Annem 55 Yaşında İşe Başladı. Canım Çok Sıkılıyor Bu Duruma.

55 yasında bir bayan iş bulabiliyorsa bir erkek çok daha rahat iş bulup çalışabilir . size neden bu konuda bu kadar yüklendiler anlayamadım yazmışsınız zaten babanınız facede takılıyormus falan benim anlamadığımda bu neden koskoca bir adam geçim sıkıntısı varken facede orda burda takılır çevreside varmış işte bulabilirmiş kızmakta haklısınız çok çok haklısınız. anneniz seneler sonra lokantada iş bulup bi şekilde evi geçindirmeye borç ödemeye çalışıyorsa babanız gerekirse inşaatta çalışır hamallık yapar günlük işler bulur yine para kazanır o parayı en azında o borcu kapatır sonra biraz rahat ederler emekliside varmış . anlamıyrum ben bu insanları kadınlar her zaman çok daha sorumluluk sahibi. sizde daha önce düşük yapmışsınız ameliyatta olmuşsunuz çok geçmiş olsun kendinize bu kadar dert etmeyin lütfen bebeğinizi düşünün

Niye durup dururken kızcağız terbiyesiz oldu? Kötü birşey mi söyledi? Doğruları söyleyince zorumuza gidiyor değil mi?

Benim annem benim varlığım için oturur şükreder. Sizin ananız babanız gibi fazlalık görmez. Ya siz her şeye ne kadar güzel böyle yorum yapıyorsunuz? Öncesini sonrasını nereden biliyorsunuz? Tavsiye istedim ben sadece. Biri yazmış avon biri yazmış çeyiz işi. Bak yardımcı olmuşlar. Sizlerde ancak vır vır. Ego tatmini

Anamız babamız bizi fazlalık gibi görüyor evet :) Egomu tatmin etmek isteyeceğim son yer bdv :)

Canım bak,annene üzülmeni çok iyi anlıyorum.Onun için endişelenmeni çok iyi anlıyorum.Ama kalkıp babana suç yüklemeni anlayamıyorum.Nihayetinde yıllarca memurluk yapmış emekli olmuş.Emekliliğinden sonra da yine özel sektörde çalışmış.Ama yaş kemale erince bir yere kadar çalışabiliyorsun.Babanın içinde bulunduğu durumu,annenin çalışıyor olmasının ondaki etkisini o kendi içinde yaşıyordur mutlaka.Sonuçta annen 55 yaşına gelene kadar baban çalışmış.Size bakmış.Sen şimdi babanı eleştirirken,insanlar da sana dönüp sorarlar,eee annen senin evliliğin için borca girdiyse sen bunca zaman çalışıp birikim yapmadın mı derler.Okuyup meslek sahibi olmadın mı derler.Ya da evlendin.Kocanla borcunuz harcınız varmış.Neden borcu kapatmadan,hamile kaldın,bir işe girip çalışmadın derler.Yani bence önce çuvaldızı kendine.1500 tl çok para değil.Elbet bir yerden borç bulabilirsiniz.Sen evde birşeyler yapabilirsin.

cık cık cık cık cık hiç yakışmıyor sana güzelim böyle konuşmak.....ben arkadaşla sohbet ediyorum ayrıca kötü birşeyde demedim

Benden bahsediyorsun sen model derken öyle değil mi? Ben annemin bu yaşta çalışmasına karşıyım kadınların çalışmasına değil. Yorumlarınızı düzgün yaparsanız bende bana yakışmayacak cümleler sarf etmem değil mi güzelim?

bılmem bu yorumları yapanlar konu sahıbının hamıle oldugunun farkındalar mı???????????????????????????????????? can tasıyo karnında uzmeye kırmaya hakkınız yok bence....kımse annesı çalışsın ıstemez...ıstese buraya konu açıp fıkır ıstemez zaten.....
kadının saglık sorunu var ustelık gebe kendın çalış felan ayıptır ya.....

İyi benimkide bana dert olacak o zaman. Terbiyesiz.

Hamilesin diye sana cevap vermeyecektim ama burada dur iste. Ben annemi babami bu yuk altina asla koymam. Buradaki para almayan arkadaslar da oyle. Sen onlari koyuyorsan yeterince dusunmuyor , sevmiyorsun demektir. Ego tatmini yapan biri varsa o da sensin. Istersen imece usulu parani burada toplayalim .

aynen katılıyorum üstelik daha önce düşük yapmış ve ameliyat geçirmiş konu fazlasıyla saptırılmıs :S herkes evlenirken aile bir şekilde 3 5 de olsa borca girer kendilerinin taktığı takılar olsun misafir olsun bilmem ne olsun 3 4 binde olsa girilir zaten eşi kredi çekmiş ödüyormus borçlarını 50 binlik bir borç yıkılmamış annesine az az ödüyorlarmış neden bu kadar abartıldı anlayamadım

Son düzenleme:
Ben olsam annemin calistigi yerle anlasir annemin yerine ise ben gider taksitleri elimden geldigince kapatirdim...

