- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
Sen babamı görmediğin için böyle konuşabiliyorsun. Babam zamanında bulduğumuz işlere bizi göndermedi. Çok iyi bir firmadan iş teklifi gelmişti ama eğitimi vardı ona bile izin vermedi. Onun için bizim bulduğumuz işler hep eften püften oldu. Biz hep salak salak şeyler yaptık onun için. Bulduğumuz işleri beğenmedi izin vermedi. Şimdide böyle oldu işte. Babamın yaşı var ama çakı gibi çakı. Bir görsen 20 yaş genç gösteriyor. Sağlığı genç bir delikanlıdan iyi.
Babam devlet kurumundan erken emekli oldu. Özel sektörde çalışıyordu derken çalıştığı yer batma noktasına geldi ve babamda dahil birçok kişiyi işten çıkarttılar. Babam işten çıkalı bir ay kadar oluyor ama babam aylar öncesinden işler kötü işten çıkartacaklar galiba deyip duruyordu.
Ayrıca içeride birkaç aylık maaşı ve tazminatı kaldı. İşyerine dava açtı babam. Ben geçen sonbaharda evlendim. Benim yüzümden annem borca girmişti bir miktar bunun dışındada harcamaları vardı her şeyide taksitle aldığı için bir sürü ödenecekler var. Yüklü miktar değil ama eve para girmeyince her şey fazla geliyor.
Onları ödüyordu tabi babam işten çıkınca kaldı taksitler. Annem kendi yapabileceği bir iş arıyordu. Derken dün lokantanın birinde işe girmiş. Yok boşları topluyormuş bilmem ne. 55 yaşında kadın yaşını geçtim hadi kas romatizması var falan. Yıllarca hasta annesiyle babasına baktı hem bedenen hem ruhen yıprandı.
Birde gitmiş işe girmiş. Babamda evde facelerde geziyormuş. Babama çok kızıyorum. İş yerinden maaşını tazminatını talep etmeden çıkmış onlarda annem koşturdu. Onu bırakın babam işten çıkaralacağını biliyorken onca ay iş bakmamış ki babamın mesleği var ve tanıdığıda çok istese öyle ya da böyle iş bulur. Ama iş peşinde koşmuyor anca iş ilan sitelerine bakıyor.
Annemin toplam borcu en fazla 1500 lira falandır o da taksit taksit zaten. Çok bir şey değil aslında. Benimde elimden bir şey gelmiyor. Nikahta takılanlar olsaydı verirdim ama bizde onları bozdurup borç kapadık. Bizde olsa annemi hayatta çalıştırmam. Orada sabah sekiz akşam yedi ayakta duracakmış. Dayanabildiğim kadar çalışırım diyor. 2-3 ay çalışacakmış. Dünden beridir aklım annemde. Canım çok sıkılıyor aklıma bir çözümde gelmiyor.
kocanızla bir olup da iki kişi 1500 lirayı çıkaramadınz mı
bu kadar mı batıksınız yani
yazık kadına
Hangi işe girebilirim şuan? Kim beni işe alır bu halimle? Çocuğum Allah'ın izniyle doğunca çalışacağım zatende. Şu anda evden yapabileceğim bir şeyler bakıyorum.
Hangi cevabim ? Benim klavyem kendi kendine mi yaziyor yoksa.19 yasimdan beri babamdan harclik almiyorum ben, evlilik icin onlardan para almak soyle dursun.
Annen senin evliligin sirasinda ordan burdan borc yapmis, bunu kendin soyledin. Senin anlattiklarin bunlar. Ilk mesajima bir bak ve cevabina da bir bak , haddini asip laf sokmaya calisan sensin.
1. Hamile olarak çalışacak tek insan sen değilsin,
2. babanın bi emeklisi zaten var tekrar çalışmak zorunda değil,
3. madem annene babana bu kadar değer veriyodun düğün zamanı onlara borç bırakıp gitmek yerine onlara biraz birikim yapar da evlenirdin muhtemelen kocan kaçmıyodu yada kızlar onu kapışmıyordu acele etmeseydin,
4. ona yok buna yok diyosun amacın sadece söylenmek çözüm aramak değil,
5. madem hiç çalışmadın o zaman örgü dantel biliyosundur, dantelin 1 yumağına altın istiyolar oturup el işi yapıver.
Cevabınla anneni babanı o yük altına çoktan koymuştun zaten. Benim değil annemin paraya ihtiyacı var. Konudan ne kadar uzak olduğun sırf konuşmak için konuştuğun buradan belli. İmece usulü cümlene hiç girmiyorum zaten. Hatta kaale bir almıyorum. Kendi çapında laf sokmaya çalışmaya devam edebilirsin.
