• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ANNELER ...Vajinal dikişlerin bakımı,atılması ?ve SARILIK

Anneme doktor serum verin çay kaşığıyla her emmesinden sonra bikaç kaşık diye söylemiş.. annem 2niz de sarılık olmadınız çok şükür dedi.. biz oğluma da verdik 1 şişe serum 2 haftada falan bitti ve sarılık olmadan atlattık çok şükür.. benim oğlum da erken doğdu 36 hafta bittiğinde siz de deneyin isterseniz

Yorumlarınız için önce teşekkür ederim.
şu an tuvaletten sonra yikayip pecete ile suyunu aldirip gazli bezle pansunan yapıyorum.oturdugumda ve arabada kasisler yüzünden cok zorlanıyorum ama caresiz...
Pansuman yapmak ne kadar zaman alir ji diyenler olmus ama ben ilgilenemedim...Bugün bebegimi gene dr goturecegiz... dun 14.7 ye yukselmis kanda bakildi...

Kizlar ben anlamıyorum...cuma gunu 15 idi yatis verdi cmt gunu 3,7 ile falan ciktik...pzt tekrar baktirdik hemen 11.6 ya yukseliyor.sali da 14.7 oluyor...e tedavi ile dusecek sonra gene yukseliyor .bir de bu isik tedavisinden sonra isitmeye girmesi gerekiyormuss.kisir döngü gibi....
ha bir de pzt gobek kordonumuz düşmüştü dun gece altini degisrtirirken farkettik az kanamis :(((

Bir haftadan sonra bebeğin sariligina bakılmaz artık. Zaten bir kere düştüyse bir daha çıkmaz sarılık. 11 çıkması iyilestiginin göstergesi. Bol bol emzirin. Ve günde iki kere çırılçıplak soyup pencereden gelen güneşe arkalı onlu tutun. Sabah ogleden sonra 15 er dakika. Hemen düzelir farkedecersiniz hemen. Siz sariliktan gittikçe bebekten kan alıp boşuna canını yakacaklar.

Yaraniz için de her tuvalet sonrası mutlaka baticon surun daha çabuk toparlar. Bir hafta geçmiş zaten bu haftada geçince bisey kalmaz. Dinlenmeye çalışın bol bol.

canım cuma günü 3 günlükken gittik 15 çıkınca sınırdaymış bu değer 1 gece yattıık ertesi günü 3 küsurla çıkmıştık.
bu ışık tedavisinden sonra işitme testine girmek gerekiyormuş onun için gitmiştik dr ışıkmetre ile bir daha ölçüme gönderdi 11.7 ye yükselivermiş..:( bizi gene de işitmeye gönderdi ama bu seferde kulağı ıslak olduğu için görevli ölçüm yapamadığını söyledi.:(halbuki daha banyo yaptırmamıştık ama bezle silmiştik ondan sanırım...
dün kendi kontrole giderken dedik bir daha ölçtürelim yükseliyor mu diye 14.7 çıktı

yani bizim sarılık gene yüksselmiş.
biraz sonra gee gideceğiza ama kanla değil ışıkmetre ile ölçtüreceğiz artık kanı kalmadı yavrumunnnn

ha dün kan alırken bebekten ben neredeyse ağlıcam hemşire dedi i dur ağlama bak bebeiş ağlamıyo bize bu iyi birşey değil ..bol bol emzir...

dün gece 2-3 kere ALTIN SARISI kaka yaptı ?
ve az göbek bağı kanadı..
Rabbim yardım etsin..

pansuman yapmak ne kadr zor olabiir diye düşünüyorum pansuman yapmak 2 dk bile sürmüyor. kullarını makas ile uclarında kısaltabilirsin ama dikkat et kendini de kesme. agda tüy dökücü makine asla kullanma. dikişlerini acarsın.
cocuklarda sarılık olur beslenmesine dikkat et ac kalmasın gerekirse mama takviyesi verirler.
canım ben kendi başıma doğum yaptın zamansız olunca eşim hariç kimsem yoktu yanımda..
ailem 10 saatlik yoldan gelinceye kadar akşam olmuştu...psikolojik olarak da kendimi çok yalnız hissetmiştim..
ilk bebeğim tecrübesizim...sonra da bebeişin durumları .biz de ABO uyumsuzluğu var..bu nedenle bir tık daha hassaasiyet var..

