• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem, babam daha ölmeden beni öksüz yetim bıraktılar :(

monicc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2011
239
3
46
İzmir
Merhaba arkadaşlar, annemin ilgisizliği ile ilgili bir konu açmıştım. Bu defa başıma bambaşka birşey geldi.
Evlenmeden evvel babamın işleri bozulmuş, yüksek miktarda borçlanmıştı. Babama yardımcı olmak için çektiği krediyi üzerime aldım. Fakat babamın işleri kötü gittiği için ödemeleri yapmıyor ve ben haciz durumu ile karşı karşıyayım. Babam üzülüyor bu duruma ama konu açılınca bana bağırıp çağırıyor, zaten bozuk olan sinirlerimi alt üst ediyor. Napayım kendimi öldüreyim mi diyor işin içinden çıkıyor. Ailem evlenirken bana hiç yardımcı olmadı, ne maddi ne manevi, öksüz gibi evlendim. Attılar beni başlarından resmen. Eşimle daha yeni yeni aramız düzeldi, ailemin bu tutumu yüzünden çok kavgalar ettik. Şimdi eşim öğrenicek bu durumu ve yine kavgalarımız başlayacak. O kadar üzülüyorum ki. Babam bişi olmaz diyip çıkıyor işin içinden, demiyor kızımın evinin huzuru kaçacak, eşin seni öldürmez diyor. Anneme söylüyorum annem umurumda değilsin git babana söyle ağla ona bulsun para diyor. Annemin oturduğu ev benim üzerime, ne kadar istemesemde bu durumdan kurtulmak için satılmasını önerdim. Annem beni evden kovdu ve bir sürü hakaret etti. Sen eve kurban ol dedi. Çok çaresizim, hayatım boyunca onlar için didindim çalıştım. Karşılığında gördüğüm muamele beni yıktı. Olay patlak vereli uyuyamıyorum, eşim bişiler olduğunu fark etti. Bu ara aramız o kadar iyiki kıyamıyorum söylemiyorum. Annemle bayramda yeni barışmıştık bu olayla tekrar küstük ama ben artık onunla konuşmayacağım. O bana hakaretler etti, evlendin seni sildim dedi. Çocuk gibi ağlattı beni ağzımdan çıkan tek laf, yazıklar olsun oldu.

Sonuç olarak daha ölmeden beni öksüz koydular, sırtımı yaslayabileceğim bir ailem değil, beni sırtımdan vuran bir ailem var. Allahım sen bana yardım et.

Son düzenleme:
Bir anne, baba nasıl bu kadar düsüncesiz ve gaddar olabilir diye hic sasırmıyorum..
Aynısından bizim ailemizde de var. Amcam!
Bugüne kadar hep babam ve dedemin sırtındaydı dedem rahmetli oldu, suan babamın sırtladı onu.
Aldıgı parayı yettiremez, borc yapar ama ödemez, kira vermez vs. vs.
Kira ödemez ev sahibi esyalara el koyar, gider babam parasını verir esyalarını alır. Karısı dogum yapar, gider hastaneden babam cıkarır. Ve daha niceleri.. İlk karısından olan cocugunu da dedem baktı hic umurunda degildi.
Aileniz size destek olacagına tam tersi köstek oluyor, size zarar veriyor.
Ne kadar aileniz bile olsa, hersey bir yere kadar baksanıza sizi hic düsünmüyorlar.
:26:
Babanızın parası olmayabilir ama bu sekilde isin icinden sıyrılması hic hos ve dogru degil.
Bir annenin ve babanın cocugunu düsünmesi gerekir.

daha önceki annenle ilgili konunuda okudum monic. çok üzücü bir durum insan ailesi tarafından sebepsiz yere dışlanınca eşine karşıda kötü hisseder kendini. kimisi eşinin ailesinden çeker seninki ise tam tersi. biliyorum sen kendi ailen böyle diye eşinin ailesine daha bir düşkün olmuşsun. gerçekten seni yaşarken öksüz bırakmışlar. sana tavsiyem eşinle konuş sonuçta senin suçun değil bunlar. aileni mazur göstermeyede çalışma çünkü onlar seni düşünmüyorlar.

