• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem 55 Yaşında İşe Başladı. Canım Çok Sıkılıyor Bu Duruma.

cnm düşük yapmışsın sağlık sorunların var tabıkı çalışmayacaksın.kendınınden cok bebişini düşüneceksın .tabıkı korkun olacak. o yuzden çalış dıyenlerı bırde arkadasın yerıne kendılerını koymalarını ıstıyorum
Annen ıçın uzulmen normal hele baban dururken annenın calışması babanın facelerde vktını tuketmesı bencede cok ayıp.ama babanın ayıbı.kımse ıstemez annesı bu yastan sonra calışsın dıye...ama borç harc bı yerden bulamıyorsanız-eşin bulamıyorsa yapcak bırşey yok bırkaç ay sıkacak dişini annen.sen hamılesın gecmışte zaten uzuntu yasamışsın strese gırme şimdi bebişini düşün

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim:nazar:
Aslında çok borcunuz yokmuş,anneciğin 2-3 ay artık idare edecek ödeyincede çıkar işten..
Sende evde yapılabilecek işleri araştır ,örgü, boncuk işleme ,nikah şekeri yapımı gibi..Hem bebişin rahat eder hemde sen günlük Dr. işlerini aksatmamış olursun:13:
Bu tür işleri yapıp evine yardımcı olup oldukça katkı sağlayan arkadaşlarım var:34:

Eğer iki üç ay içerisinde gerçekten çıkacak ise kendinizi bu kadar yıpratmayız zaten hamilesiniz..
Annenin belirli bir yaştan sonra işe gitmesi ne demek iyi bilirim ... Allah kuvvet versin sağlık versin...
Aslında aklıma takılan babanız annenizin eline alışıp işe girmez ise sonrası için daha zor..

Evet konuştum dün annemle çıkacakmış iki üç ay sonra. Babam zaten eskiden beri kendini düşünür sadece. Hiç zoruna gitmiyor mu anlamıyorum. Babamın kaptanlık ehliyeti bile var. Kendi mesleğide başka bir alan. Hatta bir iş bulunmuştu ama babam beğenmedi gitmedi.

Niye etkilemesin lokantalarda ayakta kalıp yorulmasını istemiyorum. Çalışmanın ayıp olduğunu kim söyledi. Ayıp değil annem yoruluyor evet çok etkiledi maalesef. Beni hamile halimle işe alacak iki günde bir hastaneye gitmeme bir şey demeyecek ayrıca hamile olduğum için bulantılarıma falan hoşgörüyle yaklaşacak bir işveren bulun beni hemen işe alsın. Lafla peynir gemisi yürümüyor maalesef. Herkesinde şansı yaver gitmiyor.

Evde yapılabilcek şeyleri araştırıyorum zaten. En son nikah şekeri işine baktım ama maalesef geliri çok düşüktü. Başka bir şeyler bakıyorum. Arkadaşın biri çeyiz alıp satmakla ilgili bir şeyler söyledi onu araştıracağım bakalım şimdi.

pardon da evlenince işinize devam etseydiniz o vakit o ufak tefek dediğiniz borçlarınızı ödeyip bitirirdiniz. kimse sizi işe almaz evet bu durumda ki bende işveren olsam bende almazdım.
kimse annesinin babasının yorulmasını istemez acaba sorun gidin babanıza o memnun mu halinden. emekli maaşı varmış valla onu bile bulamayanlar var. siz eşiniz bir şekilde yardım edecektiniz. hatta bu durumda eşinize karşı duracaksınız ve borçlar sizin için yapılmış. ki yapılmış olmasa bile evlatsınız yardımcı olmak zorundasınız.

Yazıp yazmamakta çok tereddüt ettim çünkü günlerdir kınamamaya çalışıyorum ama beceremiyorum. Benim çok değer verdiğim komşu bir amca vardı. Emekliydi. Ev geçiminde sıkıntı olunca mermer atolyesinde işe girmek zorunda kaldı. Bu arada oğlu çalışmıyor sigara parasını bile babasından alıyordu. Mermer atolyesinden suratı bembeyaz tozla kaplı gelirdi eve. Ve o amca dün akciğer kanserinden vefaat etti. Bunu yazarken bile ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Babanız konusunda alınmakta haklı olabilirsiniz ama kardeşinize hiç bir şey demezken babaya bu kadar yüklenmeyi anlayamıyorum.

Son düzenleme:
Evet konuştum dün annemle çıkacakmış iki üç ay sonra. Babam zaten eskiden beri kendini düşünür sadece. Hiç zoruna gitmiyor mu anlamıyorum. Babamın kaptanlık ehliyeti bile var. Kendi mesleğide başka bir alan. Hatta bir iş bulunmuştu ama babam beğenmedi gitmedi.

