- 16 Şubat 2013
- 8.646
- 3.016
- 178
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
demekki hayata bakış açılarımız farklı! seni okutmuş o yaşa kadar getirmiş bide taksitlerini mi ödeyecek? benim de ciddi bir ilişkim var neden evlenmiyorum? önce annemin babamın hayatlarını garantiye almam gerekiyor. benm babamda 55 yaşında ve artık çalışmasını istemiyorum. bu yaşına kadar çalışmış azcık da onlar rahat etsin!!! ama arkadaş maşallah hala onlar çalışsın babam neden çalışmıyor diyor... evlat olsaydı da evlenmeden önce 'al anne kötü gününüz olur kenarda bulunsun' diye 3-5 kuruş bıraksaydı, daha borç bırakıp gitmiş. Terletin siz terletin, hep anneniz babanız terlesin malum hamama onlar giriyor dimi? evlenen sizsiniz azcık siz terleyiverin!
Tamam canım sağol.
Canim benim demek istedigim kardesin dururken konuyu baban uzerinden acman uzdu beni. Babana sira gelene kadar sinirlenmem gereken baskalari var demek istedim. Aslinda nikah sekeri degil de ozel gun kurabiyeleri seklinde aratirsan bu sitede bile anne-kiz satis yapan var ve kurabiyenin sekline gore 1 ile 2 lira arasi degisiyor. Yani misal gecen cok degisik bir sey gormustum googleda gelinlik askisi diye arat, uyduruk askilara kurdele baglayip 80 liraya satiyorlar. Alicisi da var gibi. Tabi internet uzerinden satistan bahsediyorum. Toptancisi olmayacaksin sonucta. Sen kucuk girisimcisin sadece.
borç yıkıp gitmek nedir ya 1500 tl den bahsediyoruz abartmayın bu kadar herkes düğün yaparken ne kadar gelin damat ödesede aileye 3 4 binlik bir masraf yapar herkeste yapmıştır bunu tamam hamileyken çalışılıyo çalışan çok kişi var ama bu bayan düşük geçirmiş ameliyat olmus her hafta iğne oluyo tedavi görüyo ya tekrar düşük yaparsa sağlığıyla ilgili bi sorun olursa 1500 tl için birdaha bebek shibi olmaya bilir lütfen bunları da düşünelim 50 60 bin lik bir borç yok ortada kimse kimsenin arkasını toplamıyo.
borç yıkıp gitmek nedir ya 1500 tl den bahsediyoruz abartmayın bu kadar herkes düğün yaparken ne kadar gelin damat ödesede aileye 3 4 binlik bir masraf yapar herkeste yapmıştır bunu tamam hamileyken çalışılıyo çalışan çok kişi var ama bu bayan düşük geçirmiş ameliyat olmus her hafta iğne oluyo tedavi görüyo ya tekrar düşük yaparsa sağlığıyla ilgili bi sorun olursa 1500 tl için birdaha bebek shibi olmaya bilir lütfen bunları da düşünelim 50 60 bin lik bir borç yok ortada kimse kimsenin arkasını toplamıyo.
Benden bahsediyorsun sen model derken öyle değil mi? Ben annemin bu yaşta çalışmasına karşıyım kadınların çalışmasına değil. Yorumlarınızı düzgün yaparsanız bende bana yakışmayacak cümleler sarf etmem değil mi güzelim?
Yargısız infaz yapmaya gerek yok.
konu sahibine gereğinden fazla yükleniyorsunuz.
Kadın düşük yapmış,hamile ve yeni ameliyat geçirmiş.
Durumu şartları ortada.
Böyle bir durumdayken de çalış ta çalış demek dalga geçmek gibi.
kendisi zaten annesi için üzülüyor,vurdumduymaz değil,sırtını dönmüş değil.
Buradan alacağı fikirlerle bi çıkış yolu bulacaktır zaten.
Borç ta abartılacak borç değil,bence babası da işe girecektir zaten.
olayı olduğundan daha dramatik hale getirmenin alemi yok.
Büyük ihtimalle annesi 1 ayı tamamlar çıkar işten.
Ayrıca hepimizinannesinin ve babasının üzerimizde sonsuz emeği varihiç yük olmadım demek doğru değil.
Anne babalar evlatlarına,evlatlar da anne babalarına elinden geleni herdaim yaparlar.
Bu yük değil,mecburiyet değil aradaki bağın neticesidir.
Kimi zaman maddi kimi zaman manevi destek olur karşılıklı.
e tatlım bu konu o beğenmediğin 1500 tl için açılmış ama demek ki onlar için o kadar az bi mebla değil yani.ayrıca o 1500 tl biriken borç, aile daha önceden beri ödüyo yani anladın mı?1500'ü ödeyememiş.ayrıca da, haklı olabilirsin ama insanlar biraz ellerini taşın altına koyucaklar yani, oturduğun yerden birilerine üzülerek hiçbişeyi değiştiremezsin.benim annem aynı durumda olsa temizliğe bile gider borcunu öderdim nolursa olsun.asıl sorun ne biliyo musun, bu arkadaşın çalışmakta gönlü yok.bak herkes neler söylemiş avon, kasiyerlik, örgü bilmem ne.bu işler tam hamileler için biçilmiş kaftan.eğer gerçekten çalışmak para kazanmak isteseydi şu sayılanların hiçbiri kırk yıl düşünülerek bulunacak işler değil.ayrıca da, kusura bakma ama 55 yaşına gelmiş emekli olmuş ve işten atılmış bir baba için burda gelip çalışmıyo tembel anneme yıktı tarzı yorumlar yapmak çok ayıp ve nankörce. insanda biraz acıma duygusu olur, 55 yaş az bir yaş değil, ülkemizde ortalama yaşam süresi 70 küsür yaş zaten.insan da der ki yazık benim babama da yıllarca çalıştı bana aileme baktı der,daha "gitsin pazarda limon satsın" demek gerçekten utanç verici, bi insan babasına hiç mi acımaz benim bile içim acıdı adama.