Bu biraz seninle de ilgili
Mesela hiç bi kasiyer zaten yıllarca kalmaz
Bunu bile bile işe alır marketler veya mağazalar
Kendine uygun buluyorsan gider başvurursun
Bu halim derken burda birçok hamile iş kadını var
Gerginsin biraz anlıyorum
Gerek hamilelik gerek babanın vurdum duymazlığı
Ama annen elinden geleni yapıyoken, sende yardımcı olursan inan şu ankinden daha rahat olur kafan
Evde boncuk vs. bunlarla günlük ekmek makarna gelir ancak, o yüzden birçok kişi çalışmanı tavsiye ediyo. Evde boncuk işleyince borçlar bitmez
senin değil annenin paraya ihtiyacı var öyle mi? haklısın kadın gittiği tatilin parasını ödüyor!!! pes!!!!!
hiç hoş değil yazış şekliniz olmayınca olmuyor eşi tek çalışıyormuş herkes yüksek maaslar almıyor kıt kanaat geçiniyorlarmış ki birçok aile bu şekilde olmayınca 1500 değil 200 bile bulunamıyor bence bu kadar yüklenmeyin sadece sizin için demiyorum yanlış anlamayın
kusura bakmayın haddim olmadan mudahale ediyorum ama pes dedim xevabınıza.... hamama giren terler efendim. kız evlendirmek oglan evlendirmek kolay mı oyle. demeek siz kendi cocugunuza beni borca sokma git biriktir koca kacmıyo diceksiniz oyle mi... bu kadıncagız hamile haliyle bu kadar sert bir yorumu neden hak ettii bilmiyorum. iki canlı bir insanı siz bu kadar uzmeye nasıl cesaret edebiliyorsunuz.
konu sahibi arkadasım yorumların genelini okudum cogu senle polemige girmis calıs calıs diye ama uyma halden anlamayan insan cok bu devirde
Kasiyer olarak alırlar mı yani? Bunu bilmiyordum. Tavsiyen için sağol.
İyi canım almıyorsan ne yapabilirim? Herkesin şartları yaşantısı farklıdır. Evet annem bana özendi alma dedikçe aldı karşı taraf bir şey yapmadıkça annem özendide özendi. Tabikide bunları söyledim çünkü bunların utanılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum ben. Siz çok yücesiniz ben çok adiyim annemlerden para aldım. Siz kim oluyorsunuzda benim hakkımda atıp tutuyorsunuz? Tavsiye vereceğiniz yerde hemen suçluyorsunuz. Yazsaydınız arkadaşlar gibi evde şu yapılır bu yapılır diye. Ben okurkende çalıştım hemde iki üç yerde birden o zamanlar bende almıyordumda şartlar değişti sonradan.
insanların kendi akılları ve beyinleri var kendilerini savunabilirler bence, size gerek yok.Kıt kanaat geçiniyoduysa ailesi de belli ki önceden zengin değildi. O kadar borç bırakıp gitmeseydi o zaman annesine üzülüyosa.Oh ya ne güzel hayat insanlar oturdukları yerden vicdan rahatlatıyolar koca çalışsın evi kıt kanaat geçindirip borç ödesin, 55 yaşında anne çalışıp kızının düğün borcunu kapatsın, prensesimiz de oturduğu yerden babasına çalışmadığı için söylensin kızsın, kaç yaşındaki adam o yaştan sonra o hallere düşüyo diye üzülmeden herkes prensesin arkasını toplasın.Bu nası bi vicdandır ya? Hamileysen hamilesin, herkes neler yapıyo hamileyken haberin var mı?Bi senin mi canın tatlı?yazık değil mi annene babana nası bu kadar vicdansız olunabilir?adam zaten kaç yaşına kadar çalışıp emekli olmuş, geberene kadar çalışsın mı bi rahat yüzü görmesin mi?ayıp ya gerçekten.ailenize bi desteğiniz yok onu anladık da bari oturduğunuz yerden size yıllarca emek verip bakmış insanlarla ilgili böyle şeyler konuşmayın.Bari bunu yapmayın yani, aileye yapılan nankörlüğe hiçkimsenin tahammülü olduğunu sanmıyorum bu sitede.
Ben babama kin falan gütmüyorum. Sadece kızıyorum. Nikah şekerimi 2 lira? En çok nikah şekeri işine para veren adam tanesi başına 35 kuruş veriyor. Ve alıp götürmesini sen yapacaksın. Araba yok taksiyle götürsek taksi parası çıkmaz o kadar. Ben gittim gezdim bir sürü şekerci en fazla 35 kuruş işte. Tanesine 2 lira veren varsa banada söyle annemle beraber yaparız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?