Babanın bencilce hareketlerinden dolayı kızgınsın sanırım ve bu yüzden annenin çalışmasına bu kadar üzülüyorsun.
haklısın da annenin yaşı var epey.Aslında borç miktarı çok az.Baban bir iş bulunca işi bırakabilir hemen.
Bu kadar üzüp yıpratma kendini.
Ayrıca geçmiş olsun bir ameliyat geçirmişsin ve hamilesin de.
çalışmalısın diye üstüne gelinmesini doğru bulmadım şu şartlar altında.
Ama evde imkan olursa ufak tefek el işleri ile maddi bir gelir elde edebilirsin.
yoksa bugün bu halinle bir iş stresine girecek durumda değilsin.
önceden beri çalışıyor olsaydın zaten annene destek olurdun.
bence baban iş arıyor ise bulacaktır kısa zamanda uygun bir iş.
Hallolur yoluna girer gider herşey.
Sen bebeğini düşün ,sağlığını düşün.

Yazıp yazmamakta çok tereddüt ettim çünkü günlerdir kınamamaya çalışıyorum ama beceremiyorum. Benim çok değer verdiğim komşu bir amca vardı. Emekliydi. Ev geçiminde sıkıntı olunca mermer atolyesinde işe girmek zorunda kaldı. Bu arada oğlu çalışmıyor sigara parasını bile babasından alıyordu. Mermer atolyesinden suratı bembeyaz tozla kaplı gelirdi eve. Ve o amca dün akciğer kanserinden vefaat etti. Bunu yazarken bile ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Babanız konusunda alınmakta haklı olabilirsiniz ama kardeşinize hiç bir şey demezken babaya bu kadar yüklenmeyi anlayamıyorum.

Kardeşim ayrı bir mevzu zaten. Ondan bahsetmek istemiyorum.

pardon da evlenince işinize devam etseydiniz o vakit o ufak tefek dediğiniz borçlarınızı ödeyip bitirirdiniz. kimse sizi işe almaz evet bu durumda ki bende işveren olsam bende almazdım.
kimse annesinin babasının yorulmasını istemez acaba sorun gidin babanıza o memnun mu halinden. emekli maaşı varmış valla onu bile bulamayanlar var. siz eşiniz bir şekilde yardım edecektiniz. hatta bu durumda eşinize karşı duracaksınız ve borçlar sizin için yapılmış. ki yapılmış olmasa bile evlatsınız yardımcı olmak zorundasınız.

Neye pardon canım. Müneccim gibi geleceği görüp çalışmadığım için mi? Benim bir işim yoktu zaten devam edebileceğim. İşten çok önce ayrılmak zorunda kalmıştım. Bir iki yere daha girdim ayrıldım. Pardonda ayrılmasaydım değil mi? Bilip bilmeden konuşmak kolay. Konuşmaya devam edebilirsin buyur.

Kardeşim ayrı bir mevzu zaten. Ondan bahsetmek istemiyorum.

Neden peki? Babanızı yerden yere vuruyorsunuz, bencil diyorsunuz, sadece kendini düşünür iş aramaz ama sokaklarda koşar falan filan bir sürü şey dediniz. Esas kin güdülmesi gereken kişi babanız mı oluyor bu durumda?

Kısa vadede nikah şekeri işi annenizi işten çıkaracak kadar para getirmez hemen ama tam şu anda yapmaya başlayacağınız herhangi bir işi bunu sağlayamayabilir. Bu tarz işlerin bir oturma ve müşteri portföyü oluşturma zamanı vardır. Ama gene de başlayın ve ilerisi için yardımcı olun. 2 liradan 100 tane nikah şekeri 200 lira eder. buna bebek doğum günü, diş hediği gibi günlerde yapılacak kurabiyeler de dahil olabilir. Sanırım bu sitede girişimci insanların fikir paylaştığı bir bölüm vardı ama tam yerini bilmiyorum. Hem bunlar kafanızdaki düşünceleri dağıtmak için de işe yarayabilir.

Sakin olmaya çalışın. Stres size ve bebeğinize iyi gelmez. Kendi kendinizi yemenizin ne annenize ne de başka birine bir faydası olur. Allah yardımcınız olsun.

Neye pardon canım. Müneccim gibi geleceği görüp çalışmadığım için mi? Benim bir işim yoktu zaten devam edebileceğim. İşten çok önce ayrılmak zorunda kalmıştım. Bir iki yere daha girdim ayrıldım. Pardonda ayrılmasaydım değil mi? Bilip bilmeden konuşmak kolay. Konuşmaya devam edebilirsin buyur.

tavrın hiç hoş değil. fikir almak istemişsin yardımcım olmak amaçlı yazdım. tabi ki bilemem ne şartlarda olduğunu sadece anlattıkların üzerinden yorum yapabilirim fakat şunu bilirim;

düşmez kalkmaz bir Allah....

yolun açık sansın bol olsun...

