- 18 Temmuz 2016
- 341
- 1.041
- 113
- 37
- Konu Sahibi pyromaniac
-
Ne demek neneden dededen farkı ne,sen onu içinde büyüttün tüm hücrelerinle yaşadın senin emeğin senin bebeğinHerkese merhaba,
Yaklaşık 1 ay önce doğum yaptım, beklenenden 1 ay önce geldi bebeğim ve apar topar sezaryene alındım.. gebelik boyunca da bebeğiyle ilgili düşler kurmak zorunda hissetse de yapamayan bir anne oldum malesef.. bunu mükemmeliyetçi kişilik yapıma bağlıyorum
Derdime gelince, doğumdan sonra sütüm çok çok az geldi, bebeğim sarılık oldu filan mamaya başladık.. “mamayı biberonla verme alışmasın, daha sonra memeyi reddeder” dediler, okuduğum kitaplarda (emzirme rehberi vs) da bu şekilde yazıyordu, ben de emzirme desteği kullanmaya başladım, güya bebek büyüdükçe çenesi kuvvetlenecek daha güçlü emecekti, ben de mamayı bırakacaktım falan filan.. aynı normal doğal doğum olup güvenli bağlanacağım fikri gibi bu da gümbürtüye gidiyor.. kendimi bebeğimden iyice uzaklaşmış hissediyorum; sık sık şunu düşünüyorum, emzirmedikten sonra annenin başkalarından farkı ne? Bir anneanne babaanneden farkı ne mesela? Kendim de güvenli bağlanan biri değilim, hayatımda hep bunun eksikliğini çektim.. şimdi bunlara saplanarak güzel günleri de kaçırıyormuş gibi hissedip daha çok üzülüyorum.. muhtemelen lohusa hormonlarım da bu saplantılı düşüncelerimi besliyor.. gerçekten destek olmanız dileğiyle buraya yazdım, annelik sadece normal doğurmak mı? Emzirmek mi? Anneyi diğerlerinden ayıran ne? Okumaya zahmet edenlere teşekkür ederim, fikirleriniz benim için çok değerli.. (not: lütfen- iyi niyetli olduğunuzu biliyorum -süt arttıracak önerilerde bulunmayın, inanın çok araştırdım her şeyi de denedim, en başında bebeğim düzgün kavrayamıyor diye hep eksik kalıyor, hala uğraşıyorum ama buraya yazma sebebim o değil)
benim ilk bebegim de emmemisti, ne yaptiysam, ne ugrastiysam olmadi. oncelikle cocugu emzirememe gibi bir sey yok, cocuk isterse emer isterse emmez. emen cocuk ne yapar eder iki arada bir derede memeyi bitirir. memen selale olup tassa istemeyen cocuga veremezsin. nitekim ikinci bebegim memeyi cok sevdi, aksama kadar calisirdim, o kadar mama vs aldigi halde unutmazdi, aksam emerdi. o yuzden kendini suclama lutfen.. demek ki cocugun yapisi oyle. mama sut vs diye kafani karistiracagina, en guzel nasil besleniyorsa oyle yap. mama yiyen de normal cocuk oluyor, digeri de.Herkese merhaba,
Yaklaşık 1 ay önce doğum yaptım, beklenenden 1 ay önce geldi bebeğim ve apar topar sezaryene alındım.. gebelik boyunca da bebeğiyle ilgili düşler kurmak zorunda hissetse de yapamayan bir anne oldum malesef.. bunu mükemmeliyetçi kişilik yapıma bağlıyorum
Derdime gelince, doğumdan sonra sütüm çok çok az geldi, bebeğim sarılık oldu filan mamaya başladık.. “mamayı biberonla verme alışmasın, daha sonra memeyi reddeder” dediler, okuduğum kitaplarda (emzirme rehberi vs) da bu şekilde yazıyordu, ben de emzirme desteği kullanmaya başladım, güya bebek büyüdükçe çenesi kuvvetlenecek daha güçlü emecekti, ben de mamayı bırakacaktım falan filan.. aynı normal doğal doğum olup güvenli bağlanacağım fikri gibi bu da gümbürtüye gidiyor.. kendimi bebeğimden iyice uzaklaşmış hissediyorum; sık sık şunu düşünüyorum, emzirmedikten sonra annenin başkalarından farkı ne? Bir anneanne babaanneden farkı ne mesela? Kendim de güvenli bağlanan biri değilim, hayatımda hep bunun eksikliğini çektim.. şimdi bunlara saplanarak güzel günleri de kaçırıyormuş gibi hissedip daha çok üzülüyorum.. muhtemelen lohusa hormonlarım da bu saplantılı düşüncelerimi besliyor.. gerçekten destek olmanız dileğiyle buraya yazdım, annelik sadece normal doğurmak mı? Emzirmek mi? Anneyi diğerlerinden ayıran ne? Okumaya zahmet edenlere teşekkür ederim, fikirleriniz benim için çok değerli.. (not: lütfen- iyi niyetli olduğunuzu biliyorum -süt arttıracak önerilerde bulunmayın, inanın çok araştırdım her şeyi de denedim, en başında bebeğim düzgün kavrayamıyor diye hep eksik kalıyor, hala uğraşıyorum ama buraya yazma sebebim o değil)
Okumayın onları,emzirmek ve normal doğurmak kutsal annelik emaresi değildir.Bebek karnınıza düştüğünde annesinizdir artık.Onun için en iyisini düşünmek ,korumak, kollamaktır annelik.Gidin sıkı sıkı sarılın kokusunu çekin içinize........Bu arada tıbbi sebeplerle emziremeyen pek çok kişi olduğunu da biliyorum, amacım kimseyi kırmak üzmek yaralamak değil.. sadece bir düşünce sarmalına takılmış gidiyordum, çıkmaya çalışıyorum..
