ANNELER ...Vajinal dikişlerin bakımı,atılması ?ve SARILIK

Canm sana çok geçmiş olsun bebeğinin Bahtı hayatı çok güzel olsun. Rabbim sağlıklı sıhhatli analı babalı büyütsün insiallah
Arkadaşım bebeğin sarılığı düşmüş artık allahın izniyle bişey olmaz. Aç bırakma sarılığın en güzel ilacı anne sütü bol bol emzir bebişini.
Dikişlerine gelince benim 2 dikişin vardı çabuk kaynadı. Ama hastanede aynı odada kaldığım 2. Doğumunu yapan arkadaş demişti eczaneye söyleyince veriliyor suya bi ilaç atıyor oturuyorsun dikişlerin çabuk kaynıyor diye. Bana gerek olmamıştı ama ben arkadaşıma söyledim. O doktoruna söyleyip almış gayet iyi gelmişti bi sor istersen canm.
Diğer arkadaşa ısrarla şurda şunu okudum su olmaz öyle sey mi var yazan arkadaşada hayret doğrusu insanlara bişeyleri kırmadan da anlatabilirsiniz. Ayrıca o bölge gayet güzel önden arkaya doğru yıkanır. Öyle bırakıp sadece batikanla temizlemekle olmuyor. Önemli olan yıkadıktan sonra güzelce incitmeden kurulamak. Hatta bazı doktorlar hafif ısıda saç kurutma makinası bile tutmayı öneriyor. Düzgün kuruması için.
Aynı şekilde diğer doktorların bazı hastalarına empizyotimi olduktan sonra,doktorun önerdiği şeyleri ılık suya katarak uygulanan oturma banyosu şeklinde bir uygulama bile var.
İhtiyaç görünce ıslanan bölgenin temiz ve kuru tutulması önemli olan. İnsanlara cahil cühela hükmü verircesine konuşmak ne kadar doğru bilmiyorum. Herkes bildiği şeyi söyleyerek yardimci olmaya çalışıyor.
Arkadaşım ayrıca dikişlerin toparlanana kadar Afedersin çok katı beslenme dikişlerinin zorlanmaması icin kabız olmamaya gayret et yani
Tekar tebrik ederim canm Rabbim mutlu huzurlu sağlıklı şekilde bebeğini büyütmeyi ve hemen iyileşmeyi nasip etsin inşiallah

Sarılık için şekerli du ver dr.um söylemişti birazcık hurmayıda damağına sürebilirsin aç bırakmamaya çalış sütün yoksa yada emmiyorsa mama takviyesi ver

belli bir süre duş yasak. dikişli yaraya su gelmez.
ben tüm dünya ülkelerinin tanıdıgı ilk yardım sertifika eğitiminde bunu böyle ögrendim.
Yanlış biliyorsunuz.
Açık yara başka, dikişle kapatılmış yara başka.
Dikiş üzeri gayet de su ve sabunla yıkanabilir. Hele de genital bölge. Ben hemşireyim bu arada. Hem ameliyat sonrası bölümde, hem de doğum sonrası bölümlerde çalıştım. Biz sezaryenli hastaya bile sezaryenin ertesi günü duşa girip, ameliyat yerindeki bandajı duşta çıkarıp, orayı su ve sabunla yıkayıp duştan çıkması gereltiğini söyleriz, daha hastanede kalırken. Burası ABD, ve prosedür böyle. Diğer birçok yara konusunda da su ve sabun çok önemli yer tutar zaten. Sizin açık yara dediğiniz şey dikişli yerler değil, o başka bir şey.

Sarılık meselesinde ise çocuğunuzu bol bol yedirmeniz lazım. Çocuk sarılığı çişiyle kakasıyla atar.
Su, şekerli su, vs şeyler kesinlikle vermeyin. Çocuğu iyice hasta edersiniz. Doktorlar bunları yasaklarken bir şey biliyorlar ki yasaklıyorlar.

acık yara ve dikişli yara dahil. ya ben yapmam. isteyen yapsın.

