anneler yardim..bi akil verin lutfen

ariyana

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2013
3.254
2.930
138
merhaba hanimlar,
1 haftadir oglum oksurukten bogulmak uzere,vermedigimiz ilac denemedigimiz yontem kalmadi..

bu nasil pislik bi virusse haftasonu beni yakaladi cunku oglum gunlerce yuzume yuzume gece gunduz oksurdu hapsurdu ve ben butun haftasonunu 41 derece dusmeyen atesle gecirdim,dunde 4 serum yedim evde yatarak ancak kendime geldim,suan atesim 38 civari..

dinlenmemin imkani olmadi gece oglumun oksuruk krizleri benim vucudumun kirikligi:KK43:
benim sorunum ise,ben hayatimda gece gunduz 1 dk araliksiz oksuren birini gormedim:KK61:
psikolojim altust oldu,gece artik ben aglama krizlerine girer oldum uyuyamamaktan:KK42:
bencilce gelmesin,bilirsiniz hastaligin ve uykusuzlugun insani nasil perisan ettigini ve ustune hasta evlat sorumlulugu.
kimim kimsem yok burda,esim asla ogluma bakmaz cunku kendisi saglikci ve hastaneye enfeksiyon vs. goturmekten odu kopuyor,yanina dahi yaklastirmiyor cocugu.
kaderime terkedilmis gibiyim,hani mum dibine isik vermez ya aynen o durum..
cocuk doktorunun dedigi bekleyeceksiniz,hastalik virus kaynakli, bakteri kaynakli olmadigi icin antibiyotik veremem..

oksure oksure balgamini atacakmis ama atmiyor aksine burnu aktigi zaman aninda icine cekiyor,silmeme yikamama firsat tanimadan.
burun acici kullandigimda direnmekten resmen burnu kanadi dun,kullanmak istemiyorum hic:KK43:
bu gece artik isyan ettim,gozumu kapattigim an oglum yuzume yuzume ne varsa kustu resmen butun salya sumugunu,hasta diye tek basina da yatiramiyorum zaten bende hastayim odalar arasi mekik dokumak daha zor.:KK42:
sabaha karsi soylendim artik sesli sesli,esim gelmis yanima sen nasil annesin sevgiyle yaklas cocuga diyor..:KK61:
ben onu kaderine terketmedigim icin sifayi oglumdan kaptim zaten,daha ne yapabilirim ki:KK61:
insanim,tek basima agir geliyor bazen:KK42:
resmen anneligime laf etti..
tamam elestirsin,toleransimi kaybettigim zamanlar muhakkak ki olur ama gozunun onunde eriyip gittim ve yeniden yataklara dusmek istemiyorum.
af diledim butun gece,ben anneligi haketmiyorum affet beni Allahim diye ama direncim kalmadi,bagira bagira aglamak istiyorum:KK61:Allahim beterinden koru neler var diye rahatlatmaya calisiyorum kendimi yok o kadar doluyum ki ise yaramiyor:KK43:
napicam ben bu oglanla? ne yiyor ne iciyor ne ilac fayda ediyor,surekli oksuruyor ama surekli..:KK43:

kendim astım hastasıyım, oğlum da alerjik çoğu konuda. ve öksürük geldi mi gitmesi bir ayı buluyordu.

bu sene biraz daha iyiyiz, bazı yöntemler işe yaradı.

işe yaradıklarını düşündüklerim:

- dut pekmezi, sabah akşam bir tatlı kaşığı kadar, doğalını bulun, zaten ucuz diğer pekmezlere göre.
- bal+karabiber karışımı, bunu hemşire bir arkadaşım önermişti, kendi çocuğuna kullanıyormuş, karabiber balın içerisinde ne kadar beklerse o kadar iyi diyor.
bu arada dut pekmezine de karabiber karıştırabilirsin çok az.
-oğlum bebekken elma kabuğu kaynatıp içirirdim, tahrişe iyi gelirdi.

Anneliğe laf etmek için önce baba olmayı bilmek lazım. Çocuğu vitrine koyup izleyip o ateşle daha çocuğun peşinde koşan kadının fedakarlığına laf ediyor. Çok bencilce çokkkkkk.

Edit: evet malesef virütik hastalıklarda tek çare zaman. Ancak ağrı kesici areş düşürücü öksürük kesici gibi semptomları hafifleten ilaçlar verilebiliyor. gerçi eşiniz biliyordur bunları anlatmıştır. Bol vitamin almalısınız en azından enerji veirir ve direncinizi yükseltir. Direnciniz ne kadar yükselirse hastalığı o kadar hafif atlatorsınız. Uyuyup dinlenmekte çok önemli. Bala tarçın karabiber döküp ağzınızda emin çocuğunuzada verin öksürüğü daha kolay attrırypr. Birde zencefil bal limon adaçayını sıcak suda karıştırın o da öksürük için çok iyi.ihlamurda iyi geliyor. Hem bunları içince bol sıvı almış olursunuz. Ne kadar bol sıvı alırsanız o kadar dinç olursunuz. Belki çoğunu zaten biliyorsunuzdur ama. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Sen de bir hata yok.tum anneler bazen toleransini kaybedebilir. O kocan yardımcı olmalıydı. Virüs goturecekmis de bilmem neymiş. Madem öyle bari seni rahatlatacak şeyler yapsın evde. İki kelime sevgi sözcüğü bile yeter aslında. Neymiş sen nasıl anneymişsin ha...aslında birakacaksin başına bebeği. Babalık öğrensin.