Emzirme danışmanları meselesine gelince de sosyal medya platformlarında anne sütü de anne sütü diye bas bas bağırmaları, mama verenleri kolaycılıkla suçlamaları vs beni de her seferinde yaralıyor ve tetikliyor.. yani öyle bir ortam ki sütünü sağ bebeğini emzir sütün gelir filan.. malesef bu kadar düz değil insan vücudu, bunları okudukça da kendimi suçluyordum.. tabi emzirmek = annelik noktasına gelmek tam bir hezeyan
Her şey çok taze..Herkese merhaba,
Nasıl ki her emziren,normal doğuran gerçekten anneliğin hakkını veremiyorsa emzirmeyen veya normal doğurmayan hatta evlatlık alan annelerde herkesten daha çok annelik yapabilir. Annelik kalpte biter güvenli bağlanma herşeyden önce kalbe bakar iletişime bakar. Koşulsuz şartsız sevgi gösteren kişidir anne ve her emziren normal doğuran bunu yapamaz. Evladınıza bakınca içiniz eriyorsa çocuğunuz için en iyi anne sizsinizdir diğerlerinden farkınızda budur. Sağlıkla büyütün kitaplardan önce anı yaşayınİnşallah gönlünüze göre olsun sizin de, benim de yıllarca çocuğum olmadı, gerçekten normalde böyle manyak bir insan değilimAma hormonlar mı ne yapacağını bilememek mi bilmiyorum, düşüncelerimin anormal olduğunun farkındayım
Merhabalar yazılanları da okudum seninle aynı şeyleri düşündüm benim bebeğim de emmedi sütüm çoktu ama o emmek istemedi kaşıkla bardakla verdik bunun için benim sagmam gerekiyordu bebeğe de baba babanne ananne genelde iciriyordu sütünü bende bı baktım bana gerek yok sanki onun için yapabileceğim şey bı emzirmek vardı onu da yapamamış becerememiw gibi hissettim çok da ağladim bazen de kıskandım kimseye vermek istemiyordum sanki onların kucağına gidince onlarin kokusuna alışacak beni hiç istemeyecek gibi düşünüyordum hepsi lohusaliktanmis hepsi normalmis yalnız degilmisim. Emmedigi için de böyle düşündüğün içinde suçlu hissetme kendiniÇok teşekkür ederim hepinize, yazdıklarınız bana çok iyi geldi.. herhalde zamanla sorunlar da büyüdükçe buna mı üzülmüşüm diyeceğim günler gelecek.. insanın niyetini hep kontrol etmesi lazım onu anladım, çünkü emzirmenin amacı da mamanın amacı da bebeği doyurmak değil mi? Anne sütü alacak diye günlerce aç bırakmak daha mı iyi (bkz emzirme kampları) diyebiliyorum şimdi, ama bazen de bir an geliyor beynimi askıya asıp kısır döngülere giriyorum.. yani annenin anneanneden ne farkı var derken onca özveriyi gözardı edip herkes yapar gibi bir düşünceye girmiştim açıkçası.. inşallah lohusalıktandır sadeceDestek olan herkese çok teşekkürler tekrardan
Emzirme kampi gibi seyleri araştırmayı birakin lutfen. Bunun sonu yok. Cok istiyorsaniz bir onceki yorumumda bahsettigim silikon gogus uclarindan edinin. Benim cok işime yaramisti. Bebek buyuyunce memeyi kavrayabildi, silikonlari kaldirdikÇok teşekkür ederim hepinize, yazdıklarınız bana çok iyi geldi.. herhalde zamanla sorunlar da büyüdükçe buna mı üzülmüşüm diyeceğim günler gelecek.. insanın niyetini hep kontrol etmesi lazım onu anladım, çünkü emzirmenin amacı da mamanın amacı da bebeği doyurmak değil mi? Anne sütü alacak diye günlerce aç bırakmak daha mı iyi (bkz emzirme kampları) diyebiliyorum şimdi, ama bazen de bir an geliyor beynimi askıya asıp kısır döngülere giriyorum.. yani annenin anneanneden ne farkı var derken onca özveriyi gözardı edip herkes yapar gibi bir düşünceye girmiştim açıkçası.. inşallah lohusalıktandır sadeceDestek olan herkese çok teşekkürler tekrardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?