Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ablama bir yandan anlatmak istiyorum fakat bir yandan da anlatmak istemiyorum. Çünkü o benim gibi değil. Bu konu ona çok ağır gelir çok hassas. Eskisi gibi olmaz bir daha bir şey. Ama bir yandan da anlatıp annemin ona karşı aldığımız tavrı görmesini istiyorum. Neleri kaybettiğini görsün istiyorum. Ne doğru ne yanlış hiç bilmiyorum. Dengem tamamen şaştı.Kanım dondu ALLAH kimseye yasatmasin insanin kocasi kendini aldatsa, annesinden daha iyi...annen sadece babani degil hepinizi aldatiyor...erkek arkadasin bu durumu cozemez cozemeyecek kisilere bence anlatma....ablanin gucune inaniyorsan guclu olabilirsen cozumu onda ara derim ama umudum yok cok uzuldum
Orası öyle tabii ki ama annemle babam bu zamana kadar türlü türlü zorluklar atlatmış ve buna rağmen boşanmamış insanlar. Şu anda da ben bu konuyu öğrenene kadar ailemizde hiçbir sorun yoktu gayet herkes birbiriyle iyi geçiniyor. Ki annemin tarafıda çok muhafazakardır. Annem bir anda boşanmak isterse herkes bu konuyu irdeleyecek ve şüphelenecekler. O yüzden yine çıkmaz bir duruma gireceğiz. Sonunun şu anki durumdan daha da kötü olmasından korkuyorum. Babamın yüzüne bakamıyorum ve öğrenirse babamın da hayatı kararır.Annenizi karşınıza alıp konuşun her şeyden haberim var ne yapmak istiyorsan önce babamdan boşan öyle yap yoksa babama anlatmak zorundayım deyin.
Babanızdan ayrıldıktan sonra dilediği şekilde yaşasın. Ailenizin bu şekil birarada durması dağılmasından daha kötü bir durum o yüzden endişe etmeyin kardesiniz için bile bu yaşadığı durumdan daha az üzücü olacaktır anne babasının ayrılması durumu
Erkek arkadaşına hayır anlatmamalisin hiç....Merhaba, henüz olay çok taze. Nerden başlanır nasıl anlatılır bilmiyorum ve çok zor bir durumdayım. Ne yapacağımı bilemediğim için son çare buraya geldim. Ben 22 yaşında bir kadınım ve benim için önemli olan bir sınava hazırlanıyorum. Bugün ders çalışırken kardeşim yanıma geldi, kendisi henüz 14 yaşında, ve benimle bir şey konuşmak istediğini söyledi. Dersi bırakıp onu dinlemeye başladım ve kardeşim annemin babamı aldattığını söyledi. Instagram da başka adamlarla konuşmalarına şahit olmuş ve hepsinin ekran fotoğrafını almış bana gösterdi. Hepside münasebetsiz ve müstehcen konuşmalar içeriyordu. Ben annemin hareketlerinden şüpheleniyordum. Telefonunu bize çok göstermezdi, ne zaman telefonundan bir şey baksak ondan habersiz sinirlenirdi ve kendisi telefonu verirken de tedirgin bir şekilde verirdi. Her zaman şüpheleniyordum fakat anne sonuçta insan bir yerde konduramıyor. Bugün kardeşim her şeyi tek tek anlatırken yıkıldım. Yani biz bu dünyada annemize güvenemiyorsak başka kime güveniriz? Bu mevzu yaklaşık 1 yıldır bu şekilde süregeliyormuş. Kardeşim ilk öğrendiği zaman annemle konuşmuş annem bir daha yapmayacağına dair söz vermiş ve kimseye söylememesiyle ilgili uyarmış kardeşimi. O kadar kızgınım ki. Annem 44 yaşında ve daha 14 yaşında bir çocuğa bunları yaşatmaya hakkı yoktu. Kardeşimin 1 yıl boyunca kendi içinde yaşadığı çatışmayı, travmayı düşünemiyorum.
Aradan 1 yıl geçiyor ve kardeşim tekrardan başka bir adamla annemin konuşmasını yakalıyor instagramdan. Anneme sormuş konuşuyorsun değil mi hala diye fakat annem Allah üzerine yemin etmiş konuşmuyorum demiş. Ama kanıtlar hala ortada açık açık konuştuğu çok belli.