gittik..doktor evdeki ilaclari yeniden verdi :KK43:
Bu kadar öksürüğü okan çocuğa ilaçtan ziyade buhar verirler çocuk bildiğin tıkanmış.
Anneyiz ama aynı zamanda kadınızda. Can derdinde olmak anneliği yapamadığımız anlamına gelmez.
Bence o çocuk Zeynep Kamile götürülse direk yatırırlar..

kendim astım hastasıyım, oğlum da alerjik çoğu konuda. ve öksürük geldi mi gitmesi bir ayı buluyordu.

bu sene biraz daha iyiyiz, bazı yöntemler işe yaradı.

işe yaradıklarını düşündüklerim:

- dut pekmezi, sabah akşam bir tatlı kaşığı kadar, doğalını bulun, zaten ucuz diğer pekmezlere göre.
- bal+karabiber karışımı, bunu hemşire bir arkadaşım önermişti, kendi çocuğuna kullanıyormuş, karabiber balın içerisinde ne kadar beklerse o kadar iyi diyor.
bu arada dut pekmezine de karabiber karıştırabilirsin çok az.
-oğlum bebekken elma kabuğu kaynatıp içirirdim, tahrişe iyi gelirdi.

dut pekmezi bulmam zor olur yurtdisindayim ama hakiki bal var evde,arada veriyordum ama karabiber hic aklima gelmemisti.
peki oksuruk geldiginde gece gunduz surekli mi oluyor sizde?
oglum 1 sn durmuyor,bogulurcasina ozellikle geceleri..
burnu aktigi zamanda sari beyaz iltahap akiyor resmen burnundan.
bianda oluverdi,sIki sIki giydirdim hep,ayagi ustu basi nasil oldu nasil kapti aklim almiyor.

dut pekmezi bulmam zor olur yurtdisindayim ama hakiki bal var evde,arada veriyordum ama karabiber hic aklima gelmemisti.
peki oksuruk geldiginde gece gunduz surekli mi oluyor sizde?
oglum 1 sn durmuyor,bogulurcasina ozellikle geceleri..
burnu aktigi zamanda sari beyaz iltahap akiyor resmen burnundan.
bianda oluverdi,sIki sIki giydirdim hep,ayagi ustu basi nasil oldu nasil kapti aklim almiyor.

sizinle aynı durum değil.
bizde ufak bir hastalık olsun, öksürük kalıyor. hastalık iyileşse bile öksürüğün tam geçmesi en az bir ayı buluyordu. tabi bu arada boğazı da tahriş olduğu için çok zorluk çekiyordu.
öksürük gece kötüleşiyordu.

bu kış dut pekmezi ve balı düzenli kullandık ve kreşe başlamış olmasına rağmen hastalıkları 3 günü geçmedi. boğazı da tahriş olmadı.

hastaneden getirmiş olabilir belki eşiniz mikrobu... yorulmuşsunuz size yardım edecek biri yok mu? bu donem oksuruğu zor geçior antibiyotik verecek derecededir belki doktor?

Eczanelerde keçi boynuzu pekmezi satılıyor o da faydalı
Elma ve nişastayla yapılan püre var öksürük için link atmayı beceremedim,onuda araştır istersen
Eşin hakkındada Allah sana sabır versin.Hangi anne çocuğunun hasta olmasını ister.Geçen gün bir yere gidiyorum ,önümde 2 kadın konuşuyor.Onun eşide aynı şeyi söylüyormuş.Yok çocuğa iyi bakamıyorsun,yok Onu anneme vereceğim,annem iyi bakar,sinirden ifrit olmuştum.Acaba annesi de eşinize mi iyi bakamıyor çocuğa diyor?:KK64:

sizinle aynı durum değil.
bizde ufak bir hastalık olsun, öksürük kalıyor. hastalık iyileşse bile öksürüğün tam geçmesi en az bir ayı buluyordu. tabi bu arada boğazı da tahriş olduğu için çok zorluk çekiyordu.
öksürük gece kötüleşiyordu.

bu kış dut pekmezi ve balı düzenli kullandık ve kreşe başlamış olmasına rağmen hastalıkları 3 günü geçmedi. boğazı da tahriş olmadı.

cok gecmis olsun sizede.
insanin basina gelmeyince bilmiyor iste,simdi denicem bal karabiberi insallah bizimkinde de fayda eder.
cok sagolun

Ilık zeytinyağına biraz karabiber koyup bebeğinizin göğsüne sürün masaj yaparak. Daha sonra bi bezle kapatın giysilerini giydirin üstüne. Annem böyle yapardı göğsü yumuşatır bu. Ablamında geçmeyen öksürükleri var hala hep. Bide kara turpun ortasını delip altından az bi açıklık bırakıp bir bardağa oturtun. Bunun içine bal koyun bir iki kaşık. Bal süzülsün iyice bardağa. Bunu azar azar içirin. Aynı yöntemi soğanlada yapabilirsiniz.