senin yazdıklarını görünce çok üzüldümm. annem beni çok sever ablamıda sever onada iyi davranır ama aslında o benden çok daha hayırlı bir evlat. buna rağmen yinede bana baktığı gibi sevgiyle ona bakmaz. ablama çok üzülüyorum bu yüzden, bu daha az sevilme durmunu hissettiğine eminim. yazdıkların beni çok etkiledi:14: maalesef aileler evlatlar arasında ayrım yapıyorlar bu bir gerçek. iki konunu birbirine karıştırıp bir cevap yazdım ama kusura bakma. inşallah sorunlarını halledersin.

Bir anne, baba nasıl bu kadar düsüncesiz ve gaddar olabilir diye hic sasırmıyorum..
Aynısından bizim ailemizde de var. Amcam!
Bugüne kadar hep babam ve dedemin sırtındaydı dedem rahmetli oldu, suan babamın sırtladı onu.
Aldıgı parayı yettiremez, borc yapar ama ödemez, kira vermez vs. vs.
Kira ödemez ev sahibi esyalara el koyar, gider babam parasını verir esyalarını alır. Karısı dogum yapar, gider hastaneden babam cıkarır. Ve daha niceleri.. İlk karısından olan cocugunu da dedem baktı hic umurunda degildi.
Aileniz size destek olacagına tam tersi köstek oluyor, size zarar veriyor.
Ne kadar aileniz bile olsa, hersey bir yere kadar baksanıza sizi hic düsünmüyorlar.
:26:
Babanızın parası olmayabilir ama bu sekilde isin icinden sıyrılması hic hos ve dogru degil.
Bir annenin ve babanın cocugunu düsünmesi gerekir.

evet zaten beni üzen taraf üsluplar, herkes bağırıyor bana. Sanki benim keyfi borcum. Bunu yediremiyorum, buna üzülüyorum.

daha önceki annenle ilgili konunuda okudum monic. çok üzücü bir durum insan ailesi tarafından sebepsiz yere dışlanınca eşine karşıda kötü hisseder kendini. kimisi eşinin ailesinden çeker seninki ise tam tersi. biliyorum sen kendi ailen böyle diye eşinin ailesine daha bir düşkün olmuşsun. gerçekten seni yaşarken öksüz bırakmışlar. sana tavsiyem eşinle konuş sonuçta senin suçun değil bunlar. aileni mazur göstermeyede çalışma çünkü onlar seni düşünmüyorlar.

senin yazdıklarını görünce çok üzüldümm. annem beni çok sever ablamıda sever onada iyi davranır ama aslında o benden çok daha hayırlı bir evlat. buna rağmen yinede bana baktığı gibi sevgiyle ona bakmaz. ablama çok üzülüyorum bu yüzden, bu daha az sevilme durmunu hissettiğine eminim. yazdıkların beni çok etkiledi:14: maalesef aileler evlatlar arasında ayrım yapıyorlar bu bir gerçek. iki konunu birbirine karıştırıp bir cevap yazdım ama kusura bakma. inşallah sorunlarını halledersin.

teşekkür ederim samimi cevabın için. aslında doğru söylüyorsun. eşimle kavgalarımızın temeli ailemi savunmamdı. o bana kabul et seni hiç düşünmüyorlar derdi. ben konduramazdım ve tartışmalarımız büyürdü. mutlaka söylemek zorundayım, kendimce sakinleşmeye çalışıyorum. dediğin gibi ailemi mazur görmeyeceğim bu defa. çocukluğumdan beri hep attılar zaten başlarından ama ben hep savaştım, dikkatlerini çekmeye çalıştım, yaranamadım. olmadı olmadı işte. 1 yıldır evliyim onlar yüzünden birgün yüzüm gülmedi. Sadece annem babam değil, ablamda bana ters davranıyor. Ev satılsın diyince bana ben kayınvalideme rezil olamam dedi. Ya benim rezilliğim?

Bu kadar düşüncesiz olamazlar hala hata arıyorum kendimde. Ne yaptımda hakettim ben bunu? kafayı yedirecekler bana.

