- 16 Mayıs 2015
- 1.250
- 17.585
- 208
- Konu Sahibi papatyasevilir
-
Lütfen ama arkadaşım biz senle nerden bilelim ilk yardım eğitim sertifikamız yokkiiher ikimiz içinde aynı şey gecerli... sonucta herkes bildigini uygular bildigin dogru sayar. sonucları da herkes için degişiktir.
saygılar..
Lütfen ama arkadaşım biz senle nerden bilelim ilk yardım eğitim sertifikamız yokkii
Yanlış biliyorsunuz.belli bir süre duş yasak. dikişli yaraya su gelmez.
ben tüm dünya ülkelerinin tanıdıgı ilk yardım sertifika eğitiminde bunu böyle ögrendim.
acık yara ve dikişli yara dahil. ya ben yapmam. isteyen yapsın.Yanlış biliyorsunuz.
Açık yara başka, dikişle kapatılmış yara başka.
Dikiş üzeri gayet de su ve sabunla yıkanabilir. Hele de genital bölge. Ben hemşireyim bu arada. Hem ameliyat sonrası bölümde, hem de doğum sonrası bölümlerde çalıştım. Biz sezaryenli hastaya bile sezaryenin ertesi günü duşa girip, ameliyat yerindeki bandajı duşta çıkarıp, orayı su ve sabunla yıkayıp duştan çıkması gereltiğini söyleriz, daha hastanede kalırken. Burası ABD, ve prosedür böyle. Diğer birçok yara konusunda da su ve sabun çok önemli yer tutar zaten. Sizin açık yara dediğiniz şey dikişli yerler değil, o başka bir şey.
Yanlış biliyorsunuz.
Açık yara başka, dikişle kapatılmış yara başka.
Dikiş üzeri gayet de su ve sabunla yıkanabilir. Hele de genital bölge. Ben hemşireyim bu arada. Hem ameliyat sonrası bölümde, hem de doğum sonrası bölümlerde çalıştım. Biz sezaryenli hastaya bile sezaryenin ertesi günü duşa girip, ameliyat yerindeki bandajı duşta çıkarıp, orayı su ve sabunla yıkayıp duştan çıkması gereltiğini söyleriz, daha hastanede kalırken. Burası ABD, ve prosedür böyle. Diğer birçok yara konusunda da su ve sabun çok önemli yer tutar zaten. Sizin açık yara dediğiniz şey dikişli yerler değil, o başka bir şey.
ya diger yorumları okudum da yazmadan edemicem : ilk yardım bilgisine sahip biri olarak. asla asla asla ve asla yaraya su degdirilmez. hele dikişli yere asla su ile yıkanmaz. tentürdiot dedikleri batikon denilen antiseptik çözeltidir. gazlı bez ile yaranın-dikiş yerinin kurumasını, iltihap oluşmamasını saglamak ve ultra hijyen saglamak için kullanılır.
antibiotik almak istemiyrsan dikişlerine su - vajnal şampuan intim jel gibi şeyler kullanma.
ılık-sıcak su su ile yıka sacmalıklarından insanlarımız hala kurtulamadı...
acık yaralara su degdirilmez !!!!!
peki.Tam olarak hangi TIP bilgisinden yola cikarak soylemisti bilemiycem ama bana doktorun ilik suya oturma onermisti, dikislerdeki sislikleri alip. yumusatip, agrisini azaltir diye.
konu sahibine doktoruna danis diycem birtek, muhakka cikmadan once biseyler onermistir, unuttuysan belki telastan tekrar sor derim.
:) bana yazmadıgın cok belliydiBende suan farkettim ki yanlış insanın msjini alıntılamışım ben başka birine dicektim onu o arkadaşa değil ki... Fakat hiç olmamış ki ama yaben ona kızmıştım oysa uffff
Welahasil kelam doğru yazdığım msjda da belirttigim gibi yıkanır itina ile kurulanır. Ve dikişler gider oh beee
ya diger yorumları okudum da yazmadan edemicem : ilk yardım bilgisine sahip biri olarak. asla asla asla ve asla yaraya su degdirilmez. hele dikişli yere asla su ile yıkanmaz. tentürdiot dedikleri batikon denilen antiseptik çözeltidir. gazlı bez ile yaranın-dikiş yerinin kurumasını, iltihap oluşmamasını saglamak ve ultra hijyen saglamak için kullanılır.
antibiotik almak istemiyrsan dikişlerine su - vajnal şampuan intim jel gibi şeyler kullanma.
ılık-sıcak su su ile yıka sacmalıklarından insanlarımız hala kurtulamadı...
acık yaralara su degdirilmez !!!!!
:) bana yazmadıgın cok belliydihatta bana yazmış bile olsan niyetinin sevgi olmadıgı da cok bellydi. ama olsun. benim için sorun degil. zaten kendimi ifade edemedim.[/QUOT
Tabiki yanlislik olabilir. Burda sevgi şeklinde bi niyet aranıp aranmiycagi tartışılır.Fakat burda en önemlisi ne biliyor musun ilk mesajında hala böyle insanlar var dikişlere su olur mu tarzındaki kücümseyici yaklaşımın..
Yanlış anlaşılmak başka bi şey eğitiminle arkadaşa altını çize çize bişeyleri kırarak söylemen başka bişey.
Benim takıldığım konu herkes iyi niyetli bir şekilde yardimci olmaya çalışırken bu sert bi şekilde konuya giriş yapman . Bi şeylere yorum yapmak için illa tıp yada sağlık bilgisi gerekli değil diye düşünüyorum. Bilmeyen zaten yorum yapmaz. Herkes ben öyle diye yaklaşıyor hiç bilmeyen atıp tutmuyor ki ameliyat yapmıyoruz zaten bi bilgi paylaşıyoruz amaç yardimci olmak. Ayrıca mesajın sevgiden öte saygı içermesi taraftarıyım.
Bu konunun saptirilmasini ve konu dışında mesaj yazılmaması gerektiğini bildigim için bende uzatmiyorum.
Benim anlatımım sadece msjina cevaptı canm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?