Teşekkür ederim arkadaşım çaylar, içecekler onları hep aldım alıyorum ama emmiyor o nedenle azaldıBiraz inat etmeniz lazım, ısrarla vermeniz yani. Öndütü biraz sağıp da memeyi öyle verebilirsiniz arkadaşın da dediği gibi. Oğlum 7.5 aylık, o bile uyurken dolu dolu süt olsun istiyor. :) genelde 2. Memeyi emerken uyuyor mesela. Bir dönem benim oğlum da meme istemedi, çok şükür sütüm vardı benim, biberonla süt vermeyi kestim. Zamanla düzeldi. Biberona da daha yeni geri alıştı, onda da su ve meyve suyu içiyor, süt olursa içmiyor.
Sütünü arttırmayı deneyebilirsin. Still tee ve bira mayası tableti çok işe yarıyor. Emzirme kampına da girebilirsin.
Bu arada hayırlı olsun bebiş :)
Hepsini yedim içtim emmiyor ki çoğalsınHayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün .
Emzirmekten sakın vazgeçme , sütün azsa süt artırıcı gıdalar ye , tahin acayip süt yapıyo , balık ,bulgur pilavı vs de öyle .
Baktın almıyo sütünü sağ bibereno koy ver bebeğine , mahrum kalmasın .
Bu yazıyı bir oku istersen .Hepsini yedim içtim emmiyor ki çoğalsınnasıl emzirebilirim bilmiyorum
Teşekkür ederim arkadaşım çaylar, içecekler onları hep aldım alıyorum ama emmiyor o nedenle azaldıuğraşıyorum boş memeyi kesinlikle almıyor koruyucu takıyorum zorla az emiyor gelmeyince ağlıyor . Koruyucusuz boş memeyi nasıl verebilirim acaba , koruyucu da yoruyor onu öekecek koruyucu dolacak ki ağzına gelsin onu yatırıp direkt ağzına gidecek şekilde veriyorum ki hemen ağzına gitsin yorulmasın (( offf vallahi leyla gibiyim
Çok teşekkür ediyorumBu yazıyı bir oku istersen .
Anne sütü hakkında bilinmesi gereken gerçekler
• Anne sütü üretimi ilk haftalarda hormonal, sonra mekanik bir hal alıyor: Memelerin bir zekası var. Meme boşaldıkça, doluyor. Yani siz memeyi sık sık boşaltarak ona ''süt lazım, yetmiyor'' diyorsunuz. O da kolları sıvayıp, daha çok üretmeye başlıyor. Eğer dolu kalırsa, "demek bu kadar lazım değil" diyerek üretini yavaşlatıyor. Anlayacağınız, biraz arz talep meselesi...
• Bütün anne sütü arttırma teknikleri, yukarıdaki “memeyi boşlatma” prensibine dayanır. Süt yaptığı ya da kestiği kanıtlanmış herhangi bir besin yoktur. Beslenmeyle ilgili dikkat edilmesi gereken tek şey; çok sıvı tüketmek ve normalde almanız gereken kaloriden bir miktar daha fazla kalori almaktır. Zira, kaloriyi ya da suyu kısarsanız; bu mekanizma önce annenin ihtiyaçlarını, sonra süt üretimini düşünür. Süt üretimine yetecek su ve kalori kalmaz.
• Pompadan çıkan süt ile çocuğun emerek aldığı süt miktarı arasında fark var. Pompalar bebeklerin emişini taklit ediyor, ama dedim ya, memeler zeki, yemiyor. Bebek, o memeden pompayla sağdığınızdan daha fazla süt çıkarıyor.
• Memelerin sadece zekası değil hisleri de var. Emzirdiğinizde yaşadığınız çocuğunuzla o yakınlık hissi, süt üretimini coşturuyor. Siz bir istiyorsunuz, meme iki veriyor. Sizin gibi memeler de pompaya karşı aynı hisleri beslemiyor.
• Anne sütü üretimi üçüncü ayda regüle oluyor. Yani ilk üç ay kontrolsüzce süt üreten meme, bebek üç aylık olunca ‘yetecek kadar’ süt üretmeye başlıyor. Fazla üretiyorsa, bu üretimi kısıyor. Etrafımızdaki annelerin çoğu, üçüncü ayda mamaya başlıyor. Süt üretiminin azaldığını görünce, çocuğa yetmediğini düşünüyor. İlk aylardaki gibi memeler balon gibi şişmediği için, sütü bitti sanıyor. Memede yetecek kadar süt olması için, balon gibi şişmesi gerekmiyor. • Regl olunca, süt üretimi hormonal olarak azalıyor. Ama regl dönemi bitince, eski halini alıyor.
• Yetecek kadar süt olması için, memeden süt sızması gerekmiyor. Süt sızması, süt miktarından çok meme ucunun yapısıyla ilgili.