Canm sana çok geçmiş olsun bebeğinin Bahtı hayatı çok güzel olsun. Rabbim sağlıklı sıhhatli analı babalı büyütsün insiallah:KK36:
Arkadaşım bebeğin sarılığı düşmüş artık allahın izniyle bişey olmaz. Aç bırakma sarılığın en güzel ilacı anne sütü bol bol emzir bebişini.
Dikişlerine gelince benim 2 dikişin vardı çabuk kaynadı. Ama hastanede aynı odada kaldığım 2. Doğumunu yapan arkadaş demişti eczaneye söyleyince veriliyor suya bi ilaç atıyor oturuyorsun dikişlerin çabuk kaynıyor diye. Bana gerek olmamıştı ama ben arkadaşıma söyledim. O doktoruna söyleyip almış gayet iyi gelmişti bi sor istersen canm.
Diğer arkadaşa ısrarla şurda şunu okudum su olmaz öyle sey mi var yazan arkadaşada hayret doğrusu insanlara bişeyleri kırmadan da anlatabilirsiniz. Ayrıca o bölge gayet güzel önden arkaya doğru yıkanır. Öyle bırakıp sadece batikanla temizlemekle olmuyor. Önemli olan yıkadıktan sonra güzelce incitmeden kurulamak. Hatta bazı doktorlar hafif ısıda saç kurutma makinası bile tutmayı öneriyor. Düzgün kuruması için.
Aynı şekilde diğer doktorların bazı hastalarına empizyotimi olduktan sonra,doktorun önerdiği şeyleri ılık suya katarak uygulanan oturma banyosu şeklinde bir uygulama bile var.
İhtiyaç görünce ıslanan bölgenin temiz ve kuru tutulması önemli olan. İnsanlara cahil cühela hükmü verircesine konuşmak ne kadar doğru bilmiyorum. Herkes bildiği şeyi söyleyerek yardimci olmaya çalışıyor.
Arkadaşım ayrıca dikişlerin toparlanana kadar Afedersin çok katı beslenme dikişlerinin zorlanmaması icin kabız olmamaya gayret et yani :KK9:
Tekar tebrik ederim canm Rabbim mutlu huzurlu sağlıklı şekilde bebeğini büyütmeyi ve hemen iyileşmeyi nasip etsin inşiallah :KK73:
çok teşekkür ederimmmmmmmmmm canım amin hepimizin evlatlarına şifa diliyorum...

canım cuma günü 3 günlükken gittik 15 çıkınca sınırdaymış bu değer 1 gece yattıık ertesi günü 3 küsurla çıkmıştık.
bu ışık tedavisinden sonra işitme testine girmek gerekiyormuş onun için gitmiştik dr ışıkmetre ile bir daha ölçüme gönderdi 11.7 ye yükselivermiş..:KK43: bizi gene de işitmeye gönderdi ama bu seferde kulağı ıslak olduğu için görevli ölçüm yapamadığını söyledi.:KK43:halbuki daha banyo yaptırmamıştık ama bezle silmiştik ondan sanırım...
dün kendi kontrole giderken dedik bir daha ölçtürelim yükseliyor mu diye 14.7 çıktı

biraz sonra gee gideceğiza ama kanla değil ışıkmetre ile ölçtüreceğiz artık kanı kalmadı yavrumunnnn

ha dün kan alırken bebekten ben neredeyse ağlıcam hemşire dedi i dur ağlama bak bebeiş ağlamıyo bize bu iyi birşey değil ..bol bol emzir...

Rabbim yardım etsin..
Anlıyorum . Camdan gelen güneşle güneş banyosu yaptırın tarifimdeki gibi hemen duser sarılığı. Doktorumuzun tavsiyesi. Hemen yapın bir zararı yok ki aksine hemen düşecek sarılık. Hoppa

kızlar 1 hafta önce normal doğum yaptım kendi sancımla 37.haftamda. yalnız ıkınmakta çok zorlandım ve 5cm civarı dikişim ve kanamam var. son 3 gündür normal ped kullanıyorum. kuru tutmak çok zor,sızlıyor bir de k.bakmayın temizliğini yapamıyorum kıllar uzadıo_Otaburcu olurken tentürdiyot ve gazlı bezle pansuman yapmamı önermişlerdi bebeğim sarılık olunca hastanede tekrra yattık vs derken 3 gündür yapabiliyorum pansumanı....
bu arada bebeğimle hastaneden çıktık çarşamba günü cuma kanda sarılık 15 çıktı bir gün yattık 3 civarıyla çıktık pzt tekrar götürdüm 11,6 çıktı gene yaaa.:110::110::110::110:

bu sorunlarla nasıl başa çıkmalıı:KK64:
İmzandaki doğum takvimini kaldır istersen...
Hayırlı olsun tebrikler güle güle büyüt bebişi...

bu ışık tedavisinden sonra işitme testine girmek gerekiyormuş onun için gitmiştik dr ışıkmetre ile bir daha ölçüme gönderdi 11.7 ye yükselivermiş..:KK43: bizi gene de işitmeye gönderdi ama bu seferde kulağı ıslak olduğu için görevli ölçüm yapamadığını söyledi.:KK43:halbuki daha banyo yaptırmamıştık ama bezle silmiştik ondan sanırım...

