- 29 Temmuz 2018
- 116
- 90
- 13
- 22
- Konu Sahibi Lifeisbetter
Babana söyle boşasın. Muhtemelen aynı şeyi baban yapsaydı burdaki yorumlarda farklı olacaktı emin ol.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Annen bu sekildd msj atiyosa ve onu biri aradiginda yasli biri oldugunu anlamiycak mi sesinden?
Mutsuz olsa anlarim boyle yapmasini bi yerde ama.. evliliginde mutlu olan kadin niye boyle yapsinki? Belkide sandigin kadar mutlu degillerdir
Yapar. Kadın yada erkek etrafta çok gördüm aile bireyi eksikliğinde , adam umreye gitmiş zamanında ,namaz niyaz tam tekmil. Babası vefat etti, ablası dış ülkeye yerleşti ve adam boşluğa düştü . Eşi ve çocukları bir ailesi olduğu halde adamın en son Instagram paylaşımları bir bardaydi. Depresyon ilaçları da içiyor. Ve eşi de yaşadıklarını kayıplara bağlıyor. Siz onu terapiste götürün mutlaka.
Fiilen aldatcak olsa kendini oldugu gibi tanitir en azindan bulusacak olsa biriyleAnnemin sesi incedir ve kibar konuşur inanın yaşını anlamayabilirler, telefonda konuşrken beni annem sanan ya da annemi ben sanan insanlar oluyor zaman zaman.
Babana söyle boşasın. Muhtemelen aynı şeyi baban yapsaydı burdaki yorumlarda farklı olacaktı emin ol.
babamlar gelicek birazdan yemek hazırlamam lazım aşkım.
Kardeşim yakaladığında mesaj içeeiği daha vahimmiş sanırım okurken sinir krizi geçirdi
Babama söylemeyi anneme ne olacağını düşünmekten çok babamın neler hissedip neler yaşayacağını düşündüğüm için istemiyorum. Aile paramparça olacak. Kardeşlerim de önüne çıkan ilk adamla evlenmeye kalkarsa evden kaçıp kurtulmak için tam bir yaprak dökümüne döner hikayemiz, çok kararsızım napıcağımı bilemiyorum o yüzden.
çok ilginç yahuAslında kendini başka biri gibi tanıtıyor sanırım yazdığı kişilere. Bir kişi de değildi çünkü iki üç kişiden mesajlar geliyordu. Bunları anlatırken utanıyorum inanın annem hiç böyle bi insan değildi. Bi mesajında şöyle yazıyordu babamlar gelicek birazdan yemek hazırlamam lazım aşkım. Sanki kardeşim sevgilisine yazmış yani o şekilde. Eğlence amaçlı olduğunu söylemişti ilk konuştuğumda zaten ama inatla yapmaya devam ediyor. Başına gelebileceklerin hepsini söyledim ona bak babamı sevdiğini söylüyorsun ama bu onu öldürür hiç düşünmüyor musun dedim ağlamaklı oluyor evet biliyorum diyor. Kardeşim yakaladığında mesaj içeeiği daha vahimmiş sanırım okurken sinir krizi geçirdi ben tahmin ettiğim için bakamadım mesajlara.
Otoriter bir eş, sözünden çıkmayan kadın... Bilemedim ne kadar mutlu. Belki size yansıtmıyor. Yaptığı çok yanlış ama annenizi tehdit etmek yerine onu derdini anlatabilecegi bir psikologa götürun.
Fiilen aldatcak olsa kendini oldugu gibi tanitir en azindan bulusacak olsa biriyle
Bence bi psikologa ya da paikatriste gitmeyi teklif etBen de bunu düşünüp biraz da olsa içimi rahatltmaya çalışıyorum ama korkuyorum artık her şeyden onu tanıyamıyorum.
Annenizin içinde ukde kalan bir şeyler olabilir mi? Gençliğini doya doya yaşadığından emin miyiz? Ya da özeniyor, merak ediyor olabilir mi? Çocuksu bir yanı var mıdır?
Kardeşlerinizin yaşı küçüktü değil mi? En küçükler de bu durumu biliyor mu?
Bu durumu saklamaya çalışmanız daha kötü olabilir. Sonuçları daha da ağır olabilir. Anneniz depresyonda olabilir, boşluğa düşmüştür belki. Kardeşleriniz okuyor mu? Mesleklerini ellerine aldılar mı? Eğer kardeşlerinizle aranızdaki ilişki iyiyse onlarla hayatları ve gelecekleri hakkında konuşup bir meslek edinmelerinin, kendi ayakları üzerinde durmalarının ne kadar önemli olduğundan bahsedebilirsiniz. Annenizi bir psikologa götürün lütfen. Ve sosyal medyadan bir an önce uzaklaştırın.
Kardeşlerim küçük derken en küçüğü liseye başladı ama bana göre bunlarla başaçıkabilecek yaşta değiller.
Aslında söylediğiniz bana şu an çok mantıklı geldi, annemin her zaman çocuksu bi tarafı vardır, çabuk alınır trip atar filan. Acaba dediğiniz gibi içinde mi kalmış bu tür duygular. Babamla evlendiğinde 18 yaşındaymış gözünü babamla açmış desem yeridir. Bu ara menopoz dönemi de olabilir ondan da şüpheleniyorum belki kendini genç kız dönemlerinde gibi hissetmek istiyordur.
Ben derdimVay arkadaş! Bunları babanız yapsa bir Allahın kulu da "al babanı psikoloğa götür,üzüntüsünden yapıyordur" demez.
Yaşadığınız çok zor bir durum. Babanız da yakında anlar zaten. Annenize tavır koymalı, belki görüşmeyi kesmelisiniz ki yaptığı şeyin bir bedeli olduğunu bilsin. Ailemi dağıtmak istemiyorum diyorsa bunu göstersin. Böyle devam ederse dağılacak çünkü. Siz ona fragmanı gösterin ki ayağını denk alsın.
Annem ve babam ayrıldığında kardeşim 12 yaşındaydı ve ben aynı sene farklı bir şehirde üniversite okumaya başlayıp onu yapayalnız bıraktım. Her gün ağlardı abla gel diye. Elim kolum bağlıydı. Yandım kavruldum gidemedim. Siz onların yanındasınız, kol kanat gerebilirsiniz. Destek olmanız o kadar önemli ki. Ayrıca emin olun başa çıkarlar. Ne kadar narin olursak olalım güçlüyüz. Gerçeklerle başa çıkarız.
Benim annem de çocuksudur o yüzden sordum. Bize sevgili tribi atar mesela :) İçinde kalmış olabilir, sakince konuşmayı deneseniz? Konuşabilirseniz eğer ne istediğini ya da ne hissettiğini anlayabilirsiniz aslında. Belki de her kadın gibi eşinden bir takım incelikler bekliyordur. Babacığınızla oturup konuşsalar şöyle uzun uzun, azıcık eski günler yad edilse?
Siz ne kadar ters tepki verirseniz o kadar içine kapanır anneciğiniz :) Sakin kalın, kardeşlerinizle de konuşun bi dinleyin annenizi.