Anneler yardım

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
az önce biberi doğrayıp geri kalan kısmını ağzına attım ve neredeyse çiğnemeden yuttum. Aptalım aptal. Biber öyle acıymış ki şu an ellerim ve dokunduğum her yer cayır cayır yanıyor. Ve ben emziren anneyim! Kayınvalidemin sözüne güvenip biberi acı değil diye denemeden yutuverdim aptallık bende. Üzerine bir dolu reçel yedim, ama acı biber sütten çocuğa geçip canını yakıyormuş. Napıcan ben şimdi? Bebeğim 6-7 gibi uyanıp emmecek. Çok acil bildiğiniz bir şeyler varsa tavsiye verebilir misiniz?

Sütünüzü sağıp dökün. Sonraki sütünüzü emsin.. ellerinizi de domatesle ovalayın acısını alır

Bence 2 saate bir sağ dök bikac kere yap yani ben öyle yapardım cok kucuk bebeginiz belki sütünüz o an kalmaz biraz ac kalir ama sütünüzden gider .

Şimdi mi sağıcam emzirmeden önce mi?
Öyle sütebgeçmek gibi bir durum vardsa emzirene kadar ne kadar sağarsanız kardır. Bir de süte geçtiğinden eminmisiniz. Bir tatsanız anlaşılır bence. Yada bu gecelik bebeğe uygun bir mama verin hiç riske girmeyin.

Anne değilim ama sütünüzün tadına baksanız bebeğinize vermeden önce, acısı varsa size de olur zaten anlarsınız.

Canım keşke biberin acı olduğunu anladığın gibi hemen süte karışmadan sağıp bebeğe içirmek için ayırsaydın. Belki hala yapabilirsin. Süte ne kafar sürede geçiyor acaba? ,sen sağ ve bekletirken sütü bir araştır

Merak etmeyin hiç bişey olmaz emzirin sakın sütünüzü boşa götürmeyin
Zaten şimdi yediğiniz 2 saat sonra süt olmayacak ki yedikleriniz midenizde eriyecek kana karışacak falan da öyle süt olacak
Ama bebeğin altını falan değiştirirken dikkat edin çıplak elle dokunmayın o fena olur yakarsınız bebeği

Sardenya şimdi baktım. Yediklerin önce kana karışacak sonra süt oluyormuş. 12 saati buluyormuş. Bence sağdığın sütleri dökme. Acı karışmamış henüz. Bunları içir. Yarınada sakla. Muhtemelen yarın içirdiklerin acı olacak. Bol su içerek acıyı vücudundan atmaua gayret et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…