• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem, babam daha ölmeden beni öksüz yetim bıraktılar :(

monic yanlışsam düzelt daha önce bir konun vardı gerçi konularının arasında göremedim ama. ailen sana evlenirken hiçbir yardım yapmamıştı ve üzerinede kredi çekmişlerdi sen ödüyordun değil mi?? hatta eşin yani o zamanki nişanlın birsüre sonra sana bu konuda tepki vermişti ve sen nişanlım cimri mi diye düşünmüştün. bu konu seninmiydi acaba??

hayır ben tek konu açtım oda annem ile ilgili. eşimin haberi vardı bu konudan ama babamın düzenli olarak ödeme yaptığını sanıyor. Ben bu krediyi hiç ödemedim. Eşim bonkördür ama aileme karşı tepkili, maddi yardım beklemedi hiçbir zaman, eşimin aileside bütün evi döşedi, birgün yüzüme vurmadılar. Ama ne annem ne babam bir kere arayıp teşekkür etmediler. Annem senin gibi kız alıyorlar, tabiki alacaklar demişti. Ben gururlu insanım ne kadar yüzüme vurmasalarda boynum bükük evlendim. :2:

evet doğru, kimse beni düşünmüyor, zaten hep duygusallığımdan kaybettim hep acıdım. bana acıyan yok. bu kadar fedakarlığa rağmen hala benden kötüsü yok.

babam ben para buldu mu yatıracam diyor ama ona güvenim kalmadı ki. ödeseydi öderdi bu noktaya gelmezdi.[/Q
DURUM HACİZ AŞAMASINA GELİRSE MAL VARLIĞIN O OLDUĞU İÇİN BANKA DA HEMEN ALACAĞINI ALMAK İÇİN APAR TOPAR SATAR EVİ VE DEĞEREİNDE SATILMAZ. AYRICA AVUKAT PARASI HACİZ MASRAFI KREDİ GECİKME BORCU DERKEN BORCUN DAHADA YÜKSELİR. SANA TAVSİYEM BANKA EL KOYMADAN SATMANIZ. AĞLAMAK ÇÖZÜM DEĞİL. ANNEN DURUMUN FARKINDA DEĞİL. ZATEN KÖTÜ OLMUŞSUN. YERİNDE OLSAM ONLARLA KONUŞUP ANLATMAYA ÇALIŞIRDIM ANLAMIYORLARSADA EVİ SATILIĞA ÇIKARIRDIM. BORÇ ONLARIN EV ONLARIN. EŞİNDE MECBUR DEĞİL ÖDEMEYE. TERSİ OLSA SENDE RAZI OLMAZDIN. MANTIKLI DÜŞÜNÜP KARAR VERİN YOKSA SONRA O EVDE KURTARMAZ BORCUNUZU

tamam canım pardon çok benzettimde o yüzden sordum.
tabiiki boynun bükük olur seni çok iyi anlıyorum ama takma kafana sonuçta eşinin ailesi iyiymiş ve senin ailenin yaptığı ayıbıda sana yüklemiyorlardır. ama bu problemi çözmen lazım. eşine anlat ve asla aileni savunma bende onlara çok kızgınım ne yapalım şimdi diye ona fikir sor. seninle bu yüzden kötü olmayacaktır sonuçta elinden birşey gelmiyorki bu konuda, konuşmuşsun laftan anlamamışlar.

evet doğru, kimse beni düşünmüyor, zaten hep duygusallığımdan kaybettim hep acıdım. bana acıyan yok. bu kadar fedakarlığa rağmen hala benden kötüsü yok.

babam ben para buldu mu yatıracam diyor ama ona güvenim kalmadı ki. ödeseydi öderdi bu noktaya gelmezdi.[/Q
DURUM HACİZ AŞAMASINA GELİRSE MAL VARLIĞIN O OLDUĞU İÇİN BANKA DA HEMEN ALACAĞINI ALMAK İÇİN APAR TOPAR SATAR EVİ VE DEĞEREİNDE SATILMAZ. AYRICA AVUKAT PARASI HACİZ MASRAFI KREDİ GECİKME BORCU DERKEN BORCUN DAHADA YÜKSELİR. SANA TAVSİYEM BANKA EL KOYMADAN SATMANIZ. AĞLAMAK ÇÖZÜM DEĞİL. ANNEN DURUMUN FARKINDA DEĞİL. ZATEN KÖTÜ OLMUŞSUN. YERİNDE OLSAM ONLARLA KONUŞUP ANLATMAYA ÇALIŞIRDIM ANLAMIYORLARSADA EVİ SATILIĞA ÇIKARIRDIM. BORÇ ONLARIN EV ONLARIN. EŞİNDE MECBUR DEĞİL ÖDEMEYE. TERSİ OLSA SENDE RAZI OLMAZDIN. MANTIKLI DÜŞÜNÜP KARAR VERİN YOKSA SONRA O EVDE KURTARMAZ BORCUNUZU

