• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem babamı boşayacak

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
4.918
4.468
358
Merhaba herkese
Öncelikle şunu söyleyeyim bilen bilir belki,önceki yıl kış ayında aynı durumdan kaynaklı konu açmıştım ama annemin ve kardeşlerimin korkaklığından (cesaretli olmadıkları için bir arpa boyu yol alamıyorlar) yine aynı şeyi yaşayıp farklı bir konuda fikir istiyorlar.
Konu,Annemle babam.
Hep kavgalılar, kendimi bildim bileli, kavga dediğim ağız dalaşı değil,annemi hastanelik edene kadar döverdi,yoğurt bitti diye,karpuz o yokken kesildi bi parçası yenildi diye,kapıyı sert çarptık diye..
Biz de annem de çok dayak yedik.
Annemin ailesi sahip çıkmadı.(babası vefat etmişti annesi de gelinlerle yaşadığı için annemi hiç istemediler,abileri de arkasında duramadı,annem de çocuklarımı bırakıp gidemem deyip yıllarca çekti,çekiyor)
Ancak şuan en küçüğümüz 21 yaşında,üniversite okuyor,kız kardeşim benim gibi okul öncesi öğretmeni atanmayı bekliyor,bu yıl sınava girecek..
Bir de babamın açtığı bir dükkanı işleten 26 yaşında evli erkek kardeşim var. (evlilik nedir bilmeden sırf sevgilisine inat evlenip şu an çok pişman olan pişman olduğu için de eşine çocuğuna sadık olmadığı için sürekli eşiyle dövüşen biri,yani o da eşi de fazlasıyla mutsuz ama babam ayıp dediği için boşanamıyorlar)
Sadede gelmeden bu detayları vermek istedim ki fikir verirken bilin istedim..
Konu şu,
Annem daha önce iki erkek kardeşim ve kız kardeşimle evden çıktı babam dükkanı işleten kardeşimi hırsızlıkla suçladığından,annemlerle eşiyle çıktı evden ama ekonomik olarak kendilerine yetemediler geri döndüler,iş bulamadılar,buldukları işi beğenmediler.
Babam da bi daha anneme veya çocuklarına hakaret etmeyeceğine dair sözler vermişti,onlar da saflık edip döndü.
Ancak geçtiğimiz gün benzer şeyler yaşandı,konu bu defa farklı (onun ilgisinin olmadığı bir konuda fikir beyan ettiği için) küçük olan (21 yaşındaki) kardeşimi öldürme teşebbüsüyle dövmüş epey,yazlıkta olduğu için kardeşim jandarmayı arıyor jandarma gelince annem korkusundan (daha önceki şikayetlerinden sonuç çıkmayıp daha fena dayaklar yediği için) şikayetçi değiliz dedirtmiş kardeşime..
Ancak babam kardeşimi eve almam diye yemin etmiş (çünkü o da babama karşılık vermiş o esnada)
Kardeşim şuan ablamda kalıyor babam asla affetmez affetse de o gitmek istemez artık.
Çok kötü bir baba, saçını yapış şekline bile karışır, serseri tipli çocuklar da değil kardeşlerim ama daha önce belirttiğim gibi her şeyimize karışır döverdi,döver de hala.
Annem şimdi kardeşim için evden çıkayım diyor ancak mal vermem sana demiş,hepsini başkasının adına yaptım demiş (buna çok inanmıyoruz çünkü babam çok uyanıktır kimseye güvenip bunu yapmaz)
Fakat daha önce evden gittikleri için bu defa da giderlerse ilk işi malını birine devretmek olacaktır.
Sorum şu,boşanma davası için dilekçe verirken mi mal için tedbir istenir ? Ya da şayet bütün mallarını dediği gibi birine devretmişse nasıl mallarının olduğunu ispat edebiliriz ?

DİPNOT:lütfen sorum hakkında fikri olanlar cevap yazsın,daha önce de çok konu açtım alakasız insanlar toplaştı kavga patırtı konumu kapattırdı.
Topiğin adı “derdim var”
Başkasının derdiyle kafa bulmayın.

