Anneler yardım

Sardenya inşallah okudun mesajımı. Sütlerini dökme.

Döktüm ama 25 ml sağabildim zaten el pompasıyla zor oldu :KK43: su içtim, çilek şerbeti içtim, fındık ceviz yedim elime de plastik eldiven taktım. Sütün tadına baktım tatlıydı tadından belli olur mu acaba

az önce biberi doğrayıp geri kalan kısmını ağzına attım ve neredeyse çiğnemeden yuttum. Aptalım aptal. Biber öyle acıymış ki şu an ellerim ve dokunduğum her yer cayır cayır yanıyor. Ve ben emziren anneyim! Kayınvalidemin sözüne güvenip biberi acı değil diye denemeden yutuverdim aptallık bende. Üzerine bir dolu reçel yedim, ama acı biber sütten çocuğa geçip canını yakıyormuş. Napıcan ben şimdi? Bebeğim 6-7 gibi uyanıp emmecek. Çok acil bildiğiniz bir şeyler varsa tavsiye verebilir misiniz?
hicçbir şey olmaz

Tadına bak her emzirdiğinde öyle emzir,ama bana acının süte geçmesi pek mantıklı gelmedi,sanmıyorum böyle birşey olacağını,çünkü ben hep yemekleri acılı severdim,oğlumu 2 buçuk yaşına kadar emzirdim,hiç bir problem yaşamadım.

Acı biberin acısının süte geçmesi son derece mantıksız geldi bana da. Gaz yapan şeyler, bol baharatlı yemekler yenince sütten bebeğe geçip gaz yapıyor mesela. Ama bu demek değil ki o acının acı tadı veya yediğin şeyin tadı direkt olarak süte geçiyor. Saçma yani. Sütünüzü döküp de harcamayın boşuna. İnternet bilgi kirliliğiyle dolu. Her okuduğunuza da inanmayın derim. :)

Acı etkilemez. Sadece aşırı baharatlı ve sarımsaklı yiyeceklerden aroma geçer. Acı etkileseydi bazı bölgelerde aşırı acı yiyorlar onları etkiler bebekleri de ememezdi. Rahat olun. Ayrica acı değil bu paniginiz bebeği etkileyip huzursuz yapabilir.

kizim kac aylikti tam olarak hatirlamiyorum ama ek gidaya baslamamistik henuz urfaya misafirkige gittik disarda yenek yedik bende agzima bir biber atmamla geri cikarmam bir oldu yutmadim dahi ama perisan oldum gunduz ogle yemegindeydik aksam yemekten sonra kizim bayilma derecesinde fenalasti doktora yetistirdik apar topar inanilmaz gazi olmustu biberden dolayi ki bizim buralarda sut veirken aci yenmemesi gerektigi bilinen birseydir cok aci tuketilen bir memlekette olmama ragmen sut veren kadin aci yemez dikkat eder gece yine kizim cok kotu oldu sabaha kadar 2 kere daha hastaneye gittik sizede cok gecmis olsun ins sorunsuz atlatmissinizdir geceyi

kizim kac aylikti tam olarak hatirlamiyorum ama ek gidaya baslamamistik henuz urfaya misafirkige gittik disarda yenek yedik bende agzima bir biber atmamla geri cikarmam bir oldu yutmadim dahi ama perisan oldum gunduz ogle yemegindeydik aksam yemekten sonra kizim bayilma derecesinde fenalasti doktora yetistirdik apar topar inanilmaz gazi olmustu biberden dolayi ki bizim buralarda sut veirken aci yenmemesi gerektigi bilinen birseydir cok aci tuketilen bir memlekette olmama ragmen sut veren kadin aci yemez dikkat eder gece yine kizim cok kotu oldu sabaha kadar 2 kere daha hastaneye gittik sizede cok gecmis olsun ins sorunsuz atlatmissinizdir geceyi
tebrıkler kadını ıyı korkutmayı başarmışsın
bende emzırırken hızlı gızlı yedim acıyı ızın vermezlerdı ama hıc bırsey olmadı

Yediginiz recel bebege daha cok zarar verir. Bos yere seker yuklemissiniz kendinize. Aci biberin hic bir olumsuz etkisi yok emzirirken.

Aci yemekle sutun nasil bir alakasi varmis acaba? Aciyi cok severim. Hamileykende yedim doguncada yedim. Sutum hep aciymis demekki. Ne guzel bebegimin aciya bagisikligi olmus. Her soylenene inanmayin bence. Sutunuzden de mahrum birakmayin. Aci yedim simdide tatli yiyim noturlensin diye bir seyin oldugunu sanmiyorum.

tebrıkler kadını ıyı korkutmayı başarmışsın
bende emzırırken hızlı gızlı yedim acıyı ızın vermezlerdı ama hıc bırsey olmadı
Pardonda kadinin korktugunu hangi yorumundan cikardiniz ben yorum yaptigimda olayin ustunden en az 10 saat gecmisti zaten olan olmustur ki 2 cocuk annesi cocuk gelisim uzmaniyim cocuklariMin doktoruda ozellikle aci baharatli tursu gazli icecek vs tuketmememi soylerlerdi siz nasilki tecrubelerinizi paylasiyorsaniz bende ayni sekilde tecrubemi paylastim sizin sorun yasamamis olmaniz herkesin yasamayacagi yada benim yasamis olmam herkeSn yasayacagi anlamina gelmez lutfen usLubunuza biraz daha dikkat edin

Herkese çok teşekkür ederim dünden beri yaşadıklarımızı anlatıyorum. 6 gibi ve 10 gibi iki kez çığlık çığlığa uyandı çocuğum susmamacasına ağlayarak. Emmeye devam etti ancak öyle sustu. Hiç yapmazdı belki başka şeyden dolayı yaptı belki rüya gördü bilemiyorum. Midenizi bulandırmak gibi olmasın, Öğleden sonra gibi de iki kere kaka yaptı, ikincisi daha yeşildi. şu an sakin normale döndü, normal uykusunda. Bu da ders olsun.

Kakanin yeşil olmasi sut fazlası diye biliyorum, fazla beslenen bebeklerde oluyor diye biliyorum..
Evet doğru. Aşırı beslenen bebekler yeşil, mukuslu hatta kanli kaka yaparlar. Bunun pek bilmiyorlar çocuklara test vs yapıp o bir sürü işkence yapiyorlar.

Emme aralarını biraz açarsanız durum düzelir. Çok ağlaması da acı yediğiniz için değil aşırı yediği için bağırsaklarda sancı olmasından dolayı.

Doymayan bebek de sert top top yapar. Yumuşak sarı kakası varsa bir haftada da yapsa doyuyor demektir.

X