haklısın, tekrar konuşmak lazım. önce eşimle konuşsam daha iyi olacak. eşime ve ailesine, ailemi düzgün göstermek için çok çabaladım onlar benim kadar uğraşmadı. benden bu kadar kimin ne olduğunu herkes öğrensin.

tamam canım pardon çok benzettimde o yüzden sordum.
tabiiki boynun bükük olur seni çok iyi anlıyorum ama takma kafana sonuçta eşinin ailesi iyiymiş ve senin ailenin yaptığı ayıbıda sana yüklemiyorlardır. ama bu problemi çözmen lazım. eşine anlat ve asla aileni savunma bende onlara çok kızgınım ne yapalım şimdi diye ona fikir sor. seninle bu yüzden kötü olmayacaktır sonuçta elinden birşey gelmiyorki bu konuda, konuşmuşsun laftan anlamamışlar.

evet en doğrusu bu. haftasonu söylemeyi düşünüyorum, hem belki bir gelişme olur.

Aileni zor durumdan kurtarmak adina iyi niyetli bir seyler yapmisin, fakat sonuc olarak en büyük zarari gören taraf olmusun. Gercektende cok üzüldüm durumuna.. Insanin kendi annesinin ve babasinin bunu yapiyor olmasi insana daha cok koyar, herkesden herseyi beklersinde annenden ve babandan beklemezsin.
Özellikle babanin seni bu kadar zor durumda birakipta yinede hic bir sey yapmamasi dayanilir bir sey degil, yok yani madem hic bir sey olmaz diyor, ozaman borcu yine kendi üzerine alsin, sonucta bir sey olmaz demek cok kolay..
Eminim herkesin annesi babasi basinin tacidir, fakat bir anne ve baba evladina bunu yapabiliyorsa ozaman onlarda vijdan dene seyden eser kalmamistir. Benim sana tavsiyem kendi evinin huzurunu düsünmen, kocanla aranin acilmamasi icin bir an önce bir hal ceresi bulman gerek. Babanla bir kere daha konus ve eger bir sey olmaz diyebiliyorsa bu kadar rahatlikla ozaman borcu tekrar kendi üzerine alsin. Eger baban bunu yapmazsa ozaman senin üzerine olan evi sat.. Annen ve baban senin basina sardiklari belada yaninda olup yardimci olmaya calismiyorlarsa, ozaman senin yapabilecegin tek sey sadece kendini ve kendi cikarini düsünmek olacak bu durumda.
Son bir tavsiyem daha var; sakin bundan sonra esinden gizli hic bir sey yapmaya kalkisma, sonra evliligine cok büyük zararlar verirsin.. Bak sen bile bu olayi ondan gizlerken ne kadar yiprandin su kisa sürede..
Umarim herseyi yoluna koyabilirsin.. Allah yar ve yardimcin olsun..