Son düzenleme:
Sorunuzun cevabını bilmiyorum ama erkek kardeşinizin eşini aldatmasını,sevgilisine inattan evlendi ve evlendiği için pişman oldu diye aklamaya çalışmanızı doğru bulmadım

Sorunuzun cevabını bilmiyorum ama erkek kardeşinizin eşini aldatmasını,sevgilisine inattan evlendi ve evlendiği için pişman oldu diye aklamaya çalışmanızı doğru bulmadım
Aklamak değil aksine kardeşimi hatalı göstermek için özellikle sevgilisine inat evlendi (yani büyük bir hata yaptı) demek istedim..
Sizin yorumlayışınız böyle teşekkürler.

Öyle kolay değil birilerinin üzerine mal aktararak benim bişeyim yok demeler... Zaten sizin dava açtığınız tarihten sonra olursa hiç kaçarı yok. Üşenmeyin bir avukata danışın mutlaka, Adliyelerde küçük bir meblağ karşılığı danışmanlık alabiliyordunuz eskiden şimdiki durumu bilmiyorum, vardır muhtemelen yine

Tam prosedür nedir bilmiyorum ama annenizin sizin saklı payınız var öyle malından ona buna yağdıramaz yani dava açılıyor bildiğim kadarıyla. Tabi benimki kabastaslak hukuk bilgisi hukuk mezunu arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar. Umarım anneniz bu sefer geri adım atmaz ve kurtulursunuz ailecek bu manyak adamdan. Bol şans.

anlamadınız sanırım güldüğünüze göre.
öyle kafaya göre devir yapılmaz.. mesela ev mi mesele devrettim diyip çıkamaz. sattım derse de evin ederinin hesabına yatmış olması lazım.

anlamadınız sanırım güldüğünüze göre.
öyle kafaya göre devir yapılmaz.. mesela ev mi mesele devrettim diyip çıkamaz. sattım derse de evin ederinin hesabına yatmış olması lazım.
Evet babamın hesabından bahsettiğinizi anlamamıştım 😬
Avukatın hesabına parayı atın görürsünüz gibi anladım.
Burda normal bi yorum görmek zor oluyor ondan sanırım 😊 teşekkür ederim

Evet babamın hesabından bahsettiğinizi anlamamıştım 😬
Avukatın hesabına parayı atın görürsünüz gibi anladım.
Burda normal bi yorum görmek zor oluyor ondan sanırım 😊 teşekkür ederim

siz avukat tutun resmi yollardan hepsini çıkarttırır. mal kaçırmak için yaptıysa iptal olur işlem zaten.

