Anneliğe alışamadım

Kırıcı yargilayici çok bilmiş yorumlar yapınca ne oluyor? Zaten hayatın ve iki çocuğun yükü üzerine binmiş bir anne derdini dökmüş.vurun abaliya.
Çocuğuna şiddet uygulamadgı sürece her annenin yorgunluğu tahammulsuzlugu kabul edilebilir bir düzeye kadar.yani yorulmuyorum eski hayatımı izlemiyorum diyenin de heykelini dikmıyorlar.eski hayat ozlenmiyorsa orda bir sorun mu vardı diye soralım o zaman ?

Anne değilim ama kesinlikle bu düşüncelerden dolayı hazır olmadığımı biliyorum. Bence de çokk zor. Ama pek çok kişi yaşayabilir bu hisleri. Yalnız değilsiniz. Çocuklarınıza çok da güzel bakıyorsunuzdur, kendinizle gurur duyun

Bende evlatlarımın üstüne titrerim ama insan tabi ki her işini rahatça yapmayı, kafasına göre yatıp kalkmayı özlüyor. 7 yıldır anneyim uykusuzluğa bağışıklık kazandım resmen :KK70:buna rağmen hala özlüyorum eski zamanlarımı.. Bu bizi kötü anne yapmaz ki..

Hele ki bi de bir başınıza çocuk büyütüyorsanız Allah kolaylıklar versin. Benim 2. 10 aylık oldu nerdeyse ama günler nasıl geçiyo bir Allah, bir ben bilirim. Yorgunluk ve uykusuzluktan sinirlerimin gerildiği de oluyor, kendimi bi yere kitleyip hiç çıkmayasım da geliyor.. Ama ne çare :KK70:

Annelik süper kahramanlık değil, hepimiz et kemik sinirden oluşuyoruz, normal bu hisler, arada gelgitler.. Ama iyi ki doğurmuşum can parçalarım onlar benim.. Bir gülüşlerine her şeyi feda ederim, koca ayıyı bile :KK70: :KK70:

Fark etmez miyim yahu? Baya bol keseden sallıyorsun. Göreceğin var senin :KK70:
Yengeç burcu sıpam evet. Anlaşabildiğim bir burç neyse ki :KK200:
Valla bazen çok istiyorum babasına düşkün olsun diye ama erkek çocuk işte..:KK45:
Bende yengecim ya sen ?
Nadiren de olsa babasina duskun erkek cocuklari var ama yengec kiz da olsa erkekte olsa anneye duskun oluyor bende yok ama o durum😂

Evet bunu itiraf etmek zor ama su bir gercek anneliğe hala alışamadım
Anne olmadan onceki hayatımı ozgurlugumu deliksiz uyumayı kendimden baska bi canlıyı her gun her an dusunmeden yasamanın rahatlığını cok ozledim
Asla cocuklarımı bırakamam gozum arkada kalır oylede rahat edemem asla bırakmadımda hic
Ama bu onlardan onceki hayatımı cok ozledigim gercegini değistirmiyor
Bi ben mi boyleyim yoksa ben gibi baska boyle hisseden varmı
Henüz melegimi dünyaya getirmedim ama bana hissettikleriniz normal geldi .şimdi kimse çıkıp da hamilelik çok kolay doğurmak çok kolay bebek bakmak büyütmek çok kolay demesin . Hepsinin bambaşka güzellikleri bambaşka da zorlukları var. Tüm süreç fiziksel olarak bir yana bıraktık diyelim psikolojik olarak basite alınır hiç bir yanı yok .
Doğumdan sonrası daha zor uykusuzluk kendine tuvalet için banyo için bile vakit ayiramamak bir ihtiyacın olunca istediğin gibi gidip alamamak , istediğin gibi tatil eğlence arkadaşla buluşma planları yapamamak vs vs. Herkesin hayatı değişiyor.
Evlenmeden önce ne kadar güçsüz, öz güvensiz ,birinin desteğine ihtiyacı olan vs vs biri olsa bile bir anne olunca on kaplan gücünde oluyor kadınlar. Bizlerin üstesinden gelemeyecegi hiç bir sorun yok gerekiyorsa psikolojik olarak destek alın , eşinizle konuşun ama bilin ki tüm bunlar atlatilacak .
Ben şuan dört aylık bir anneyim henüz kucağıma almadım melegimi buna rağmen sürecim çok zor geçti , doğduktan sonra da kolay olacağını sanmıyorum ama üzüldüğümde sinirlendigimde .... Gibi durumlarda kendime gelebilmem sinirimi üzüntümü yenebilmem için her şeyin üstesinden gelebilecehime olan inancimi sağlamak için yoğun kanamayla hastanede yatmistim ve bebeğimin kanlar içinde ultrason görüntüsü var onu gözümün önünden ayirmiyorum. Sürekli dua ediyorum ve yaşadıklarından ders alıyorum .
Hisleriniz çok normal sakın vicdanen huzursuz olmayın Allah hepimizin yardımcısı olsun 🙏🏻