• Bebeklerde akşam huysuzluğu denen bir özellik var. Bazı bebeklere, akşam olunca afakanlar basıyor. Yine akşam olduğu için, memeleriniz sabahki kadar süt dolu olmuyor. Bunlara etraftan gelen, bu çocuk aç yorumları eklenince, mamaya genelde akşam saatlerinde başlanıyor. Emzirme uzmanları uyarıyor; akşam huysuzluğu açlık değildir.
• Süt memelerden bir kaç farklı akışta gelebiliyor. Bu durum, özllikle pompayla sağarken anneleri yanılta biliyor. Süt önce geliyor, sonra akış duruyor, bir kaç dakika sonra tekrar bir akış oluyor. Yani süt artık gelmiyor olsa bile, en az beş dakika daha sağmaya devam etmek gerekiyor.
• Memeden ilk gelen sütün su oranı, daha sonra gelen sütün yağ oranı yüksek oluyor. Sık sık az az emerse, bebek kilo almada bu nedenle sorun yaşayabiliyor, anneler sütü az zannediyor. Bir memeyi sonuna kadar emzirmek ya da sağmak gerekiyor.
Sagım yapin sürekli ve pes etmeden bebegi tutturmaya çalisin uclari kullanmayin meme ucunuz bebegin agzindayken sagdiginiz sutu enjektorle memeden suz geliyomus gibi bebege verin daha kolay tutar cektikcede kanallar acilip sutunuz daha cok gelecektir.gaz probleminden dolayi agliyo olabilir sut gelmiyo diye degildemerhaba hanımlar,
Kızım 36 haftalık dünyaya geldi 1 hafta kuvezde kaldı, son iki gün orada emzirdim biberona alıştığı için memeyi reddediyordu meme ucun küçük dediler göğüs koruyucu taktılar öyle aldı orada biberona alıştığı için biberon başlığına da benzetmiş olabilir daha sonra sarılık oldu DR kilo vs. Baktı mama takviyesi verdi hastanede biberona alıştı, sonrasında mama da biberonla şimdi meme almıyor çok zorla günde 2 defa fln , dolayısıyla sütüm de azaldı göğüs koruyucuya biraz mama döküp ağzına veriyorum öyle biraz çekiyor gelmeyince ağlıyor ısrarla emziriyorum biraz emiyor sonra gelmeyince ağlıyor lütfen yardımcı olun hem koruyucudan nasıl kurtulurum direkt göğsümü alır? Hemde nasıl memeye alıştırabilirimbu zamana kadar çok uğraştım ama alıştı biberona hemen ağzına akacak
Benimki üç aylık olduSiz emzirimekte kararlıysanız eğer sadece sabır ve inat gerekiyor.Çevre ve doktorun söylediklerini umursamayın.İnsanlar hep konuşur sütün yetmiyor emzirme mama ver vs oysa o mamanın ne olduğu belli değil ,anne sütü gibisi var mı..Benim kızım neredeyse 6 gün emmedi bu 6 gün sütü pompa ile sağıp biberonla verdim ama tabi pompayla az süt geliyordu sarılık başlangıcı oldu.7. Gün 1-2 saat uğraştım memede tuttum zorla ağzına soktum deyim yerindeyse ve emmeye bir başladı 34 aylık olana kadar bırakmadı:).
Aynı sorun çok teşekkür ediyorum içim rahatladı olabilirliğine daha çok inandım , siz plastik ucu ne zaman bıraktınız acaba ben hala onla vermeye çalışıyorum 3 aylık oldu demiştimAynı sorunları yaşadığım için yazıyorum. Kızım sarılık oldu dr mama ver dedi. Meme ucum çok küçüktü plastik uç kullandım. Sanırım iki haftalık falandım memeyi ağzına almıyordu. Sütümün olmadığını düşünüp ağlıyordum. Bi arkadaşım ve annesi geldi Allah razi olsun onlardan. Öyle güzel konuşup rahatlattilar ki beni. Bebeğim arkadaşın memesini emiyordu biberonu da ama beni reddediyordu. Biraz rahatlayinca tekrar denedim emdi az da olsa. Sonra ben kilosu az olmasına rağmen sarılık riski 15 gün sonra geçtiği için mama vermedim plastik uç da takmadım ısrarla meme verdim ve şükür bir hafta zorluktan sonra başardım. Nette emzirme kampı yazıları var oku mutlaka. En önemlisi de stres yapma bebek de meme de senin stresini anlıyor. Ve sakın sütüm yok diye düşünme hep tabi ki var yavrumun besini burda de. Ben ıssız bir adada tüm kaynaklardan yoksun olduğumu ve bebegimi bu şekilde doyurmam gerektiğini düşündüm. Stres yapma iyi düşün bol su iç ve bebek uyudukça uyu. İşte bunlar süt yapar. Emdikce meme ucun da büyür.