Merhaba herkese
Öncelikle şunu söyleyeyim bilen bilir belki,önceki yıl kış ayında aynı durumdan kaynaklı konu açmıştım ama annemin ve kardeşlerimin korkaklığından (cesaretli olmadıkları için bir arpa boyu yol alamıyorlar) yine aynı şeyi yaşayıp farklı bir konuda fikir istiyorlar.
Konu,Annemle babam.
Hep kavgalılar, kendimi bildim bileli, kavga dediğim ağız dalaşı değil,annemi hastanelik edene kadar döverdi,yoğurt bitti diye,karpuz o yokken kesildi bi parçası yenildi diye,kapıyı sert çarptık diye..
Annemin ailesi sahip çıkmadı.(babası vefat etmişti annesi de gelinlerle yaşadığı için annemi hiç istemediler,abileri de arkasında duramadı,annem de çocuklarımı bırakıp gidemem deyip yıllarca çekti,çekiyor)
Ancak şuan en küçüğümüz 21 yaşında,üniversite okuyor,kız kardeşim benim gibi okul öncesi öğretmeni atanmayı bekliyor,bu yıl sınava girecek..
Bir de babamın açtığı bir dükkanı işleten 26 yaşında evli erkek kardeşim var. (evlilik nedir bilmeden sırf sevgilisine inat evlenip şu an çok pişman olan pişman olduğu için de eşine çocuğuna sadık olmadığı için sürekli eşiyle dövüşen biri,yani o da eşi de fazlasıyla mutsuz ama babam ayıp dediği için boşanamıyorlar)
Konu şu,
Annem daha önce iki erkek kardeşim ve kız kardeşimle evden çıktı babam dükkanı işleten kardeşimi hırsızlıkla suçladığından,annemlerle eşiyle çıktı evden ama ekonomik olarak kendilerine yetemediler geri döndüler,iş bulamadılar,buldukları işi beğenmediler.
Babam da bi daha anneme veya çocuklarına hakaret etmeyeceğine dair sözler vermişti,onlar da saflık edip döndü.
Ancak geçtiğimiz gün benzer şeyler yaşandı,konu bu defa farklı (onun ilgisinin olmadığı bir konuda fikir beyan ettiği için) küçük olan (21 yaşındaki) kardeşimi öldürme teşebbüsüyle dövmüş epey,yazlıkta olduğu için kardeşim jandarmayı arıyor jandarma gelince annem korkusundan (daha önceki şikayetlerinden sonuç çıkmayıp daha fena dayaklar yediği için) şikayetçi değiliz dedirtmiş kardeşime..
Ancak babam kardeşimi eve almam diye yemin etmiş (çünkü o da babama karşılık vermiş o esnada)
Kardeşim şuan ablamda kalıyor babam asla affetmez affetse de o gitmek istemez artık.
Çok kötü bir baba, saçını yapış şekline bile karışır, serseri tipli çocuklar da değil kardeşlerim ama daha önce belirttiğim gibi her şeyimize karışır döverdi,döver de hala.
Annem şimdi kardeşim için evden çıkayım diyor ancak mal vermem sana demiş,hepsini başkasının adına yaptım demiş (buna çok inanmıyoruz çünkü babam çok uyanıktır kimseye güvenip bunu yapmaz)
Fakat daha önce evden gittikleri için bu defa da giderlerse ilk işi malını birine devretmek olacaktır.
Sorum şu,boşanma davası için dilekçe verirken mi mal için tedbir istenir ? Ya da şayet bütün mallarını dediği gibi birine devretmişse nasıl mallarının olduğunu ispat edebiliriz ?

DİPNOT:lütfen sorum hakkında fikri olanlar cevap yazsın,daha önce de çok konu açtım alakasız insanlar toplaştı kavga patırtı konumu kapattırdı.
Topiğin adı “derdim var”
mal kaçırma davası açarsınız, kimin üzerine neyi devretse kayıtlı zaten bunlar.başkasının adına aklı sıra malları devrederse bir de mal kaçırmaktan ceza yer

Tedbir kararı çıkartarak boşanma davası açılabilir. Biraz gizliden gizliye hareket etmek lazım. Ancak erkek kardeşiniz ve eşinin ise ciddi anlamda düzelmesi için kabullenmek yerine çözme yoluna gitmelisiniz.

Merhaba herkese
Konu,Annemle babam.
Konu şu,

Topiğin adı “derdim var”
Hemen bir avukata gidin.bütün mallara tedbir konması için dilekçe versin. Tedbir koydurmazsanız devreder hemen.

Evliyken da mallara ihtiyadi tedbir konulabilir. Ancak sizdeki dayak olayı öldüresiye. Bir sürü yetişkin insan bir kişinin şiddetine maruz kalıyorsunuz. Daha da kötüsü hepiniz toplanıp bir araya gelip o adamdan uzak bir hayat kurmaktan acizsiniz. Asıl sorgulanması gereken bu.

Yapacağınız ilk iş baba için uzaklaştırma kararı aldırmak ve akabinde hemen anne ve eğitim alan çocuklar için tedbir nafakası davası açmak ve sonrasında düzelmezse boşanma davası açıp hayatınızdan şutlamak. . Hepiniz yetişkin insanlarsınız artık ayaklarınızın üstünde durmaya bakın. Böyle hayat olmaz çünkü

Geçmiş olsun

Ev varsa anneniz aile konutudur satılamaz şerhi koydurabilir tapuya bildiğim kadarıyla..

Back