Galiba bi ben öyle düşünmüyorum benim için hayat yaşamak evlat larim dünya ya geldi gün başladı ben onlar varsa varım yani eski hayatımı bir kez bile ozlemedim gezmek uyamak dinlenmek yerine valaha onlar 'la olmayı tercih ederim tabi bu benim düşüncem

Bende yengecim ya sen ?
Nadiren de olsa babasina duskun erkek cocuklari var ama yengec kiz da olsa erkekte olsa anneye duskun oluyor bende yok ama o durum😂

Doğrudur. Evcimen ve duygusal bir burç.
Ben boğa burcuyum. Yengeç anlaşabildiğim burçlar arasında 😂

Hem de çok fanatik bir anneci özellikle 2 yaşından bu yana. Babası bir şey yedirmek isteyince "annem versin" deyip adamı deli ediyor. 😂
Artık resmen babayı reddeder duruma geldi ki eşim de ilgilidir baya.. 😂😂

Doğrudur. Evcimen ve duygusal bir burç.
Ben boğa burcuyum. Yengeç anlaşabildiğim burçlar arasında 😂

Hem de çok fanatik bir anneci özellikle 2 yaşından bu yana. Babası bir şey yedirmek isteyince "annem versin" deyip adamı deli ediyor. 😂
Artık resmen babayı reddeder duruma geldi ki eşim de ilgilidir baya.. 😂😂
Hahahahahhahahahahahahahahha masallah ya minikk lokumm tam yemelikmis birde inat herhalde.
Insan seviyor mu?
Bu nasıl bir tabir bilemiyorum(annem oyle yorumluyor) 😂😂 ama ben insan sevmiyormuşum yani misafirlige gidince falan bebekken huysuzlaniyormusum zaten hic uyumazmisim da tanıdığım bikac yengeç cocuk oyle hatta bitanesi yemege bakmadan iyy diyordu tadina bakmadan inattan😂

Belki sert olacak biraz lafım ama Allah kimini verip sınar kimini vermeyip derler ben ikinci gruptayım çocuğum olsun diye çabalıyorum zira eşim de öyle Allah size de geç ve güç verseydi belki böyle olmazdı ki sizin eşinizden de kaynaklanıyor bence sorun ne bileyim yazmadan duramadım
bende tedaviyle hamile kalip dogum yaptim
ama bu durumun vermekle vermemekle alakasi yok annelik zor bayan bundan dem vuruyor
uykusuz oldugun icin cocuga verimli olamiyosun canin ayri skiliyo
cocukla baş etmek icin uykusuzluk+ekstra yorgunluk kahvalti yapamiyosun bazen wc ye gidemiyosun gunlerce dus alamiyosun bazen sacini tarayacak zamanin olmuyor buyuzden zor ve yorucu ama bayanin dedigi gibi bunlarin hic biri cocugunun olmasinin mutlulugunu bastirmiyor sadece yorgunuzda yorgunuzda :)

