• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem 55 Yaşında İşe Başladı. Canım Çok Sıkılıyor Bu Duruma.

kelimesi kelimesi katılıyorum size. kendi gibi düşünenlere yazmış canım sağol diye yada duymak istediklerini yazanlarla sorun yok farklı açılardan bakınca hiç kaçamağı yok.

Evet duymak istediklerim öyle tavsiyeler olduğu için teşekkür ettim. Siz ne yazdınız tavsiye olarak bir kere daha yaz o zaman görelim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yapılan yorumların bir kısmını okudum siz belki sizi eleştirenlere kızıyorsunuz ama bir çok eleştiride haklılar. Sürekli bu hamile halimle nasıl çalışayım kim iş verir falan yazmışsınız. Bende 8 ay önce doğum yaptım ve sizin şu anki haliniz gibi bende çalıştım ve bur da benim gibi çalışan çok arkadaşım var eminim. Hamilelik çalışmaya engel değil bu bahanelerin arkasına saklanmayın.

Ben psikoljik baskı mı yapmışım. Bu kadarda olmaz.

İyi canım almıyorsan ne yapabilirim? Herkesin şartları yaşantısı farklıdır. Evet annem bana özendi alma dedikçe aldı karşı taraf bir şey yapmadıkça annem özendide özendi. Tabikide bunları söyledim çünkü bunların utanılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum ben. Siz çok yücesiniz ben çok adiyim annemlerden para aldım. Siz kim oluyorsunuzda benim hakkımda atıp tutuyorsunuz? Tavsiye vereceğiniz yerde hemen suçluyorsunuz. Yazsaydınız arkadaşlar gibi evde şu yapılır bu yapılır diye. Ben okurkende çalıştım hemde iki üç yerde birden o zamanlar bende almıyordumda şartlar değişti sonradan.

Kirmizi ile yazdigin yerden ben onu anladim. Yazis tarzin cok inisli cikisli. Bir kendini kotuluyorsun, bir kendini yuceltiyorsun, bir tesekkur ediyorsun , bir de burasi benim konum hadi cikin yazmayin diyorsun.

Hamile oldugunu goz onunde bulundurarak daha fazla yazmiyorum yalniz benden alinti yapmayin, + gonderme de yapmayin.

Yardımcı oluyorlar derken ben pek göremedim. Sen yazar mısın gördüklerini. Ben yardımcı olanlara teşekkürümü ettim zaten.

sen senin gibi düşünenlere duymak istediklerine teşekkür ettin canım diğer geri kalana saydırdın sadece....ne demek istediklerini bile anlamadın.

Yapılan yorumların bir kısmını okudum siz belki sizi eleştirenlere kızıyorsunuz ama bir çok eleştiride haklılar. Sürekli bu hamile halimle nasıl çalışayım kim iş verir falan yazmışsınız. Bende 8 ay önce doğum yaptım ve sizin şu anki haliniz gibi bende çalıştım ve bur da benim gibi çalışan çok arkadaşım var eminim. Hamilelik çalışmaya engel değil bu bahanelerin arkasına saklanmayın.

Bir kısmını okumuşsunuz. Açık yaram olduğunu iki günde bir hastaneye gittiğimi tekrar ameliyat olmam gerekirken hamilelik yüzünden olamadığım için açık yara ve zaman zaman artan bir acıyla oturduğumu es geçmişsiniz. Ha şimdi bazı arkadaslar acındıryorum kendimi sanacaklar öyle yorum yapacaklar ama ben durumumu belirttim. Bu şartlar altındayım ve ona göre yapabileceğim işler hakkinda tavsiye istedim. Bazi arkadaşlar ise yasadiklari stresi benim uzerimden atıyorlar burada.

Evet duymak istediklerim öyle tavsiyeler olduğu için teşekkür ettim. Siz ne yazdınız tavsiye olarak bir kere daha yaz o zaman görelim.

laf yetiştireceğine herkese oku yazdıklarını o vakit anlarsın

Kirmizi ile yazdigin yerden ben onu anladim. Yazis tarzin cok inisli cikisli. Bir kendini kotuluyorsun, bir kendini yuceltiyorsun, bir tesekkur ediyorsun , bir de burasi benim konum hadi cikin yazmayin diyorsun.

Hamile oldugunu goz onunde bulundurarak daha fazla yazmiyorum yalniz benden alinti yapmayin, + gonderme de yapmayin.