Üzümle hata sende degil, sen cok bile dayanmıssın, yardımlarına kosmussun.
Böyle bir durumu kabul etmek zordur ama esin haklı bu konu yüzünden birbirinizi kırmayın babanızın borcu karsılıgında hacizlik durumunuz varmıs insallah bir hal caresini bulursunuz..

Üzümle hata sende degil, sen cok bile dayanmıssın, yardımlarına kosmussun.
Böyle bir durumu kabul etmek zordur ama esin haklı bu konu yüzünden birbirinizi kırmayın babanızın borcu karsılıgında hacizlik durumunuz varmıs insallah bir hal caresini bulursunuz..

sağol arkadaşım, ağlamaktan tipim kaydı resmen. İş yerime bile kağıt geldi, rezil oldum cidden. Köşe bucak bir yer bulup ağlıyorum sonra işime dönüyorum. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Amin.

Borç miktarı çok mu canım yani senle eşinin ödeyemeyeceği bir miktar mı? Öyle ise ev satılıp borç ödenip kalan miktarla da annenlere daha ucuz bir ev alınabilir.

Borç miktarı çok mu canım yani senle eşinin ödeyemeyeceği bir miktar mı? Öyle ise ev satılıp borç ödenip kalan miktarla da annenlere daha ucuz bir ev alınabilir.

Bizim ödeyemeyeceğimiz kadar çok fazla. Ev satılsa anca yeter. Ama annem yanaşmıyor. Başına ne gelirse gelsin, eve dokundurtmam diyor. Söyledim diye demediği laf kalmadı. Onun rızası olmadan satmayada gönlüm el vermez. :(

canım soylesene ailene eğer odeyemezsen zaten banka satar o evi. hemde çok ucuza gider. onlara bu durumu anlat. gerekirse satın tabi. ALLAH korusun icraya düşersen ev değerinin çok altında satılır

canım soylesene ailene eğer odeyemezsen zaten banka satar o evi. hemde çok ucuza gider. onlara bu durumu anlat. gerekirse satın tabi. ALLAH korusun icraya düşersen ev değerinin çok altında satılır

Evet arkadaş çok mantıklı bir yorum yapmış.

o noktaya gelene kadar bizimkiler satmak istemiyor.

Valla haciz durumu olursa nolacak? Ne zaman gelebilir icracılar?

bugün bankacıyla konuşup onu hallettim ama kesinlikle ödeme istiyorlar. Ben ödeme yapabilirim ama eşimin razı geleceğini sanmıyorum oda ev satılsın diyecek, neden biz bu borcu ödüyoruz diyecek. haklıda. ailem bugünleri düşünmeliydi, keşke evlenirken beni önemsediklerini belli etselerdi, eşim seni umursamıyorlar sen neden borcu ödeyesin ki der.

Bunca yaşanmışlıktan sonra hala anneninizin rızasınımı düşünüyorsunuz. pess vallahi size diyecek laf bulamıyorum. Bakın arkadaşın dediği gibi banka o evi borç karşılığı zaten elinizden alır ama çok ucuza gider, madem sizin üzerinize o ev Anneniz ne derse desin satılığa çıkartın ve borcu ödeyin derim ben size. Zaten Ailenizin size hayrı yok bari eşinizle de huzursuz olup kavga gürültü yapıp işi iyice içinden çıkılmaz duruma getirmeyin. Sizin durumunuza üzülmeyip size "sen bu eve kurban ol" diyen anneden ne hayır gelir ki size, ablanıza gelince ne demekmiş "ben kayınvalideye rezil olamam" Babanız zaten apayrı bir dert. Kusura bakmayın ama kimse sizi ve geleceğinizi, evliliğinizi düşünmüyor açın artık gözlerinizi bence.

Satın o evi, ödeyin borcu bakın nasıl kıymetli olursunuz. Bu devirde deveye diken.............. hesabıdır arkadaşım.