Zencefille bal ve cok azicik tereyagini karistirip verseniz inanin faydasini gorursunuz.Allah sifa versin

''esim asla ogluma bakmaz cunku kendisi saglikci ve hastaneye enfeksiyon vs. goturmekten odu kopuyor,yanina dahi yaklastirmiyor cocugu''.

Ne alaka ya ? enfeksiyon götürecek diye çocuğu yanından kovalıyor
E ozaman kendide eve girmesin binbirtürlü hastalığın içinden çıkıp geliyor eve !!!ozaman bunu düşünmüyor mu?

DOKTOR değiştirmeyi düşündünüz mü?
Belliki tedavi yöntminde sorun var benimde oğlum daha 6aylık iken böyle idi
Öksürük zaten kolay geçmez fakat azda olsa rahatlatır verdiği ilaçlar
Mesela oksürük şurubunun yanında balgam söktürücü verir bunları hep kullandınız mı?
Siz bence tekrar farklı bir doktora götürün
Zira ateş 3 gün sonra kesilmeli !! fakat öksürük bela birşey hemen çıkmaz bırakmaz ne büyüğü ne küçüğü
Geçmiş olsun eşinizide takmayın onlar en kolay yöntemi seçerler üste çıkmak gibi

Anneliğe laf etmek için önce baba olmayı bilmek lazım. Çocuğu vitrine koyup izleyip o ateşle daha çocuğun peşinde koşan kadının fedakarlığına laf ediyor. Çok bencilce çokkkkkk.

Edit: evet malesef virütik hastalıklarda tek çare zaman. Ancak ağrı kesici areş düşürücü öksürük kesici gibi semptomları hafifleten ilaçlar verilebiliyor. gerçi eşiniz biliyordur bunları anlatmıştır. Bol vitamin almalısınız en azından enerji veirir ve direncinizi yükseltir. Direnciniz ne kadar yükselirse hastalığı o kadar hafif atlatorsınız. Uyuyup dinlenmekte çok önemli. Bala tarçın karabiber döküp ağzınızda emin çocuğunuzada verin öksürüğü daha kolay attrırypr. Birde zencefil bal limon adaçayını sıcak suda karıştırın o da öksürük için çok iyi.ihlamurda iyi geliyor. Hem bunları içince bol sıvı almış olursunuz. Ne kadar bol sıvı alırsanız o kadar dinç olursunuz. Belki çoğunu zaten biliyorsunuzdur ama. Geçmiş olsun.

cok sagolun dediklerinizi denicem.
evde ihlamur yok ama turkiyeden getirdigim adacayi var,yurtdisindayim bulamayabilirim belki ihlamur bilmiyorum,onunla deneyim bu karisimi olur dimi?
ben simdi iyi sayilirim biraz kirginlik var o kadar,oglum duzelse insallah rahat nefes alicam.
gozlerim sisti aglamaktan Allahin gucune gidicek toleransizligim,ben ne bicim insanim ne bicim anneyim diye:KK42:
Allahim herkesin evladina saglik afiyet versin,kimseyi evladiyla azcikta olsa sinamasin.

zencefil çok işe yarıyor bizde de.çay yapıyorum,zencefil,kabuk tarçın, karanfil,limon kabuğu ve nane.ılıyınca da içine bal koyup içiriyorum.
bu arada içine çekmesi sorun değil küçük çocuklarda ,midesine gidiyor onlar.balgam da midesine gidiyor,zaten bu yüzden kusarak en sonunda çıkarıyor midesinden.
oğlumdaki sorun da alerjik kökenli,burun akıntısı,geniz akıntısı başlarsa devamı geliyor.burnunu açık tutmaya çalışın.yakaya damlatılan cold mix türü damlalardan kullandım memnun kaldım.
bir de ne kadar tartışılsa da bir yaştan sonra çocuk öksürüğü için vicks çok yarıyor işe.uyku öncesi sürüyorum sırtına misler gibi uyuyor.çocuğunuz kaç yaşındaydı?
adamın bencilliği egosu ve ökzülüğü ile ilgili pek bişey yazmak isytemedim,çocuğunuzla ikiniz iyi olun öncelikle.

Canım tereyağını erit..İçine pekmez koy (herhangi bir pekmez de olur) .. onu ılık ılık içirmeye çalış.. benim kzıımda grip oldu..öksürüğü çoktu.. ancak bununla çare buldum..

Back
X