Aileni zor durumdan kurtarmak adina iyi niyetli bir seyler yapmisin, fakat sonuc olarak en büyük zarari gören taraf olmusun. Gercektende cok üzüldüm durumuna.. Insanin kendi annesinin ve babasinin bunu yapiyor olmasi insana daha cok koyar, herkesden herseyi beklersinde annenden ve babandan beklemezsin.
Özellikle babanin seni bu kadar zor durumda birakipta yinede hic bir sey yapmamasi dayanilir bir sey degil, yok yani madem hic bir sey olmaz diyor, ozaman borcu yine kendi üzerine alsin, sonucta bir sey olmaz demek cok kolay..
Eminim herkesin annesi babasi basinin tacidir, fakat bir anne ve baba evladina bunu yapabiliyorsa ozaman onlarda vijdan dene seyden eser kalmamistir. Benim sana tavsiyem kendi evinin huzurunu düsünmen, kocanla aranin acilmamasi icin bir an önce bir hal ceresi bulman gerek. Babanla bir kere daha konus ve eger bir sey olmaz diyebiliyorsa bu kadar rahatlikla ozaman borcu tekrar kendi üzerine alsin. Eger baban bunu yapmazsa ozaman senin üzerine olan evi sat.. Annen ve baban senin basina sardiklari belada yaninda olup yardimci olmaya calismiyorlarsa, ozaman senin yapabilecegin tek sey sadece kendini ve kendi cikarini düsünmek olacak bu durumda.
Son bir tavsiyem daha var; sakin bundan sonra esinden gizli hic bir sey yapmaya kalkisma, sonra evliligine cok büyük zararlar verirsin.. Bak sen bile bu olayi ondan gizlerken ne kadar yiprandin su kisa sürede..
Umarim herseyi yoluna koyabilirsin.. Allah yar ve yardimcin olsun..

yorumun için teşekkür ederim. evi satılığa çıkarmak son çarem, o noktaya umarım gelmez. babamın kredisini ben üzerime aldım, ona tekrar vermezler.
ayrıca eşimden gizli bir şey yapmadım. o biliyor bu borcu üzerime aldığımı tek bilmediği babamın ödemeleri aksattığı.

asıl onların sana bu öneriyle gelmesi lazımdı.
kızımızın evine bizim yaptığımız borç yüzünden haciz gideceğine evi satalım demeleri gerekirdi.
bir ev parasına denk gelecek borcu üzerine alman hem kendine hem de eşine haksızlık olur.
sonuçta yeni bir yuva kurmuşsun artık kendi yuvana yatırım yapmalısın.
tabiki eğer anne baba sıkışırsa onlara da yardım etmek gerekir ama bu tutar bir ev parası olamazki.

hem iş icra boyutuna geldiğinde ister istemez o ev satılır.
hemde fiyatının çok altına.

asıl onların sana bu öneriyle gelmesi lazımdı.
kızımızın evine bizim yaptığımız borç yüzünden haciz gideceğine evi satalım demeleri gerekirdi.
bir ev parasına denk gelecek borcu üzerine alman hem kendine hem de eşine haksızlık olur.
sonuçta yeni bir yuva kurmuşsun artık kendi yuvana yatırım yapmalısın.
tabiki eğer anne baba sıkışırsa onlara da yardım etmek gerekir ama bu tutar bir ev parası olamazki.

hem iş icra boyutuna geldiğinde ister istemez o ev satılır.
hemde fiyatının çok altına.

kesinlikle. bir anne baba önce kendi evladının rahatını düşünmeli. benimkiler benciller. önce kendileri. en son konuşmamızda annemin önerisi gerçekten inanılır gibi değildi. evine almadığı, türlü hakaretler ettiği, ona göre dünyanın en kötü insanı olan eşim, bankadan kredi çekip evi kurtarmalıymış. anne bu kadar olaydan sonra yapar mı bunu diyince, evet o kötü bir insan yapmaz dedi. ben anladım insan böyle deliriyor.

banka zaten ev senin üstüne olduğu için eve el koyar satar canım ailen istesede istemesede bu kaçınılmaz.hatta bir arkadaş değerinin altında satılır demiş.bence bankadan önce sen durumu ailene anlat eşinle de konuş evi sat borcunu kapat :31:bir daha da kimse için kendini böyle zor duruma düşürme:50:ayrıca annan ve baban çok benciller onların sana yardımcı olmaları gerekirken bir de hakaret etmeleri çok sinir bozucu:20:

eşimle konuştum. bu duruma gelindiği için çok üzüldü. çok olgun davrandı. annen babandır tabiki onlara güvenip kefil olacaktın ama keşke baban arayıp durumu haber verseydi dedi. en başından beri fark etmişti zaten ailemin beni umursamadığını. seni umursamadıkları için benide sevmediler dedi. evden gelinlikle çıkarken bile öksüz gibi çıktın sen dedi. çok ilgisizlerdi hiç bunu kabul etmedin ama ben haklı çıktım, keşke çıkmasaydım dedi. bana sıkı sıkı sarıldı annem babam bile bana böyle sarılmamıştı. biraz bekle bir çözüm aransın olmadı sat evi dedi. ama ben biliyorum annem hayatta kabul etmez, bizi bu duruma düşürdüğü için babama çok kızgın, babamın çözmesini bekliyor fakat babamda ödeyemiyor borçları. kimse üzülmeden bu olay çözülse keşke.