Sonuçta üç kuruş beş kuruş ödeme yaptın diyelim ama bu arada baban para bulabilecek mi? Böyle bir ihtimal var mı?Yoksa sen bu borcu kapatamazsan hem verdiğin paralar boşa gider hem de ev satılır sonunda.

o noktaya gelene kadar bizimkiler satmak istemiyor.

bugün bankacıyla konuşup onu hallettim ama kesinlikle ödeme istiyorlar. Ben ödeme yapabilirim ama eşimin razı geleceğini sanmıyorum oda ev satılsın diyecek, neden biz bu borcu ödüyoruz diyecek. haklıda. ailem bugünleri düşünmeliydi, keşke evlenirken beni önemsediklerini belli etselerdi, eşim seni umursamıyorlar sen neden borcu ödeyesin ki der.

Kusura bakmayın ama eşiniz yerden göğe kadar haklı, anne-baba da bir yere kadardır. Nasıl biz kadınlar eşlerimizin anne-babalarına evlendikten sonra parasal yardım yapıp, rızkımızdan kesmelerini hoş görmüyorsak kocalarımızda aynı şeyi bizden beklerler.

Bunca yaşanmışlıktan sonra hala anneninizin rızasınımı düşünüyorsunuz. pess vallahi size diyecek laf bulamıyorum. Bakın arkadaşın dediği gibi banka o evi borç karşılığı zaten elinizden alır ama çok ucuza gider, madem sizin üzerinize o ev Anneniz ne derse desin satılığa çıkartın ve borcu ödeyin derim ben size. Zaten Ailenizin size hayrı yok bari eşinizle de huzursuz olup kavga gürültü yapıp işi iyice içinden çıkılmaz duruma getirmeyin. Sizin durumunuza üzülmeyip size "sen bu eve kurban ol" diyen anneden ne hayır gelir ki size, ablanıza gelince ne demekmiş "ben kayınvalideye rezil olamam" Babanız zaten apayrı bir dert. Kusura bakmayın ama kimse sizi ve geleceğinizi, evliliğinizi düşünmüyor açın artık gözlerinizi bence.

Satın o evi, ödeyin borcu bakın nasıl kıymetli olursunuz. Bu devirde deveye diken.............. hesabıdır arkadaşım.

evet doğru, kimse beni düşünmüyor, zaten hep duygusallığımdan kaybettim hep acıdım. bana acıyan yok. bu kadar fedakarlığa rağmen hala benden kötüsü yok.

Sonuçta üç kuruş beş kuruş ödeme yaptın diyelim ama bu arada baban para bulabilecek mi? Böyle bir ihtimal var mı?Yoksa sen bu borcu kapatamazsan hem verdiğin paralar boşa gider hem de ev satılır sonunda.

babam ben para buldu mu yatıracam diyor ama ona güvenim kalmadı ki. ödeseydi öderdi bu noktaya gelmezdi.

Kusura bakmayın ama eşiniz yerden göğe kadar haklı, anne-baba da bir yere kadardır. Nasıl biz kadınlar eşlerimizin anne-babalarına evlendikten sonra parasal yardım yapıp, rızkımızdan kesmelerini hoş görmüyorsak kocalarımızda aynı şeyi bizden beklerler.

kk topiklerinde okuyorum bende bu konuları, hakta veriyorum bayanlara. annem parası olduğu halde vermemişti bana evlendiğimde. hatta evde fazladan bir küçük ev aleti vardı. onu istemiştim olmayan çeyizime. o senin değil abine ayırdım ben onu, birgün evlenirse ona vereceğim demişti. çok içime oturmuştu. ben evlendikten sonra evini tadilat yaptırdı. Umarım ev satılmazda tamir ettirdiği evde oturur. O kadarda demiştim. çok borç var yaptırma diye. Sen evinde hayatını yaşıyorsun bırak bende yaşayayım demişti.

monic yanlışsam düzelt daha önce bir konun vardı gerçi konularının arasında göremedim ama. ailen sana evlenirken hiçbir yardım yapmamıştı ve üzerinede kredi çekmişlerdi sen ödüyordun değil mi?? hatta eşin yani o zamanki nişanlın birsüre sonra sana bu konuda tepki vermişti ve sen nişanlım cimri mi diye düşünmüştün. bu konu seninmiydi acaba??

Back
X