O kadar arada kaldım ki isyan etmekten korkuyorum. Allah korkusu olan birisiyim, Allah böyle bir imtihan verdiyse nasıl doğru bir şekilde işin içinden çıkarım diye sorup duruyorum kendime.
Babama anlatırsam babamın siniri çok kötüdür. Adam katil olur diye korkuyorum. Ailemiz paramparça olur bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmaz
Ablama bir yandan anlatmak istiyorum işin içinden çıkamıyorum çünkü. Ama anlatırsam da ablamla annem arkadaş gibiler ablam bir daha asla affetmez annemi. Her şey yine berbat bir hal alır.
Bu konuyu konuşup danışacak kimsem yok. Erkek arkadaşım var fakat onunla da konuşamıyorum. İleride inşallah evlenmeyi düşünüyoruz ve böyle bir konuyu ona açarsam ileride yüz yüze gelindiğinde nasıl olur düşünemiyorum bile.
Lütfen bana yardımcı olun nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Bu arada lütfen annenizin yardıma ihtiyacı var gibisinden şeyler söylemeyin lütfen. Allah bir insana akıl, irade vermiş ki doğruyu yanlışı ayırt edebilsin diye. İlk yaptığı hata yerine geçer belki kabul ediyorum şeytana uymuş olabilir fakat ikinci ve üçüncü defa yapılmasının kabul edilebilir bir tarafı yok. Aklı olan, iradesi olan insan yaptığından pişman olur bu hareketlere devam etmez. Ki annem bu zamana kadar bize hep öğüt, nasihat veren bir insan. Bize hep dini, Allah'ı anlatan bir insan. Rabbim ıslah etsin böyle insanları hidayet etsin.
Bana bir yol gösterin lütfen. Ablama bu durumu anlatmalı mıyım? Erkek arkadaşıma anlatmalı mıyım? Ne yapmalıyım?
Haklısınız. Bazen insanın yaptığı yanlıştan dönmesi için o hatanın yüzüne vurulması en gerekli yöntem oluyor ve bunun zor da olsa yapılması gerekiyor.Ablana anlatmazsan annen bedel odemez
Bedel ödemeyen de saman altından su yürütmeye devam eder
Umarım anlatırsınHaklısınız. Bazen insanın yaptığı yanlıştan dönmesi için o hatanın yüzüne vurulması en gerekli yöntem oluyor ve bunun zor da olsa yapılması gerekiyor.
Bence bu durumu gizlemen çok yanlış olur. Sana yapılsa baban anlatsın istersin sonuçta. Babanın tepkisinden korkuyorsan( katil olma gibi) önce ablana anlat. Belki annen onun tepkisinden sonra düzelir. Ama hala devam ederse babana anlatmak evlatlık görevin bence. Bundan bir kaç yıl önce çok yakın bir arkadaşım da benzer bir durum yaşadı. Ama o babasına anlatmaya yanaşmadı. Daha sonra babası kendisi öğrendi.Merhaba, henüz olay çok taze. Nerden başlanır nasıl anlatılır bilmiyorum ve çok zor bir durumdayım. Ne yapacağımı bilemediğim için son çare buraya geldim. Ben 22 yaşında bir kadınım ve benim için önemli olan bir sınava hazırlanıyorum. Bugün ders çalışırken kardeşim yanıma geldi, kendisi henüz 14 yaşında, ve benimle bir şey konuşmak istediğini söyledi. Dersi bırakıp onu dinlemeye başladım ve kardeşim annemin babamı aldattığını söyledi. Instagram da başka adamlarla konuşmalarına şahit olmuş ve hepsinin ekran fotoğrafını almış bana gösterdi. Hepside münasebetsiz ve müstehcen konuşmalar içeriyordu. Ben annemin hareketlerinden şüpheleniyordum. Telefonunu bize çok göstermezdi, ne zaman telefonundan bir şey baksak ondan habersiz sinirlenirdi ve kendisi telefonu verirken de tedirgin bir şekilde verirdi. Her zaman şüpheleniyordum fakat anne sonuçta insan bir yerde konduramıyor. Bugün kardeşim her şeyi tek tek anlatırken yıkıldım. Yani biz bu dünyada annemize güvenemiyorsak başka kime güveniriz? Bu mevzu yaklaşık 1 yıldır bu şekilde süregeliyormuş. Kardeşim ilk öğrendiği zaman annemle konuşmuş annem bir daha yapmayacağına dair söz vermiş ve kimseye söylememesiyle ilgili uyarmış kardeşimi. O kadar kızgınım ki. Annem 44 yaşında ve daha 14 yaşında bir çocuğa bunları yaşatmaya hakkı yoktu. Kardeşimin 1 yıl boyunca kendi içinde yaşadığı çatışmayı, travmayı düşünemiyorum.
