı zaman da oğlum bizimle kalır onlar oğlumun odasında kalır ki zaten anne baba arası açık aynı anda bize gelecekleri bile milyonda bir olur onda da bu şekilde idare edilir rahatça. Sık gelecek olan kişi annesi olur babası değil. Benim fiziksel sağlığım çok iyi değil temizliği kolay bir ev daha mantıklı ama bu bizim eşimle vermemiz gereken bir karar gider bakarız beğeniriz ya da beğenmeyiz. Annemin korkusu kafaya takıp bana sorun yarattığı şey şu an gündemde olmayan kayınvalidemin bize temelli taşınması aynı evde kalması.

Karışma bahanesi olarak temizliği zor olur esin kayinvalideni size getirir ilerde birlikte yaşayın diye şimdiden onun için büyük ev alıyor diyor. Bence ilerde o bizimle yaşamak istiyor bizimle yaşamasa bile hep böyle çok yakın olsun ben onlarla ilgileniyim istiyor o yüzden korkuyor karışmadan da duramaz zaten onun istediği olsun istiyor her konuda ama farkında değil

3+1 e siz çocukla ancak sığarsınız zaten bir de 2. Çocuk olursa fena. Ben 2+1 de oturuyorum yetmiyor arkadaş çocuğun ıvırı zıvırından geçilmiyor. 3+1 büyük bir ev değildir.

3+1 e siz çocukla ancak sığarsınız zaten bir de 2. Çocuk olursa fena. Ben 2+1 de oturuyorum yetmiyor arkadaş çocuğun ıvırı zıvırından geçilmiyor. 3+1 büyük bir ev değildir.
Kişiden kişiye değişen bir şey tabi ki biz ilk evlendiğimizde evimiz 1+1di yetiyordu hamile kalınca 2+1 aldık şu an yine yetiyor çocuk odası boş duruyor zaten ıvır zıvır dediğiniz gibi. Bebeğim daha küçük bizimle yatıyor bir süre daha da öyle olacak gibi duruyor. Büyüyünce belki eşyası da artar sığmaz ama az eşya seven biri olarak büyük ev şu an bana ekstra yük geliyor annemden bağımsız.

Çok garipsin konu sahibi 3+1 ev alınabilecekken daha küçük evi istemek çok tuhaf. Tabii annenin etkisiyle
Belimde platin var o yüzden ev işi süpür sil biraz titiz de bir insan olunca ister istemez zorluyor. Metrekare de benim için önemli o açıdan atıyorum 150 metrekare 2+1 mi 100 metrekare 3+1 mi derseniz de 3+1 tercih ederim.

Back