Sen ne diyorsun model falan düzgün konuş.
Niye durup dururken kızcağız terbiyesiz oldu? Kötü birşey mi söyledi? Doğruları söyleyince zorumuza gidiyor değil mi?
Benim annem benim varlığım için oturur şükreder. Sizin ananız babanız gibi fazlalık görmez. Ya siz her şeye ne kadar güzel böyle yorum yapıyorsunuz? Öncesini sonrasını nereden biliyorsunuz? Tavsiye istedim ben sadece. Biri yazmış avon biri yazmış çeyiz işi. Bak yardımcı olmuşlar. Sizlerde ancak vır vır. Ego tatmini
Babam devlet kurumundan erken emekli oldu. Özel sektörde çalışıyordu derken çalıştığı yer batma noktasına geldi ve babamda dahil birçok kişiyi işten çıkarttılar. Babam işten çıkalı bir ay kadar oluyor ama babam aylar öncesinden işler kötü işten çıkartacaklar galiba deyip duruyordu.
Ayrıca içeride birkaç aylık maaşı ve tazminatı kaldı. İşyerine dava açtı babam. Ben geçen sonbaharda evlendim. Benim yüzümden annem borca girmişti bir miktar bunun dışındada harcamaları vardı her şeyide taksitle aldığı için bir sürü ödenecekler var. Yüklü miktar değil ama eve para girmeyince her şey fazla geliyor.
Onları ödüyordu tabi babam işten çıkınca kaldı taksitler. Annem kendi yapabileceği bir iş arıyordu. Derken dün lokantanın birinde işe girmiş. Yok boşları topluyormuş bilmem ne. 55 yaşında kadın yaşını geçtim hadi kas romatizması var falan. Yıllarca hasta annesiyle babasına baktı hem bedenen hem ruhen yıprandı.
Birde gitmiş işe girmiş. Babamda evde facelerde geziyormuş. Babama çok kızıyorum. İş yerinden maaşını tazminatını talep etmeden çıkmış onlarda annem koşturdu. Onu bırakın babam işten çıkaralacağını biliyorken onca ay iş bakmamış ki babamın mesleği var ve tanıdığıda çok istese öyle ya da böyle iş bulur. Ama iş peşinde koşmuyor anca iş ilan sitelerine bakıyor.
Annemin toplam borcu en fazla 1500 lira falandır o da taksit taksit zaten. Çok bir şey değil aslında. Benimde elimden bir şey gelmiyor. Nikahta takılanlar olsaydı verirdim ama bizde onları bozdurup borç kapadık. Bizde olsa annemi hayatta çalıştırmam. Orada sabah sekiz akşam yedi ayakta duracakmış. Dayanabildiğim kadar çalışırım diyor. 2-3 ay çalışacakmış. Dünden beridir aklım annemde. Canım çok sıkılıyor aklıma bir çözümde gelmiyor.
cık cık cık cık cık hiç yakışmıyor sana güzelim böyle konuşmak.....ben arkadaşla sohbet ediyorum ayrıca kötü birşeyde demedim
Anamız babamız bizi fazlalık gibi görüyor evet :) Egomu tatmin etmek isteyeceğim son yer bdv :)
İyi benimkide bana dert olacak o zaman. Terbiyesiz.
Benim annem benim varlığım için oturur şükreder. Sizin ananız babanız gibi fazlalık görmez. Ya siz her şeye ne kadar güzel böyle yorum yapıyorsunuz? Öncesini sonrasını nereden biliyorsunuz? Tavsiye istedim ben sadece. Biri yazmış avon biri yazmış çeyiz işi. Bak yardımcı olmuşlar. Sizlerde ancak vır vır. Ego tatmini
bılmem bu yorumları yapanlar konu sahıbının hamıle oldugunun farkındalar mı???????????????????????????????????? can tasıyo karnında uzmeye kırmaya hakkınız yok bence....kımse annesı çalışsın ıstemez...ıstese buraya konu açıp fıkır ıstemez zaten.....
kadının saglık sorunu var ustelık gebe kendın çalış felan ayıptır ya.....
Canım bak,annene üzülmeni çok iyi anlıyorum.Onun için endişelenmeni çok iyi anlıyorum.Ama kalkıp babana suç yüklemeni anlayamıyorum.Nihayetinde yıllarca memurluk yapmış emekli olmuş.Emekliliğinden sonra da yine özel sektörde çalışmış.Ama yaş kemale erince bir yere kadar çalışabiliyorsun.Babanın içinde bulunduğu durumu,annenin çalışıyor olmasının ondaki etkisini o kendi içinde yaşıyordur mutlaka.Sonuçta annen 55 yaşına gelene kadar baban çalışmış.Size bakmış.Sen şimdi babanı eleştirirken,insanlar da sana dönüp sorarlar,eee annen senin evliliğin için borca girdiyse sen bunca zaman çalışıp birikim yapmadın mı derler.Okuyup meslek sahibi olmadın mı derler.Ya da evlendin.Kocanla borcunuz harcınız varmış.Neden borcu kapatmadan,hamile kaldın,bir işe girip çalışmadın derler.Yani bence önce çuvaldızı kendine.1500 tl çok para değil.Elbet bir yerden borç bulabilirsiniz.Sen evde birşeyler yapabilirsin.
Hamilesin diye sana cevap vermeyecektim ama burada dur iste. Ben annemi babami bu yuk altina asla koymam. Buradaki para almayan arkadaslar da oyle. Sen onlari koyuyorsan yeterince dusunmuyor , sevmiyorsun demektir. Ego tatmini yapan biri varsa o da sensin. Istersen imece usulu parani burada toplayalim .
1. Hamile olarak çalışacak tek insan sen değilsin,
2. babanın bi emeklisi zaten var tekrar çalışmak zorunda değil,
3. madem annene babana bu kadar değer veriyodun düğün zamanı onlara borç bırakıp gitmek yerine onlara biraz birikim yapar da evlenirdin muhtemelen kocan kaçmıyodu yada kızlar onu kapışmıyordu acele etmeseydin,
4. ona yok buna yok diyosun amacın sadece söylenmek çözüm aramak değil,
5. madem hiç çalışmadın o zaman örgü dantel biliyosundur, dantelin 1 yumağına altın istiyolar oturup el işi yapıver.
Cevabınla anneni babanı o yük altına çoktan koymuştun zaten. Benim değil annemin paraya ihtiyacı var. Konudan ne kadar uzak olduğun sırf konuşmak için konuştuğun buradan belli. İmece usulü cümlene hiç girmiyorum zaten. Hatta kaale bir almıyorum. Kendi çapında laf sokmaya çalışmaya devam edebilirsin.
Konu sahibi ben senin yerinde olsam işe girerdim
Hiç kimsenin garantisi yok değil mi, 55 yaşında annene üzülürken ilerde öyle olmayacağımız ne malum
Şimdiden bi işin ucundan tutmak daha iyi
Hem annenin ödediği borçlara katkıda bulunursun hemde bebeğine ciciler alırsın, evde bunları düşünmekten daha iyi olur moralin de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?