Aldığını yazıyorum buraya bundan utanmıyorum yazdım. Anneme al dedim demek istemedim. Yalnış anlamışsın

Babam devlet kurumundan erken emekli oldu. Özel sektörde çalışıyordu derken çalıştığı yer batma noktasına geldi ve babamda dahil birçok kişiyi işten çıkarttılar. Babam işten çıkalı bir ay kadar oluyor ama babam aylar öncesinden işler kötü işten çıkartacaklar galiba deyip duruyordu.
Ayrıca içeride birkaç aylık maaşı ve tazminatı kaldı. İşyerine dava açtı babam. Ben geçen sonbaharda evlendim. Benim yüzümden annem borca girmişti bir miktar bunun dışındada harcamaları vardı her şeyide taksitle aldığı için bir sürü ödenecekler var. Yüklü miktar değil ama eve para girmeyince her şey fazla geliyor.

Onları ödüyordu tabi babam işten çıkınca kaldı taksitler. Annem kendi yapabileceği bir iş arıyordu. Derken dün lokantanın birinde işe girmiş. Yok boşları topluyormuş bilmem ne. 55 yaşında kadın yaşını geçtim hadi kas romatizması var falan. Yıllarca hasta annesiyle babasına baktı hem bedenen hem ruhen yıprandı.

Birde gitmiş işe girmiş. Babamda evde facelerde geziyormuş. Babama çok kızıyorum. İş yerinden maaşını tazminatını talep etmeden çıkmış onlarda annem koşturdu. Onu bırakın babam işten çıkaralacağını biliyorken onca ay iş bakmamış ki babamın mesleği var ve tanıdığıda çok istese öyle ya da böyle iş bulur. Ama iş peşinde koşmuyor anca iş ilan sitelerine bakıyor.

Annemin toplam borcu en fazla 1500 lira falandır o da taksit taksit zaten. Çok bir şey değil aslında. Benimde elimden bir şey gelmiyor. Nikahta takılanlar olsaydı verirdim ama bizde onları bozdurup borç kapadık. Bizde olsa annemi hayatta çalıştırmam. Orada sabah sekiz akşam yedi ayakta duracakmış. Dayanabildiğim kadar çalışırım diyor. 2-3 ay çalışacakmış. Dünden beridir aklım annemde. Canım çok sıkılıyor aklıma bir çözümde gelmiyor.

Ah kıyamam ben ona ama hayat işte müşterek benim annemde uzun yıllar çalıştı.
Nasıl bir pisikoloji olduğunu iyi bilirim sizi anlıyorum.
Peki sizin uzun vadeli borç alacağınız biri yok mu taksitleri kapatıp tanıdık birine borçlanmanız gibi belki kardeşiniz o sürede iş bulur ya da babanız?

Bir kısmını okumuşsunuz. Açık yaram olduğunu iki günde bir hastaneye gittiğimi tekrar ameliyat olmam gerekirken hamilelik yüzünden olamadığım için açık yara ve zaman zaman artan bir acıyla oturduğumu es geçmişsiniz. Ha şimdi bazı arkadaslar acındıryorum kendimi sanacaklar öyle yorum yapacaklar ama ben durumumu belirttim. Bu şartlar altındayım ve ona göre yapabileceğim işler hakkinda tavsiye istedim. Bazi arkadaşlar ise yasadiklari stresi benim uzerimden atıyorlar burada.

Çok geçmiş olsun benim niyetim sizi kırmak değil sakın yanlış anlamayın ama eğer bir tavsiye istemek için açmışsanız annenize sadece çalışarak yardımcı olabilirsiniz bu da masa başı sekreterlik olabilir kasiyerlik olabilir. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Düşmez kalkmaz bir Allah elbette. Yardımcı olmak amacıyla bana bir şey yazan bir iki arkadaş var çeyiz işine bakabilirsin falan diyen. Onun dışında gerçek anlamda yardımcı olan birini göremedim ben.

