Anneliği sevemedim 😢

Ama onun canı yansa sizin ki daha çok yanmazmi veya Allah korusun bir an gözden kaybolsa delirecek gibi olmazmisiniz ben çocuğumla parklara gider kayakyan kayar hatta taklalar bile açarım 1 kere olsun gülsün diye vicdanın rahat uyumak istiyorsan bebeğin bakımından önce duygusal boşluğunu tamamlanan lazım

bir süre ailenizin yanına gidin, kesinlikle iyi gelir. Mekan değişikliği iyi gelir. En azından duş alabilirsiniz çocuğu biraz tutarlar. Sen iyi hissedersen çocuğa da faydan olur, önemli olan sensin şu an.
Hamileyken çektiğiniz sıkıntılar geçti, doğumun ilk zamanlarında başka sıkıntılar oldu geçti, şimdi bu yemek sıkıntısı var ama o da geçecek. Şöyle düşünün aç kaldı diye bu çocuk ölmeyecek, aç olsa zaten yer. Demek ki o kadar onun midesi. Olduğu kadar yesin. O kadar çeşit yapmaya gerek yok, yemiyorsa onu da yemez. Yaz meyvelerinden deneyin, meyve, ayran, yoğurt yani ne giderse ok. Gitmezse yemezse de ok. İsterse yer. Parka çocukların olduğu yerlere götürün, annelerle konuşursunuz size de iyi gelir. Çocuklar biraz oynar siz hava alırsınız.

Çok haklısın

Küçükken aileniz sizinle oyun oynar, eğlenir miydi?

Kesinlikle cok aciklayici, annelik zor degil bu tur sorumluklarin hepsinin 1 kiside toplaniyor olmasi zor.

Depresyon ya da geç lohusalık gibi bir şey olmuş sizde, yalnız bakmak gerçekten çok zor siz bunu başarmışsınız hem de çok iyi annelik yapmışsınız. Herkesin enerjisi tükenebilir, kendimizi iyi hissetmeyebiliriz insanız. Sizin sadece destek birine ihtiyacınız var, siz iyi bir annesiniz bu yüzden kendinize yükleniyorsunuz. Kötü olsaydınız bunu kendinize dert etmezdiniz zaten.

Küçükken aileniz sizinle oyun oynar, eğlenir miydi?
Babam çok oynardı birçok acı yaşamış bir insan olmasına rağmen bizimle çocuk gibi eğlenirdi onun gibi olmayı çok isterdim bir ana sınıfı tatlılığı yok bende bir yargıç ciddiyeti var yapım böyle maaşesef ama kendimden nefret ediyorum oğlumu mahvedicem bu şekilde inanın elimden gelmiyor her gün yeminler ediyorum yarın çocuğumla gülüp eğlenicem diye ama yapamıyorum

Birde bu konuya çok hakim değilim fakat okuduğum kadarıyla zeka gelişiminde özgüven gelişiminde baba ile oyun oynamak çok büyük etken olduğu söyleniyor. Oğlum babası ile oynarken daha farklı. Ben suçlanıyorum ben oyun oynamayı mı beceremiyorum diye. Çünkü babasından daha çabuk öğreniyor daha çok odaklanıyor. Bir süre eşinizle beraber oyunlar oynayın

Siz çocuğunuzu değil, anneliğin getirdiği sorumlulukların yorgunluğunu sevmiyorsunuz
Her anne kadar yorgunsunuz. Her insan kadar sorumluluklardan nefret ediyorsunuz

Üstelik bu sorumluluk bir ev işi bile degil!
Bir çocuğu adam etmeye, tek başınıza var gücünüzle uğraşıyorsunuz.
Büyüyüp sadece arkadaşlarıyla oyun oynamak istemeye başladığı zamanlarda muhtemelen çok duygulanacaksiniz.
Allah o günleri görmeyi de nasip etsin

Zor zamanlar. Ailem yanima gelince kardesim evi temizlerdi, annem bebege bakarim sen dusa gir derdi. Keske bizim gibi anneleri anlayan bi topluluk olsa her yasadigimiz yerde ve o toplulukta herkes birbirine sarilip yardim etse

Sizi cok iyi anliyorum. Ben de zaman zaman bu duyguya kapildim. Benim oglum da yemek konusunda beni cok yipratti. En cok zorlandigim donemi ek gidaya gectikten sonraydi. Ama inanin zamanla her sey duzeliyor. Simdi 4 yasinda. Ben bir senedir antidepresan kullaniyorum ama oglumla sohbet etmeye bayiliyorum. Artik paylasimlarimiz o kadar guzel ki. Donup donup anne seni cok seviyorum demesi, bana surekli cesitli isimler takmasi, komik komik laflari...inanin su anda oglunuzun yasi en zor yaslardan biri. Bir bucuk yasinda ben kafayi yiyordum. Ama hepsi geciyor. Isterseniz siz de psikolojik yardim alin cok zorlaniyorsaniz.

Emziriyorum, 2 yaşına gelmesini bekliyorum tedavi için çok umutluyum 2 yaş için inşallah herşey eskisinden güzel olur

Merhaba, 2.5 yaşında bi oğlu olan anneyim ben de. Gurbetteyim eşim uzun saatler çalışıyor bazen işi gereği şehir dışında oluyor. Kolik, çok ağlayan ilk bir sene neredeyse uyumayan bir bebekti. Bunları “bak benimki daha zor” demek için yazmıyorum. Seni anlıyorum o kadar iyi anlıyorum ki. Eski rahat günlerini özlemeni özlediğin için hissettiğin suçluluk duygusunu, bazen kendi evladından çok yorulmanı, yorulduğun için hissettiğin yetersizlik hissini… hepsini anlıyorum. Sadece yorgunsun. Geriye dönüp bakınca oğlum 1.5 yaşındayken ben de farklı değildim. Oyundan henüz pek anlamadıkları bi yaştalar.
Oyun oynamak konusu bazen yanlış anlaşılabiliyor. Önemli olan uzun saatler gün boyu yüksek modda takılmak değil. Gün içinde yarım saat bile kendinizi ona vererek oynasanız aslında duygusal ihtiyacını karşılamış olursunuz. Sonra gözündeki mutluluğu gördükçe kendiniz artırırsınız bu süreyi zaten. Yaşı büyüdükçe oyun oynamak da kolaylaşacak.
Her yalnız anne bu yollardan geçiyor bence yalnız değilsin ama unutma düzelecek.

Canım demek geldi içimden canım…

Emziriyorum, 2 yaşına gelmesini bekliyorum tedavi için çok umutluyum 2 yaş için inşallah herşey eskisinden güzel olur
Benimki de memeye cok duskundu. Istahsizligi ondan. Ustelemeyin. Simdiki aklim olsa yemek konusunda daha rahat olurdum. Memeden sonra yemeye basladi. Hala secici ama en azindan yiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…