eşimle konuştum. bu duruma gelindiği için çok üzüldü. çok olgun davrandı. annen babandır tabiki onlara güvenip kefil olacaktın ama keşke baban arayıp durumu haber verseydi dedi. en başından beri fark etmişti zaten ailemin beni umursamadığını. seni umursamadıkları için benide sevmediler dedi. evden gelinlikle çıkarken bile öksüz gibi çıktın sen dedi. çok ilgisizlerdi hiç bunu kabul etmedin ama ben haklı çıktım, keşke çıkmasaydım dedi. bana sıkı sıkı sarıldı annem babam bile bana böyle sarılmamıştı. biraz bekle bir çözüm aransın olmadı sat evi dedi. ama ben biliyorum annem hayatta kabul etmez, bizi bu duruma düşürdüğü için babama çok kızgın, babamın çözmesini bekliyor fakat babamda ödeyemiyor borçları. kimse üzülmeden bu olay çözülse keşke.

Şimdi anneme okudum konuyu ve son durumu.Eşinizin tavrını çok beğendi,sizin aileniz için çabalarının ödülünü eşinizle aldığınızı düşünüyor.
Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.Ne kadar tutumları yanlış da olsa anne-babalar o ev satıldığında durumları kötü olacak.
Gelgelelim gelinecek en son noktaya gelinmişse başka çare de yok.
Annem,''çalışıyorsa takside bağlasınlar yavaş yavaş ödesinler.'' diye önerdi.
..
Hadi babanızı anlıyorum,kendini suçlu hissediyor o tamam.
Ama annenizi anlayamadım.Bu evin satılması ihtimali var,ev satılırsa ne yapacak,kızına gidecek.Neden yardım isteme ihtimali olduğu bir insan için alttan alacağına hakaretler eder?
Anlam veremedim.
Allah yardımcınız olsun.

Şimdi anneme okudum konuyu ve son durumu.Eşinizin tavrını çok beğendi,sizin aileniz için çabalarının ödülünü eşinizle aldığınızı düşünüyor.
Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.Ne kadar tutumları yanlış da olsa anne-babalar o ev satıldığında durumları kötü olacak.
Gelgelelim gelinecek en son noktaya gelinmişse başka çare de yok.
Annem,''çalışıyorsa takside bağlasınlar yavaş yavaş ödesinler.'' diye önerdi.
..
Hadi babanızı anlıyorum,kendini suçlu hissediyor o tamam.
Ama annenizi anlayamadım.Bu evin satılması ihtimali var,ev satılırsa ne yapacak,kızına gidecek.Neden yardım isteme ihtimali olduğu bir insan için alttan alacağına hakaretler eder?
Anlam veremedim.
Allah yardımcınız olsun.

annenize ve size teşekkür ederim. biliyor musunuz, evlenmeden evvel hayattaki en büyük şansım ailem derdim, yanılmışım. şimdi eşim diyorum, umarım o beni yanıltmaz. ailemin başka borçlarıda var onları ödedikleri için benim borcuma karışmıyorlar. annemi anlayan biri çıkmadı, sadece arkadaşlarım tanıdıkları için şaşırmıyorlar hareketlerine. annem çok enteresan bir insandır, işinin düştüğü adama bile kapris yapar. aslında hata bende, ben çok alıştırdım, benimle küsken çok ağlardım oda ağlama kızım ben senin yanındayım demezdi, benle dalga geçerdi yada kızardı. ihtiyacı olsa bile asla gelip bende kalmaz, gurur yapar. kapımız açık, kendi bilir.

siz çok güçlü bir kadınsınız,yaşadıklarınızı herkes katlanamaz..

millet boş meselelerle uğraşırken içinde bulunduğunuz

durumu her babayiğit kaldıramaz..peki bundan sonra olayların üstesinden gelebilir misin..

tabiki gelirsin ama eşinle artık ailen yüzünden tartışma olur mu..sen bile ailene hak vermezken

eşin onları haksız buluyor diye artık kavga etmeyin..bu durumda senin eşinden başka

dostun yok...annen defol git eve kurban demiş!! bu nasıl bir üsluptur anne ağzına hiç

yakıştıramadım ama annen annelikten ziyade karakter olarak bencil bir insan galiba..baban da öyle..üzgünüm..