Gercektenmi
Okula gidiyor diye seviniyorum nefes almak kafa dinlemek icin
Hic isim bitmiyo hergun evi batırıyolar yemek begenmezler yemek secerler banyosu tırnagı camasırı bulasıgı inanın yetisemiyorum eşimde hic destek olmadı zaten buyuturken tek yaptıgı calısıp para getirmeki eve
Artık onuda yapmıyo cunku evi terketti cok zaman once
Bence cocukların yukunu kaldıramadı o da ama o kactı kacabildi ben bırakamam
Seni sıkan şey babasız çocuk büyütmek olmuş. Önceki hayatımı düşünüyorum. Evet çocuklar olmadan önce daha özgürdüm ama onlardan önce sahip olmadığım bir çok şeye sahibim. Varlıklarına şükredip onlarla yaşamayı kabul edersek daha pozitif oluyoruz inan bana.

Evet bunu itiraf etmek zor ama su bir gercek anneliğe hala alışamadım
Anne olmadan onceki hayatımı ozgurlugumu deliksiz uyumayı kendimden baska bi canlıyı her gun her an dusunmeden yasamanın rahatlığını cok ozledim
Asla cocuklarımı bırakamam gozum arkada kalır oylede rahat edemem asla bırakmadımda hic
Ama bu onlardan onceki hayatımı cok ozledigim gercegini değistirmiyor
Bi ben mi boyleyim yoksa ben gibi baska boyle hisseden varmı
Yalnız değilsin ❤️ Arada bana da geliyor o his. Özellikle ilk zamanlar çok oluyordu. Zamanla aştım bu durumu.

Anneliğe alışamamak diye tabir etmiyorum bu duyguyu ama ben de aynen sizin gibi hissediyorum çoğu zaman. Tabi ki evladımı çok seviyorum asla dünyaya değişmem, ama öncesindeki kafama göre hareket etme durumumu özledim. Şimdi devamlı onu da düşünmek zorundayım, markete giderken bile kafama göre çıkıp gidemiyorum :)

Bir de en büyük etken bebeği büyütürken yanında yardım edecek birinin olmaması. Eşim yoğun çalışıyor, ailelerimiz farklı şehirlerde. Dolayısıyla 16 aydır 24 saat ben bakıyorum çocuğa.

Arada birinin gelip "hadi sen işine gücüne bak ister yat ister dışarı çık ben birkaç saat bakarım" demesi o kadar büyük bir nimet ki. Buna sahip olanlar çok şanslı ...

Hahahahahhahahahahahahahahha masallah ya minikk lokumm tam yemelikmis birde inat herhalde.
Insan seviyor mu?
Bu nasıl bir tabir bilemiyorum(annem oyle yorumluyor) 😂😂 ama ben insan sevmiyormuşum yani misafirlige gidince falan bebekken huysuzlaniyormusum zaten hic uyumazmisim da tanıdığım bikac yengeç cocuk oyle hatta bitanesi yemege bakmadan iyy diyordu tadina bakmadan inattan😂

Yok o derece değil. İnsancıl ama çok seçici.
Bazen de beni sözcüsü yapıyor sessizce "sen söyle" diyor biri birşey sorunca. Gören sessiz sakin sanar da tam tersidir 😂😂
Evcimen burç olmandan kaynaklıdır o.. 😂

Merhaba. Bütün yük sizin omuzlarında. Böyle hissetmeniz bana normal geldi. Anneler olarak işlerimiz çok ve destek verecek kimse yoksa etrafta daha da zor oluyor. Ne olur kendinizi suçlu hissetmeyi. Eminim çocuklarınız için elinizden geleni yapıyorsunuzdur. Ara sıra kendiniz için birseyler yapmaya özen gösterin. Mesela eski hobilerinize yer açın. Biliyorum çocuklar ile daha zor, ama insan istese kısa da olsa kendine zaman ayırabiliyor. Ben mesela alırım elime bir kahve, çikolata ve kitap okurum. Kendimi geliştirmeye gayret ederim (eskiden bir cok sorunlarım vardi, yaralarimin çoğunu sardım, ama kalanlar var, onları da halletmeye gayret ediyorum).

X