Goren de batini acip hurraaa sabunlu suyla girdik sanir degil mi sevde_ abla:) dogum sonrasi iki gün yikanmayip napalim kurtlanalim mi malum oraya su degmemeliymis ancak baticon degermis duşu da mi baticonla alalim oyleyse.

Iki dogumumda da dogurdum geldim dusa girdim ter,kan,süt kokusu birlesince zaten igrenc bir hal oluyor.

Bende suan farkettim ki yanlış insanın msjini alıntılamışım ben başka birine dicektim onu o arkadaşa değil ki... Fakat hiç olmamış ki ama ya ben ona kızmıştım oysa uffff
Welahasil kelam doğru yazdığım msjda da belirttigim gibi yıkanır itina ile kurulanır. Ve dikişler gider oh beee

Tam olarak hangi TIP bilgisinden yola cikarak soylemisti bilemiycem ama bana doktorun ilik suya oturma onermisti, dikislerdeki sislikleri alip. yumusatip, agrisini azaltir diye.
konu sahibine doktoruna danis diycem birtek, muhakka cikmadan once biseyler onermistir, unuttuysan belki telastan tekrar sor derim.

A amber88 bu msj
Lütfen ama arkadaşım biz senle nerden bilelim ilk yardım eğitim sertifikamız yokkii
Bu msj sanaydı Amberimm yanlış alıntı yapmışım yıkıldım ya laa

peki.

:) bana yazmadıgın cok belliydi hatta bana yazmış bile olsan niyetinin sevgi olmadıgı da cok bellydi. ama olsun. benim için sorun degil. zaten kendimi ifade edemedim.

Bebegini bol bol emzir emzirmiyorsan mama ver sütün yetmedigini düsünüyorsan annenle konus emin olursan gene mama ver. Sarilik icin bebegi günes gören yere yatar yani bizim yatak tam pencerenin karsisindaydi ve cok günes aliyordu cocugu oraya yatiriyordum yüzüne ellerine iyice günes geliyordu sariligi öyle gecti ve en basta cok kilo vermisti (kilo degilde gram tabi) emzirdim bol bol uyurken bile memeye takdim öylece gecti ebe geldi her gün kontrol etdi elinde bir kagit vardi sari tonlar vardi üstünde cocugun sariligini öyle ölcüyordu git gide iyi oldugu icin doktora gitmek zorunda kalmadik. Genital bölgen icin suyla yika sampuan felan kesinlikle sürme killari kes ucundan. Dikisler bir iki hafta sonra düser muhtemeler agrin sizin felan olursa doktora gitmeni tavsiye ederim ya da atesin felan ciksa genital bölgenden kaynaklaniyor olabilir. Hayirlisi ile büyüt yavrunu insallah

Gazli bez ilk defa duydum biz almanya da yasiyoruz orda dogum yaptim da doktorlar suya tutun dediler yani pamuklu suyla hafifce bastirin temizlensin diye ve islak kalmamasi lazim zaten kasinti oluyor du islak durunca dikislerde sarkinca. Birdaha ki dogumum olursa bir gün Allah nasip ederse bu konuyu incelicem gercekten hangisi daha saglikliysa onu uygulicam

ben normal doğum yapmadım ancak dikişler ve açık yara konusunda şunları yazabilirim; zira fissül ve çatlak ameliyatı oldum..
farklı bir teknikle yapıldı bu sebeple dışada dikiş yoktu ve açık kesik şeklindeydi.suya oturmam tavsiye edildi ve çok rahatlatıyordu.zaten normalde de çok steril yerler değil..o yüzden ılık suya oturma banyosu iyi gelir diye düşünüyorum..

bu arada evet ya sezeryandan sonra eve gelince duşa girdim ben de..üstündeki flasteri de orda çıakrdım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…