senin her olayda can simidi olmana alışmışlar ve biliyor musunz alışkanlıkları değitirmek çok zordur..bundan sonra

onlara böyle bir koz verme..mesafeli ol..borçlar senin bütçeni aşmış ..aşmasa bile ödemek zorunda değildin..

ailenin dar zamanı olur ,ödenir ama senin ailen dar zamanda olduklarından değil ..keyfi ve sorumsuzluk

yaptıklarından bu kadar ,borca batmışlar..evi satmayı kabul etmezlerse ,sizin üzerinizden almalarını teklif edin..

anneniz evini kendi üzerine alsın ve kararını kendisi versin..sizi mali müşavir tayin etmişler sanki..

aileniz var işin içinde çok hassassınız,kırgınsınız,yorgunsunuz sizi anlamamak elde değil ama

artık sizde duygusal davranmayın mantığınızla hareket edin..size küserlerse de soğukkanlı olun..

sizin zaaflarınıza oynamalarına izin vermeyin yoksa siz daha çok zarar görürsünüz inanın..

dilerim işn en kısa zamanda sizin huzurunuzu bozacak bir mesele olmaktan çıkar bu durum...

Banka önce maaşınızın 1/4 üne haciz gönderir, sonra eğer başka mal varlığınız yoksa o evi satışa çıkarır, ilk satışta yüzde 60 ına, ilk satışta satılmazsa ikinci satışta yuzde 40 ına satılır ve banka satın alır, alıcı çıkmazsa. Yani ev yarı fiyatından aza satılmış olur. Bu parada borca yetmezse, borcunuzun kalanı devam eder. Siz anneniz razı olmasa bile o evi satın en iyisi..

bence annenizin razı olmasını beklemeyin hiç beklemeden direk satın.
çünkü anladığım kadarıyla anneniz hiç razı gelmeyecek bir insan.
ne gelirse sizin başınıza gelsin de ona gelmesin, öyle düşünüyor büyük ihtimalle.
bu kadar gaddar bir anne-babaya sahipken durup da düşünüyor olmanız bile çok saçma, hiç beklemeyin direk satın.

gerçekten çok üzüldüm canım ne zor bi durum anlamadım ki niye böyle yapıolar evlatlarısın sen onların, o kadar yardım etmişsin ama seni hiç düşünmüyolar nası anne baba anlamadım bi de sen suçlusun gibi bağırmalar hakaretler filan. Seninde bi yuvan var bi hayatın var nası bu kadar kara bulut dolaştırırlar üstünde, bide sen evlendin bizi sildin lafı da ne demek, tüm yaşamın boyunca kendini heba mı ediceksin yani

Bu şekilde düşünüyor ve hissediyor olmanız gerçekten çok üzücü...

“hayat bazılarına mutsuz olmakla duygusuz olmak arasında bir tercih hakkı tanır, daha fazlasını değil” diye bir söz vardır o geldi aklıma...

Allah yüzünüzü başka yerden güldürsün inşallah.

Bu şekilde düşünüyor ve hissediyor olmanız gerçekten çok üzücü...

“hayat bazılarına mutsuz olmakla duygusuz olmak arasında bir tercih hakkı tanır, daha fazlasını değil” diye bir söz vardır o geldi aklıma...

Allah yüzünüzü başka yerden güldürsün inşallah.

çok güzel sözmüş, ben galiba hep mutsuz olucam :2:

senin yaşadığın durumun nerdeyse aynısını yasadım senin annenin söylediklerinin aynısını annemde bana söylemişti hatta benim babamda senin baban gibi ne yapayım kendimi öldüreyimmi diyordu çıkıyordu işin içinden hergün ağlıyordum arada kalmışitım resmen benim düşündüyüm gibi annemlerin beni düşünmediyini gördüm allah razı olsun eşim hep yanımdaydı destek oldu bana bende mantığımı kullandım çözdüm işi 1 sene küs kaldık önceleri hak vermiyorlardı bize konuşuyorlardı zaman geçti herşey yerine oturdu ayrıntılı ve mantıklı düşünüm hak veriyorlar artık bize şuan aramız çok iyi

Back
X