Neden peki? Babanızı yerden yere vuruyorsunuz, bencil diyorsunuz, sadece kendini düşünür iş aramaz ama sokaklarda koşar falan filan bir sürü şey dediniz. Esas kin güdülmesi gereken kişi babanız mı oluyor bu durumda?

Kısa vadede nikah şekeri işi annenizi işten çıkaracak kadar para getirmez hemen ama tam şu anda yapmaya başlayacağınız herhangi bir işi bunu sağlayamayabilir. Bu tarz işlerin bir oturma ve müşteri portföyü oluşturma zamanı vardır. Ama gene de başlayın ve ilerisi için yardımcı olun. 2 liradan 100 tane nikah şekeri 200 lira eder. buna bebek doğum günü, diş hediği gibi günlerde yapılacak kurabiyeler de dahil olabilir. Sanırım bu sitede girişimci insanların fikir paylaştığı bir bölüm vardı ama tam yerini bilmiyorum. Hem bunlar kafanızdaki düşünceleri dağıtmak için de işe yarayabilir.

Sakin olmaya çalışın. Stres size ve bebeğinize iyi gelmez. Kendi kendinizi yemenizin ne annenize ne de başka birine bir faydası olur. Allah yardımcınız olsun.

valla canım bende bu durumu biraz anlatmaya çalıştım fakat arkadaş biraz gergin yanlış anladı beni.
toplumda sürekli erkek çalışmıştır ama kadında bir işin ucundan tutmak istiyor ne var bunda.
babası da yıllardır çalışmış belki bir süre evde dinlenmek istiyor da olabilir ayrıca size söylemek istemediği sağlık sorunları da olabilir değil mi?

Çevrenizde borç alacağınız kimse yok mu ?Meblağ çok az çünkü.
Ya da şu avon satan bayanlar gibi sizde böyle bir şey yapabilirsiniz.Çok şey getirmez belki ama en azından takistler ödenir anneniz rahatlar.

tavrın hiç hoş değil. fikir almak istemişsin yardımcım olmak amaçlı yazdım. tabi ki bilemem ne şartlarda olduğunu sadece anlattıkların üzerinden yorum yapabilirim fakat şunu bilirim;

düşmez kalkmaz bir Allah....

yolun açık sansın bol olsun...

Düşmez kalkmaz bir Allah elbette. Yardımcı olmak amacıyla bana bir şey yazan bir iki arkadaş var çeyiz işine bakabilirsin falan diyen. Onun dışında gerçek anlamda yardımcı olan birini göremedim ben.

Kendi maddi sorumluluklarini yerine getirmeden annesine babasina yuk olarak evlenenenleri hic mi hic anlamiyorum. Annen iyi yapmis ise girmekle, sonucta oturarak o borc odenmez. Cocugun var mi derdin var. :ssz:

haklısın canım ama işte bazı modeller var onlarda erkek kazanır erkek getirir erkek yapar erkek eder. kadın oturur çocuğunu doğurur evini temizler geri oturur çocuk yapar..... bu böyle devam eder.

gelinliğimi bile kendi paramla aldım ne eşimin ne kendi ailemi zora sokmamak için. gelinlik ufak bir örnekti evimde a dan z ye kimseyi borca sokmadan eşimle ben aldım. ( kiymet biliniyor mu hayır bilinmiyor orası ayrı mesele ama benim vicdanım rahat)

Ben babama kin falan gütmüyorum. Sadece kızıyorum. Nikah şekerimi 2 lira? En çok nikah şekeri işine para veren adam tanesi başına 35 kuruş veriyor. Ve alıp götürmesini sen yapacaksın. Araba yok taksiyle götürsek taksi parası çıkmaz o kadar. Ben gittim gezdim bir sürü şekerci en fazla 35 kuruş işte. Tanesine 2 lira veren varsa banada söyle annemle beraber yaparız.

Düşmez kalkmaz bir Allah elbette. Yardımcı olmak amacıyla bana bir şey yazan bir iki arkadaş var çeyiz işine bakabilirsin falan diyen. Onun dışında gerçek anlamda yardımcı olan birini göremedim ben.

canım burada fikir alışverişi oluyor sonuç olarak kimse kimseye para çıkarıp veremez. ama bu kadar az bir borçsa ve bu senden kaynaklanıyorsa eşin kredi çekecek vs borç bulacak o borcu sen ödeyeceksin.

haklısın canım ama işte bazı modeller var onlarda erkek kazanır erkek getirir erkek yapar erkek eder. kadın oturur çocuğunu doğurur evini temizler geri oturur çocuk yapar..... bu böyle devam eder.

gelinliğimi bile kendi paramla aldım ne eşimin ne kendi ailemi zora sokmamak için. gelinlik ufak bir örnekti evimde a dan z ye kimseyi borca sokmadan eşimle ben aldım. ( kiymet biliniyor mu hayır bilinmiyor orası ayrı mesele ama benim vicdanım rahat)

Sen ne diyorsun model falan düzgün konuş.

Back