e tatlım bu konu o beğenmediğin 1500 tl için açılmış ama demek ki onlar için o kadar az bi mebla değil yani.ayrıca o 1500 tl biriken borç, aile daha önceden beri ödüyo yani anladın mı?1500'ü ödeyememiş.ayrıca da, haklı olabilirsin ama insanlar biraz ellerini taşın altına koyucaklar yani, oturduğun yerden birilerine üzülerek hiçbişeyi değiştiremezsin.benim annem aynı durumda olsa temizliğe bile gider borcunu öderdim nolursa olsun.asıl sorun ne biliyo musun, bu arkadaşın çalışmakta gönlü yok.bak herkes neler söylemiş avon, kasiyerlik, örgü bilmem ne.bu işler tam hamileler için biçilmiş kaftan.eğer gerçekten çalışmak para kazanmak isteseydi şu sayılanların hiçbiri kırk yıl düşünülerek bulunacak işler değil.ayrıca da, kusura bakma ama 55 yaşına gelmiş emekli olmuş ve işten atılmış bir baba için burda gelip çalışmıyo tembel anneme yıktı tarzı yorumlar yapmak çok ayıp ve nankörce. insanda biraz acıma duygusu olur, 55 yaş az bir yaş değil, ülkemizde ortalama yaşam süresi 70 küsür yaş zaten.insan da der ki yazık benim babama da yıllarca çalıştı bana aileme baktı der,daha "gitsin pazarda limon satsın" demek gerçekten utanç verici, bi insan babasına hiç mi acımaz benim bile içim acıdı adama.
hayır canım senden bahsetmiyorum o arkadaşta seni kast etmemişti ama sebepsiz alınganlık yapıyor eğer eleştiriye tahammülün yoksa konu açmazsın açarsanda yapılan yorumlara saygı gösterirsin çünkü bizler sana saygı gösterdik ve yazdık belki derdine çare olurz diye. ama kocanızdan hiç bahsetmeyin babanıza yüklenin.. bu iş böyle olmaz ki bazı gerçeklerde var. evet anneniz çalışıyor ve alnının teriyle kazanıyor parasını ne güzel ....
Yargısız infaz yapmaya gerek yok.
konu sahibine gereğinden fazla yükleniyorsunuz.
Kadın düşük yapmış,hamile ve yeni ameliyat geçirmiş.
Durumu şartları ortada.
Böyle bir durumdayken de çalış ta çalış demek dalga geçmek gibi.
kendisi zaten annesi için üzülüyor,vurdumduymaz değil,sırtını dönmüş değil.
Buradan alacağı fikirlerle bi çıkış yolu bulacaktır zaten.
Borç ta abartılacak borç değil,bence babası da işe girecektir zaten.
olayı olduğundan daha dramatik hale getirmenin alemi yok.
Büyük ihtimalle annesi 1 ayı tamamlar çıkar işten.
Ayrıca hepimizinannesinin ve babasının üzerimizde sonsuz emeği varihiç yük olmadım demek doğru değil.
Anne babalar evlatlarına,evlatlar da anne babalarına elinden geleni herdaim yaparlar.
Bu yük değil,mecburiyet değil aradaki bağın neticesidir.
Kimi zaman maddi kimi zaman manevi destek olur karşılıklı.
Bu konuda bana saygı gösteren birkaç kişi var. Kocam kendi çarkını anca döndürüyor. O bazı gerçekler var ya bazı gerçekler sizin bahsettiğiniz siz fazla genelliyorsunuz onları. Bazen insanların hayatlarında ayrıntılar olur ve çok önemli yer teşkil ederler. O yüzden bilip bilmeden yük olmuşsun. Çocuğun mu var derdin var tarzı cümleler bana batar. Ben buraya sıkıntımı yazdım. Tavsiye istedim. Eleştiri değil.
insanların kendi akılları ve beyinleri var kendilerini savunabilirler bence, size gerek yok.Kıt kanaat geçiniyoduysa ailesi de belli ki önceden zengin değildi. O kadar borç bırakıp gitmeseydi o zaman annesine üzülüyosa.Oh ya ne güzel hayat insanlar oturdukları yerden vicdan rahatlatıyolar koca çalışsın evi kıt kanaat geçindirip borç ödesin, 55 yaşında anne çalışıp kızının düğün borcunu kapatsın, prensesimiz de oturduğu yerden babasına çalışmadığı için söylensin kızsın, kaç yaşındaki adam o yaştan sonra o hallere düşüyo diye üzülmeden herkes prensesin arkasını toplasın.Bu nası bi vicdandır ya? Hamileysen hamilesin, herkes neler yapıyo hamileyken haberin var mı?Bi senin mi canın tatlı?yazık değil mi annene babana nası bu kadar vicdansız olunabilir?adam zaten kaç yaşına kadar çalışıp emekli olmuş, geberene kadar çalışsın mı bi rahat yüzü görmesin mi?ayıp ya gerçekten.ailenize bi desteğiniz yok onu anladık da bari oturduğunuz yerden size yıllarca emek verip bakmış insanlarla ilgili böyle şeyler konuşmayın.Bari bunu yapmayın yani, aileye yapılan nankörlüğe hiçkimsenin tahammülü olduğunu sanmıyorum bu sitede.