Annenizde cok yuce bir insanmis kimseye minnet etmemek icin is bulmus. Insallah Allah yardimdici olsun.

Sen babamı görmediğin için böyle konuşabiliyorsun. Babam zamanında bulduğumuz işlere bizi göndermedi. Çok iyi bir firmadan iş teklifi gelmişti ama eğitimi vardı ona bile izin vermedi. Onun için bizim bulduğumuz işler hep eften püften oldu. Biz hep salak salak şeyler yaptık onun için. Bulduğumuz işleri beğenmedi izin vermedi. Şimdide böyle oldu işte. Babamın yaşı var ama çakı gibi çakı. Bir görsen 20 yaş genç gösteriyor. Sağlığı genç bir delikanlıdan iyi.

canım allah annene kuvvet versin. keske senin kadar fedakar bir anneye sahip olsaydım. annem yer icer giymeyecegi envai cesit ayakkabı alır bana bisi aldı diyelim onun parasını hem babamdan alır sonra da bana gelir baban verdi ama sen gene de bana ver der... iste benim halimi dusunup annenle gurur duyabilirsin. daha once de annemle sorunlarımı yazdıgım bi konu olması lazım ona bakarsan bas tacı edersin kendi anneni... allab yardımcısı olsun teyzenin. sen hamilesin hem de igne falan cok riskli asla calısmanı istemem ben olsamm. bazı arkadaslar naza cekiyosun demis masa bası calıs demis ama o isin stresi bile masa basında hamileligini etkileyebilir. kocana ac bu durumu destek cıkabilecek durumu yok sanırım ama gene de ne yapabilirsiniz bir dusunun. arkadasların tavsiyesine gore soyluyorum kredi cekmeye cesaret edemezdim yerinde olsam ne de olsa bebek bekliyorsunuz masraflarınız cogalacak cocuk kısmetiyle gelir fakat gene de gideriniz artacak. oncelikle babanla konus face vakit oldurecegine gitsin aciilen bir is bulsun iyi kotu

1. Hamile olarak çalışacak tek insan sen değilsin,
2. babanın bi emeklisi zaten var tekrar çalışmak zorunda değil,
3. madem annene babana bu kadar değer veriyodun düğün zamanı onlara borç bırakıp gitmek yerine onlara biraz birikim yapar da evlenirdin muhtemelen kocan kaçmıyodu yada kızlar onu kapışmıyordu acele etmeseydin,
4. ona yok buna yok diyosun amacın sadece söylenmek çözüm aramak değil,
5. madem hiç çalışmadın o zaman örgü dantel biliyosundur, dantelin 1 yumağına altın istiyolar oturup el işi yapıver.

Cevabınla anneni babanı o yük altına çoktan koymuştun zaten. Benim değil annemin paraya ihtiyacı var. Konudan ne kadar uzak olduğun sırf konuşmak için konuştuğun buradan belli. İmece usulü cümlene hiç girmiyorum zaten. Hatta kaale bir almıyorum. Kendi çapında laf sokmaya çalışmaya devam edebilirsin.

Konu sahibi ben senin yerinde olsam işe girerdim
Hiç kimsenin garantisi yok değil mi, 55 yaşında annene üzülürken ilerde öyle olmayacağımız ne malum
Şimdiden bi işin ucundan tutmak daha iyi
Hem annenin ödediği borçlara katkıda bulunursun hemde bebeğine ciciler alırsın, evde bunları düşünmekten daha iyi olur moralin de

Ya iş bulun bana o zaman bu halimle çalışabileceğim çalışayım. Neye yok demişim arkadaşım kim doğru dürüst bir şey demişte yok demişim. Avon dediler çeyiz dediler aklıma yazdım. Eeeee başka ne tavsiye var? Onlarıda madde madde yazar mısın? Ayrıca ben acelede etmedim. 2,5 yıl nişanlı kaldım. Evden işleri araştırıyorum diyede yazdım zaten okumadıysan tekrar yazayım.

kocanızla bir olup da iki kişi 1500 lirayı çıkaramadınz mı
bu kadar mı batıksınız yani
yazık kadına

Hangi cevabim ? Benim klavyem kendi kendine mi yaziyor yoksa. 19 yasimdan beri babamdan harclik almiyorum ben, evlilik icin onlardan para almak soyle dursun.

Annen senin evliligin sirasinda ordan burdan borc yapmis, bunu kendin soyledin. Senin anlattiklarin bunlar. Ilk mesajima bir bak ve cevabina da bir bak , haddini asip laf sokmaya calisan sensin.

Hangi işe girebilirim şuan? Kim beni işe alır bu halimle? Çocuğum Allah'ın izniyle doğunca çalışacağım zatende. Şu anda evden yapabileceğim bir şeyler bakıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…