Ne tür yardım bekliyorsun peki bizden.Amacın evde yapacak işle ilgili fikirse,yanlış konudasın.Baban emekli olmuş.Tekrar işe girmiş çıkarılmış.Annen 55 yaşında işe girmiş.Sen gitmiş evlenmişsin.Borcunuz harcınız var.Bebek doğacak,ona bile birikimin yok.Kocan kredi çekmiş.Altınlar suyunu tüketmiş.Bu durumda annen senin için borçlanırken,ekonomik durumun yokken hamile kalmışsın.Yine de Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin.Kardeşin çalışmıyor.Ama sen,hepiniz haklısınız baban yerden yere vuruluyor.Biz de sana bir tek baban yüklenme diyoruz.Sen dün işe girmiş 55 yaşındaki annene kıyamıyorsun,ya gençliğinden beri çalışan,hamileyken çalışan,düşük tehlikerli olduğu halde,bulantıları olduğu halde 8.ayına kadar çalışan,doğum yapıp tekrar çalışan,sütünü sağıp,bebeğini bırakıp çalışan,çocuğu büyürken çalışan,60 yaşına gelip hala çalışan analar napsın.
Kusura bakma.Güzelce hepimiz sana izah ediyoruz ama sen herkese dik dik konuşup duruyorsun.Sen bu hayatta ne yaptın ne sahibi oldun diye sorarlar insana.İnsanları zorla geriyorsun.Snirli insanlar,eleştirilere açık olmayan insanlar,kendi bildiği doğruları sürekli savunan insanlar boşuna konu açıp kendini hırpalamasın.

hiçbir şey yapamıyorsan bu mesajları yazdığın akıllı telefonunu satabilirsin mesela,
üç kuruş üç kuruştur

Telefon eşimin ona telefonunu sattıramam herhalde. Ne terbiyesiz ne hadsiz ne kadar edepsizsin. Ayıp ayıp utan kendinden. Utanmada kendini sat de.

anneme babama bakınca içim sızlıyor benim. o yüzden üzüntünüzü tahmin edebiliyorum.

elinizden geliyorsa örgü dantel vs olabilir
geçen gün bir yerde gördüm tığla örülmüş bebek yeleği 10 liraydı, 3 lira ip olsa 7 lira kar demektir. çok da hızlı örülür.

bizim bir abla var o da eşine yardımcı olabilmek için dışarıya börek, baklava, sarma, mantı filan yapıyor. böreğin tepsisi 50, baklavanın tepsisi 60 lira.

avonda çok sağlam bir çevreniz yoksa para kazanmak zor olur diye düşünüyorum.

eğitiminiz varsa eğer PC başında bir şeyler de olabilir (tez yazımı, tez düzletme, kolay çeviriler yapma vs vs gibi)

Allah kolaylık versin.

Ne tür yardım bekliyorsun peki bizden.Amacın evde yapacak işle ilgili fikirse,yanlış konudasın.Baban emekli olmuş.Tekrar işe girmiş çıkarılmış.Annen 55 yaşında işe girmiş.Sen gitmiş evlenmişsin.Borcunuz harcınız var.Bebek doğacak,ona bile birikimin yok.Kocan kredi çekmiş.Altınlar suyunu tüketmiş.Bu durumda annen senin için borçlanırken,ekonomik durumun yokken hamile kalmışsın.Yine de Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin.Kardeşin çalışmıyor.Ama sen,hepiniz haklısınız baban yerden yere vuruluyor.Biz de sana bir tek baban yüklenme diyoruz.Sen dün işe girmiş 55 yaşındaki annene kıyamıyorsun,ya gençliğinden beri çalışan,hamileyken çalışan,düşük tehlikerli olduğu halde,bulantıları olduğu halde 8.ayına kadar çalışan,doğum yapıp tekrar çalışan,sütünü sağıp,bebeğini bırakıp çalışan,çocuğu büyürken çalışan,60 yaşına gelip hala çalışan analar napsın.
Kusura bakma.Güzelce hepimiz sana izah ediyoruz ama sen herkese dik dik konuşup duruyorsun.Sen bu hayatta ne yaptın ne sahibi oldun diye sorarlar insana.İnsanları zorla geriyorsun.Snirli insanlar,eleştirilere açık olmayan insanlar,kendi bildiği doğruları sürekli savunan insanlar boşuna konu açıp kendini hırpalamasın.

Ben izah istemiyorum fikir istiyorum anladın mı

Telefon eşimin ona telefonunu sattıramam herhalde. Ne terbiyesiz ne hadsiz ne kadar edepsizsin. Ayıp ayıp utan kendinden. Utanmada kendini sat de.

Bence sinirlerini hic yipratma burayi okuyarak.cunku yorumlar sert cok .

şaka falan yapıyorsun heralde, seni insan sandım annesi için üzülüyor sandım da cevap verdim,
bu kafayla o söylediklerini de sen kendin yapmazsın annene yaptırırsın suçlu baban olur,
ayıp mune gerekeni yapacaktır acilen, pessss seviyeye bak
fikir isteyip saldırıyorsun, he bu arada inşallah kocan kendısı ve ailesi için yazılanları görmez, onun telefonundan gırıyorsun ya:37:

Back