Aradan 1 yıl geçiyor ve kardeşim tekrardan başka bir adamla annemin konuşmasını yakalıyor instagramdan. Anneme sormuş konuşuyorsun değil mi hala diye fakat annem Allah üzerine yemin etmiş konuşmuyorum demiş. Ama kanıtlar hala ortada açık açık konuştuğu çok belli.
O kadar arada kaldım ki isyan etmekten korkuyorum. Allah korkusu olan birisiyim, Allah böyle bir imtihan verdiyse nasıl doğru bir şekilde işin içinden çıkarım diye sorup duruyorum kendime.
Babama anlatırsam babamın siniri çok kötüdür. Adam katil olur diye korkuyorum. Ailemiz paramparça olur bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmaz
Ablama bir yandan anlatmak istiyorum işin içinden çıkamıyorum çünkü. Ama anlatırsam da ablamla annem arkadaş gibiler ablam bir daha asla affetmez annemi. Her şey yine berbat bir hal alır.
Bu konuyu konuşup danışacak kimsem yok. Erkek arkadaşım var fakat onunla da konuşamıyorum. İleride inşallah evlenmeyi düşünüyoruz ve böyle bir konuyu ona açarsam ileride yüz yüze gelindiğinde nasıl olur düşünemiyorum bile.
Lütfen bana yardımcı olun nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Bu arada lütfen annenizin yardıma ihtiyacı var gibisinden şeyler söylemeyin lütfen. Allah bir insana akıl, irade vermiş ki doğruyu yanlışı ayırt edebilsin diye. İlk yaptığı hata yerine geçer belki kabul ediyorum şeytana uymuş olabilir fakat ikinci ve üçüncü defa yapılmasının kabul edilebilir bir tarafı yok. Aklı olan, iradesi olan insan yaptığından pişman olur bu hareketlere devam etmez. Ki annem bu zamana kadar bize hep öğüt, nasihat veren bir insan. Bize hep dini, Allah'ı anlatan bir insan. Rabbim ıslah etsin böyle insanları hidayet etsin.
Bana bir yol gösterin lütfen. Ablama bu durumu anlatmalı mıyım? Erkek arkadaşıma anlatmalı mıyım? Ne yapmalıyım?
Böyle bir olayı kendi evladı tarafından duymak bence çok daha kötü. 3 kardeşin birlik olup annelerini karşılarına alıp konuşması gerek. Söylenecek birşeyler varsa anneleri söylemeli madem o kdar halt yiyo bunu söyleyecekte yürek olsun. Bi kadın bu şekilde saçma sapan ilişkiler yaşıyosA o evlilik zaten bitmiştir neyi düzeltebilirler ki tek yapılacak şey boşanmaları olur. O zaman kim ne yapıyorsa yapsın kaç yaşında çocuklara bu travmaları yaşatmaya hakkı yok ne annenin ne babanın.Bence bu durumu gizlemen çok yanlış olur. Sana yapılsa baban anlatsın istersin sonuçta. Babanın tepkisinden korkuyorsan( katil olma gibi) önce ablana anlat. Belki annen onun tepkisinden sonra düzelir. Ama hala devam ederse babana anlatmak evlatlık görevin bence. Bundan bir kaç yıl önce çok yakın bir arkadaşım da benzer bir durum yaşadı. Ama o babasına anlatmaya yanaşmadı. Daha sonra babası kendisi öğrendi.