Rabbim yardım etsin..
Canm olur böyle şeyler daha yeni çünkü..bebginin göbek kordonu bakımını alkolle temizle güzelce korkma sakın. Benimde allah bağışlarsa bir tane 3buçuk yaşında kızım var insan ister istemez korkuyor ve panikliyor.2. De olsa gene merak ederim diye düşünüyorum:63: Doktorundan duymadığın sürece herşeyi kötü düşünme kan alırken ağlamayor kötü bişey bu ne demek ki..bozma öyle hemen moralini arkadaşım..
Sarılıkta önemli olan anne sütü ama eğer yetmediğini düşündüğün an biraz mama takviyesi olabilir aç kalmaması da önemli çünkü..Ben bebeğimin beraber kaldığımız odasının ışığını gece bile bir süre kapatmadım gerçekten işe yarıyor canm onuda bi dene istersen...
Gör bak her şey zamanla yoluna girecek oda hayata yeni adete oluyo ama annesi :KK68: biraz zaman biraz sabır herşey Güzel olucak allahın izniyle canmHoppa

Dikişlere su değdirilmez diye bişey yok bir hemşire olarak konuşmak gerekirse . Belli bi Zaman kadar değdirilmez ama bölge olarak kuru kalmaya müsait bi bölge değil zaten . Batikonla pansuman iyi gelir en azından kuru kalmasını sağlar . Pamuklu çamaşır kullanın ve ev durumu uygunsa elbise şeklinde gecelik kullanın . Cok terlemezsiniz

Açılın ben doğum yaptım :) allam bilgilerimi kusmak için yer arıyorum. Normal doğum yaptım ben. Valla yaptım bak.
Dikişlerin düşmesi epey bir zaman alıyor. Benim iç ve dış dikişlerin tamaminin düşmesi 25 gun surdu. İlk bir hafta gazlı bez ve ılık su ile tampon hareketlerle temizleyip, baticon ve sebamed jel ile her tuvalet sonrası pansuman yaptım. Bir hafta sonra suyu hasince kullandım. Baticon ve seba med jele devam. Sonuç itibariyle sorunsuz iyileşti dikisler. Temizliğe dikkat edip pansumani aksatmazsan çabuk iyileşir meraklanma. Ben doğumun ertesi günü dusa girdim sıkıntı olmaz meraklanma. Vajinal bölgeye haşin davranmadan yikanirsan dikişlere zeval de gelmez.

Sarılıgin da tek tedavisi bolca emzirmek. Bebeği tok tutmak. Bol miktarda güneş almasını sağlamak.

Ben sezeyan oldum yaklaşık 1 ay gunde bir kere tendirdiyotla.pansuman yaptım. Benimde bebeğim sarılık oldu 22,13,14,17,20,6 sırayla bu değerler çıktı aralarda bir hafta gibi zamanlar var.Fototerapiden sonra 13 e düştü sadece.

Doktor değiştirdim sutum doyurmuyormus. Bebeğimde hiç kilo almamış doğru düzgün zaten. Gecede çok aglardi.
Çözümü mama kullanmakta bulduk. 1 hafta sonra 6 ya dusmustu sarıldığımız.

Kızlar yorumlar için tekrar teşekkür ederim.
bugün de götürdük ve şu alından ölçülen aletle yani kan testi yaptırmadık 14,2 çıktı
(bu aletle kan testi arasında 1/2 değer oynıuyo..kan testinde daha fazla çıkıyor:(

dr emiyorsa eve götürün ama uyandıramadığınızda baygın olduğunda hemen getirin dedi..

dua edin lütfen ...

benim de dikişlerim dışarı çıktı dibi bir telini görebiliyorum ... üzerine oturunca acıyor haliyle hale..kaşınıyor da..akıntı sarıya da dönüyor bazen..
tentürdiyot a devam..
duş da alıyorum bu arada...

Ben nornal doğum yaptıktan sonra eve geçip duşumu almıştım su değdirilmezse enfeksiyon kapar asıl ya tuvalet ihtiyacı sonrası hiç mi taharet yapmadınız.? Şakır şakır yıka değil tabiki nazikçe suyla yıkayıp iyice kurulayıp batikon sürmek hepsi bu hatta ben doğumdan 5 gün sonra dalin şampuanla yıkamıştım kendimi iyice kurulayıp batikon sürdüm enfeksiyonun e sini görmedim

acık yara ve dikişli yara dahil. ya ben yapmam. isteyen yapsın.
Sanirim hic dogum yapmadiniz? Bu belli oluyo yazdiklarindan. Epizyodaki 2 dikise su degdmez diyosun ama sezeryandan 1 gun sonra dusa sokuyolar yada izin veriyolar. Ki bu da sütün gelmesine yardim eder ve dikislerin oldugu yere yapiskanli bir bant koyarlar. Onu kendin cart diye cekemezsin. Dusa girince kendi kendine duser filan. Bak sezeryan diyorum ameliyat diyorum.

Back
X